FSS - hírek - elektronikus jelentési áthaladhat az Alap honlapján

Elektronikus jelentési átmegy az Alap honlapján

- Ettől az évtől kezdve a cég, amely a több mint 100 ember van szükség, hogy számoljanak be a biztosítási kifizetések elektronikusan. Hogyan lehet ezt megvalósítani?- Ki fog igazolást állít ki az elektronikus aláírás?

- Bármilyen tanúsító központokban, köztük megyei lépett a bizalmi kapcsolatot igazoló Központ Alapítvány, mint például a jelenleg kibocsátott tanúsítványok aláírására adó- és a nyugdíjrendszer számlákat. Jelenleg már szerződést kötöttek a központok nagy része, amelyek a szolgáltatásnyújtás Szállítási és támogatása a digitális aláírás tanúsítvány benyújtási adó és egyéb jelentések az állami hatóságoknak.

- Speciális távközlési szolgáltatók azt mondják, hogy az elektronikus aláírás, amely a cég használt adó és a pénzügyi hírszerző, nem alkalmasak FSS. Miért?

- Az a tény, hogy vannak különbségek azonosítása megfelelés „bizonyítványt elektronikus aláírás - az adózó (a kötvénytulajdonos)” a képviselet a Szövetségi Adóhivatal jelentési rendszerek, az RPF és a FSS. A szövetségi adóhatóság a jelentési rendszerrel, amely a felelős spetsoperatory, a FIU rendszer ezt az azonosítást elvégezni a megállapodás megkötése között a minisztérium az RPF és az egyes biztosító. Azért választottuk azonosító rendszer a legelterjedtebb világ gyakorlatban. Erre a célra a lehetőséggel, hogy tárolja azonosító jelek a tanúsítvány és a biztosítékokat ezeket a jeleket a kiállító CA tanúsítványt. Megjegyzem, hogy a tanúsítvány lesz egyetemes és fel lehet használni a jelentéshez a Szövetségi Adóhivatal és a nyugdíjalap. CA tervezett évente adja ki tanúsítványokat kapcsolatban a biztonsági követelményeknek, és azokat a szükséges információkat, a második kiadás. A konzultáció a legnagyobb CA kifejezte meggyőződését, hogy az elején a tömeg vétel jelentési időszak, akkor ideje, hogy újra tanúsítványok kiadására ügyfeleinek, és ez akár 90 százalékkal az összes ügyfél jelentési elektronikus formában.- És ha a cégek kötelesek jelentést tenni az interneten keresztül, bármilyen okból, nem lesz képes rá, és hogy számítási papíron?

- nincs jogunk, hogy ne fogadja el az ilyen nyilatkozatokat. A másik dolog az, hogy akkor lehet ellentmondásos helyzet (például gyakran előfordul kapcsolatos adóbevallási). A vita fogunk összpontosítani a tapasztalatok kollégák és a bírói gyakorlat.

- Egy másik pont: az előírásoknak megfelelően FSS Magyarország számítás akkor tekinthető át, ha tartott megbékélés mutatók. Kiderült, hogy a biztosítottnak meg kell határoznia az ideje, hogy ellenőrizze, és nem küld jelentést az utolsó napon?

- Meg kell különböztetni a két pontot - fogadó és ellenőrzési jelentések által küldött kötvénytulajdonos fájlt. Amellett, hogy a megfelelő digitális aláírással igazolja, hogy elküldte a fájlt a jóváhagyott formátumban (méret-logikai ellenőrzés). Más mutatók, amelyek nem szerepelnek a leírása a méret és logikai ellenőrzés, ebben a szakaszban nem ellenőrizte, mivel ez az előjoga egy íróasztal ellenőrzés. Ha az eredmény pozitív - kialakult egy elismervényt, amely megerősíti az a tény, hogy készítsen jelentést, és a kézhezvételétől számított szóló jelentés kézhezvételét által lepecsételt fájl letöltése dátumot. Természetesen az ellenőrzés némi időt vehet igénybe - legfeljebb 24 óra, de a kézhezvételétől jelentésére fordított idő ellenőrzés, nem függ. Sőt, azt hiszem, minden sokkal gyorsabb lesz. Összefoglalva: annak érdekében, hogy ne legyenek hátrányosan késedelmes benyújtása, el kell küldeni a jelentést követő 24 órán belül a 15. napon követő hónap a jelentési negyedévben, a helyi idő szerint a végrehajtó szerve a FSS, amely jelenti.

- És hogyan kell a nyilatkozatokat a biztosítók kevesebb, mint 100 alkalmazottal? A törvény szerint ők nem kötelesek jelentést elektronikus formában ...

- Ezek a biztosítók képezhetnek 4-FSS honlapunkon, küldje el nekünk, digitális aláírás nélküli, majd ismétlődő nyilatkozatok papíron. Azt is ki lehet nyomtatni a programból, és hogy a számítás az iroda FSS tartozik, vagy küldjön e-mailben. Azonban ebben az esetben a hibák előfordulásának valószínűsége nagyobb.

- Amikor öt évvel ezelőtt fejlődtek portálunkon haladtunk a tény, hogy a végén nem szerződő jelentéseket készítenek és FSS. Ki az a könyvelő, aki dolgozik, a honlapunkon lehet bejelentkezni a személyes fiókot, és már ott látni majdnem kész formában 4-FSS. Mivel minden számítás, hogy csinál a negyedév során, ott már belépett. Ő csak ellenőrizni az összes rekordot, és ha szükséges, javítani valamit (például nem tudjuk előre, ha a munkavállalók száma a fogyatékos változott). Több mint 80 százaléka a biztosítók megerősítették, hogy minden településen teljesen összhangban azzal az információval, hogy látják a portálon. Úgy vélem, hogy ez egy nagyon jó eredmény. Ezért a biztosítók, hogy működjön együtt a helyszínen, a problémák egy íróasztal ellenőrzés szinte nem fordul elő.