Fetometry magzat a terhesség alatt hetente szabályok

A terhesség alatt minden ultrahang - a régóta várt találkozó a gyerek. Az eljárás során a várandós anya hallotta a dobogó szíve morzsa, lásd a körvonalait egy kis testet, és ha szerencsénk van, még akkor is csodálom a bájos mosoly. De az amerikai végre fontosabb feladatokat, mint például fetometry magzat hetes terhesség, akkor az adatok összehasonlítása a szabályozási intézkedéseket egy speciális növekedési grafikonok.A koncepció fetometry

Hisszük, nem minden várandós anya pontosan tudja, mit fetometry magzat, így ad egy rövid magyarázatot. Így fetometry - a folyamat méretének meghatározásakor a magzat ultrahangos majd összehasonlítjuk őket az átlag.

Megjegyzés: Az eljárás lehetővé teszi, hogy ne csak azonosítani a lehetséges eltéréseket a gyermek fejlődését, hanem pontosan meghatározható terhességi kor.

Egy olyan helyzetben, fetometry szabványok három alkalommal teljes időtartama alatt a terhesség baba:

Így minden trimeszterben van egy felmérés. Ha különleges körülmények állnak fenn, az orvos előírhat további korlátozott kutatási vagy shift időzítése ultrahang.

Fetometry magzat a terhesség alatt hetente szabályok

Hogy van az eljárás?

Tanúsága szerint, vagy időtartamától függően a terhesség írja elő egy adott típusú fetometry:

 • A hüvelyen át ultrahangos: szondát helyezünk a hüvelybe, és a diagnózist végre belülről, míg a terhesség korai szakaszában manipulálása előtt a nő ajánlott ital 0,5 liter vizet, amely szolgál majd a magzatvíz és az eredmények megbízhatóbbak lesznek ultrahang;
 • Hagyományos fetometry: felvisszük a hasi felületén enyhén viszkózus gél, majd egy orvos egy speciális szenzor kezd vezetni a gyomorba, elfog minden, ami történik ebben a pillanatban benne.

Diagnózishoz a modern gépek és berendezések, amely lehetővé teszi a lehető legpontosabb, automatikusan:

 • meghatározza a szex a magzat tartozik;
 • lásd a funkciók szervei;
 • kiszámítja az alapvető paramétereket a magzat.

Mit kell figyelembe venni Míg fetometry?

Szabványok magzatra fetometry hétre látható alább. Akkor fogunk beszélni, amit a paramétereket figyelembe venni.

Fetometry magzat a terhesség alatt hetente szabályok

Azt találtuk, hogy a legtöbb információt az alábbi lehetőségek közül:

 • CTE (tailbone-parietalis méretű) - embrió növekedési paraméterek, nevezetesen a test hossza, milliméterben, kezdve a csúcspont és végződő coccyx;
 • BPD - biparietal mérete a fej, amely figyelembe veszi, kezdve a 2. trimeszterében;
 • LZR - fronto-occipitalis méretű;
 • TID - nyakszirti - az egyik legfontosabb szabványok legfeljebb 13 hétig, ami lehetővé teszi, hogy diagnosztizálni magzati Down-kór;
 • OG - magzati fej kerülete;
 • HL - haskörfogat, jelzi a kontroll mértékét a magzati növekedés;
 • FG - az a térfogat, illetve átmérője (DHA) mellkasi maximálisan informatív és 14-22 hét.


Fontos: mielőtt 31-35 hetes terhesség, különös figyelmet kell fordítani a mutatók BDP, DB, hűtőfolyadék, és a terhesség utolsó trimeszterében aktuálissá vált értékek fetometry magzat DB, hűtőfolyadék kipufogó.

Más amerikai mutatók a terhesség alatt

Amellett, hogy a fenti paraméterek alatt az ultrahang lehetővé számos kulcsfontosságú értékek:

 • RPYA - a méret a petezsák - magzatvíz paraméterek, amelyek fontosak az első hetekben;
 • AI - magzatvíz index, vagy mennyiségének magzatvíz, diagnosztizálására alacsony vagy polyhydramnion;
 • VI - magzati súlyt, számították eredményei alapján kapott fetometry.

