Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
Mark „igen” mellett a vásárlás vágás helyett csemeték:

1) Mivel szinte lehetetlen, hogy dugványok filoxéra rész és bakteriális üszkösödés, kisebb a valószínűsége a belépő gombás és bakteriális fertőzések átadása kizárták fonálférgek és a talaj egyéb lakói.2) ára dugványok 2-4-szor kisebb, mint a csemete, és gyakran az egyik kaphat egy fogantyú 2 csemete kívánt minőségű.

3) A magoncok sokkal könnyebb elviselni a szállítás és tárolás a hűtőben ültetés előtt időt.

4) Ha fel gyökereztető dugványok kora elmúlt másfél hónap kezdete előtt a tenyészidőszak, könnyen kap egy verseny a fejlesztés, hogy azonos korú a dugványok nagyobb lesz a növények, ültetett palántákat. Nőnek csak egy új helyen, közvetlen és személyi sérülés, így egy év után lépnek gyümölcsét.

Nem minden fajta egyformán jó okorenyayutsya vízben.

Előkészítés az ültetésre dugványok

• A legjobb, hogy csökkentsék a szárak dvuhgpazkovye azonnal. Alsó a vágás kell lennie ferde, a vesében. Célszerű frissíteni, ha a hossza a szár lehetővé teszi. A felső vágás közvetlenül a veséje fölött 1-1,5 cm.

• A magoncok jól mossuk és feküdt vymochku vízben szobahőmérsékleten 2-3 napig. A vizet naponta cserélik.

• napon dugványok helyeztünk egy növekedési stimulátor oldatot (IAA egy tabletta 0,5 liter víz) vagy méz (1 evőkanál. Spoon per 1 liter víz), merítik, és alsó végeikkel mélységben 1-1,5 cm.

• Minden éles tárgy (kés éle vagy a köröm), hogy néhány karcolás alja alatt rügy nem ér hozzá.

• A felső végén a dugványok mártott olvasztott paraffint tartalmaz.

Mi alkalmazott primer gyökereztető és egyre palánták?

Az alap lehet kerti föld (de nem többet!). Talaj lazaság és a nedvesség feltétlenül hozzá fűrészpor és termékenység növelésére - jól rothadt komposztot vagy gilisztahumusz. A szennyezettség adalékanyag nincs túl messze - szőlő nem szereti a felesleges nitrogén. És akkor mindig táplálja a növényeket ásványi megoldásokat, ha szükséges. Az elkészített keverék nagyon hasznos, hogy adjunk fahamu - 1-2 pohár egy vödör mix. Ha a palánták egy kicsit, akkor lehet sikeresen használni őrölt kész termesztésére palánták, eladott hardver tárolja, de ez is jobb, hogy adjunk egy kis fűrészport.

Tény, hogy a táplálkozási talaj a gyökereztető észrevehető hatása nem. Ezért gyökereztető chibouks egyszerűen nedves homokkal, fűrészporral vagy eo nedves vagy nedves moha, majd ültetés dugványok a tápláló talaj. De ez megint egy részét a pályázat gyökerei vannak törve.

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
Miután egy ilyen előzetes feldolgozás lehetővé teszi a dugványok ültetnek konténereket magas. Az az edény aljára kell arról, hogy a vízelvezető lyukak a vízelvezető öntözővíz.

Először is, az alsó réteg a pot öntjük expandált agyag vagy nagyobb folyami homok (2-6 mm borsó méretű), és a fenti - egy réteg durva vermikulit. Ez biztosítja a jó vízelvezetést. Ezután töltse ki a tápanyag keverék 3/4. A keveréket tömörítjük, és tegye egy tartályban vízzel teljes hidratá.

Elkészített dugványok ültetnek a közepén a tartály által a bot furat átmérője körülbelül 20 mm, és tele durva homok. Megosztásának temetni fel a csúcsra a vesék.

Az optimális nedvesség dugványok fedezésére film és szerelt fa állványon egy radiátor az ablak mellett. Gyökerezési dugványok végezzük hőmérsékleten a jövőben gyökérzónában körülbelül + 25 ° C-on, és a külső hőmérséklet nem lehet magasabb, mint + 18-20 ° C-on a fő veszélye, dugványok gyökereztetéséhez - az ébredés vese, mielőtt a gyökerek megjelennek. Ezért a talaj kell melegíteni alulról, a veséket hűtse. Napi felfedi a film néhány percig, és permetezzük a vese meleg vízsugár. Amikor elkezdenek virágozni első levelek, dugványok pritenyayut papír, hogy nem „égnek” a ragyogó tavaszi napsütésben, és a permetezést végzik reggel és este. Miután 20-25 nap az első hajtások fejlesztése, mint az első gyökerek jelennek meg.

