Fájdalomcsillapítók a fogászatban - egy jó nő naplója

Kirándulás a fogorvos mindig tesz minket a negatív érzelmek és a félelem. Talán csak az emlékeinkben még emlékek a szovjet klinikák, ahol a betegek, különösen nem áll a szertartás. De a modern fogászat gondoskodik rólunk, és széles skáláját kínálja a biztonságos módszerek helyi érzéstelenítés.Altatás Fogorvosi

Altatás Fogorvosi - a szövet eltávolítására érzékenység szükséges időt, hogy végre minden fogászati ​​kezelési eljárások. Széles körben használják a következő eljárások:

 • mély tömések,
 • foghúzás,
 • eltávolítása ideg
 • telepítése koronák,
 • fogszabályozó kezelés.

A működési elve a fájdalomcsillapítók: érzéstelenítő blokkok idegi impulzusok, amely bemutatja a hatása a fogat. Ez az impulzus kell érnie a cellulóz az agyba.

Ez a reteszelő okoz érzés zsibbadás az arcon, a nyelv, illetve a száj (attól függően, ahol a felvétel került sor). Idővel a gyógyszer hasad, és az érzékenység fokozatosan talpra.

Mit akarunk mi, válasszon egy fogorvos? Maximális biztonság kezelésében, nincs fájdalom és optimális kényelmet biztosít. Vannak azonban olyan kevesen, akik nem érzik legalább egy szelet felkeresése előtt a fogászati ​​klinika. Lehet, hogy a tudás, amit olyan módon, hogy minimálisra csökkentsék a fájdalmat A modern orvostudomány, semmissé tenné ezeket a félelmeket. Vagy még hozzájárul ahhoz, hogy a fogászati ​​eljárások, ha nem egy ünnep, ez egy kellemes időtöltés.

Tudás - erő

A legszélesebb körben használt a fogászatban gyógyszerezett fájdalomcsillapítók. Jól ismert, hogy az összes helyi érzéstelenítés, az általános érzéstelenítés (anesztézia), és kombinált módszerek.

Ki legalább egyszer életében nem kezelt fogak és fogorvoshoz egyáltalán, szemben a helyi érzéstelenítés, amely attól függően, megtagadja feladatok több típusa van:


Mielőtt alkalmazni az érzéstelenítés, a fogorvos kell találni, amelynek segítségével külön-külön. Válogatás elsősorban attól függ, mértéke és időtartama a kívánt kezelés, valamint a beteg hogyan mozog, vagy, hogy a gyógyszer.


Attól függően, hogy a kémiai szerkezete az érzéstelenítő a fogászatban lehet osztani a két fő csoport:

Nem minden fájdalomcsillapítók megfelelő érzéstelenítés foghúzás. Ezért a fogászatban saját listát a leggyakrabban használt eszköz, amely így kezdődik az ismert Novocain.

Most azonban, prokain nem vonatkozik olyan gyakran, mint korábban. Néhány ember nem tudja elviselni azt is, sok ez az allergia, és a mellékhatások nyilvánul szédülés, gyengeség és csökkent vérnyomás. Ráadásul ez nem a legerősebb fájdalomcsillapító, emiatt gyakran injektált kis dózisú adrenalin - egy jobb fájdalomcsillapító hatást. Novocain keveréket adrenalin ellenjavallt az emberek a magas vérnyomás.

Az infiltratív érzéstelenítés felnőtteknél odontectomy széles körben használt 0,5% Lidocain oldattal, 1-2% -os oldatot használjuk hővezetés érzéstelenítés. A maximális teljes adag 300-400 mg. Mellékhatások lidokain nyújt ritka, de lehetnek fejfájás, állapota fáradtság, átmeneti elvesztése érzés az ajkak és a nyelv, szívritmuszavar, csökkent vérnyomás, csalánkiütés.

Ellenjavallata a helyi érzéstelenítés

Minden ellenjavallata helyi érzéstelenítő lehet sorolni 3 pontot kapott:

 1. túlérzékenység, az immunrendszer egy helyi érzéstelenítő
  - Ebben az esetben az orvos választja ki az érzéstelenítő, amely a legtöbb, mint a tervezett fogászati ​​kezelés (mélység, hosszúság, karakter).

 2. - Ez figyelembe veszi jellemzői a patológia és a beteg. a szomatikus állapot, valamint az ellenjavallatok.
 3. 3) A korhatár
  - Ezen a ponton, figyelembe véve az adagolási helyi érzéstelenítő szerek, figyelembe véve a beteg életkora (gyermek vagy idős személy)
  Kiválasztásának kritériumai egy helyi érzéstelenítő (érzéstelenítő).


Formái készítmények alkalmazására érzéstelenítés

Fájdalomcsillapítók a fogászatban - egy jó nő naplója
Alkalmazás érzéstelenítési „Imperial” klinikán az orvosok számára teljes kényelmet a betegek kenőcsök, oldatok és aeroszolok. Ezzel az eszközzel lehetővé teszi, hogy a tű behatol teljesen észrevehetetlen.