A komplex meghatározására számos mutató magzati fetometry pontosságát javítja a létesítmény ideiglenes születési - PRD, ami különösen fontos, ha a 32 hetes terhesség.

Fetometry magzat a terhesség alatt hetente szabályok

Fetometry 1 trimeszterben

Az első hét a terhesség fetometry feladat - meghatározásának hibái embrió fejlődését. Ez nem diagnosztizálják a patológia, de csak a kijelölt markerek jellemző rá. Ahhoz, hogy megerősítsék vagy megcáfolják a találatok esetében feltételezett megsértése rendelt további invazív technikákat.

Fontos: mielőtt 13 hét legfontosabb paraméterei a BDP és a LZR. Mivel a vizsgálat eredményeire, az orvos kap egy ötletet, a fejlődés az agy, valamint az egyes szerkezetek.

Egy másik mutató, amely megadja az esetleges megsértése magzati fejlődés - CTE. Vegye figyelembe, hogy 1-2 hetes terhesség, enyhe növekedés a HTE olyan variáns a norma. Ha a terhesség nem bonyolult betegségek nőknél, a fenti értékek normál jelezhet nagy gyümölcs.

Megjegyzés: az eredmények az első ultrahangos fetometry terhességi kor eltérhet szülészeti. Ahhoz, hogy megfelelően magyarázza ezt az eltérést, akkor forduljon orvoshoz, és nem ugrik a következtetéseket a saját.

12-13 a legjobb kifejezés a tanulmány a TBP - index, amely, mint már említettük, lehetővé teszi, hogy kizárja a jelenléte magzati Down-szindróma.

2 trimeszterében és fetometry

Fetometry magzat a terhesség alatt hetente szabályok
Azonnal, megjegyezzük, hogy ha a terhesség is, és az első szűrés során nem rendellenességek, az orvos arra utalnak, skip vagy shift időzítése a második ultrahang. Azonban a végső döntés joga a terhes nőt, akinek minden joga kérni a tervezett tanulmányt.

A fő cél a fetometry a 21-22 terhességi héten -, hogy bemutassák a dinamikája méhen belüli növekedési elmaradottság. További fontos amerikai célkitűzéseket ebben az időszakban is:

 • hibák kimutatására, láthatatlan 1 trimeszterében;
 • megtagadása vagy megerősítését a diagnózist, szállított az első szűrés;
 • diagnosztikája fejlődési rendellenességek.

Tudja meg, mi illóolajok lehet használni a terhes nők számára.

Ha van, betegség gyanúja, az orvos küld egy nő, hogy keresse fel a genetika és hozzárendeli egy sor tanulmányt.

Ultrahang a harmadik trimeszterben

fetometry magzat 20 hét után el lehet végezni közvetlenül a szülés várható időpontja, ha azt szeretné, hogy döntsenek a szállítás típusától: COP vagy természetes szülést.

Ezen túlmenően, az utolsó ultrahang már jól látható jellemzői a baba arca, és ez lehet észlelni hibák, mint például:

Megjegyzés: Az optimális időben az utolsó tervezett fetometry magzat - 33-34 hét.

Ha során a vizsgálat feltárt eltérések, a nő felajánlotta kórházi kezelése, vagy a határozatot, aki olyan tervezett szülés megindítására időpontja előtt a PRD.

Fetometry a korai szakaszában, és 22. hét után a terhesség fontos eszköze az irányítást a méhen belüli magzat növekedését és fejlődését. De ne vakon támaszkodnak a bemutatott adatok a táblázatban, sokkal kevésbé pánik helyzetben nem tartják az eredményeket. Az adatok értelmezését kell a kizárólag szakember. Te jó eredményeket az amerikai és könnyű terhességet.