Gyökeresedési a szekrényben.

Ez az érdekes módja a tapasztalt és sikeres termelő. A módszer áll rendelkezésre, hogy bármilyen szőlő, a szó szoros értelmében. Associate dugványok kis kötegek, csomagolja az alsó (sarok) részük egy nedves ruhával, majd szorosan tekerje a ezt a részét a műanyag csomagolást, hogy megakadályozzák a nedvesség tovább tartani. A felső rész a dugványok nyitva maradt. Ezután készítsük el a kész kötegeket a gardrób (ott terem melegebb). Időről időre szükség van a páratartalom, elkerülve még egy rövid, száraz ruhával. 2-3 hét elteltével, vannak gyökerek és hajtások nem alakul ki, ha szükséges. A mechanizmus még nem egyértelmű - valószínűleg egy kis mennyiségű nedvesség akadályozza a vese virágzása ellenére kényelmes hőmérsékletet. Talán egy további hatása a vízszintes helyzet a dugványok. De az tény marad: a százalékos gyökereztető többet kap.Hogyan ágyazódik be a vízbe?

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
Ez a módszer, bár egyszerű, de ez nem a legjobb. De sok kezdő borászok használják. A nehézség abban rejlik, hogy a fiatal gyökerek gyakran letörnek leszállás közben. De ami a legfontosabb, nem minden fajta egyformán jól gyökerezik.

Ha úgy dönt, hogy gyökereztető dugványok vízben, tartsa szem előtt, hogy gyakran a gyökerek nem akarja, hogy „menjen be a fény.” Ezért, hogy még sikeresebb gyökereztető, csomagolja a tartályt vízzel, sötét fekete fólia vagy papír. És ne öntsünk sok vizet - egy réteg 2-3 cm is elegendő. Roots jelenik meg a „víz-levegő”.

Fogantyú vágva 2 cm-rel a csomópont, kezelt növekedési stimulánsok, és tegye a víz. Tartsd szemmel a vízszint, akkor mindig ugyanaz marad. Üvegedénybe dugványok fény hatásának tesszük ki, és amint az első levelek, hozzáadunk 1 csepp folyékony komplex műtrágya. Amikor a víz kezd zavarossá vált, majd változtassa meg gyakrabban, vagy dobja a víz egy kicsit szenet. És, persze, senki sem hatályon kívül helyezte a szabály, hogy a tüskék legyen melegebb, mint a szem.

A módszer jó eredményeket ad folyamatosan.

Ő, persze, inkább alkalmas azok számára, akik állandósítja viszonylag kis számú darabolást a lakásban.

1. Palántákat áztatott két napig a hűtőben, gyökereztető stimulátor adunk a második napon. A hűtőszekrény áztatott csak azzal a céllal, hogy a vesék nem ment be a növekedést.

2. A tartály vízelvezető lyukakkal (vágott műanyag palackokba vagy magas pohár sör), vagy egy fél literes üvegekbe öntöttünk párolt fűrészport hidrogél és azokat dugványok. By the way, akkor nem csíráznak fűrészpor és kókuszrost. De bejelentések dugványok tűnnek tiszta, rendezett és tiszta vizuálisan úgy tűnik, hogy több levegőt.

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
3. Az üveget helyezzük egy ablak, vagy mellé, de előnyösen az akkumulátor fölött.

4. Három hét múlva, a dugványok ellenőrizni gyökereit. Dugványokat transzplantált gyökerei már a tartályban a talajjal, a többit visszatér a por.

És a fűrészpor és a kókuszrost adunk a hidrogél. Ez a fehér kristályok, cukorhoz hasonló. 1 evőkanál nélkül tetején a hidrogél kell önteni quart tartályba, adjunk hozzá vizet (következő alkalmazást utasítás). 20 perc elteltével, edények már színültig darabos átlátszó gélt. Add meg a fűrészpor mennyisége 1/5 térfogatuk. Ez jó, hogy nem kell aggódnia, hogy kiszárítaná a gyökerek - nőni fog egészen az állandóan nedves gél. A víz a benne lévő lassan, „levelek”, nedvesítő egy szubsztrátumot és párolgó, ezáltal lehetővé téve kevesebb vizet a dugványok.

Duzzadt hidrogél csomók mérete lecsökken, és az üregben képződik beszívott levegő. Ez egyrészt szubsztrát fellazítja, és kitölti a levegőt. De öntözés dugványok is kell. És jobb, hogy töltse fel a tartályt dugványok teljesen vízzel, hagyjuk lefolyni a felesleges vizet, majd tegye bele a serpenyőbe. Ezen kívül minden dudor hidrogél visszaállítja a maximális térfogata.

