Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)

Padlóburkolatainak nagyon népszerű. Ezt az anyagot gyakran díszítik a padló a fürdőszobában, WC vagy egyéb üzlethelyiség (pl kazán). Fektetése padlólapok saját kezűleg - meglehetősen időigényes folyamat. Ez előírja, körültekintéssel és pontossággal. De hogy ez hogyan történik, le fogjuk írni ezt a cikket.előkészítő munka

A munka lappal a képzésre van szükségük. Az első dolog, amit meg kell felhalmozni a szükséges eszközt. Szükséged lesz:

  • simítóval, fogazott simítóval és széles;
  • épület szint és egy vonalzót;
  • marker vagy ceruzát;
  • Mozaik;
  • kalapács (egyszerű és gumi), fogó, vagy egy fúrókalapács;
  • Műanyag keresztek töltéséhez ízületek;
  • primer. habarcs, ragadós masszát;
  • kerámia.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Hogyan számoljuk ki a mozaikok száma

Kiszámításához szükséges számú csempe, meg kell igénybe egyszerű matematika. Ismerve a terület a szoba, el kell osztani a területet egy cserép. Meg kell figyelembe venni a szélessége a hézagok 2-5 mm. Ennek eredményeként, akkor kap a szükséges mennyiségű anyagot. Hozzáadásához ez az érték 10-15%. Ez a tartalék van szükség, csempe működés közben eltörhet, vagy ha helytelenül levágott egy darabot.

Ne állomány kötelező. Az a tény, hogy a csempe színek eltérhetnek még ugyanabban a párt. Ezért, ha nem csak egy négyzet, megtalálni a megfelelő színezés nagyon nehéz lesz.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Kötelező felület előkészítése

Most kell, hogy a felület előkészítése. Vegye ki az összes elemet a szobában (bútorok, vízvezeték, stb.) Ha a padló egy régi cserép, meg kell megszabadulni tőle. Akkor is meg kell csinálni a régi ragasztó masszát. Ez segít ütni egy speciális fúvóka formájában penge vagy vésőt egy kalapáccsal.

Elvégzése során bontás, ne feledkezzünk meg a saját biztonságát. Viseljen védőszemüveget, maszkot és kesztyűt a kezére húzza.

A következő lépés az lesz, takarítás az egész felületet. Vegye ki a nagy és kis törmelék, lendületes por és homok (vagy porszívózás). Ezután folytassa a nyomvonal bázis. Ha ennek eredményeként a bontás minél több mélyedések vagy dudorok, az is pontosan meg kell kezdeni velük. Konvexitási csúszik egy véső és hullámvölgyek vannak zárva cement-homok habarcs. Fektetünk a betonon homok és cement és tette összehangolás. Minden szakaszban ellenőrizze egyenletesség keresztül szinten. Jelenléte egyenetlenségek a 0,5 és 1 cm.

Ha a szoba fapadlóval, az összehangolás a technológia más. A első dolog a fórumon kell átitatott speciális festékkel, olaj alapú. Amikor a felület száraz, a vízszigetelő réteg van fektetve. Ezután, egy magassága 4-5 cm szerelt erősítő háló (használhatja körmök nem teljesen hajtott be a padló). És csak azután, hogy az egész terület tele van a szintező keveréket (homok és cement habarcs).

A szobák fa padlóval lehet használni, mint a szubsztrát vastag rétegelt lemez (vastagsága nem kevesebb, mint 12 mm). De a lapokat meg kell határozni a felületen anélkül, hogy jelentős szabálytalanságokat. Egyébként a súlya a cserép és rétegelt lemez ragasztó masszát kanyar és törött.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Reakcióvázlat szóló rétegelt lemez

elvégzi a jelölő

Hidegburkolás a padlón kezdődik a jelölést. Az első dolog (főleg, ha a telepítés végrehajtásához először), hogy száraz számításokat. Csempe bevezetik ragasztó nélkül tömeget. Így az összes száma (ahol meg kell vágni, ahol a komplex szögek stb képződnek). Ha az elrendezés nem felejti el a jövőben varratok között a csempe.

Két alapvető módon elrendezés lapok.Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Reakcióvázlat szög hajformázó

A legegyszerűbb - kezdődik egy távoli sarokban. Ez a módszer akkor tekinthető a leggyorsabb. Így verem kezdő burkolók, vagy ha a munka szűk kis szoba vagy szobák komplex geometria.

