Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Diagnosztikai eljárás 1

Elemzés a vér egy véna egy nagyon népszerű diagnosztikai eszköz. Erre azért van szükség, hogy az intézkedés a koleszterin vagy a glükóz, ezek az adatok, hogy egy csomó információt, hogy mi történik a testben, és még ez is megtörténhet (például magas vércukor figyelmeztetés a cukorbetegség és az abnormális lipid profil - fokozott kockázata atherosclerosis). Alapvető elvégzett vérvizsgálatok rendszeresen segít megvédeni a beteget a számos egészségügyi problémát.Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Alapvető vizsgálatokat vér biokémiai megelőző:

 • vérvizsgálat - kvalitatív és kvantitatív kutatás a vérsejtek;
 • ESR tanulmány, amely jelzi a gyulladást a szervezetben;
 • a tanulmány a vércukorszint;
 • lipid profil, összkoleszterin, LDL, HDL és triglicerid.

Teljes vérkép - a fő diagnosztikai vizsgálatok alapján minőségi és mennyiségi értékelését a vérsejtek. Normák laboratóriumi vizsgálatok számos tényezőtől függ, ezért mindig meg kell elemezni orvos orvosi vizsgálaton, és gondosan összegyűjtött történetében. Az eredmények formájában számos betűk és számok azt jelzik, hogy bizonyos típusú vérsejtek, és számuk a vérminta. Egy szabványos vizsgálat a vér használjuk a jelölést: RBC, WBC, PLT, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC. A formát a elemzés eredményeit is jelzi az érték a Hb, t. E. A hemoglobin. A következő magyarázatot jelöléseket a laboratóriumi vizsgálatok.

A vörösvértestek (más alkalmazott kifejezések - a vörösvértestek, a vörös vérsejtek) - ezek a sejtek felelősek szállítására oxigént. Ők túl kevés bizonyíték vérszegénység, de túl sok oka poliglobuliyu.

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Fehérvérsejtek (más kifejezések - a fehérvérsejtek, a fehérvérsejtek) - a vérsejtek felelősek a fertőzések elleni védekezésben; csökkenés fehérvérsejtek hívják leukopeniát és utalhat csökkentett a szervezet ellenállóképességét, míg a megnövekedett számú fehérvérsejtek hívják leukocytosis, és arról tanúskodnak, ideértve a fertőzés a testben. Ez akkor fordulhat elő miatt súlyos hematológiai betegségek.

 • A PLT - vérlemezkék - vérsejtek, amelyek felelősek a normális véralvadáshoz.
 • MCV (átlagos vörösvértest-térfogat) - az átlagos mennyisége a vörös vérsejtek.
 • HCT - hematokrit - a térfogati aránya a vörös vérsejtek a vérplazmában.
 • MCH - az átlagos súlya hemoglobin a vérsejtek.
 • MCHC - jelenti a hemoglobin koncentrációja a vérsejtek.
 • Fe - vas - laboratóriumi előírások ezen elem 60-180 mcg / dl férfiak, 40-160 mg / dl nőknél.

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Norm vérvizsgálattal függ a korától és nemétől a vizsgált személy. Az alábbi szabványok érvényesek a felnőttek számára.

2 indikátorok eritrociták

Helyes eredmények vérvizsgálatok számára a vörös vérsejtek a következő tartományokban:

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

 • nők 3,5-5,2 millió / mm;
 • Men 4,2-5,4 millió / mm².

Értékelése morfológiai vörösvértestek normális fölött ritka, bár ez a jelenség lehetséges. Egy olyan állapot, amelyben a szám a vörösvértestek túl nagy, az úgynevezett policitémiát. Előfordulhat miatt kiszáradás, daganatos elváltozás, vér rendellenességek, hormonális rendellenességek vagy hosszú anoxia szervezetben. RBC normális alá jelezheti vérszegénység. Az állapot okozza kimerültség, vitamin hiánya B12, folsav vagy vashiány. Vérszegénység jelenik során néhány krónikus betegség vagy eredményeként a vérzés.

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond


 • kiszáradás, például során hasmenés, hányás, láz;
 • primer policitémia (policitémia);
 • hipoxia, például amikor működő magasabb részein a hegyek.
 • vérszegénység - során vitaminhiány, krónikus betegségek, vérzés;
 • túlhidratálódásának.

MCV - az átlagos térfogata egyetlen sejt. A norma a nők között 81-99 üveg, és a férfiak 80-94 fl.

Emelkedett ESR-érték utalhat vitamin hiánya B12 vagy folsav. Ilyen deficiencia okozhatnak krónikus gyomor-bélrendszeri betegség, gyulladás vagy májelégtelenség, alkoholizmus. Eredmény MCV normálisnál alacsonyabb jelezheti a vashiányos vérszegénység, thalassaemia.

MCH - az átlagos tömege hemoglobin a vérsejtek. A norma a nők a tartományban 27-31 m és 27-34 m férfiaknál, nagyobb értékek azt jelzik, MCH sphaerocytosisban. Normális érték alá lehetnek jelen bizonyos típusú vérszegénység és ásványianyag-hiány.

MCHC - az átlagos hemoglobin koncentrációja a vérsejtek. Norm a férfiak és a nők közötti tartományban van 33-37 g / dl. MCHC normális fölött jelezheti szferocitózist vagy kiszáradás. A csökkenés az MCHC jelezheti vérszegénység vashiány okozza.

