Feline Miliáris dermatitis

Miliáris dermatitis macskák (Feline Miliáris dermatitis) néven is ismert macska varasodás és a macska ekcéma. A „katonai” azért használjuk, mert az érintett területek néznek ki, mint szemes köles (köles). „Feline” - a tudományos neve a házimacska „dermatitis” azt jelenti: „a bőr gyulladása.”Az okok a Miliáris dermatitis macskák.

Feline miliáris dermatitis valójában nem önálló betegség, hanem jelentése a tünetek, hogy okozhatja hatalmas számos betegség. Köztük:


  • Különböző típusú allergia, mint az élelmiszerek. atópia - mint például a szénanátha, allergia bolha csípése
  • bakteriális fertőzések
  • gombás fertőzések
  • gombafertőzés
  • Skin paraziták - kullancsok. tetvek
  • Túlérzékenység a paraziták az emésztőrendszer
  • autoimmun betegségek
  • Helytelen táplálkozás. így például, hiány biotin vagy zsírsavakat
  • hormonális rendellenességek
  • Eddig ismeretlen okból

Tünetei macska Miliáris dermatitis.

Feline Miliáris dermatitis

A Miliáris dermatitis a macska bőre tűnik több apró, kemény dudorok (csomók) bőrpír alatta. Az érintett területek lehet korlátozni egy kis területen a test, a például a farok tövénél vagy a fej. Más esetekben az érintett területek jelentős részét teszik ki a macska bőrén. Gyakran kíséri viszketés dermatitis az érintett területeken a bőr, néha nagyon erős. Ezekben az esetekben a macska is okozhat magának, elég komoly sebet, fésülés és nyalás bőrviszketés.

Diagnózis macskák miliáris dermatitis.

Általában egy állatorvos diagnosztizálni Miliáris dermatitis után egy egyszerű vizsgálat a macska. A legnehezebb dolog -, hogy meghatározza az oka a betegség. Néha értékes információkat nyújt a helyét a sérült területeket a macska testét. Ha a bőr ütött területén az a farok tövénél - az oka valószínűleg lesz bolha csípése. Ha a bőr ütött a fejét, valószínűleg vezetett dermatitis kullancsok jelenlétére a macskák. Az állatorvos előírhat egy macska teljes fizikális vizsgálat és a teljes kórtörténetét. A megfigyelések mindig nagyon fontos az állatorvos információt, segít pontosan azonosítani a betegség okát.

Mivel a legtöbb Miliáris dermatitis okozhat bolhák, állatorvosok speciális fésűt jelenlétének ellenőrzése a macska bolha. Kivéve a bolhákat a prémes macska bolha ürülék található, amely vízben oldódik,, festeni piros. Ez azért van, mert a bolha ürülék főként emésztetlen macska vére.Feline Miliáris dermatitis

A gyapjú is ellenőrizni tetvek, bőr kaparék hozott és vizsgálatra kimutatására atkák - kaparás a bőr végezzük a tompa oldalán egy szikével, a mintát a kapott anyagot helyezünk egy tárgylemezre, és mikroszkóp alatt vizsgáltuk. Egy másik módja a mintát egy speciális átlátszó szalagot alkalmazva a macska bőre, amelyet azután is megvizsgálta a mikroszkóp alatt.

A mennyiségű macskaprém vehető az in vitro tenyészetekben, amelyek segítségével határozza meg a jelenléte gombák (zoster). A növekedés az elegendő mennyiségű kultúra minták azonosítását lehetővé tevő gomba általában csak 10-14 nap.

Azonosítani bélparaziták macskáknál hogy egy székletminta.

Ha feltételezhető, hogy az élelmiszer-allergia, a macska át a vizsgálati étkezést. Ezt az eljárást a következőképpen végezzük: két-három hónapig kap egy speciális macskaeledel, általában csak akkor érhető el állatorvosi klinikákon. Miközben javítja a bőr állapotát, a macska át a hatalmat a szokásos élelmiszer. Ha ezek után a betegség folytatódik, akkor feltételezhetjük, hogy a probléma csak a diéta a macskák, és át kell tenni egy speciális diéta megint nem tartalmaz allergiát okozó összetevőket. A próbaidőszak alatt ez feltétlenül szükséges, hogy a macska nem kapott semmilyen más kiegészítő élelmiszer, kivéve a kijelölt állatorvos.

Ha minden az elemzés és az esemény nem segített azonosítani az oka, kinevezi további vizsgálatokat annak ellenőrzésére, hogy a reakció antibiotikumok és / vagy szteroidok. Ez segíthet azonosítani a bakteriális oka az allergia. Talán az állatorvos is kijelöl egy biopszia a bőr egy macska.

Miliáris dermatitis kezelésében macskák.

A kezelés kiválasztása függ macska Miliáris dermatitis azonosított az oka. Ha a macska kezelt bármely más betegségek lehetővé, fel kell függeszteni, hogy ellentétes reakciót okozó gyógyszerek dermatitis.

A kezelés a bolhák. tetvek és néhány faj a kullancsok hajtjuk tartalmazó termékek piretrin. Ezen túlmenően, mivel a kezelés része, meg kell fertőtlenít létfontosságú területen macskák. Kiküszöbölése érdekében egyes kullancsok is használt speciális gyógyszerek léteznek folyadékok injekció és gyógyfürdők.

Amikor ótvar macska kezeljük orális gyógyszerek és kenőcsök tartalmazó gombaölő szerek. Akárcsak a rovarok, a szükséges intézkedéseket, hogy fertőtlenít területeken.

Ha a macska talált bélparaziták. Az orvos a megfelelő kezelés a feltárt elme paraziták.

Ha felfedezett allergia egy bizonyos élelmiszer, macska diétát kell változtatni annak érdekében, hogy megszüntesse az allergiát okozó anyagokat. A macska meg kell felelnie a diéta végéig életét.

Ha az ok Miliáris dermatitis egy bakteriális vagy gombás fertőzés. kezelésére felírt antibiotikumok vagy gombaellenes gyógyszerek, valamint a speciális samponokat.

Ha a macska fésű bőr vagy dermatitis autoimmun vagy allergiás problémák általában rendelt szteroidok, mint a prednizolon. Az első, a macska lehet szükség nagy dózisú gyógyszerek következtében talán a fokozatos csökkenése. A allergia járulékosan beadott antihisztaminok, támogatják zsírsavak, gyógyhatású fürdők vagy spray-k. Amellett, hogy a diéta macska extra adag biotin adhatunk.