Folk előjelek mindegyike májusi napon

Folk előjelek mindegyike májusi napon

Az emberek azt mondták, hogy az első héten - tavasszal életre kel, a második - a középső része, valamint a 23-as szám kezdődik predlete. Májusig 21. A Nap a Bika, majd bemegy Gemini. Birthstone hónap - a smaragd és a virág május - jácint.Jelek május 1-jén - tisztelt Szent Kozma, aki segített a szegény gazdák. Nők vetés előtt a magvakat öblítjük forrásvíz és dobott érmék egy jól, hogy volt egy jó termés. Ültetett sárgarépa, cékla és a burgonya. Ha napsütéses május 1 egész hónapban lesz meleg.

Jelek a május 2 - az a nap, Szent Iván harcos. Ezen a napon, a parasztok hordozott a vásznon, és imádkozzatok azokért, a jó termés. Hostess sült pitét, és letette őket a vásznon, hogy megnyugtassák a tavasz. A templomban gyertyagyújtás másik védnöke Spring - Ivan Vethopescherniku.

Jelek a május 3 - tisztelt Szent Theodore. Horgászat és esküszöm ezen a napon tilos, valamint átcsábítani és keresztelni a gyermekek. Május 3. szükség volt, hogy emlékezzen az ősök, és megy a temetőbe, hogy beszéljen, akik már meghaltak. Úgy hitték, ha eszik egy csomó daganatot, majd a termés lesz gazdag.

Jelek május 5-- a nap az úgynevezett Szent Lukács vagy Shadethicket táncokat. Ültetett hagymát és almát, rózsát és juhar rügyek. Azt mondták, hogy azon a napon boszorkány szórakozás és átalakulni szép nők. Ha a májusi 5 reggeli hideg, akkor újabb 40 nappal az időjárás tart.

Jelek május 6-án - ünneplik Jurij napja. A nemzeti megjelölések május harmat pedig a füvön úgy ítélték meg, gyógyító, így ő etetett állatok, mossuk és adott inni, hogy beteg emberek. Ezen a napon, azt olvassuk egy imát, hogy Szent György és a szentelt templom a vizet a területen. Káromkodás és sikoltozik május 6 lehetetlen, különben megölik a vihar.

Jelek május 8-án - a régi emberek a falu, hogy elkapjon pintyek, hogy a boldogság. Minden emlékeztetett Szent Márk - védőszentje eső. Azt mondták, az eget „megnyitja” a föld és az eső önti. A meleg visszatérő etetett madarak kender.

Jelek a május 9 - szükség volt a növény borsó, mert az udvar napja Glafira Goroshnitsy. Borsó növények megtermékenyített tőzeg, hogy volt egy jó termés, és a csirkék nem megemésztette. Még az emberek az ünnepi nevezik Stepan-ravnopashets. Azt mondta, ha a harmat a füvön a reggel, köles furcsaság.

Jelek a május 10 - a nap az úgynevezett magok Ranopashtsa, így az emberek reggeltől estig küszködött a földeken, a kert és a kertben. Azt mondták, ha született ezen a napon, annál hamarabb férjhez, és szülni gyermekeket. A nemzeti megjelölések May 10 nem lehet a pályán, hogy énekeljen, és megeszik a magokat, mert a termés nem lesz, és a boldogtalanság jelenleg udvarol.Jelek a május 11 - napon tartották Maximov. Úgy tartották, mágikus nap, és megpróbálta igyon sok nyírfa nedv. Ő töltötte be a készüléket, és meggyógyította a skorbut, láz és köszvény. Csak meg kellett gyűjteni a lé a felső fa ágai, hogy ő a gyógyulást.

Jelek május 14 - imádkozni a Szent Eremia a jó termés, és kérte, hogy segítsen a mezőgazdasági munkában. Egres virágzás és a madarak repültek a takarmány kender. Azokon a területeken elvetett kenyér és kérte Jeremiás eső ment - nedvesítsük meg a földet.

