Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

Esküvői szertartás már régóta kíséri bizonyos rituálék és kapcsolódó jelzéseket. Rites, áthaladt az évszázadok lett lágyabb, könnyebb és humánusabb. De esküvő jelei, bár feltöltik új babonák voltak szigorúak. Akár hiszed, akár nem -, mindenki maga dönti el. De a betartását „biztonsági” segít elkerülni a szükségtelen konfliktusok és veszekedések minden esküvőre.Mivel nem voltak jelei egy esküvő

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

Általános szabály, hogy minden babonák és előjelek az esküvő, mit lehet és mit nem lehet, így vagy úgy, kapcsolódó emberek egészségét, megőrzését az ingatlan és a képesség, hogy boldog legyen. Például, szakadt ruhák és jelmezek - ez mindig morcos rokonok. Mi ez nem meglepő, hiszen az ókorban az esküvői ruha gyakran már egy családi vagyon és hozott. És romlása a ruhák könnyen vezethet a családi botrányok.

Ami a jövőt illeti boldogság, minden hagyományosan épül elve „fordítva”. Tehát, ha abban az időben a diadal törött cserépedények -, akkor a családi élet nem lesz veszekedés. A mai olvasata ez a jel vált külön kötelező rituálé, a menyasszony és a vőlegény jön ki az anyakönyvi hivatal törni „szerencsét” a szemüveget, ahol isznak pezsgőt. Ugyanakkor az emberek az évszázadok során ez a jel csatlakozott egy másik: úgy vélik, hogy ha a törött üvegek formáljuk, nagyobb darabokat, az első gyermek fiú, és ha a kis - lány.

Szintén boldog esküvő jelei tanácsot a menyasszony maga diadalittasan feltétlenül sírni. Tény, hogy a régi időkben a menyasszony sírt, és anélkül, hogy speciális célokra, mert tényleg ment egy másik család, és minden maradt a szabad életet. Ma már nem így van, de a pszichológiai szempontból, ezek a könnyek segíthet csökkenteni idegi feszültséget, így - maga a győzelem, valamint a családi élet, a lány lesz az öröm. Tehát a menyasszony sír, és sír az esküvőn, és néha, nem tudva, hogy ez egy fontos jele annak, hogy ígér boldog házasság.

Esküvői ruha és a jelek társítva

Lány fordult egy új család volt a legfontosabb, hogy a jólét és a jövőben az egész családnak. Ez tűzött remények kapcsolatban a gyermekek születése és unokái. És képes megtartani a ház tiszta, hogy hozzon létre a kényelem és megtalálni a közös nyelvet az új családtag - fontos a személyes boldogság minden menyasszony. Ezért nem meglepő, hogy a menyasszony volt, és még mindig a leginkább vizsgált vendégeket. És legfőképpen kapcsolatos korlátozások intézkedéseit és öltözék.

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

Így a jelek az esküvői ruha a menyasszony megtiltják:

 • viselni a ruhát, a lába, és nem a fejen keresztül;
 • viselni egy esküvői ruha, kölcsön (bár ma ez a jel nem annyira szigorú előírás);
 • viselni egy ruhát, ami formájában ékszerek, vannak csomók, zsinórt és a szövés, de a ruha is tulajdonítanak különleges noduláris őre;
 • öltöztetős, és mutassa fel egy ruhát, mielőtt a vőlegény a ceremónia előtt;
 • viselni külön öltöny, nem egy darabból álló ruha;
 • így az intézkedés valamit a szekrényből: ruha, fátyol, cipő, vagy gyűrűt valaki mást.

Megfigyelése ezeket a jeleket és babonák esküvő, a menyasszony fog kerülni a veszekedések, a betegség és a korai búcsút a vőlegény.

Úgy gondoljuk továbbá, hogy ha a nászutas lakosztály teljesen elhasználódott, hogy az esküvő, így a szerelvény, akkor az esküvő lesz. Ezért, amikor kiválasztják a boltban vagy a stúdióban készült egy része a ruha nem kopott. Gyakrabban - kesztyű.

