Gyermekek 1 év 2 év pszichológia

Gyermekek 1 év 2 év pszichológia

A gyermekek - az eljárás időigényes és hosszadalmas, és időnként gyümölcseit csak azután egy bizonyos ideig. Egyes szülők úgy vélik, hogy mindaddig, amíg a gyermek kicsi, a képzés a gondolkodás korán. De furcsa módon, hogy részt vesz az oktatás szinte születése óta.Jellemzői kor fejlesztési időszak a gyermekek 1-2 éves

Ebben a korban a gyermek valamilyen módon kezd függetlennek kell lennie. Már beszél először egyszerű szavakkal, szabadon mozog, és még fut, indítsa aktívan vizsgálni a környező tárgyak.

Fő tevékenysége ebben a korban - a téma-ágyú, hogy van, tanul a manipuláció tárgyak. Átmásolja az intézkedések a program a szülők, más szóval, utánzó anya vagy az apa, a gyermek kap kezelést készség a témában.

Nagyon jól, amikor a felnőtt műveletet végrehajtani, kérve a gyermek megismételni valamit neki. Fontos, hogy néhány manipulációkat összefüggésben, például, hogy együtt játszanak, a csipke cipők. hozzá képeket.

Ebben az időszakban a gyermek felismeri, hogy minden, ami van felruházva értelme, akkor hajt végre néhány alapvető funkciót. És ezen az alapon, a gyerek megérti, hogyan kellett cselekedni.

A gyermek megpróbálja összehasonlítani tevékenységüket anya vagy az apa. Megalakította „I”, a baba elkezd fokozatosan formában a személyiség, és azonnal elkezdte fejleszteni a személyes tulajdonságok, mint az önbecsülés, önismeret és önbecsülés. Beszéde kezd jelentősen fejleszteni, és fokozatosan növelje a szókincs.

Megértése az alapja a gyermek oktatás 1 év

A legnagyobb hiba, gyermek szülei ebben a korban, hogy bánnak a gyerekek, mint egy felnőtt, aki meg kell értenie, mindent helyesen.

Nagyon gyakran a gyermek izgatja, sőt az agresszió a szülőktől, ha nem értik bármely érv, hogy úgy tűnik, a felnőtt teljesen egyszerű.

Más szóval, a szülők kell a gyerek, hogy ő még mindig csak nem tud adni, mert a kor. Ebben az időszakban, még mindig nincs saját sztereotípiák, csak utánozzák a logikus gondolkodás.

Ne tévesszük össze a „felnőtt párbeszéd” és a „felnőtt megértést.” Például, pszichológusok és logopédusok ragaszkodnak ahhoz, hogy a szülők és a nagyszülők különösen nem „lisp”, hogy a gyermek, és kiejtette a szavakat helyesen. Erre azért van szükség, hogy a korai életkortól kezdve a gyerek hallott egyértelmű a helyes beszéd, amelyek pozitívan befolyásolja a fejlődését beszédében helyes kinyilatkoztatás különböző betűk.

De ugyanakkor lehetetlen, hogy a kereslet az év éves gyermek vagy egyértelműen csinál valamit. Azt kell a jogot, és a hibát, és engedetlenség, és még kényeztetés. Folytatódó az oktatás a gyermekek bármilyen korú, szülőknek kell titáni türelem, és ha jön a gyerek, akkor biztosan.

A gyermek él csak a pillanatban a helyzet, hogy történik vele, úgyhogy minden érzelmeit jár csak, hogy mi történik ebben a pillanatban. Ő nem volt képes a jövőre gondolni, és a projekt bele a következményeit egy műveletet.

Gyermekek 1 év 2 év pszichológia

A szülőknek kell ismernünk hogy tudata irányul csak abban az időben az esemény. A gyermek nem rendelkezik a tapasztalat és a gondolkodás úgy felszívódik a jelen pillanatban, amelyben vannak igazi emberek és tárgyak. Ezért a gyerek könnyen ideges és kiálts semmit, és ugyanolyan gyorsan elterelte és a shift a hangsúly.

