Foglalkozás-egészségügyi dolgozó galvanizálás - esszé, lejáratú papírok, diploma

2.2 LEÍRÁSA EGYES VESZÉLYES ANYAGOK

A legtöbb káros és veszélyes anyagok vannak forgalomban:

Való érintkezés után az oldatot vagy port a bőr puha kéreg képződik. Vannak sebek, ekcéma, különösen a közös gyűrődések ujjait. Veszély hit még a legkisebb mennyiségű nátrium-hidroxid a szem; nem csak érinti a szaruhártya, hanem azért is, mert a gyors NaOH behatolás mélyén a szenvedés és mély részeit a szem. A végeredmény lehet vakság. Abban az esetben, bőrelváltozás --obmyvanie vízzel 10 percig, majd a krém 5% ecetsav oldattal, vagy citromsav. Eye --tschatelnoe azonnali öblítés vízsugárral vagy sóoldat belül 10-- min. MPC --0,5 mg / m3.Személyi védelem: overall készült vastag szövet, gumikesztyű, ujjak, kötények, cipő.

Amikor dolgozik kalcinált szóda figyelhetők expresszióját az orrnyálkahártya, mint eredő hatására krómvegyületek. A por belégzése légzőszervi irritációt okozhat, kötőhártya-gyulladás. Intenzív használat a lehetséges megoldásokat: ekcéma, bőrirritáció. A koncentrált oldatot Na2 CO4 égési sérüléseket, nekrózis, és az azt követő elhomályosulása a szaruhártya. MPC --2mg / m3.

Személyi védelem: overall készült vastag szövet, gumikesztyű, ujjak, kötény, cipő.

Sósav (HCl)

Magas koncentrációk - a nyálkahártyát irritálja, különösen az orr, kötőhártya-gyulladás, szaruhártya homály, bizsergés a mellkasban, orrfolyás, köhögés, krónikus mérgezés okozza hurutos légúti, fogszuvasodás, változások az orr nyálkahártyájában, és még propadenie orrsövény; gyomor-bélrendszeri rendellenességek, előfordulhat, hogy a gyulladásos bőrbetegségek. Általában nem okoz mérgezést sósavgázzal és a köd HCL, elő, hogy a vízgőzzel való levegővel.

Mérgezés esetén azonnal friss levegőre kell vinni, mentes akadályozó ruházat levegőt. Belélegzés oxigént. Mosás a szem, az orr, öblítő 2% szóda oldat. Ha ez érinti a szem mosás után hagyja a szemét 1 csepp 2% novocain megoldás. Való érintkezés után a szilárd savat a bőrön - azonnali vízzel mossuk, 5 - percig. MPC - 5 mg / m3.

Személyi védelem: szűrőbetétes légzőkészülék ipari minőségű B, légmentesen záró védőszemüveget. Overall sav szövet. Kesztyű, gumikesztyű ellenáll. Boots savlekötő gumi.

Ciánhidrogén (HCN)

Személyi védelem: szűrni ipari gázálarc, védő légmentes szemüveg. Overall sav szövet. Kesztyű, gumikesztyű ellenáll. Boots savlekötő gumi.

Ammóniapára erősen irritálják a nyálkahártyát a szemet és a légutakat, és a bőrt. Ez az, amit érzékelünk, szúrós szaga. Ammónia füstök okoz túlzott könnyezés, szemfájdalom, kémiai égések a kötőhártya és a szaruhártya, látásvesztés, a köhögés, bőrpír és bőrviszketés. A kapcsolati cseppfolyósított ammónia oldatok és a bőr égési történik, lehetséges kémiai égés hólyagok, fekélyek. Továbbá, amikor a cseppfolyósított ammónia elpárolgását elnyeli a hőt, és érintkezik a bőrrel előfordul fagyási különböző mértékben. Az expozíciós zóna ipari helyiségek 20 mg / m³.2.3 Zaj és rezgés

A magas zaj és rezgés kísérő a berendezés működése minden területén gyártás (mérnöki, építőipari, mezőgazdasági, stb), ami alacsonyabb a termelékenység, a rossz minőségű termék és jólétét az alkalmazottak. Ezen túlmenően, ha a nagy részét a nehéz és segédmunkások, ezek a tényezők (zaj és rezgés) okozhat a foglalkozási megbetegedések.

