Főbb elképzelések libertarianism Libertarianism

Libertarianism - az a hit, hogy minden embernek joga van élni, ahogy akar, ha az mások jogait. Libertarians védjük mindenkinek joga van az élethez, a szabadsághoz és a tulajdon - jogokkal, hogy az emberek kezdetben, függetlenül a léte az állam.A szempontból libertarianism minden emberek közötti kapcsolatokat önkéntesnek kell lennie; Az egyetlen műveletet kell a törvény tiltja - ez minden, ami magában foglalja az erő alkalmazása ellen, akik nem használják erő: gyilkosság, nemi erőszak, rablás, emberrablás és csalás.

A legtöbb ember hozzászokott, hogy hisz az erkölcsi és élni azt. Liberálisok úgy vélik, ezt a kódot kell következetesen alkalmazni - vagyis meg kell alkalmazni az állam és a kormány, nem csak az egyén. Az állam létezik, hogy megvédje a jogait, hogy megvédjen minket azoktól, akik esetleg erőszakkal ellenünk. Amikor az állam erőszakot alkalmaz azokkal szemben, akik nem sértik mások jogait, ez maga lesz a törvénysértő jogokat. Ennek megfelelően a libertarians elítélik az ilyen intézkedések a kormány, a cenzúra, a sorozás, árszabályozás, vagyonelkobzás, valamint zavaró a magánéletünkben, beleértve a gazdasági szempont.

Libertáriánusok, mint a neve is mutatja, úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb politikai érték a szabadság, a demokrácia nem. [. ] A kapcsolat a szabadságot és a demokráciát ott, de még mindig ez a két fogalom nem azonos. [. ] Az élet egy olyan társadalomban, ahol a házastárs által választott többségi szavazatával minden állampolgár az állam, mi lenne élő demokrácia, de akkor nem lett volna szabad. [. ] A modern szabadság eszméje összpontosít az emberek joga van élni, mint akarnak, szabadon beszélni, és gyakorolják vallásukat, saját tulajdon, a kereskedelem, óvni kell az önkényes letartóztatás és fogva tartás. [. ] A kormány alapuló részvételével az irányadó, - Fontos hatóságok által kiadott garancia az egyéni jogokat, hanem a tényleges szabadságot - a választás joga minden foglalkozás és saját szabad akarata, hogy kövesse ezt a választást.

[. ] Tekintettel a fentiekre, lépjen a főbb elgondolások libertarianism. [. ] Ezek a gondolatok feldolgozása évszázadokon keresztül. [. ] A művek az ilyen gondolkodók 17. - 18. században, mint Dzhon Lokk, David Hume, Adam Smith, Thomas Dzhefirson, Tomas Peyn kezdtek formát ölteni a modern libertárius filozófia.Jogok az egyén.
Mivel az ember erkölcsi szerek, joguk van védelméhez való élet, a szabadság és a tulajdon. Ez a jog nem az állam által nyújtott, vagy a társadalom; azok természetéből adódó emberek. Az igazság az értekezés, amelyek szerint az emberek garantáltan ezeket a jogokat, ösztönösen világos; teher magyarázatot kell maradnia azokkal, akik ezeket a jogokat.

JOGÁLLAMISÁG
Libertarianism - nem engedékenység és a hedonizmus. [. ] Libertarianism javasolja egy olyan társadalomban a szabadság a törvény, ahol az emberek szabadon éljék az életüket, amíg tiszteletben tartják az egyenlő mások jogait. A jogállamiság azt jelenti, hogy az emberek engedelmeskednek az általánosan elfogadott és spontán keletkezett jogállamiság és nem önkényes utasítások és hogy ezeket a szabályokat kell védeni a szabad emberek saját boldogság, és nem a cél, hogy elérjék a meghatározott eredményét valakit.

korlátozott állam
Annak érdekében, hogy az emberek jogait, kormányok indították. A kormány azonban - a veszélyes eszköz. Libertáriánusok érzi, hogy erős ellenszenv a hatalomkoncentráció. [. ] Így akarják osztani, és korlátozza a hatalom, ami azt jelenti, elsősorban korlátozza a kormány, általában egy írott alkotmány számbavételét és hatáskörének korlátozása, hogy az emberek megbízhatnak kormány. Korlátozott kormány - a fő politikai következménye libertarianism és liberálisok pont a történelmi tényt, hogy ez volt a szétszóródás az európai hatalmi - összehasonlítva más a világ - vezetett az egyéni szabadság és a gazdasági növekedéshez.

szabadpiac
A túlélés és a jólét az emberek kell, hogy vegyenek részt a gazdasági tevékenységet. Tulajdonosi jogot biztosít cserélni ingatlan kölcsönös megállapodás mindkét fél számára. A szabad piac - ez egy gazdasági rendszer, amely a szabad emberek, a jelenléte, amely szükséges a jólétet. Liberálisok úgy vélik, hogy ha a kormányzati beavatkozás a szabad választás a folyamatot a lehető legkisebb, az emberek mind szabadabb és gazdagabb.

Kezdve a XVII századi szabadelvű impulzus nagyrészt a válasz az intézkedések a királyok és arisztokraták, akik élnek rovására a termelő munka a többi ember. Libertáriánusok védte az emberek joga, hogy a gyümölcsök a munkaerő. Libertarians kifejlesztett egy pre-marxista osztály elemzés megosztott társadalom két fő csoportra: azok, akik termelnek le, és azok, akik vette, erőszakkal másoktól. Tomas Peyn írta: „A polgárok az ország két osztályba sorolhatók: azok, akik fizetnek adót és akik befogadják az adókat és az élő saját költségén.” [. ] Modern libertarians megvédeni az emberek joga, hogy dobja szerzett, és engedélyezi a pénztárában politikusok és bürokraták, megragadják a jövedelem, hogy átadják azokat, akik nem termelnek semmit.

Liberálisok úgy vélik, hogy az érdekeit a harmonikus békés, produktív ember egy igazságos társadalomban. Egyedi tervek egy személy, amelynek célja, például, hogy egy munkát, vállalkozást indítani, stb ütközhetnek a többi ember, oly sokan, a piaci erők megváltoztatni terveiket. De hála az intézkedés a szabad piac virágzik minden, és a gazdák és a kereskedők, a gyártók és az importőrök nincs semmilyen elkerülhetetlen konfliktusokat. Az emberek vesznek részt a konfliktusban a két csoport között, és ennek alapján saját csoportokat kezelni csoportok „mások” egy darab a politikai hatalom csak akkor, ha a kormány nem kezd kompenzáció alapján politikai nyomás.