Gyártása hab az otthoni

oktatás

• haboknak jó hőszigetelő tulajdonságokkal, feltéve, hogy az üzemi hőmérsékletet (a konkrét formája hab) ne haladja meg a hőmérséklet a bomlási (megsemmisítése, elvesztése szerkezet);


Gyártása hab az otthoni

• habok felhasználása megengedett az építőipar és a csomagolás, nem mérgező anyagok, annak néhány formák (például, polisztirol) elfogadhatók élelmiszerrel érintkező, amely lehetővé teszi, hogy használja azt széles körben, mint az élelmiszer-csomagolás és eldobható edények (azonban tájékoztatni kell fogyasztók a veszélyeire a fűtés);

• A habok rendkívül könnyű anyagok, így azok viszonylag könnyen telepíthető, telepítési és szerelési, de a kezelés bonyolult a szél, és a szállítás során;

Még ugyanabban az időben:
- Polisztirol könnyen tönkremehetnek a sok technikai folyadékok (benzol, diklór-etán, aceton) és gőz, hogy figyelembe kell venni, beleértve a választott festékek és az építőiparban otdelke.V rövid szénláncú alkoholok, kis molekulatömegű alifás szénhidrogének, éterek, fenolok és vízben oldhatatlan polisztirol .
- Az a tény, hogy a használata a polisztirol építési beton épület még nem jelenti azt, hogy valaki előre az összes szükséges és elégséges intézkedéseket az ellen, hogy bárki, bármikor az épület élettartama során fogják használni a javítási és dekorációs bármilyen anyag (festék, lakkok, és hasonlók) tartalmazó, például ketonok (cm. „aceton”), illetve, ami a romlást (megsemmisítés), polisztirol (minden következményével!). Ennek megfelelően, az elméleti alkalmazhatóságát polisztirolból készülnek szigorúan korlátozott a tényleges alkalmazási feltételek.
- A piacon az építőanyagok vannak javaslatok habok, amelyek egyedi tényleges üzemi körülmények között is (időszakában használat) közvetve vagy közvetlenül károsítja a fogyasztót, mint az épület tulajdonságait (romlása hőszigetelés), valamint az egészségügyi élőlények benne (beleértve az embert is).

• A hab ne legyen kitéve a mikroorganizmusok, nem kedvező környezetet teremt a fejlesztés algák és gombák, ám egyenetlen (durva) felületen megteremti a lehetőséget kapcsolódási felületén a hab termék telepek mikroorganizmusok (algák);

• A könnyű feldolgozhatóság bármilyen segédeszköz, beleértve fűrészek, kések, stb Egy meg nem veszélyesen félrevezető. A hab könnyen lehet vágni forró drót, de ehhez szükség megfelelnek a biztonsági előírásoknak (munkát kell végezni a szabadban vagy szellőztetett helyiségben).

(Mind a fizikai és mechanikai tulajdonságai a hab lemezeket nem felel meg az előírt normákat ISO 15588-86, mivel az említett GOSZT nyúlik csak be tábla polisztirol hab.)

felszerelés

hasznos tippeket

Hol található a gép rajzok idomvágásához hab?

Az interneten, egy csomó javaslatot az értékesítés a különféle berendezések idomvágásához habosított műanyagból, de nagyon nehéz megtalálni legalább néhány leírás vagy rajzok hatékony gép vagy készülék idomvágásához habosított műanyag. Felajánlotta, hogy megvásárolja a készüléket drágák, és nem mindig áll rendelkezésre. A minimális ár az ilyen berendezések indul 45 000 dörzsölje. Szeretném megtalálni a rajzok és a leírás egy egyszerű, de hatékony eszköz idomvágásához habosított műanyag.

Gyártása hab az otthoni

Hogyan készítsünk egy egyszerű és hatékony eszköz idomvágásához habosított műanyag saját kezűleg?

A készülék ilyen berendezések általában valószínűleg sok ismerős. De az összessége eszközök elemei, hogy egy ilyen terv nőtte ki magát a teljes körű vágó gép göndör és minden mechanizmusok pontosan és szinkronban? Hogyan teszik lehetővé kezelni ezt a berendezést egy személy? A készülék a gép, amely eleget tesz az összes ilyen követelmények nem könnyű megtalálni, vagy az interneten, vagy a szakirodalomban.

Hogyan lehet csökkenteni összetett formák és elemek hab?