Ami a színt a ruha, akkor szinte nem is számít. Fehér, krém, piros ... A népi bölcsességet elítéli csak a zöld szín, amelynek semmi köze az esküvői szertartás. El kell kerülni a ruha.

Még a rengeteg hit megtalálható, figyelmeztető jelek:

 • szakadt ruha - a morcos és dühös in-law,
 • eladni ruha - elveszti a fajta védelmet.

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

És ha a ruhája szegélyét, hogy néhány öltéssel, vagy varrni a két piros szalag, a menyasszony lesz védve a szemmel verés. Tanúként ugyanarra a célra lehet rögzítve a ruha a menyasszony csap.

A legjobb ruha a menyasszony hosszú ujjú, zárt vissza, szoknyája a padlóra, és a díszítés rajta áll hímzés. És hivatkozva a menyasszonyi ruha, mint egy szimbólum a családi vagyon és a szentély, akkor ne a rossz hangulat, mind a szertartás alatt és után is.

Egyéb jelek az esküvő, hogy a menyasszony tudnia kell

És mi van a cipő, fehérnemű és ruha különböző részein? A szabályok itt. Menyasszony megbízott visel fehérneműt csak fehér. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem csak esztétikus és szép, hanem szimbolizálja a gondolatok tisztasága. A színe a ruha maga a hit nem függ.

Cipő is kényelmesnek kell lennie, és a legjobb az egészben, az öreg. Ez egy nagyon praktikus babona miatt nem kiválogatott a megfelelő cipő okozhat fájdalmat a lábakban és a duzzanat, hogy megakadályozzák az esküvői ünnepségeket. Ahhoz, hogy az összes szabályt, a menyasszony tanácsos előtt néhány nappal egy fontos dátumot, mint a ház néhány órával a cipő, raznashivaya és így a régi cipőt.

Ami ékszerek, akkor ott jelei az esküvő a menyasszony elítéljük mindenféle ékszerek, amellett, hogy ékszereket. Különösen rossz gyöngyök gyöngy, mert ez a kő évszázadok óta járó keserűség és könnyek. És miért a jövőben a családi élet extra szomorúság?

Ideális esetben, ha az esküvő a menyasszony fog viselni magukat valami új, valami régi és valami kölcsönkért. Ami új, az a ruha is, a régi - csizma, és lehet kölcsönözni íj hímzett zsebkendőt vett anyja. Ez a sál nem csak egy, talizmán, hanem hasznos, hogy törölje a könnyek.

Az európai hagyomány, hogy ezen a listán ki kell egészíteni, és valami kék. Jellemzően kék harisnyakötő van kiválasztva. Az ezzel a különleges szín az ilyen intim részleteket WC szimbolizálja a jövőben hűség a választott feleséget.Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

És minden esetben a menyasszony szigorúan tilos kölcsön, eladni vagy csak valaki, hogy szemrehányást fátylát. Egy ilyen tabu nem csak annak a ténynek köszönhető, hogy a fátyol - rituális jellegű, hanem úgy vélik, hogy ez a fátyol tehet szörnyű károkat. Miután a fátyol tartjuk a fiatal feleségét.

De az esküvő jelek az menyasszonyi csokor ott az utóbbi időben. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a régi Rus virágok nem volt. De a virágok voltak koszorúk. Itt tehát a közmondás tiltja kibír néhány virág a haj is - ezeket csak akkor kell a fátyol formájában vagy egy koszorú. Ami a csokrot, majd vele együtt Európa jött, és hagyomány dobott a tömegbe a házas barátnők. Melyikük fog elkapni a csokrot, és ő fogja feleségül következő. A nap folyamán, meg kell tartani a csokrot a kezében, és a lakoma fel egy vázában az asztalon előtt a menyasszony. Ha ez természetes színek, akkor a vízbe.