Különösen gyermeknevelésre a 1-2 év

Ha a gyermek sokáig nem mozdult, gyorsan elfárad, vagyis a játék fel kell tüntetni a fizikai terhet. Ha a gyermek a játék során foglalkozik a felnőttek, van egy nyelv fejlődését.

Ő is tisztában felnőtt, ha beszélnek hozzá saját nyelvén. Megérti csak figuratív és vizuális megjelenését. Ha a szülők szeretnék, hogy a baba minden olyan információt, amely hatékonyan szimulálni a helyzet alapján egy mese. úgy, hogy a gyermek lesz sokkal könnyebb megérteni, hogy mit akar mondani. Ön is tudja használni a saját magyarázatokat mesék magyarázó semmit a példa a kedvenc karakter, és ismerős neki.

szülők panaszkodnak, hogy a gyermek gyakran nem hallható, akkor rossz. késő elaludni. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy analógiát vonhatunk a kedvenc karakter. Tegyük fel például, hogy Luntik mindig eszik is, így erős és bátor. A gyermek meg akarja felülmúlni a kedvenc karakter, és elkezd enni is, hogy ugyanaz legyen, mint neki.Például, a gyermek megérti, hogy szükség van, hogy mossa meg a kezét, miután sétálni, amikor eljön utána, de nem akkor, amikor anya mondja neki a haszon a tiszta kezek hosszú, mielőtt hazatért.

Hogy a gyermek képes legyen ebben a korban

Amikor a gyermek betölti a 1 év és 3 hónapos, ő már képes volt segítség nélkül járni, felüléseket csinálni, és billen. Kezdi egy egyszerű akciójáték, például gyűjt egy piramis, etetés baba, egy házat.

Tudok megnevezni egy pár elem, hogy megmutatja neki a képeket, vagy a játékok. Ő néhány egyszerű szavakkal mondja, valamint a tanulás kezelni evőeszközök.

Gyermekek 1 év 2 év pszichológia

A másfél évben baba összeállíthat egy piramis épült toronyházak. Ha ő kérte, hogy minden játék, könnyű végrehajtani, mert már tudja, minden játékok.

Ebben az időben, a baba úgy tűnik néhány változtatást a természetben. A környező nagy a világ kezd érdekelni őt. Azt vizsgálja a lakásban, ellenőrizze a fiókok és szekrények. Ő már jól ismeri, mi a „lehetséges” és mi a „lehetetlen”, de a tilalom veszi rossz.

Ő még nem alakult ki saját modelljét a viselkedés, és néha, hallotta a „nem” szót, egyszerűen nem érti, hogyan kell viselkedni egy adott helyzetben.

Életkor 1-2 év tartják a legnehezebb az oktatásban, mert hogy a gyermeket minden esetben sokáig még nem lehetséges, ezért az anyák gyakran panaszkodnak, hogy nincs ideje, hogy végezze a házimunkát.

Két éve a gyermek már a saját mászni a lépcsőn, amely képes válaszolni a kérdésekre. Szókincse áll, mintegy húsz szót. Ő már keresi a ruha, és vetkőzni magát.

Két éves, ő már beszél rövid mondatokat, megkülönbözteti, mi a „közeli” és mi a „mögött”. Ha ő beszél magáról, ő hívhatja magát a neve. Azt lehet enni segítség nélkül, mossa és szárítsa meg a kezét, fogmosás igaz csak a segítségével egy felnőtt.

Már szeret játszani egyszerű játékok. így ebben az időszakban kell adni neki, hogy játsszon az oktatási játékok, amelyek nagyon jól teszi a fejlesztési intelligencia, a kreativitás és a gondolkodás.

Jelenet játékok, mint az alapját a kisgyermekkori nevelés

Nagyon fontos ebben az időszakban az élet a gyerek játszani vele a telek a játék. Például, hogy játszanak a hazai helyzetet, amely magában foglalja a játék kedvenc babák és játékok. Parcellák ne legyen túl bonyolult, a baba kell érteni őket is.

Ezt követően, a történet fogja kiegészíteni és bonyolult. Természetesen egy felnőtt nehéz megérteni, milyen előnye van egy játék a gyermek fejlődését. De ez csak a tevékenység egy felnőtt unalmas lenne, és nem viselő szemantikai terhelést. A gyermek, végző játéktevékenységed, gépelt saját tapasztalat.

