Felfüggesztés Diagnostics saját kezét

Mondván: „szilárdan állt a lábán,” elég alkalmazandó az állam a jármű felfüggesztését. Abban az esetben, nem az egyik a felfüggesztés elemei, megkapjuk a legjobb esetben is egy kényelmetlen állapot (ha hibás lengéscsillapítók), és a legrosszabb esetben - elveszti a képességét, hogy kezelje a forgalom, és ez közvetlen veszélyt jelent a biztonságra.






A jelenlegi fejlettségi szintje az autóiparban, mindig van egy választás: diagnózis felfüggesztés a kezüket, vagy autószerviz.
CAR
Számítógépes diagnosztika felfüggesztés. Ez a fajta diagnózist tartalmaz több különböző típusú készülék. Munkájuk más, de az alapvető jellemzői a felfüggesztés teljesítményét paramétereket vesznek és a show.
Számítógép diagnózis jelenlétében elektronikus vezérlőrendszerek, ezért a jelenléte a különböző érzékelők. És mi van azokkal, autók, akik nem rendelkeznek számítógéppel és a különböző elektronikai elemeket felfüggesztési rendszerek. Mi lesz, hogy fordítsa el a fejét felé diagnózis felfüggesztés keze által.
Shaker diagnosztizálására szuszpenziót. Ez a módszer a diagnózis nem tekinthető sikeresnek. Az a tény, hogy a felfüggesztés diagnosztika az állványra feltételezi teljesen jó műszaki állapotban az autó. Ezután a logikus kérdés -, de miért kellene padon diagnosztika. Csak a folyosón a TRP.
DIAGNOSZTIKA FELFÜGGESZTÉS CAR saját kezűleg
míg a fékrendszer szerkezetileg része a felfüggesztés nem fáj, hogy ellenőrizze és összetevőinek - mint például a féktárcsák és fékbetétek. Mindegy, van egy autó, miért nem kér a rendszer állapotát, amely felelős a biztonságát.






Hagyományosan megrendezésre az első diagnózis az első felfüggesztés. Először is, ez koncentrálódik a fő része részegységek és vezetési mechanizmusok. Másodszor, ez több a „szenvedés”, mint a hátsó felfüggesztés, mint az első feltételezi, hogy minden „varázsa” járdán.
- kezdődik szemrevételezéssel a portok és gumi burkolatokat. Ha elszakad poroló, akkor a csomópont, amit zárt, javításra szoruló vagy csere;
- diagnosztikája lengéscsillapítók csökkentik, hogy ellenőrizze az olaj szivárog ház: olaj bevonat a lengéscsillapító test a norma, és a olajszivárgás beszélnek a kudarc;
- Ellenőrizze a rugó a saját szemrevételezéssel repedéseket, és magassága leszállási auto test
- golyóscsapágy ellenőrzött bizonytalanságban a mount: lengő fel és le nem érzékelhető kézi labdázni;
- silent blokkok szemrevételezéssel nem lehet deformált, repedt vagy delamináljuk mellett nyomja meg a csendes blokk tartó nem adhat látható holtjáték;
- A lengetés során ne lyuftovat stabilizátorok támogatja a csapágyak a felső csapágyak, tolóerő;
- Ellenőrizze a kormányrúd végezzük élettárssal. Ő teszi a mozgást a kerék balra - jobbra, és ebben az időben kézi ellenőrzése hézag csúcsán;
A diagnózis után a felfüggesztés van egy általános képet az állam az alapvető elemeket. Az eredmények alapján a diagnosztika, hogy dönt a cseréje vagy javítása bizonyos részeit.
MEGELŐZÉS
Ahhoz, hogy megőrizze a felfüggesztés, lehetetlen:
- át mély lyuk a sebességet;
- gyorsan vezetni egy rossz út;
- A távtartók a felfüggesztés (a csomópont gyorsan nem);
- utazás a téli fűtési csappantyúk, a jégtömbök nagy sebességgel.

Német cég BMW látható ebben a hónapban Frankfurtban mutatott különleges motorkerékpár kifejlesztett igényeinek szörfösök.

A külső design és az új elemek oldalain vyshtampovki lenyűgözte még a vezető vállalat a Hyundai-Kia tervezői Peter Schreyer, aki azonban azt mondta, hogy a verseny - nos, ösztönzi a fejlődést.

Jelenleg Németországban tartják a következő International Motor Show, egy sajtótájékoztatón, ahol képviselői Hankook tájékoztatni a közelgő változások a gumiabroncsok az európai piacon.