Gyermek 2 év - játék és fejlesztés a gyermek 2 éves - az erő és mód

Gyermek 2 év - játék és fejlesztés a gyermek 2 éves - az erő és mód

A fejlesztés a gyermek 2 éves

Ez volt az a nap a baba, akkor elfújta két gyertyát a születésnapi torta. Ez nem az a tehetetlen kis csomagot, hogy látta a születési időt. A baba nőtt, sokat tanultam, ez volt az érzelmi, lelki és fizikai fejlődését. Mit sikerült elérni? Először is, ez jelentősen gazdagította a lexikon. Megtanulta új szavakat 100-200. A gyermek képes kommunikálni egyszerű mondatokat használva melléknevek (általában 2,5 év múlva).Kid érzelmileg kiegyensúlyozott, általában található a jó hangulat. Mert nem lesz nehéz, hogy le és fel a létrán. Játékosan fut, ugrál, lépések az akadályokat. Gyermek helyesen egészíti ki a piramis 4-5 gyűrűk, elkezd különbséget tenni tárgyak azok minőségét - hideg, meleg, kemény, lágy. Önállóan, részben távolítsa el a ruhát, mint a zokni, vagy harisnya és ruha felnőtt támogatást.

gondoskodik a gyermek 2 éves

Gondozó a baba, a szülők nézte egészségügyi, biztonsági, fejlesztésére, biztosítja a kényelmet. Folytatja a kulturális és higiéniai ismeretek a gyermek. Gyakran kell azt inni egy csésze kanállal, hogy kérjen egy bankot. Két évvel meg kell, hogy vonja vissza teljesen a pelenka, vagy hagyja őket csak szélsőséges esetben - egy kampányt, hogy látogassa meg, vagy mozog egy hosszú séta a hideg évszakban.

A gyerek már tudja, hogy miután az utcán, valamint annak szükségességét, hogy mossa evés előtt rendezi. Az étkezés alatt kell magyarázni a szabályokat megtalálni a gyereket az asztalnál -, akkor nem lóbálja a kezét, ömlött a tartalmát az edény, meg kell, hogy legyen óvatos. Ugyanannál az asztalnál még mindig kényelmetlen, ezért az étkezés kell történnie egy különleges hely - a gyermekek tábla vagy széklet.

Etetés a gyermek a 2 év

Két éve a gyermek testét, és minden szerv, beleértve az emésztőrendszer, átesett egy sor változás. Funkcióinak javítása az emésztőrendszer, a máj, a lép, a hasnyálmirigy. Ez stabilizálja a bélflóra, amely segít lebontják cellulóz szintetizálni hasznos elemeket és vitaminok. Ezért a diéta, hogy új ételeket és termékek - saláta, sárgarépa, cékla, bab, leves, borscs a húsleves. A gyermek extra tejfog jelenik meg, tudta rágni az élelmiszer is. Tehát ne daráljuk. forr elég jó, akkor lehet gyúrni további villát. Kívánatos lenne, hogy kényeztesse a baba, de a termékek, mint a kolbász, hús, csokoládé, sütemények, muffinok, hogy túl korai, hogy bekerüljenek teljesítmény két év. Meg kell korlátoznia karamell, mályvacukor, gyümölcs édesség.

A napi rutin a gyermek 2 éves

Gyermek módban, látogatás a gyerekszobába, és hogy otthon változhat az időben a felébredés és a lefekvés előtt. Általában az „otthon” a gyermekek később lefeküdni és felkelni később. A többi, hogy a nap ezek hasonlóak. Napi adag van osztva négy baba etetés időközönként körülbelül négy óra. Ha gyermeke jó étvágya, akkor elhagyja őt egy ötödik etetést, mint egy második reggeli vagy egy éjszakai bagoly (evés 1-1,5 lefekvés előtt). Azon a napon, a gyereknek szüksége van két sétákat a friss levegő és a két nappal aludni. Fokozatosan, akkor próbálja lefordítani a nap. Ha ő lett fásult, kedvetlen, csökkent étvágy, ha a baba vissza a szokásos üzemmódban. Miután a délutáni szunyókálás megadhatja a vízkezelés - szakadó láb hideg vízzel, vagy dörzsöli a testet egy nedves törülközővel. Ez lehetővé teszi a baba testét több edzett és ellenáll a megfázás.Osztályok egy gyermek a 2 év

Két év a gyermek fejlődik egyre több a környező tér. Ő minden érdekli. Ügyeljen arra, hogy beszéljen vele, magyarázza, ne utasítsa őt, válaszoljon a minden kérdésre. Ez eltarthat egy séta a parkban, nézni, ahogy a repülő lepkék, bogarak, madarak énekelnek, a virágok nőnek, hogy megmutassa, milyen szép. Ez fog fejlődni benne esztétikai minőség. Ősszel felhívni a figyelmét, mivel a levelek színe megváltozik, miért összeomlani. A kisgyerekek szeretik gyűjteni gesztenyét és a makk, így nem tagadja azokat ebben az örömben.

Ügyeljen arra, hogy megvásárolja a gyermek rejtvények és designer fényes nagy részén, mondd, hogyan kell gyűjteni a képet. Megvásárolhatja blokkot az ábécé vagy betűk és számok a mágnes, hogy kezd megismerkedni velük, és végül megjegyezni. Nézze meg a reakció a gyermek, ezért nagyon érdekes volt. Általában izgalmas élmény, hogy nem szakad. Ne erőltesse rá, hogy tegyen valamit erővel. Ha egy gyerek valami nem akarom szeszélyes, de még mindig nem érett érzelmileg és lelkileg. Sokkal jobb, hogy várjon egy pár hónap, így ő nőtt fel.