Anti-zaj és a rezgés galvanizáló üzlet kap egyre nagyobb figyelmet. Ez annak köszönhető, hogy befolyása a különösen veszélyes az emberi szervezetre, valamint az a tény, hogy a zaj és a rezgés munkahelyen növekszik a bővítés miatt a termelés, a berendezések használata több energiát mechanizmusokat.

Zaj a boltban kapunk működésének eredményeképpen motorok, szivattyúk, keverők. Zaj és rezgés káros hatása az emberi szervezetre. A hosszabb ideig tartó zaj nemcsak csökkenti az élesség tárgyaláson, hanem megváltoztatja a vérnyomást, legyengített figyelmet, látásromlás. Ha egyidejű működése motorok, szivattyúk, keverők ne lépje túl a megengedett zajszint a munkahelyen 80 dB szerint CH 3223-85, így nincs szükség, hogy tegyenek intézkedéseket a hangszigetelésre. Enyhíteni a terjedését a rezgés a épületszerkezet okozta ventilátorok és szivattyúk, akinek alapítvány szóló rugalmas anyagból.

3. módszerek és eszközök MEGELŐZÉSÉRE OVPFV galvanikus termelés

3.1 FAN horganyzóüzem

Levegő előfordulhat miatt a különbség annak külső és belső hőmérséklet a szobában a nyitott ablakokon keresztül, véletlenszerű rés, még a falakon keresztül a viszonylag porózus anyag, de ez az úgynevezett természetes szellőzés kevés hasznos, és a irányát és sebességét a levegő rosszul kezelhető. Jelentősen hatékonyabb kényszerített ipari szellőzés, amikor a levegőt szívja vagy táplált motorral hajtott ventilátort. Mesterséges szellőztetés lehetővé teszi, hogy levegőt szív közvetlenül a kívánt intenzitás a helyszínek a káros kibocsátások és táplálkozó friss levegőt hatékonyan elosztva körül a szobában.

Minden ellátás - elszívás galvanikus termelés, és gyakran kommunikál velük szomszédos helyiségekbe, egy egységes egész, amelyben minden légi forgalom a csövek és a szobában is kapcsolódnak.

Ezért minden sérti a kölcsönös függés a projekt által biztosított, például elváltozások egyes elemeit, vagy csatorna, ami sokkal rosszabb, és teljesen elfogadhatatlan, kiegészítve a további fogyasztók, nem támogatja a számítás és a megfelelő strukturális intézkedések, drámaian befolyásolhatja a szellőztetés az egész helyiséget.

Gyártás és utómunka szellőztetést kell végezni csak képzett szakemberek, használhatósági szellőztető - ez az a kérdés, az egészség és még az életét dolgozó szakemberek számára a galvanizáló boltban.

Airborne szivattyúkat galvanizáló berendezések

Tervezési tábla szívó hatása nem csak a hatékonysága a szellőztető rendszer, hanem a használhatóság galvanizáló, és ebből következően annak teljesítményét.

szellőzőrendszerek használt galvanizáló növények: ernyők, amelyek beépítik a berendezés; esernyők (sapkák) telepített berendezések, köztük több mint elektroflotatorami; Szívórács oldalára erősített, hogy a berendezés hátsó oldalán; fedélzeti szivattyúk vannak telepítve szintjén a felső széle a galvanizáló fürdő és felületkezelés létesítmények. Ezek a rendszerek az 1. ábrán látható

1. ábra Vozduhoprinemnye eszköz helyi kipufogórendszer: páraelszivó (a); Hood (b); szívó oldalán (a).

Jellemzői szívó eszközök 2. táblázatban mutatjuk be.

2. táblázat Jellemzői szellőztetés kipufogók használt galvanizáló üzemek.