Gyermekek 1 év 2 év pszichológia

Minden szituáció kisgyermek egyedül él, és emlékszik egy nagyon fontos információ. Start a játékban lehet játszani helyzeteket, amelyek előfordulnak a gyermek az adott pillanatban. Ez lehet séta, úszás. folyamat az evés. Így meg fogja érteni, hogyan kell e, vagy más kapcsolódó intézkedéseket életét. Ezen a ponton a gyermek van kialakítva a fantázia, a képzelet és az intelligencia általában.

Tárgy játék segítségével a gyermek hozzon létre saját megértése a valóság, amely körülveszi. Nem szabad elfelejteni, hogy a gyermek ebben az időszakban jelentősen nőtt a kognitív érdeke.

Megszokta, hogy az ilyen játékok, a baba továbbra is szívesen játszik szó játékok a szülőkkel és az óvodapedagógusok, akik nem csak jó időben, hanem fejleszteni a memóriát. gondolkodás és a logika a baba. Most ezek a játékok készülnek a gyermek fejlesztésére beszédet, így az elhanyagolt, vagy nem ajánlott.

Pszichológiai és kis trükkök a gyermekek oktatását 1-2 éves

Korban 1-2 éves baba egyre érdekesebb. Azt vizsgálja, minden tárgy felveszi az összes, húzza a száját, azt akarja, hogy tudja, mit érez, mi ő, és hogy hogyan lehet használni.

Nagyon rossz hibát abban a tényben rejlik, hogy a szülők megpróbálják elvenni az összes baba kezét. Ha az objektum valóban veszélyes, meg kell vigyázni az a tény, hogy nem jön a figyelmet egy kis ranger.

Nagyon fontos, hogy jelen legyen az ilyen vizsgálatok a környező valóságot. Először is, a baba lesz jól látható, és másodszor, ő képes lenne választ ad minden kérdésre. Látja, és megérinti a tárgyakat és a dolgokat, mert az őt körülvevő, és ő egyszerűen csak azt akarja, hogy megértsék a célját és megérteni őket.

Ha egy gyerek forgatta a konyhában, megnyitja a fiókok, szekrények és kivesz egy korsó gabonafélék, lehetséges, hogy öntsük a tartalmát az üvegek érdekli egy csészealj, és hagyja, hogy a gyerek feltárása vagy pöttyök cserépedények egyik a másikra.

Ezekben a pillanatokban a gyermek halmozódó ő tapasztalata és képességeit. Végtére is, ahonnan lesz a gyerek, ha ő betiltani mindent? Tiltott hallhatóvá, ha a valós igény, nem minden alkalommal.

Most a gyerek nem annyira alszik, mint korábban, minden idejét költenek játékok és a megismerés a világ. A gyermek nem csak játszik babák, játékautók és a kölykök, ez teljesen szórakoztató játék minden fehér áruk, amelyek a szeme.

Egy felnőtt nagyon furcsa, hogy a baba a játék felveszi az ételek, magazin vagy csomagot gombot. Ezek a játékok nem minden esetben ne vegye el a gyermeket. Ez jobb, hogy ezt a játékot ellenőrzés alatt, a gyermek nem sérült, vagy nem lenyelni semmit. Most már kialakult a szükséges készségeket.

ahelyett, hogy a következtetés

Gyermekek 1 év 2 év pszichológia
Ragályos emelése egy kisgyerek, akkor kezelni ezt a folyamatot nagy türelemmel és szeretettel. Magyarázni az alapvető dolgokat a gyermek példával, mesék, játszik minden helyzetben. Ne kérdezd meg, sokat egyszerre.

Ha elkezd megérteni, hogy a közlekedés nem kiabálni hangosan, sétálni a homokozóban nem megszórjuk homok többi gyerek, ez nem jó, hogy megszökött az anyja az utcán - ez már nagy sikert aratott. Ebben a korban a gyermek nem érti elvont dolog, meg kell alátámasztani például egy történetet. Csak ebben az esetben a képzés hatékony lesz.