Gyermek fejlődését az első 2 évben a kihívások és sikerek

Gyermek fejlődését az első 2 évben a kihívások és sikerek

Életkor két év alatt - ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő és izgalmas időszak ez idő alatt kialakult a testi és lelki fejlődését, a gyermek elkezd aktívan megismerni a világot. A gyerekek két évben nagyon kíváncsi, élénk, válnak igazi kis társa, aki saját véleményét, aktívan bizonyítani, hogy a kezdeti jellegét. Ebben a korban van szükség, hogy megfelelő fejlesztése, amely alapját képezi a további növekedést és megalakult a baba.


Vissza a tartalomhoz

A fizikai fejlődését a gyermek

Két év - ez a kor, amikor a gyerekek elkezdenek aktívan növekszik, és hízni. A fiúk az átlagos magassága mintegy 88 cm, súlya - 12,7 kg lányoknak tömeg - mintegy 12,2 kg és magasság -. 86 cm gyerekek nőnek elég gyorsan, miután csak egy pár hónap, ezek a számok is emelkedhet.

Gyermekek két év alatt nagyon mozgékony, kezdenek futni és ugrani, szívesen játszik a mobil játékokat. Gyermek 2 éves a célja, hogy ne csak akkor fut, hanem legyőzni kisebb akadályokat, akár 20 cm-t. Meg kell, hogy ösztönözze a baba, hogy a mozgást, de ugyanakkor számukra szorosan ellenőrizni kell, mint a gyermekek, fiatalok, mint két évvel egyszerűen kiszámíthatatlan!

A szülőket bátorítani kell ebben az időben, és a függetlenségét a gyermek, akkor meg kell kezdeni, hogy a ruha maga részéről például viseljen kalapot, cipőt nélkül fűző, harisnya. Ne rohanjon a gyereket, csak csendben többször jelenne meg magad, hogyan kell csinálni, a két éves kor, a gyerekek nagyon okos.

Gyermek fejlődését az első 2 évben a kihívások és sikerek

Vissza a tartalomhoz

pszichés fejlődés

Két évvel - amikor a baba elkezdi érzékelni a logika körülötte. Megérti egy egyszerű történet önállóan kifejezni ötletek kis mondat három vagy négy szó használatával főnevek és melléknevek. Sok gyermek, két vagy három évig magukat elmondani kis verseket, dalokat énekelnek.

Fontos, hogy ösztönözze az autonómia a gyermek, meg kell kezdeni, hogy tartsa egy kanál, csésze, a tanulás, hogy készítsen egy sor logikus egyszerű lépésben. Ez vonatkozik építeni piramisok színes elemek, játék kocka, rajz. Ez lehetővé teszi a jogát, hogy a mentalitás a gyermekek, szóló kiváló alapot a további átfogó fejlődését.

A megfelelő táplálkozás és a napi rutin

Gyermek fejlődését - ez is egy figyelmes irányítást az egészségére. Fontos a korai éveit, hogy a helyes táplálkozás, ami kell minden, amire szükség van a növekvő szervezetben. A baba most szüksége van mintegy ezer kalória naponta. Függetlenül attól, hogy az étvágyat, törekedni kell, hogy az élelmiszer négy vagy öt alkalommal egy nap, úgyhogy az étkezések között körülbelül 3-4 órán át.

Szülők éves gyerekek is fontos a gyerekeket tanítani rágja élelmiszer, magát tartani egy kanalat, óvatosan enni, inni egy csésze. Kötelező baba gyümölcsök és zöldségek, vágjuk kényelmes darab, levesek, folyékony kása.

Fontos, hogy indul a két éves kor tanítani a gyermeket, hogy a napi rutin. A gyerek fokozatosan kell szokni, hogy aludni és enni egy bizonyos idő, amely teljes körű és megfelelő pihenés, jó étvágyat. Ebben a korban a gyermek pihenni körülbelül 12-13 óra, ezért meg kell tenni az ágyba este, és a nap bizonyos óráiban. Délután ahhoz, hogy aludni akár két és fél órán keresztül.