Ezzel a módszerrel érhetünk gyakorlatilag 100% fit gyökereztető dugványok.

Amikor átültetést már gyökeres dugványok a talajban mix első központja a tartály készítsen bemélyedést, és öntsük le a homokba. A megosztási gondosan a központ és öntsük és homok. Próbálja tartani a gyökerek voltak a homokban, de a saját tipp, hogy a talaj mix volt elég közel - néhány milliméter.

Ha a szárak neveltük kókuszrost, majd tegye rá egy darab ugyanabból a rost.

Mi a legnagyobb hiba a kezdők teszik a lakók?

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
Az is előfordul, hogy nem minden a dugványok viselkednek azonos vagy tapasztalatlan szőlőt, úgy tűnik, hogy a folyamat túl lassú. Kezdők elkezd aggódni kiásását a dugványok a földön, „során megváltoztatja a gyökeresedés. Ne csináld. Ez lehet ellentétes eredményt. Legyen türelmes. Ne feledje, hogy ha a graft egészséges és követte néhány alapszabályt: komfort hőmérséklet (a tövénél egy kicsit melegebb), nedves környezetben a sarokrész, elég levegő a gyökér területe, vagyis, A talaj nem túl nedves, majd a vágás le.

A leggyakoribb végzetes hiba kezdő - túlzott öntözés. Szőlő nem tűri az árvíz. A talaj legyen nedves, de nem vizes, és a gyökereket kell lélegezni. Ellenkező esetben zagniyut, és a palánta elkerülhetetlenül elpusztul. Öntözés ritkábban, csak nedvesítsük meg a talajt.

Tovább kivétellel. Százalékos gyökereztető dugványok lehet nagyobb vagy kisebb. Lehet, hogy ő közel 100%, de a nagyszámú Chubukov ritkán 100%. Szóval ne legyen túl ideges, ha annak ellenére, hogy a legjobb tudása, néhány dugvány nem gyökeret. Mentálisan felkészülve erre, ez rendben van.

Gyökereztető dugványok és szőlőtermesztéssel - kert nyújt az egész családnak - a gyakorlati kertészeti
A gyökerek a dugvány legyen fehér és szilárd. Kapacitás ültetés, hogy a magas (nem kevesebb, mint 20 cm) - tökéletes, 1,5 literes műanyag flakonban. Az alján, hogy egy vízelvezető lyukak lefolyni a felesleges nedvességet.

Ne feledje: szőlőpalanták nem tűri pangó víz a területen a gyökér növekedés!

Szórjuk alján 2-3 cm durva homok vízelvezető, majd elkészített talaj keverék, lenyomkodva azt. Most helyezzük a vágási egy edénybe, és lassan töltse fel a talajt, hogy ne sértse meg a takarmány, mert nagyon törékeny ebben a szakaszában a fejlődés, és könnyen letörnek. Elalszom, hogy a tetején a szár rügyek talaj és tömítő a kicsit is, öntse a meleg vizet. Ezután dosypte felső egy kicsit szárazon száron jobban viselkednek.

Szeretnénk mondani a talajt ültetés dugványok szőlő, mintegy locsolás és arról, hogy hol tárolja a frissen ültetett palántákat.

Talajt. Bár száron nőnek a moha és fűrészpor (természetesen a rendszeres trágyázás), de jobb, hogy készítsen egy különleges hordozó - nem nehéz vagy savanyú.

Öntözés. Jobb, ha nem, hogy töltse fel, mint önteni. Hetente egyszer, vagy akár két hét alatt - ez lesz elegendő. A talaj jobb, hogy egy kicsit mindig szárítjuk.

Szoba palántákat. Ez lehet egy üvegház, üvegház, terasz, veranda, nem lakáscélú helyiség a házban, a rövid, olyan helyen, ahol a növény nem károsítja a tavasz és a tavaszi fagyok, és éjszaka, ahol nem zavarja senki. Csak az a fontos, hogy van elég fény.

Most a május közepén magról „fog élni” ilyen körülmények között, és megközelítőleg május 10-15 lehet mozgatni a kertben. a szabadban - részleges árnyékban fák alatt. Ellenkező esetben, ha a nap szőlő „égeti”, mert a fiatal levelek nincsenek hozzászokva, hogy az UV fény. Ezért hadd álljon fel a részleges árnyékban tíz napig, majd lehet ültetni a földre, és a napfény.