Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Whitening - kezelése fogzománcot különleges reagensek, és megszünteti a nem kívánt pigmentáció világító természetes színét több hangokat. Ez az eljárás nagyon népszerű, hiszen a jelenléte hófehér mosoly növeli a személy önbecsülése, és teszi mások véleményét vonzóbbá.Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Fogfehérítés végezhetjük a szakemberek a fogászati ​​klinika vagy házon otthon. fogfehérítés módszerek különböznek a technológia, a biztonság az egészségügyi fogak, a költségek a gyógyszerek és a hatékonyságot.

Elvégzése előtt otthon fehérítő ajánlott teljes idejű látogatás a fogorvos. Erre azért van szükség, így az egyéni tanácsot választott optimális módszer pontosítása és tippek további fogászati ​​ellátást.

Az okok a plakk kialakulását a fogakon

Plakk - lerakódása a különböző struktúrák találhatók a fog felületén, és kialakítva ennek eredményeképpen a tenyésztés a mikroorganizmusok. Ezek a fő oka a szájszagot, és fokozatos változása a természetes színét a zománc.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Az egészséges emberi fog színe szürkés vagy sárgás árnyalat. Ez lehet az oka, hogy a genetikai öröklődés, valamint a külső hatásokkal. Az okok a sötétebb a zománc:

 • A diéta tartalmazó élelmiszerek és italok, amelyek az élelmiszer-színezékek;
 • A jelenléte a mikro-repedések, fogszuvasodás, a trauma;
 • A dohányzás cigaretta;
 • A korral járó változásokat;
 • A felesleges fluoridot (endemikus fluorózis), szisztémás bejuttatását nehézfémek a szervezetben.
 • Szabad szisztémás vagy krónikus betegség;
 • Hosszú távú kábítószer-használat (beleértve az antibiotikumokat);
 • Gyenge vagy nem rendszeres szájhigiénia.

Okainak változások fogak pigmentáció fontos szempont a készítmény fehérítési eljárás. Erre azért van szükség annak megállapítására, hogy a kívánt eredményt és a megfelelő intézkedéseket.

Ellenjavallatok fogak fehérítésére

Levezetése Lightening hagyjuk egészséges fogak hiányában bármely olyan betegség a szájüregben. Amennyiben nem tesz eleget ennek a kritériumnak gyulladást okozhatnak, és romlik a jelenleg létező betegség.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Abszolút ellenjavallat jelenléte üregek, törött fogak, hibás koronák, megsemmisült, vagy a régi tömések és bármilyen betegség a fogíny és a fogak, amelyek megkövetelik a kötelező kezelést. Az eljárás szintén nem ajánlott az alábbi esetekben:

 • Anatómiai jellemzői (megnövekedett pulpakamra);
 • A nagy érzékenység a fogak
 • Van súlyos általános betegségek (asztma, magas vérnyomás, daganatos kinövések);
 • Csökkentett fájdalomküszöböt;
 • Fogzománckárosodást (repedések, hipoplázia, nekarioznye erozív jelenségek);
 • Betegségek az állkapocsízület, korlátozza a mobilitást;
 • Terhesség, szoptatás alatt;
 • Gyermekek és serdülők 16 év alatti - éves korig;
 • Miután több tömések, koronák, implantátumok, fogszabályozó viselése (ami egyenetlen színező a fogazat látható);
 • Túlérzékenység a használt reagensek a fehérítési eljárással.

Miután az eljárás nem lehetséges előfordulása negatív hatásait: elvesztése zománc fényes, megjelenés „meszes” hatása demineralizáció a fogak, az amplifikációs túlérzékenység a külső hatásoknak.

Tooth Whitening hidrogén-peroxiddal

Hidrogén-peroxid - peroxid, azzal jellemezve, hogy az erős oxidatív művelet és egy hangsúlyos fehérítő hatása. Due reaktív oxigén vegyületet mélyen behatol a fogszövet. Ez magyarázza a magas módszer hatékonyságát.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Ahhoz, hogy minimalizáljuk a hatásának esetleges károsodás fehérítő munkamenet segítségével hajtjuk végre, 3% hidrogén-peroxid oldatot. Az eljárás előírja, előszűrés jelenlétére humán allergia szer. Alkalmazási módszerek:

 • Peroxid, vízzel hígított 1: 1 arányban, a leöblítik a száját után fogmosás reggel. Nyelési tiltott megoldás. Megengedett tartózkodási idő peroxid a szájüregben - harminc másodpercig. A cookie-k után szájat öblítsük le meleg tiszta vízzel.
 • Technology hasonló az előző módszerrel, de ahelyett, hogy egy keverék hidrogén-peroxid-peroxid felhasználásával csak vizet. Ebben az esetben a fehérítés időtartama nem haladhatja meg a 10 másodpercet. Az eljárást ezt követően az égetés és a bizsergő érzés a szájban.
 • Egyenlő arányban, a vegyes-peroxid és a szóda, ami egy készítményt sűrű konzisztenciájú. Eszköz, amelyet a fog felületén egy vattacsomót (belépő keverék az íny nem engedélyezettek). 2 perc elteltével az oldatot átöblítjük, tisztított fogak hagyományos paszta.

fehérítő hatása nyilvánul után 2,5 héttel az elején a kurzus (feltéve, napi alkalmazása). Amikor a peroxid fenntartására használják professzionális fogfehérítő eredményeként az alkalmazás gyakoriságát legyen 1 alkalommal hetente. Kábítószerrel való visszaélés okozhatja a változást fog szerkezetének, elvékonyodása vagy megsemmisítése zománc, képződése kémiai égések a nyálkahártyákon, a száj, az ajkak a bőr kiszáradását.

Fogfehérítő szalagok

Fogfehérítő csík vékony lemez, a belső felülete, amely borított egy speciális összetételű gél konzisztenciát. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy könnyítsen a fogak 1-4 színben.Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

A hatás érhető el ható fogzománc peroxid gél tartalmazó karbamid-vagy hidrogén-peroxid. Hasonló vegyületek nagyobb koncentrációban használják professzionális fogfehérítés zománc a fogászati ​​klinikák. felhasználásra vonatkozó

 • C Dental eltávolítása ételmaradékok kefével és beillesztés.
 • A csík megszabadítjuk a védőfóliát, és alkalmazni a fog sor felülete (felső vagy alsó hosszától függően a lemez).
 • A időtartama eszközök 5 - 30 perc (időzítése attól függ, a gyártó a gyógyszer).
 • Fogak kell tisztítani többször, a száj öblítés tiszta vízzel.

Az egyidejű világítás a felső és az alsó sorokban nem ajánlott. Eljárásokat végzik naponta kétszer. A csíkokat egyszeri használatra. Tanfolyam időtartama: 2-4 hét, időtartamát megőrzése az eredmény - akár 1 év.

fehérítő fogkrémek

Paszták ajánlott jelenlétében plakk képződik hatásai miatt a kávé, nikotin, élelmiszer színezőanyag. Ezek alkalmasak, akik világos színű zománcok a természet. Azt jelenti, nagy hatékonyságot mutat után alkalmazva szakmai fehérítés.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Hatóanyagok paszta nem képes mélyen behatolnak a szövetbe, és ennek következtében csak kiküszöbölésére a lepedék a felületi réteg a fogat. Megengedett használati gyakoriság - akár heti 3 alkalommal. Van 2 féle fehérítő fogkrémek:

 1. A koptató szemcsék. Fejtenek ki mechanikai hatás: kefék táblát aktív komponenseket a szilárd frakció, polírozott zománc felszínén.
 2. Kémiai reagensekkel. Távolítsuk pigmentek erős oxidáló szerekkel (karbamid-hidrogén-peroxid). A paszták egyes gyártók képesek változtatni a színét a töltelékkel.

Hogy mentse az eredményeket érdemes csökkenteni a fogyasztást, az élelmiszerek és italok, zománcozott, hogy hagyja abba a dohányzást. Visszaélés a fehérítő paszta veszélyezteti a fejlesztési túlérzékenység.

Ceruza fogfehérítés

Agent egy cső, egy speciális gél pusztító szennyeződések és pigmentált vegyületek színezékek. A fő előnye a készítmény és a könnyű alkalmazhatóság lehetséges használni minden körülmények között.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Fő ceruza hatóanyag 12% -os hidrogén-peroxid vagy 15% karbamid-peroxidot. Szerkezete is tartalmaz baktericideket, figyelmeztető szaporodása patogén mikroorganizmusok, természetes aromák, különböző mineralizáló komponenseket. Rendszere:

 • Ülése előtt a szájban alaposan le kell öblíteni tiszta vízzel, száraz ruhával, fogak.
 • A gélt alkalmazunk a fogzománc felületén. Való érintkezés hatására a fogak aktív habképző szert, jelezve, hogy a folyamat a kémiai reakció.
 • A készítmény marad a fogak 1 - 10 perc (attól függően, hogy a gyártó). Száj az eljárás során nyitottnak kell maradnia.
 • gél maradványok az ülés után törölni kell.

Tanfolyam időtartama - legfeljebb 2 hétig, figyelemmel a mindennapi használat során a gyógyszer naponta kétszer. Nagyon fontos, hogy tanulmányozza az utasításokat kapott a ceruzát, mert az alkalmazott vizsgálati módszerek a különböző gyártók eltérő lehet.