Ne erőltesse a gyermek 3 éves egy olyan rendszert, az erő, az a legjobb, hogy csináld érthető formában a játék vele. Nachitalas nap szükséges a mosás, fogmosás, fésülködés. Next - reggeli, séta, vagy játék, és így tovább. Ügyeljen arra, hogy tanítani a gyermeket, hogy a személyes higiénia, azt mutatják, hogy szükség van a kezet evés előtt, után séta a szabadban.

Ellenőrizze, hogy a gyerekek a második évben kezd mutatni, mint az orvosok, mint a gyermekorvos és fogorvos ellenőrzi egészségi állapotát a baba.

Készségek egy éves gyermek kétéves

A gyermekek két éves korig kell bizonyos képességekkel, melyek fokozatosan fejlődik. Közülük kell jegyezni, a következők:  • a képesség, hogy járni, futni, ugrani, egyensúlyt tartani, rúgni a labdát;
  • képesnek kell lenniük a vonalon, vágott papír, a torony építése ki blokkokat. Ekkor már tisztán látható, jobbkezes vagy balkezes baba. Ne feledd, ez nem egy betegség, amely akkor javítsd ki! Ne próbálja meg erőszakkal nevelni a gyereket, az első alkalom, hogy nézni vele óvatosan, próbálja tisztázni, hogy miért tart egy ceruzát vagy kanalat a bal kezét, hogy konzultáljon a kezelő gyermekorvos.

Emellett korú gyermekek 2-3 éves reagálnia kell a zene, ének egyszerű dallamok, elvégzi az egyszerű kérés, hogy ismételje meg verseket, tudni kétszáz szót. Gyerekek ebben a korban kell nagyon aktív, igyekeznek megérteni a körülöttünk lévő világot, amelyet gyakran kifejezett a vágy, hogy lebontják, vagy szedje szét játékok. Ne szid a gyerek, csak próbálja elmagyarázni neki, hogy miért nem kell csinálni.

2-3 év, a gyermek legyen képes:

  • ő mossa meg a kezét, fogmosás (segítségével a szülő vagy felügyelet mellett), bili;
  • tartani egy kanalat, poharat, eszik, csomagolás;
  • utánozni a viselkedését a szülők próbálnak segíteni a ház körül.

Gyermek fejlődését az első 2 évben a kihívások és sikerek

Hogyan lehet fejleszteni a gyermek: anyáknak szabály

A fejlesztés a gyermek jobb, meg kell egyértelműen meghatározni, mi az ebben a korban meg kell tanulni egy gyerek. Kínálunk egyszerű tanácsot, hogy az anyák hogyan irányítsák a fejlődését a gyermekek, hogy feküdt egy szilárd alapot a további fejlesztés teljes értékű személyiség.

Két év alatt a baba nagyon aktív, szeret futni, mászni, ugrani, és szüksége van a segítségre. Megfelelő fizikai fejlődését tartalmaznia kell a játékok a labda, a tanulás az egyensúly, guggolás, ugrás, úszás. A gyermek nagyon érzékeny az ilyen vizsgálatok, hogy azokat a rendszeres játék. És ez lehetővé teszi, hogy erősíti a testet, hogy ez keményebb.

Művészi fejlődését és az artikulációs: A nehézségek és sikerek

A szülők, amikor a gyermek 2-3 éves, nagyon fontos, hogy kezd fejleszteni a gyerekek művészeti irányba. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell, csak várják, hogy lenyűgöző eredményeket, hanem tanulni rajzolni, érzékelni a zenét, hogy képes legyen a penész nagyon fontos. Ez nem csak fejleszti a motoros készségek, hanem tanítja a gyermeket, hogy nem az értékelés. 2-3 év, a gyermek képesnek kell lennie arra, hogy megértsük, mi is vicces vagy szomorú zene, a hangok, hogy bocsát ki a madarak és állatok, érzem a ritmust.

Ebben az időben, a zenei fejlesztés magában foglalja az alap tánctételeket tanítani baba koordinációt.

Hosszabb séta a gyermek, a gyermekek kezdenek megismerni a világot, válaszolni a kérdésekre, show és hívja a tárgyak neveit és a növények körülöttük. Egy gyermek 2-3 éves érdekli mindent egy egyszerű virág, és befejezve az útburkolati jeleket. Ezért szükséges tájékozódni, hogy helyesen mondja, hogy hogyan viselkednek rendesen az úton, miért nem törik és szakad, mint a növények.