Hogyan lehet csökkenteni a habot a szokásos lemez vagy farag néhány egyszerű formák hagyományos króm-nikkel húr ismert, hogy sok, akik érdeklődnek az ezekben a kérdésekben. De szükség van, hogy hozzon létre egy gép, amely képes volt csökkenteni oly módon kialakítva, nagy számban, ezek a számok nem lehetnek egymástól eltérő, mivel függetlenül attól, hogy azok vésték valahol a gyárban. Tedd egy olcsó vágó gép göndör (EVI) - ez lehet egy nagy probléma. Az ilyen rajzokat keresések eltarthat egy csomó időt, és a kívánt eredményt nem lehet elérni.

saját kezét


A termelés és a gyártás a hab

Termelés hungarocell - termelés komplex folyamat, ezért cégünk nagy hangsúlyt fektet a termék minőségét. A termelés hab használja csak kiváló minőségű alapanyagok. Bevált technológia és a szigorú ellenőrzés része a TCI jelenlétében az ellenőrző laboratórium biztosítja a magas minőségű termékek.

hasznos tippeket

Felhívjuk figyelmét - a helyiség kell légteleníteni, mint a gyártási és szárítási hab képződik formaldehid.

Ha úgy dönt, hogy a hab, és készen állnak arra, hogy megvásárolja a szükséges eszközök, hogy jobban megéri, és biztonságosabb, hogy vegyenek részt a termelés karbamid hab.

Gyártása hab az otthoni


Eltérően más típusú habok, karbamid-formaldehid hab viszonylag könnyen megoldható.

Például a műhelyben. Továbbá, ez a hab a legalacsonyabb költség és a kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Továbbá, a hővezető jelentősen csökkenti a karbamid-hab alacsony hőmérsékleten.

Gyártása hab az otthoni

Kezdjük: a termelés hab a lakásban. Kezdeni, akkor kell szemcsés habosított polisztirol, rövidített nevét, amely - PVS-C. Ez az épület anyag az első lépést gondosan keli hab, majd párolt segítségével magas hőmérsékleten (95-98? C). Folytassa, amíg a sűrűség nem lesz a 18-35kg / m3 szintet. Egy másik habzás létrehozza a szint a térfogatsűrűsége granulátumok PVA-C alatti 15-18kg / m3 szintet. Az újra bővült

Gyártása hab az otthoni
anija második lépés a gyártás a hab. A felszínen a PVA-C granulátum képezhető nedvesség csepp, ez az eredmény az első két szakaszban a feldolgozás. A lényege a harmadik része a termelés, hogy távolítsa el a nedvességet a felület az anyag speciális szárítási. Ezt követően, a jövőben meg kell tenni hab a levegő, és lehetővé teszi a gyöngyöket, hogy töltse ki a vákuumot. Ez a folyamat tarthat egy óra 6 napig.

Hogyan készítsünk egy hab otthon

Tedd hab lehet tenni otthon. De ez a folyamat még nem biztonságos, így jobban csinálni a műhelyben, és felhalmozni minden szükséges felszerelés előre.
szüksége lesz

Polisztirol (labda), a speciális berendezések.

1. Ahhoz, hogy a hab kell, hogy egy csomó apró polisztirol golyókat. Ezek a gyöngyök nagyon kicsi, így az emberek néha nevezik gyöngyöket. Ezután ezek a gyöngyök kell felfújni és összeragasztva.

Gyártása hab az otthoni

2 közötti kötést polisztirol gyöngyök igényüket a hő nagyon forró gőzzel. A melegítést végezzük, amíg a polisztirol gyöngyök duzzadni kezdenek. Amikor a pellet megduzzadnak ezek kezdenek állni gáz ami nyomja a golyókat egymáshoz. Ezt követően, összetapadnak és formájában a konténert, amelyben található.

3 Lehűtés után a kapott hab tömege lehet tekinteni főtt. Azonban a minőségi házi hab nagyon alacsony lesz (ha nem kap valamit). A termelés a hab speciális berendezést igényel, amely biztosítja a teljes termelési ciklus. Ezen túlmenően, a kísérletek otthon ilyen magas hőmérsékleten egyszerűen veszélyes az egészségre, és a ház felé.

4. Ahhoz, hogy a Habizol, hajtsa végre a következő lépéseket. Készítsünk a kiindulási oldathoz.
Erre a célra, a vízben, szobahőmérsékleten, hígított térhálósító katalizátor (KO) és egy habosítószer (ON). Fuss telepítést. Ezután öntsük megfelelő tartályba gyantát és A habzó oldat. Adjon sűrített levegő telepítés bemenet. Kapcsoljuk be a szivattyúk takarmány A habzó oldat és a gyanta. Nyílt szelepek gyanták és megoldásokat. Öntsük érkező ujjak penomassu különleges, összecsukható formában. Vágott és száraz a kapott hab. Karbamid-formaldehid hab vágott damil vagy string. Száradási idő 1-3 nap.