A második módszer az, bonyolultabb - szóló, a szoba közepén, hogy az oldalsó. Mivel a burkolólapokat a nagy és üres helyiségek. Ebben az esetben a szoba van osztva négy egyenlő részre. Az első vonalat húznak a közepén az egyik faltól a másik, a második jól a közepén, merőlegesen az első. Fektetési kezdődik bármilyen szögből kialakítva a a szoba közepén. Ebben az esetben meg kell vágni a lapokat körül a szobában. Amikor ezt a módszert egy vonzóbb formázó képződő mintában.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Reakcióvázlat stacking a központtól

Azt is megadhatja az irányt burkolólapot. Meg lehet határozni átlósan vagy szokásos módon. Az első sokkal szebben néz ki, de ahhoz, hogy ez szükséges, hogy a tapasztalat hasonló munkák. Ezért a második lerakási eljárás sokkal gyakoribb.

Bármelyik módszert használ, vágja a csempe még mindig van. Fontos emlékezni egy ajánlást. Ne vágja túl keskeny csík, akkor néz ki rosszul. A teljes burkolat legalább 20 százaléka a terület. Is, győződjön meg arról, hogy a leginkább látható része készült egész lapban.

cserepezés

Most mi kell érteni részletesen, hogyan feküdt padlólapok. Az első lépés készül a ragasztó. Ha vásárolt egy kész masszát, majd olvassa el ezeket az utasításokat. Ha tetszett a száraz ragasztó, meg kell hígítani vízzel (szintén összhangban a gyártó ajánlásainak).

Minthogy a csempézés folyamat meglehetősen hosszú, szükség van a növény sok ragasztó kis adagokban. Ellenkező esetben csak elsorvad, és növeli a pénzügyi költségeket.

Munkákat végeznek a téren. Azaz, a részek vannak jelölve négyzetméteres területen, és ez a rész elkészített tapadó massza. Miután befejezte az egyik rész, folytassa a következő.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Az egész terület fel van töltve

Először is, meg kell, hogy fedezze az egész területet a primer. Ez megakadályozza a penészképződést, és a felület több, alkalmas kiváló minőségű kötéseket. Attól függően, hogy a páratartalom a szobában teszi a primer egy-három menetben. Csak miután teljesen megszáradt, akkor lehet kezdeni szóló, a padlólapok.

Felületi enyhén megnedvesítjük, és egy ragasztóréteg masszát alkalmazzák azt. Amikor A ragasztót egy fogazott simítóval elsimítjuk. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy ne üregek vagy légzsákokat.

A hátoldalon a csempe, mint egy réteg ragasztóval. Ezt úgy tehetjük meg azt az azonos simítóval. Egy vékony réteg szükséges, hogy fedezze a teljes felületen. Ezután csempe és fejtetőre esik szépen a helyére. Tehát szükség van, hogy nyomja meg egyenletesen az egész felületen.

Csempe elhangzott gyengéd mozdulatokkal egyik oldalról a másikra. Flatness Vízszintes ellenőrizni egy vízmérték segítségével, vagy egy egyszerű menet feszes. Ha a lapok meghatározott kívánt szint alá, akkor adjunk hozzá egy kevés ragacsos massza, ha az magasabb, a felesleges ragasztót el kell távolítani.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Csempe halmozott és préselt

Beilleszteni a lapokat a gépen gumikalapáccsal. Vele, sokkokat tisztán alkalmazzuk. Így pododvigat cserép helyére.

A burkolólapok közötti kell bízni lapos rés. Ő pontosság érhető el speciális műanyag kereszt. Ezek kerülnek a kapott varrás. Ha a lapok igazodnak a kereszt, a különbség kiderül sima és tiszta. Az ilyen varrat (2-5 mm szélesek) szükséges, hogy az ne duzzadó.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Közel a falak szüksége metszés

Közel a falakat meg kell vágni a lapokat. Ez úgy történik, cserép. Óvatosan a sáv végezzük, majd csak a szünet két csempe. De meg kell tenni óvatosan.

A végső szakaszban

Működés közben, kell rendszeresen tisztítani egy ronggyal már földet falazat. Meg kell törölni a továbbra is a ragadós masszát annak megszilárdulása. Miután elhelyezte az összes padló nem tud járni rajta legalább két napig.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
Fuga csempe

Megkötés után a ragasztó lehet kezdeni injektálás. Erre a célra egy speciális vízálló gitt. Ez a munka végezhető el egy gumi spatulával. De először meg kell tisztítani az ízületek törmelék és por.

Miután minden varrás felülírja, szüksége van egy ruhával tisztítsa meg a teljes padlót törmeléket. Aztán habarcs adott napon száradni, és készen áll, hogy nedves tisztítás.

Fektetése padlólapok a kezüket -, hogyan kell a padlólapok (fotó)
A kombináció a párhuzamos és átlós fektetés