Helyi érzéstelenítők „Imperial” fogászatban alkalmazott

Használt előtt lidokain és prokain már mentek ki a számos hátrányuk (az alacsony hatékonyság, gyakori allergiás reakció és mások.). Most már nagyon ritkán (főként az állami egészségügyi központok). A modern fogászati ​​helyi érzéstelenítésre használt gyógyszerek alapján artikain és adjuk be.

artikain

Fájdalomcsillapítók a fogászatban - egy jó nő naplója
- a legmodernebb és hatékony érzéstelenítő helyi érzéstelenítés. Különböző gyártók a telekocsi érzéstelenítők és artikain különböző nevek alatt ( „artikain”, „Ubistezin”, „Septanest”, stb.) A szerkezet a patron együtt artikain jellemzően tartalmaz érszűkítő anyag (adrenalin). Meg kell hosszabbítani az altatás, és csökkentsék az érzéstelenítő felszívódását a véráramba. Klinikánkon használjuk az eredeti német termék artikaina „Ultrakain” különböző dózisú adrenalin (minden beteg számára, hogy kiválassza a legmegfelelőbb dózist).

A prilokaint (Prilocain). Szinonimák: Tsitanest, Ksilonest.

Farmakológiai hatás. egy helyi érzéstelenítő, amid típusú (toluidin-származék) egy a hatás gyors kialakulását és az átlagos hatás időtartamát. A gyógyszer körülbelül 30-50% kevésbé toxikus, mint a lidokain, de kevésbé aktív, egy hosszabb lépéseket. 3% -os oldat iitanesta oktapressinom mestnoanesteziruyushego biztosítja a hatástartam a fogon pépet 45 percig. Ellentétben a noradrenalin és az adrenalin oktapressin nem lép kölcsönhatásba a triciklikus antidepresszánsok. Amikor együtt tsitanest nem okoz iszkémia az injekció helyén, így hemosztatikus hatás nem ejtik. Ha a használt dózis 400 mg tsitanesta anyagcseretermékek hozzájárulnak a kialakulásához methemoglobin.

Jelzéseket. Ezt alkalmazzák a kábelezés és a beszivárgás érzéstelenítés.

Az alkalmazás módja. helyi érzéstelenítésre (infiltráció és ingerületvezetési érzéstelenítés) segítségével 2-3-4% -os oldatot epinefrin 1: 100.000, 1: 200.000, a felipresszin (oktapressinom).

Mellékhatás. jelenhetnek meg gyorsan múló kellemetlenséget: fejfájás, hidegrázás, szorongás. Allergiás reakciók.

Ellenjavallat. Nem javallott szembeni túlérzékenység esetén helyi érzéstelenítők, amid típusú, veleszületett vagy idiopátiás methaemoglobinaemia. Meg kell óvatosan kell alkalmazni az anesztézia során a gyermekek, a terhes nők és az idősek.

Termék formájában. 1,8 ml, a patron, 2-3-4% -os oldatot epinefrin 1: 100.000, 1: 200.000, a felipresszin.

Tárolási feltételek. szobahőmérsékleten.

Trimekain (Trimecainum). Szinonima: Mezokain (Mesocain).

Farmakológiai hatás. helyi érzéstelenítő. Ez okozza a gyors előre, hosszú bevezető, beszivárgás, epidurális, spinális érzéstelenítés. Nem irritáció, viszonylag alacsony a toxicitása. A hozzáadott noradrenalin az oldathoz trimecaine okoz helyi érszűkületet, ami lassabb felszívódást trimecaine, amely amplifikációs és meghosszabbításával érzéstelenítő és csökkenti szisztémás hatása.

Jelzéseket. használják alkalmazás, beszűrődés, és ingerületvezetési altatás előtt eltávolítjuk a fogakat, vágások és egyéb fogászati ​​műveleteket a boncolás előtt kemény szövet és devitalisation fogak cellulóz, a kezelés a stomatitis és pardontopaty, eltávolítása lenyomatok és szerezzen intraorális képek emelt hányási reflex (lehet használni az utóbbi esetben a elasztikus lenyomatanyag, amikor eltávolítjuk a gipsz megjelenítések nem használjuk, hogy elkerüljük aspirációs gipsz darab).

Ezt alkalmazzák intolerancia esetén a novocain.

Az alkalmazás módja. aneszteziológiai intramuszkuláris, szubkután, nyálkahártya alá, mint 0,25; 0,5; 1; 2% megoldásokat. A maximális megengedhető adagot 2% -os oldat - 20 ml. Hogy lassú a felszívódás hozzáadunk 0,1% epinefrin oldatot az arány 1 csepp per 3-5 ml érzéstelenítő. Alkalmazás érzéstelenítés fogászati ​​kemény szövetet használjuk, mint egy 70% -os paszta (a Kabilovu N. M. és mtsai.), És 10% oldat elektroforézis egy üregében.

Mellékhatás. okozhat arc sápadtság, fejfájás, szorongás, hányinger, allergiás reakciók, például csalánkiütés.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. cm. Piromekain.

Altatás terhesség alatt

A modern fogászat, érzéstelenítés nem lehet használni általában csak abban az esetben, lézeres kezelés gyakorolják. Ebben az esetben a kezelt fogak beteg nem érzi sok kényelmetlenséget, így érzéstelenítés a fogászatban ez a módszer nem szükséges. Ezért ez a kezelési módszer, az orvosok azt tanácsolják, hogy gyakorolják a terhesség alatt.