Berendezés hab lemez (Styrofoam)

Örömünkre szolgál, hogy átfogó megoldást kínálnak a termelés hab berendezések gyártására hab lemez (hungarocell). A növények különböző teljesítményű (20 m3 változás), és az automatizáltság foka (a kézi automata vonalak), amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozás elindításával a különböző befektetési és maximális megfelelnek az üzleti tervezés. A vastagság a hab lemez előállított 10 és 500 mm-es lépésekben 10 mm. Hab sűrűsége 9-55 kg / m3, amely lehetővé teszi a termelés az összes jelek rendre GOSTs hab.

Egy másik fontos jellemzője a berendezések gyártására hab lehet növelni a termelékenységet telepítésével további csomópontok. Ezen kívül, köszönhetően a tapasztalat a mérnökök, tervezők, lehet párhuzamosan a megjelenése hab szervezi a termelés bármely más termék expandált polisztirol (állandó zsaluzat, fixáló, födémek, csomagolás, baguette) .Oborudovanie gyártására hab. Ár 8600 USD.

Leírás A fő alkatrészek

Gyártása hab az otthoni

A habképző szer - egység feldolgozása az elsődleges nyersanyag (habosítható polisztirol), jellemzően növények felszerelt egy ilyen szerelvény, de eltérő a termelékenység.

Pneumatikus - rendszer ventilátor és légcsatornák szállítható alapanyagok a helyszínek között, befejeződött egy adott növény.

Bunker tartózkodó - speciális nagy kapacitású köztes lejáró ez a tömeg alapanyag befejeződött, attól függően, hogy a termelési kapacitás.

Mould - alakítás gép termikus polisztirol, ahol a nyersanyagot alakítjuk egy blokk a hab. Gépek jönnek kézikönyv, félautomata és automata. Száma a formák a beállított függ előállított hab mennyisége.

Komplex vágás - „asztal” vágására hab blokkot megadott méretű lap, a készlet két manuális vagy félautomata vágás egy komplex.

Zúzó - gép köszörülés bevágások és egyéb hulladékok újrahasznosítása polisztirol.

Packer - egy félautomata vagy automata csomagoló hab lapok a filmben.

Követelmények a termelés terem

A helyiség minimális mérete 70 m2, továbbá meg kell kiosztani helyet a nyersanyagok tárolására és a késztermékek.

belmagasság nem kevesebb, mint 3,7 méter.

Meg kell rendezni a villamosenergia-ellátás (380V származó 7kW).

Szükség van a sűrített levegőt (nyomás 8 atmoszféra és a térfogatát körülbelül 200 liter per perc).

Meg kell, hogy gondoskodjon a kínálat száraz gőz (nyomás legfeljebb 2 atmoszféra, a térfogat 50 kilogramm per óra).

Tartalom: Az aljzat előkészítése felmelegedés ház falszigetelés, szigetelés a homlokzat kezdődik annak ellenőrzésével, hogy a bázis lesz meleg hab vagy bazalt lapok. Ha szükséges, a fal tiszta mechanikus eszközökkel, és ha a falakat mésszel, majd használja a vízsugár betáplálási nyomáson legfeljebb 30 MPa. Alapozás alapon Minden alap, amely elszigeteli otthonok szigetelés, falszigetelés, homlokzati hőszigetelés hab vagy bazalt lapok terjed.

Tartalom: A habot alkalmaznak: a hőszigetelő, mint egy középső réteg falazat szigetelése lakóépületek, raktárak, garázsok, nyaralók, javítási és felújítási lakó- és ipari épületek, építése istállókat, dobozok, beltéri játszótereken. A külső szigetelő falak, majd vakolás a felület. A habot szögezve a falra különleges horgonyok. A tetején a hab alkalmazzák, és a háló már vakolt a hálóra.

Tartalom: A hab mosható kis granulátumok egybeszinterezni magas hőmérsékleten. Ezt az anyagot alapon előállított polisztirol termikus átalakítása polisztirol granulátum kitéve fúj. Ezek a granulátumok heterogén szerkezete és a hatalmas mennyiség (milliárd), vékony falú mikro-sejtek, ami nagyban növeli a teljes érintkezési felület levegővel. A szemcseméret az időtartam 5 és 15 mm. E szerkezet.