Jelek május 15-- népszerű nevén Baris nap. Ha a kereskedők ezen a napon az összes eladott áruk, a pénz fog irányulni egész évben. Ültetés előtt, a gazdák imádkozott a Szent Borisz és csendes vetés közben, hogy termés nem átok is. Trill csalogány, aki hallja a boldog lesz.

Jelek május 17 - Advocate Pelagia jutott, hogy a védett madarak és az emberek a szorongást. Azt mondták, ha egy személy született ezen a napon, hogy megérti az állatok nyelvét. Készül fa (hárs, nyír, juhar) gyártásához kanalakat. Ha a cseresznyevirág, a késői vetés búza.

Jelek a május 18 - napon tartották Arina Rassadnitsy ha a növény káposzta, uborka. Csak vetésre tartottak a nők nem a férfiak. Ellenkező esetben a termés lesz rossz. Május 18 megfigyelni a viselkedését libák - ha egy madár a föld a toll tiszta, aztán fagyott.

Jelek május 19. - kell ültetni sütőtök, bab és a borsó. Innen a neve - a nap Job Goroshnikov. Azt mondta, ha a harmat a fű reggel sokat, akkor a termés lesz bőven. Csak a nők és elvetett a késő esti órákban. Egyébként minden a csirkék növények sklyuyut. A mezők, kertek vizet öntött egy tó.

Jelek május 21 - emlékezett St Ioanna Bogoslova, aki Krisztus tanítványa. Hostess sült piték és kezelték őket járókelők. Ha senki az úton nem teljesül, akkor a torta morzsolt madarak, és kimondja az ima a bajtól. Ha május 21 napos és meleg, a gomba lesz sok.

Jelek május 22 - mondta az egyik legnagyobb ünnepek Oroszországban - Szent Miklós a csodatevő. Imádkozott párok, tengerészek és utazók. Ő segített, hogy elkerülje a tűz és füstölt gyerekek. Szerint, hogy ha egy koldus leszel szállít május 22., az egész évben, nem az, amit nem kell.

Jelek május 23 - gyógyítók gyűjtött gyógynövények, hogy ez a nap van mágikus. Csak meg kellett gyűjteni egyedül, és azt mondani egy összeesküvés. Azon a napon, Simona Zilota minden munkát a ház körül, és ezen a területen elmaradt. Land tartották a szülinapos, így semmi hagyjuk ültetni.

Jelek a május 25 - napon tartották Epiphanes és pálinka. Olvasd összeesküvés, hogy megvédje a házat a tűz és villámlás. Lányok viselt vörös tunikák és körtáncok a hegy körül hamu. A tó tavirózsák virágoztak, amelyet meg kellett könnyezés kezét, és minden esetben nem vág.

Jelek május 27-én - a nap az úgynevezett Sidor, borágó, mert ezen a napon kell vetni uborka. Visszatért a déli hajvágásra és nyelni, így nem lesz meleg. Olvassa parcellák boldog családi élet, és lesz gazdag magvak bojtorján dobott bal válla.

Jelek május 29. - ő volt az egyik szerencsétlen nap az évben. A ger meghatározni, hogy mi lesz a termés, valamint a főtt zabkása - a termékenység jelképe. Az emberek, ezen a napon nevezték Fedor Zhytnyk, amikor lehetett vetni az árpa és a búza. Amennyiben ez a nap csalogány énekel, az aratás, jó lesz.

Jelek május 30 - népszerű nevén Nap és a Szent Eudokia Ondrona. A falusiak azért imádkozott, hogy az eső jött, és a növények öntözni. Ezen a napon emlékeztünk meg sellők, amelyek a megszemélyesítője a tavirózsák a tó. A fogás lenne a legjobb május 30., ha a lila virágok, berkenye és alma.

Jelek a május 31 - igyekezett uborka, hogy meg kell adni a jó termés. Said, aki meg fog születni ezen a napon, akkor hosszú életű. Május 31 volt szükség ahhoz, hogy le, de nem vágott, tölgy. Parasztok emlékeztek hét vértanú szüzek és vidéki matchmakers nyüzsgő körülbelül Smotrin lebonyolítására.