Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

Összhangban az általános szabályok javítási biztonsági berendezések, amelyek veszélyes művelet (beleértve a gáz kazán) kell elvégezni szakemberhez. A gyakorlatban azonban vannak olyan helyzetek, amikor megérkezik a javítás legénység kell várni túl hosszú, különösen a távoli területeken. Ha a probléma nem érinti a részt automatikus fűtés, akkor próbálja megoldani a helyzetet a saját kezében van.Egy összefoglaló a fűtőberendezés

Modern gáz szerelvények komplex szerkezetek. Ezért, mielőtt úgy dönt, hogy javítsa a kazán, meg kell, hogy megismerkedjen a főegység.

Bármely része sikertelen lehet a legváratlanabb pillanatban. Ennek számos oka lehet: a rossz minőségű a főblokkról csomópontok, károsodott működése előírások, mechanikai sérülés, a tágulási tartály és a többiek. Mindenesetre, javítása gáz kazánok és egyéb fűtőberendezéseket kell felelősségteljesen.

Ez különösen fontos, ha a hiba érinti a biztonsági csoportot, amely felelős a normális működését a hőforrás. Ez áll a következő elemeket tartalmazza:

1. Az érzékelő rúd egy bimetall lemez - állapotát szabályozhatja a kémény. Amikor a hőmérséklet emelkedik meghaladja a füstérzékelők 65-70 ° C-on termosztát levágja a gázellátást.

2. A kriosztát - egy nyomásszabályzó. Az érzékelő figyeli a füstelvezető és a ventilátor működése folyamatot.

3. A határérték termosztát - olyan eszköz, amely megakadályozza a túlmelegedést a kazán meghaladó 105 ° C-on

4. ionizációs szonda - felelős a gyújtás és a láng ellenőrzés.

5. bomlasztó szelep - szolgál vészhelyzet (hirtelen) nyomáscsökkentő, amikor a kritikus értéket.

Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

Ha a készülék nem működik, akkor nem kell azonnal pánikba, és úgy gondolja, hogy a segítség csak költséges javításokat. Gyakran a hiba okát fűtési kazánok külső tényezők.

Az első lépés az, hogy ha a kazán csatlakozik a konnektorba. És akkor győződjön meg arról, hogy van-e áram a hálózatról. Vegye figyelembe a stabil betáplálását a gázvezetéket. A következő lépés az, hogy ellenőrizze az elektromos áramkört. Ugyanakkor megtudja a megfelelő földelés és az ellenállás, szigetelés.

Ha az okot, meg kell vizsgálni, hogy akkor lesz képes, hogy a javításokat a házban saját kezűleg, vagy meg kell hívnia az emberek, akik specializálódtak hibaelhárítás, kazánok és egyéb fűtőelemek.

Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

diagnosztika hőforrás

Kiváló minőségű javítás gázkazán nem lehetséges anélkül, hogy megtalálta az igazi oka a kudarc. A hiba a gép eredmény az adott körülmények között: • szabálytalan berendezések karbantartását;
 • rosszul szellőző által okozott elégtelen szellőzés a kazánház, vagy annak hiánya szellőztetés;
 • alkalmatlan szabályozásában az égő vagy szakképzetlen javítás saját irányító egységek;
 • alacsony minőségű cserélhető alkatrészek;
 • gáz nyomásesést az adagolási vonalban;
 • elzáródás csapok égéstermékek;
 • fokozott szennyezettsége a kazán (épület vagy háztartási por);
 • helytelenül kiválasztott hőmérsékletet.

Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

Hibák kazánok és megoldások

1. Nincs láng az égő.

 • betölteni biztonsági termosztát;
 • elzáródása a hőcserélő.
 • Állítsa illata gáz vagy füst. Ha igen, akkor a kazán le kell választani a hálózatról és hagyja el a szobát, amivel azt a szellőzést.
 • Ellenőrizze a kémény huzatot, egy keskeny csík a papír. Ha a füst megy a csőbe, és belép a szobába, a kazán működése kizárt.
 • Miután teljes hűtés a fűtőelem rúd és ellenőrizze jelenlétét szag. Ha a gáz nem hallható, de a tolóerő helyes, futtassa a kazán.
 • Amikor az égő még mindig nem gyullad meg, az esélye, hogy eltömődés a csővel. Ebben az esetben lehetséges kis kazán javítási saját kezét. Cső el kell távolítani, vízzel öblítjük, tisztítani egy vattacsomót és csapást felszabadítását a maradék vizet. Ezután, a cső a helyén.

Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

Sly számláló megtakarítás a villamos energia. Kifizetődő 2 hónap alatt!
Ez az igény, hogy tudja mindenki, hogy mentse!

2. áramló gáz kazán.

Lehetséges problémák és megoldási módjainak őket:

 • Terhelés biztonsági szeleppel.

Kiáramló folyadékot drain-back a biztonsági szelep azt mutatja, hogy a megengedett nyomás túllépése a rendszerben. Ebben az esetben segít beállítani a vízellátást.

A gyakori váltás a kazán a téli okoz nedvesség a csövön halad át jegesedés. Kémény szigetelés szükséges vagy beállítás, hogy további szellőztetés.

 • Épségének megsértése az egység.

3. Zajos kazán.

Ennek valószínű oka az, a kis átmérőjű kémény. Ahhoz, hogy a hiba kijavításához a telepítés során, szükség van, hogy bővítse, vagy megváltoztathatja a füst kimeneti cső teljesen.

4. Fokozott zümmögése a kazán.

Hangos hangok működő kompresszoros égő semlegesítjük akusztikai minőségét. Ha hum a kazánban történik periodikusan, akkor ez azt jelzi jelenlétét vastag plakk belső oldalán a primer hőcserélő. Ez megoldja a problémát csak tisztítás.

5. Nem működik az üzemanyag-szivattyú.

A probléma lehet kezelni a saját helyett a sérült kábelt. Ha ez nem működik, akkor kell csatlakozni az új szivattyút.

Fűtési kazánok javítása kezük találni bontásban, az ár a szolgáltató központok

Amikor hívja a szolgáltatást?

Kazán javítási saját kezébe lehet csak, ha vannak látható és könnyen elkerülhető kárt. Minden más nehézségekbe ütközik a fűtőberendezések hozzáférést igényelnek speciális szolgáltatásokat.

Ahhoz, hogy ne kelljen gyakran nem a javítás fűtési rendszerek tervezése és megelőző intézkedéseket kell rendszeresen végezni. Emellett rendszeres ellenőrzése segít maximalizálni az élettartamot a fűtőelemeket. Csak szakembert javítása gáz kazánok időben felismerni és ne törjenek. Ez különösen igaz kapcsolatos kérdések automatizálás. Ha van elég tudás és készségek nem önálló művek, nem éri meg a kockázatot drága berendezés. Jobb, ha megbízik a tapasztalt szakemberek.

A hozzávetőleges költsége a javítási és karbantartási kazánok Moszkva:

A szolgáltatások ára, rubel