Eye fájó és duzzadt lehetséges okok és a kezelés

Szem - legsérülékenyebb szerve az emberi szervezetben. Sheath szem szenved leginkább erős napfény, por, ütések és rovarcsípés. Szemkárosodás vezethet látás problémák komplex helyzetekben lehetséges az elvesztését. Szerencsére az ilyen ritkaság. A legtöbb esetben a tumorok előfordulását és előfordulása fájdalom a szem társított meglehetősen ártalmatlan tényezők.Eye fájó és duzzadt lehetséges okok és a kezelés

okai

A fájdalom és duzzanat a szemek - a baj, amit az ember mindig szembesülnek váratlanul. Pre-pánik nem szükséges, egy ilyen jelenség nem lehet diagnosztizálni, mint egy adott betegség, duzzanat és fájdalom a szem területen csak tünetek egy lehetséges patológiák. Ezek nem mindig igényelnek kezelést, mert először foglalkozik azok okait. Az okok a szem duzzanat és fájdalom lehet osztani a következő:

Továbbá, a tanulmány az oka a gyulladás a szem, akkor egy részletesebb osztály:

  1. Rúgás. Még egy kisebb sérülés az orr, vagy a szem rákot okozhat, ha esett a puha szövetet. Kötelező jele a hatás jelenléte horzsolások, fájdalom és duzzanat a szem körül és az orr.
  2. Kötőhártya-gyulladás. Az egyik leggyakoribb oka a duzzanat a szem által okozott gyulladás káros baktériumok, vírusok, gombák, vagy kialakulhat allergiás reakció, hogy az élelmiszer, vegyi és egyéb anyagok. Leggyakrabban szenvednek kötőhártya akik nem figyelnek a higiéniára kéz és az arc. Attól függően, hogy a klinikai kép a betegség megkülönböztetni krónikus és akut kötőhártyagyulladás, viszont van osztva az allergiás, bakteriális és vírusos. Amellett, hogy a fájdalom és a duzzanat, egy személy vörösre vált, és elkezd tépni a szemét, és fejleszteni idegenkedés a napfényre. A bakteriális kötőhártya-gyulladás, van felhalmozódása genny. Vírusos kötőhártya-gyulladás, gyakran kíséri láz és fájdalom a torokban. Allergiás kötőhártya-gyulladás, szintén jellemző a súlyos viszketés a szemét.
  3. Árpa. A betegség érinti a felső szemhéj, formájában megjelenő gennyes pattanások, amely körül van kialakítva egy fájdalmas duzzadás. Ennek oka az árpa sérti a higiéniai szabályoknak, vitaminok hiánya, a háttérben egy legyengült immunrendszer, valamint a krónikus betegségek, a gyomor-bélrendszer és a cukorbetegség.


Miután érzékelte duzzanat a szem azonnal meghatározni az okát, úgy hívták, amihez egy klinikán látogatást. Tedd le egy látogatás az orvos nem ajánlott, hogy minden, még a kisebb kárt a szemkörnyék, lehet veszélyes következményekkel járhat. A leghatékonyabb eszköze kezelés hideg csomag, valamint a gyulladásgátló és antibakteriális kenőcsök.

Ha a fájdalom az ütközés után, ajánlott, hogy csatolja a beteg helyre a hideg borogatás és orvoshoz kell fordulni.

Amikor kötőhártya használata ajánlott antibakteriális szerek, öblítse ki a szemet a kálium-permanganát oldattal vagy furatsilina. Ha egy-két napon belül, a betegség nem felel meg, akkor kell átesniük során antibiotikum-terápia. Antibiotikumokat szedő egy kúra kötőhártya időszakban 10-12 nap, de csak akkor, ha a betegség semmi bonyolult. Ha diagnosztizáltak akut formája vírusos conjunctivitis, akkor ajánlott használni szemcseppek az interferon-tartalmú. Allergiás kötőhártya kezeljük antihisztaminok, ha a beteg szembesül a gombás formájában, kell használni gombaellenes szerek.

árpa kezelés nem okoz nehézséget. A legtöbb esetben a betegség után eltűnik kauterezése az érintett terület oldattal zöldtakarmány vagy az alkohol. Rögtön az első jelei a betegség kezdetét szemet mossuk szemcsepp, ami után kell alkalmazni a károsodott terület tömöríteni vagy kamilla tea levelek, öblítés megoldást furatsilina.

Egy hatékony antibakteriális és antimikrobiális szer tetraciklin kenőcs. Azt is javasolta, hogy használja konzultációt követően az orvos.

Ha a szem nem ajánlott megjelenése duzzanat és fájdalom:

  • hő a daganat;
  • nyomja ki a genny;
  • próbálta kilőni tályog.

Elkövetése említett intézkedések, fennáll annak a veszélye, hogy a kapott sebfertőzés okozhat agyhártyagyulladást vagy vérmérgezésben.

Tehát, ha a tumor a szemfájdalom orvos látogatás szükséges, még abban az esetben, ha a betegség oka ismert, és első pillantásra, hogy nem komoly. Különös figyelmet kell fordítani a kialakulását duzzanat és fájdalom a szem körül kisgyermekeknél. Az utóbbi esetben, az orvos konzultáció nem csak ajánlott, és kötelező.