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

Továbbá, a menyasszony sokat tehet a jó barátok és testvérek nélkül dobta a csokrot. Úgy véljük, hogy a lány, amely megadja a menyasszony egy darab sajtot, mielőtt elhagyja a szülői házat, hamarosan feleségül. És ha a menyasszony kilépés előtt húzza a terítő az asztal, majd a húga hamarosan házas nők.

De mi van a vőlegény és a tanúk

Ez nem felelt meg az emberek hatáskörét a megfigyelés és a vőlegény. Az igazság az a fő tünetek esküvő a menyasszony és a vőlegény nagyon hasonló, és csak abban különböznek apró részletek. Természetesen a jövőben a család feje, senki sem vár a könnyek, és a ruha nem követeli meg, hogy magát az ilyen áhítatos magatartása, hanem varrt kabátját piros szalag, csapok vagy pin készült öltés itt, és meg kell véd a szemmel verés. A boutonniere a vőlegény az esküvő után, tartotta a házat, áhítattal, mint a menyasszony fátyol.

Ami az egyes, hogy leendő férje, akkor nem nagyon. Először is - azokat, amelyek kapcsolatban vannak a rituális dobta a harisnyakötő. A vőlegény eltávolítja a menyasszony lába, és felveszi vele harisnyakötő és dobja be a tömeg az ő házas barátok. Aki elkapja, feleségül egy gyönyörű nő.

Fontos az is, hogy a vőlegény a vásárlás jegygyűrűt. Ugyanakkor, ő és a menyasszony gyűrűk kell az azonos fém, és teljesen sima, nem kövek, metszetek és virágzik. Mik a gyűrűt -, és az élet az ifjú. Ne kelljen jegygyűrű egyéb ékszerek, akkor is, ha használják a gyűrű a szülők. A megsérti ezt a tabu ígér a másik sorsát.

Amikor az árfolyam gyűrűk is szükség van, hogy nagyon óvatos. Az ókorban azt hitték, hogy ha csökken a gyűrű a padlóra ezen a ponton - ez vezetne a családok széthullása. Ha egy ilyen kellemetlen mindegy történt, akkor a barátom, és barátja, az esküvő elfogadta annak szükségességét, hogy tompítsa: erre haladnak kifejezetten betakarított fehér szál, ami át van fűzve a lehullott díszítéssel. Így a szál gondoskodik a szegények és a gyűrű lehet újra használni a szertartás.

De a veszteség a gyűrű jelent a házastársak különválását. És itt, sajnos, nem más, mint enyhítésére előjel nem. Bár a menyasszony vagy a rokonok nem hiszek az ilyen babonák, abban az esetben a veszteség jegygyűrű elrontani a hangulatot biztosított. De még ha a rituális cseréje gyűrűk sikeres, akkor egy üres doboz alól, vagy a vőlegény, hogy megérintse a lemez különleges nem volt. Ők hozzák, és vegye el mind a tanúk, vagy csak a legjobb ember.

Mivel a vőlegény barátja előtt a menyasszony vőlegény vezet a ház alá kerül a küszöböt az ajtót zár. Miután a pár lesz benne a lakat zárva van, és a kulcsot eldobni. Ez a jel-rite szimbolizálja erős családi boldogság. A vőlegény egyidejűleg kell elviselni a kezében a menyasszony. Így védi a sérülésektől.

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

 • nem özvegy,
 • fiatalabb, mint a menyasszony, legalább egy napra,
 • nem névrokon.

Ebben az esetben, ha a tanú már valahol ezt a szerepet, az azt jelenti, hogy ő maga lesz a boldog házasság. Azt is, hogy a menyasszony barátnője kell beszorult a ruha a csap vagy szegély szegély szál. Ugyanakkor ez nem szúr vagy fasz magát a menyasszonyt. Ha szúr - azt ígéri, hogy boldogtalansága a személyes életükben.