A megelőzés és a betegségek kezelésére a gyomor-bélrendszer olvasóink tanácsolják szerzetesi tea. Ez egy egyedülálló eszköz, amely 9 gyógynövények hasznos emésztést, ami nemcsak kiegészíti, hanem fokozza egymás intézkedéseket. Szerzetesi tea nem csak megszünteti a tüneteket, gyomor-bélrendszeri betegségek, az emésztőrendszer, hanem megszabadulni annak okait.

Hematokrit (Hct) - az aránya a térfogat eritrocita plazma térfogatát. HCT érték függ a vörösvértestek számát, a vörösvérsejt térfogat, a vértérfogat, a nem és az életkor. A norma a nők között 37-47% és 42-52% a férfiak. Értékek a normálisnál magasabb okozhatja policitémia, szöveti hipoxia, a krónikus tüdő betegségek, szívbetegségek, vesebetegségek. Normális érték alá jelezheti, vérszegénység vagy hidratálást a szervezetben.

RDW, azaz anisocytosissal - variációs koefficiense mennyiség elosztása vörösvértestek. A mértéke 11,5-14,5%. Fokozott index anisocytosissal vérszegénység vashiány okozza. Növekedési RDW értékek esetén a rák áttétet. Csökkenti az RDW utalhat a különböző típusú vérszegénység.

A HDW, azaz anizohromiya - előfordulása ennek a jelenségnek az egyedi színes tanulmány a vér és a különböző vörös vérsejtek. Az ár 2,2-3,2 g / dl. A növekedés számuk okozhatják hemolitikus anémia vagy vashiány.

A RET, azaz retikulociták - fiatal formában vörösvérsejtek, amelyek képződnek a csontvelőben. Növeljék számát következik be akut anaemia és az akut hipoxia. Normális érték alá eredmény aplasztikus anémia, a kezelés a veseelégtelenség és bizonyos hematológiai betegségekben.

3. Melyek a fehérvérsejtek a vizsgálat?

Helyes tanulmány eredményeit a vér leukociták, azaz fehérvérsejtek kell lennie a tartományban 4000-10000 mm³. Leukocytosis, azaz a növekedés fehérvérsejtszám oka lehet:

 • túlzott fizikai terhelés;
 • gyulladás a szervezetben;
 • rák.

Túl alacsony szinten leukociták a leukopenia. Alapítása lehet:

 • vírusfertőzés;
 • májbetegség;
 • károsodása csontvelő;
 • cachexia szervezetben.

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Az eredményeket a morfológiája egyes típusú fehérvérsejtek vagy leukociták. Jelenleg, a számítógép az elemzés során a sejtek a vérben, és kiszámítja a sejtosztódást típusok. Ugyanakkor kétség esetén, a rossz eredmények végre kell hajtania a mikroszkópos vizsgálata vérkép. A fehérvérsejtek vagy leukociták, a következők:

4 Fehér vérsejtek

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

Nyirok, azaz limfociták, - .. Vannak sejtek az immunrendszer. Képesek felismerni antigéneket. A limfociták száma növekszik eredményeként a krónikus leukémia, a fertőző betegségek, immunológiai betegségek és limfómák. Csökkenti a limfocita értékek leggyakrabban fordulnak elő a krónikus glükokortikoid kezelés. A feltétel összefüggésben lehet a súlyos, krónikus stressz és a leukémia, és autoimmun betegségek.

MONO, azaz, monociták - sejteket, hogy tiszta a vér a maradványait elhalt szövetek és baktériumok. A monociták számát növeljük abban az esetben, a tuberkulózis, szifilisz, szívbelhártya-gyulladás, fertőző mononucleosis és a rák. Csökkentve azok számát eredhet bizonyos gyógyszerek használata (például, glükokortikoidok).

Az EOS, azaz, eozinofilek, - .. A fehérvérsejtek, amelyek közül a neutrofilek eozinofilek. Ezek kitűnnek jelenléte gabona a citoplazmában, festett vörös színű eozin. Alkotják 1-4% a leukociták a vérben. Ezek a magasabb értékek származhat az allergiás (például miatt asztma, szénanátha), és parazitás betegségek. Egy másik ok lehet hematológiai betegségek. Csökkentve azok számát lehet az eredménye a fertőzések, tífusz, vérhas, szepszis, trauma, és az égési sérülések.

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond

BASO, azaz, bazofil, - .. Van a bazofil granulociták, egyfajta fehérvérsejtek. Abszorpciós tulajdonságait és a mikroorganizmusok pusztulását, idegen vagy módosított sejtek saját teste. Magasabb értékek allergiás betegségek, krónikus mieloid leukémia, krónikus gyulladás a gyomor-bél traktus, fekély gyulladásos bélbetegség, hipotireózis, és a fertőzés után. Az értékek alacsonyabbak, mint a norma figyelhető meg akut fertőzések, fellángolása reumás láz, hyperthyreosis, akut pneumonia és a stressz.

5 magyarázata vérlemezkék

A trombocitaszám egy egészséges személy legyen a tartományban 150 000-400 000 sejtet tartalmazó 1 mm³ vér.

A megnövekedett vérlemezkék száma a vérben beszél thrombocytosis.

És egy kicsit a titkot.

Fáradt hasi fájdalom, hányinger és hányás ...

 • És ez az állandó gyomorégés ...
 • Nem is beszélve a frusztráció egy szék, váltakozó székrekedés ...
 • A jó hangulatban az egészet, és emlékezni undorító ...

Ez azt mutatja, a biokémiai vizsgálatok a vér egy véna, mi ez, és mit mond