Két éves lehet a formájában a játék elsajátítania megkülönböztetni, és emlékszik a színt. Ki kell választani a játékok, különböző színű, mint a sárga, piros, zöld - műanyag medve, nyuszi, egér. És előkészíti négyzet vagy téglalap azonos színű (előre vágott papír). Eleinte hosszú játék egy játék, amelyben ez a szín, majd a másikat. Követve együtt a baba, hogy megpróbálja megtalálni az egyes játékok házát, hogy ugyanolyan színű, mint egy játék. Kezdetben a gyermek lesz zavaros, de aztán kezdődik, hogy pontosan meghatározzák a szín, és kiejteni a nevüket. Amikor a gyermek teljes mértékben beépítik egy szín, mozognak a többiek oktatásában.

A gyerekek szeretik hallgatni tündérmesékben, akkor meg kell beszélni, vagy olvassa el őket többször. Legyen türelmes. Mesék és mesekönyvek tanítani a gyermeket, hogy legyen kedves, bátor, igazságos - mutasd meg példákat rendelkezésre a megértés. Hagyd, hogy a kicsi, újra és újra túlél izgalmas időszak, talán sértett nyuszi, egér vagy örülök, hogy sikerült megszabadulni a ravasz és vereség a gonosz farkas.

A gyermek nem mispronounced szavak és megtanult rendesen, lehetőség van rá, hogy memorizálni, és ismételje meg az egyszerű ajánlat-chistogovorki. Először meg kell tanulniuk, mondta lassan, majd fokozatosan gyorsítani a tempót. Akkor kezdődik a legegyszerűbb, mint például a „oo-oo-oo - kókuszdió az asztalra”, „AC-AC-AC - édes ananász.” Aztán egy kicsit nehezebb, „Kosi, kasza, míg a harmat. Rosa ki otthon, és mi „” A darázs nem bajusz, nincs bajusz, egy bajusz. " A kifinomultabb kiviteli alakoknál van trudnovygovarivaemye hangzik - "X", "w", "R", "h". Például a „ro-ro-ro - egy vödör a padlón”, vagy „sündisznó vacsora bogár van szükség.”

A fejlesztés a hallás, a gyerek tudja játszani ezt a játékot. Mark 6 vagy 8 üres tartályokat a sárgás „Kinder Surprise” vagy gyufásdobozban. Dobozok beillesztés át natúr színes papírt. Hogy 3 vagy 4 pár, minden pár öntjük egyenlő mennyiségű különböző szemcsés anyagok, hogy megfeleljen a hang. Például, hajdina, cukor, tedd a bab vagy gyöngyök. Egy ilyen szett (3-4 konténer), hogy a gyermek, a másik folyamatosan. Felnőtt vesz minden doboz, rázza meg, és a baba rázza fel az összes konténer kiválasztani a megfelelő doboz, hasonló hang.

Játékok a 2 év alatti gyermekek

Ebben a korban a gyermek nem csak azt akarja, hogy olyan játékkal játszani, hanem aktívan vegyenek részt a „felnőtt” életet. Ezért lehetséges, hogy egy kis mozgásteret. Hagyjuk átrendezheti a székek, hogy eltolja a könyveket a polcon, a dolgokat, hogy a szekrényben. Meg is lehet hagyni a szobában egy ideig egyedül. Ne felejtsük el, hogy a biztonság érdekében: elrejti az összes veszélyes tárgyak, gyufa, tű, gyógyszer, ha azok tartományban.

Két éven belül a gyermek elég kitartó. Nem különösebben fárasztó, fél óra lehet részt egy esetben. Így ő lesz a sok móka, ha adsz neki egy tollat ​​vagy ceruzát, és engedélyt kell festeni. Akkor mutasd meg neki, hogyan kell felhívni a legegyszerűbb formák, körök és squiggles. Kezdetben, segítve a kezével, majd lehetőséget ad számára, hogy megjelenítse a saját. A gyerekek szeretik az ujját festékek, festeni őket egyszerű és szórakoztató. De két év, akkor próbálja meg, hogy neki egy kézi seprűvel. Hagyja, hogy a gyermek a vállát, hogy a papír, festékek, és élvezi a folyamatot. Fokozatosan kezd szívni nagyon értelmes „képeket”.

Hogy szórakoztassák a baba, akkor lehet, hogy egy nagyon egyszerű alkalmazás. Vágott papír különböző számok. Ezután áztassuk medencében a víz, és ragaszkodni az ajtón, vagy a csempézett falon. Ezen intézkedések nyomán, a gyerek is tanár, és akkor szabad ideje a saját ügyeit. Ha készül vacsorát a konyhában, a gyermeket mellé előtt lenni, és ugyanakkor „az üzleti”, nem zavarhatja meg.

Orvosi felügyelet 2 év

A gyerek két év megerősítette, hogy nem igényel ilyen szoros orvosi felügyelet, mint az első életévben. Helyi gyermekorvos látogat szükséges anyámnak is kap a szükséges konzultáció, betegség vagy adagolása előtt védőoltásokat. Ha a gyerek jár óvoda, orvosi felügyelet végzik közvetlenül a helyszínen, az óvodában. Tanúsága szerint, akkor lehet rendelni a felmérés szakemberek - pszichológus, logopédus, TB, orvos, endokrinológus, stb Évente egyszer, a gyerekek el kell végezni a kötelező orvosi vizsgálatokat is otolaryngologist, sebész, szemész, neurológus és a terapeuta. És abban az értelemben is, hogy a szükséges oltási és újraoltás.

Hasznos tippek szülőknek