Többek között ez volt a barátom, és a barátja közben egy lakodalom kiáltás „Édes!” Amikor a vendégek is sikoltozik „Bitter. Csakúgy, mint ahogy a menyasszony és a vőlegény az esküvő napján senki sem kereszt, akkor mindig az első tanú előtt egy pár ifjú.

Esküvői jelzéseket vendég

A meghívott vendégek az esküvőre, és a család és a barátok kapcsolódó sokkal korlátozások, mint az engedélyeket. Például, a látogatók nem szabad megengedni a hálószobában ifjú addig a pillanatig, amikor ők maguk nem bizonyítják. Egyes hagyományok a vendégeket dalokat, vicceket és búcsúzó szavak kísérik a menyasszony és a vőlegény a hálószobában, de még akkor is mennek, miután a fiatal. Sok tekintetben ez a hagyomány védi a leendő férj és feleség a lopás a vendégek, vagy sokkal nagyobb bajok.

Továbbá, a szülők és a tanúk kell róla, hogy sem a vendégek, akiknek a feladatai nem tartalmazzák a megfelelő öltözködés, a menyasszony és a vőlegény nem kijavítani ruhát.

És az esküvő volt, szórakoztató és sok ajándékok meghívja páratlan számú vendég. A vendégek nem kell adni villa, kanál és kés. De ha még mindig nekik, cserébe meg kell adni legalább egy érmét. Folk előjelek a násznép, hogy megtiltsák ifjú rózsa. Különösen a vörös. Esküvői virágok tartják krizantém, liliom, bazsarózsa, és még sokan mások.

Mi mást kell tudni a hiedelmek a tökéletes ünnepi

Például, az eső az esküvő napján - a jele, amely azt ígéri, gazdagság és a boldogság. Minél erősebb és hosszabb az eső, annál jobb. Azonban még egy egyszerű szitálás jobb felhőtlen ég. De ez nem szükséges komplexek a tökéletes időjárás az esküvő napján.

Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony

És mint Oroszországban, az egyik legalkalmasabb esküvői szezon a téli tartották, majd a hó - ez is egy jó jel a jólét és a jólét. Általában egy különleges esküvő a téli és speciális jeleket. Ha az esküvő egy nap, hogy megbirkózzon karnevál, az azt jelenti, hogy a jólét és a boldog élet otthon kéz a kézben.

A hatás az esküvői szertartás olyan hatalmas, hogy megfeleljen az esküvő - egy nagyon gyakori jele. De ez bonyolult, hogy számos különböző és egymásnak ellentmondó értékeket. Ezért úgy véljük, hogy ez is egy gyors esküvő a családban, valamint a mellett, hogy a család, néha még a születése ikrek. De ugyanazon a napon, ahol volt egy ilyen találkozó, nem túl jó az üzleti és általában nem tekinthető nyereséges.

Természetesen ez nem az összes ismert jelek és babonák az esküvőre. Ugyanakkor fontos, hogy minden egyes esetben annyira függ rituálék és hiedelmek, hogy még a legtávolabb megértésének szándékú emberek nem tudott segíteni megfigyelni őket.

Hisz az a népi bölcsesség, vagy nem oldja meg a friss házasok. Mindenesetre, milyen tökéletes nem lesz esküvő nélkül a kölcsönös megértés, tisztelet és bizalom férj és feleség között, a boldog családi élet nem lesz.

Javasoljuk továbbá,

 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Esküvői hagyományok Magyarországon és más országokban
 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Mik az esküvő: évforduló ajándék, jelek
 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Hogyan válasszuk ki az esküvő napját
 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Hogyan áldja meg a menyasszony és a vőlegény
 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Hogyan szervezzünk egy esküvő: tippek jövő ifjú
 • Esküvői jelek és babonák, amelynek szüksége van tudni, hogy a menyasszony
  Hogyan átcsábítani a menyasszony: a régi módon ma