Ezzel kapcsolatban a környező tárgyak, tanítani a gyermeket a fogalmak a „high-low”, „közel-távol”, az elismerést a színt. Életkor 2-3 év - a legizgalmasabb, amikor nyitott, mozgalmas világ a gyermekek számára, mutasd meg a gyerekek a jobb!

A gyermekek megfelelő fejlődésére két év tartalmazza a folyamatos kommunikáció, hogy nem csak a mesemondás és beszélgetés séta közben, hanem a vita ugyanaz a történet elolvasása után, találgatás találós kérdések, a tanulás új szavakat és fogalmakat. Ne felejtsük el, hogy járni és a játék során, hogy a gyermek új információt, amely lehetővé teszi, hogy a gyermek kérdéseket, de készüljön fel a válasz!

Fejleszteni a csuklós 2-3 év, elkezd játszani a gyereket a különböző oktatási játékok, megtanította neki elfújja a gyertyákat, hogy a buborékok a vízben. Ne habozzon, a gyermek építeni arcok, tanítom hangutánzó.

Általános és finom motoros készségek, érzékszervi

Videojátékok tanítani nyakkendő cipőfűző különböző komponensek váltás gyöngyök, csepp a tárgyak a keskeny üveg alatt felnőtt felügyelete vágott zöldség, vágott papír számok nehéz. Ugyanakkor ajánlott képzési szenzoros, azaz elismerése az objektum struktúra, annak elismerése, például a játék ki van húzva a zsákot, és kitalálni a dolgokat. 2-3 év a gyermek érdekes.

Kommunikáció a társaik, a hazai készségek a gyermek

Évesen 2-3 év szükséges szocializáció a gyermek, elültették a hazai képességeit. Ebben az időszakban, a gyerekek megtanulják, hogy gondoskodjanak magukról, nem csak mosni és a fésű a haját, hanem hogy leszedje az asztalt, fel, közelebb három évig - függetlenül összecsukható ruháikat, elindítani segít a ház körül (amennyire csak lehetséges, hogy a víz a növények, takarmány pet, por, mosás gyümölcs vagy zöldség).

Most meg kell tanítani a gyermeket, hogy kommunikálni társaikkal, ami nagyon fontos. Azoknak a gyermekeknek három évben képes beszélni normálisan játszani társaikkal segít, hogy tovább kommunikálni az emberek körülötte rendesen. A gyermekek megtanulják, hogy empatikusak, hogy sajnálom, hogy örül. Szellemi fejlődés nagyon fontos, nem tudja tartani a gyermeket vákuum a többi gyerek az alapon, hogy leeshet, hogy fáj - mindez, éppen ellenkezőleg, ez elengedhetetlen a fejlődéshez.

Gyermek fejlődését az első 2 évben a kihívások és sikerek

Vissza a tartalomhoz

Hogyan segít a gyermeknek, hogy szeretnék fejleszteni?

Kidolgozása aluli gyermek két éves nem tudja átadni önmagában, ha megfelelő támogatást kap, és az irányt a szüleik. Nem szabad hibáztatni a gyerek az ő hibáit, vagy állandóan dicsérni. Ösztönözni az érdeklődését, de nem ösztönzik lustaság. Törekedjen arra, hogy amit a gyerek érdekel. Ha nem tetszik a rajz, próbálja meg, hogy a fröccsöntés, valami mást, de ne dobja el.

Oktatási játékok és képzésre van szükség a két éves kor bemutatni formájában szórakoztató játék, hogy a gyerekek maguk is akarják. Ügyeljen arra, hogy vegyen részt a motoros készségek, a helyes artikuláció, hozzászoktatni a baba a napi rutin higiénia. Ne feledje, hogy a gyerekek ebben a korban már megvan a saját véleménye, akkor nem kell „eltörik”, tanulni hallgatni a gyermeket is.

Két vagy három évvel - ez az az időszak, amikor az anya és a gyermek elkezd tanulni egymás baba ugyanakkor azt is érzékeli a világot, megtanulja, hogy navigálni, másokkal kommunikálni. Ismerje meg a gyermek és tanulja meg a világ szemével, legyen figyelmes és türelmes!