Gel fehérítés fogzománc

Fogfehérítés gél alkalmazzák a zománc felszínén az ecset, káló vagy együtt használják a végzárók - speciális ortopéd párnák (standard vagy tett egyes paraméterek).

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Ajánlott nappali használatra gélek erősen koncentrált fehérítő vegyületek. kevésbé agresszív összetevők előállításához felhasznált használt gyógyszerek éjszakai. fehérítési eljárással:

 • Lefekvés előtt meg kell fogmosás, öblítse le alaposan.
 • Egy kis mennyiségű gél belsejében alkalmazott a sapkák. Capa van szerelve és rögzítve fogcsikorgatás állkapcsát.
 • Többlettőke beszélt kívül a sapkák, távolítsa el a ruhát, a száj öblíteni tiszta vízzel.

Gel időtartama változik a különböző gyártók és tart 5 perc és 8 óra, a képzés időtartamára - 2 hét. Ez a hatás nem szűnik meg, legfeljebb hat hónapos, kellő gondossággal a fogzománcot (a dohányzásról való leszokás, ivás, ital festékek).

fogfehérítés aktív szén

Aktívszenes - porózus anyagot kapunk feldolgozás szerves szénvegyületek. Használata egy készítmény fehérítő feltehetően nagy adszorpciós kapacitását.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Miután a pelletizált szilárd széntermék (finom részecskék antracit, dióhéj, kókusz) olyan polírozó hatást. aktív szén, hogy megkönnyítsék a fogak a következőképpen használjuk:

 • Keverés fogkrémmel. A pour tubus fogkrém szénpor (10 tabletta) keverjük.
 • Alkalmazása tiszta formában. Egy tabletta porítjuk, a kapott port egy ecsetet ecset fogaik.
 • Szájíz. 1 tabletta rágják 4 perc, terjesztése az egész szájban.

A kezelés után a zománc szájban kell mosni néhányszor, hogy eltávolítsuk a maradványai a adszorbens. Azt jelenti, a naponta kétszer alkalmazott. Az év során megengedett a folyosón a két képzés, egyenként 2,5 hét.

A teafaolaj fogfehérítés

Olaj azzal jellemezve sebgyógyulás, gombaellenes, antibakteriális tulajdonságokkal, amelyeket fel lehet használni abban az esetben, különböző fogászati ​​betegségek. A termék megszünteti a plakk képződik a dohányzás, a kávé, tea, helyreállítása a fogak természetes színét.

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Fogfehérítés ez a módszer nem okoz a megsemmisítése fogzománc, és nincs kedvezőtlen hatással a gumik. Azonban a folyamat tisztázása figyelhető enyhe zsibbadás, a lágy szövetek, amelyek tartják a norma. Alkalmazási módszerek:

 • Öblítsük le. A 100 ml vízben feloldunk 5 olajcseppek kapott oldatot öblítés fogak naponta 1-szer, 2 héten át.
 • Tisztító kefe. A tisztítás után a felületet egy hagyományos fogkrém ismételt tisztítás elvégzése 2 csepp éterben. Megengedett frekvencia eljárás - hetente kétszer.
 • Kombinált alkalmazása fogkrémmel. Egyetlen tisztítást igényel 2 olajcseppek.

A feltétele, a használata a hatóanyag alapos öblítés a száját meleg tiszta víz minden egyes kezelést követően. Nyelje le az illóolaj tilos elkerülése érdekében kémiai égést az emésztőszervek.

Whitening citrom

Fogfehérítés otthon anélkül, hogy kárt a zománc

Gyakori használata a termék lebomlását okozza kalcium fogászati ​​csontszövet, a túlérzékenységi. Emiatt „Lemon fehéredés” használják 1 alkalommal 2-3 napig. Alkalmazások:

 • Fogak törölje szelet héja és öblítsük le meleg vízzel.
 • 3 csepp citromlé adunk a fogkrém.
 • Citromlé oldódik vízben (az arány a összetevők 1: 1). A kapott oldatot használjuk az öblítéshez.

Az esemény után száját tiszta vízzel mossuk. Használata citrom elősegíti leheletfrissítő, fertőtlenítése a szájnyálkahártya, fogíny. Termék megöli a baktériumokat, megakadályozza a fogszuvasodást.

Bármely módszer az otthoni fogfehérítés során a csatolt tanulmány elkészítése utasítások és betartása iránymutatásait. Való visszaélés ilyen eszközök okozhat részleges vagy teljes megsemmisítése zománc, a fejlesztés a fogászati ​​betegségek a jövőben. Annak érdekében, hogy megakadályozza a negatív hatásainak előzetes látogatás a fogorvos ajánlott.