Hasmenés macskáknál - okok, tünetek, hogyan kell kezelni

A macska hasmenése van - a probléma, amivel sok gazdik. A legtöbb ember azért jöttek, hogy társult ez a jelenség átmeneti emésztési zavarok, de valójában mindent meg lehet sokkal komolyabb. Észrevenni a pet, mint egy tünet, gondosan figyelemmel kell kísérnie az állam az ő, és ha szükséges, hogy neki az azonnali és hozzáértő segítséget.Ha egy házimacska hasmenés, kezelésére rögtönzött módszer nem a legjobb ötlet, mivel a legtöbb ember jelenlétére utalnak a közös problémák az emésztőrendszerben, és nem vette észre más zavaró tüneteket, és nincs ideje, hogy azonnal reagálni az esetre, ha az okok voltak súlyosak.

A leggyakoribb oka a hasmenés macskáknál.

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megállítani hasmenés macskák, akkor először meg kell találni az okát. Leggyakrabban ezek a problémák merülnek fel, mert:

 • Nehézségek a máj vagy epehólyag. A máj normális teszi epe belép a nyombél, azonban, ha a folyamatban vannak olyan jogsértések, ez vezet a fejlődés gnilistoy mikroflóra, amely serkenti a bél irritációt és hasmenést okozhat.
 • A paraziták minden fajtája, mint például orsóférgek, Giardia, kripto-sporidium és mások provokál gyomor-és bélrendszeri rendellenességek. Ezekben az esetekben a színe hasmenés macskák lehetnek sárgás vagy akár zöldes, és tartalmaznia kell a nyálka. Néhány bélrendszeri paraziták fejlődnek a fiatal macskák, mások csak a felnőttek, és rendszerint kevés a közös tekintve tüneteket. Ezért nagyon diagnosztizálni a problémát, és előírják a kezelés csak tapasztalt és képzett.
 • Különböző bakteriális fertőzések, mint az Escherichia coli, a Clostridium, Salmonella, és így tovább. Ilyen bonyolultsága okozza véres hasmenés macskák és állatok általában át nagyon nehéz. Előfordulnak háziállat gyenge az immunrendszere, és előírják az operatív támogatás lehetséges.
 • A különböző vírusfertőzések - a panleukopenia a peretonitom és a HIV. Általában az állatok nem megbirkózni az ilyen betegségek, és velük együtt a macska hány és hasmenése nem az egyetlen tünet, és ezzel együtt van egy étvágytalanság, súlygyarapodás és számos egyéb funkciókat.
 • Lenyelése toxinok, sőt, mind a természetben előforduló (mérgező növény), és nem a természetes (nehézfémek, stb).
 • Bélelzáródás belső problémák miatt, vagy idegen testeket.
 • Rák, különösen limfómák vagy adenokartsenoma.
 • Szisztémás betegségek a belső szervek vagy a cukorbetegség.
 • Hasnyálmirigy-gyulladás.
 • Gombás fertőzések.
 • gyulladásos bélbetegség.
 • Sajátossága néhány konkrét termékeket.

Nyilvánvaló, hogy a jelenléte egy ilyen nagy számú potenciális problémák, hasmenés kezelésére is rendkívül változatos. Éppen ezért a legfontosabb szempont, hogy meghatározza az okait, és hogy ezt gyakrabban, mint nem lehet csak a laboratóriumban vizsgálva különböző elemzések.

Elsősegély, ha a hasmenés.

A hasmenés gyakran nem jelzi a jelenlétét egy állat valamilyen súlyos egészségügyi problémák, így ha azt veszi észre az eltérést nem kell azonnal ébreszteni. Csak nézni a kisállat, biztos, hogy figyelni, hogy az aktivitás, a játékosság, valamint az étvágyat.Néha, a hasmenés esetén az állatoknál is megfigyelhető jelei súlyos kiszáradás. Még ha a macska iszik aktívan, mert a problémák a testfolyadék gyorsan jön ki belőle. Bizonyíték a nedvesség hiánya elveszett, és csapzott csillogás gyapjú, valamint hiánya a bőr rugalmasságának. Gyakran kezelni ezt a problémát csak akkor lehetséges, szubkután besajtolását.

Ha a macska elég idős (miután az első életévben), akkor nem szabad szoptatni 12-24 órán át, így az állat bő vízzel, majd tedd egy kímélő étrend. Ez magában foglalja a teljes elutasítása a száraz vagy konzerv és a hal. Ehelyett a pet kell etetni főtt tojás, rizs, csirke húsleves, és miután egy pár nap, és a szokásos főtt csirke.

Ebben az esetben meg kell etetni naponta többször kis adagokban (4-5 alkalommal naponta), vagy egy házimacska hasmenés folytatják a kétoldalt egy éretlen test egy ideig ez lesz nehéz működtetni az azonos ritmusban. Természetesen, ha ez nem megy hasmenés, vér jelenléte zavarja, vagy szokatlan színű, árnyalatú zöld vagy sárga, a kedvtelésből tartott sürgős szükségességét, hogy az állatorvos.

Akkor ne is próbálja meg önállóan diagnosztizálni, és még így az állat néhány speciális gyógyszereket hasmenés macskáknak. Először is van egy nagy veszélye, hogy nem lehet kitalálni az ok, és a legjobb esetben, gyógyszerek nem alkalmazhatók. És másodszor, az adagolás bármilyen gyógyszert számítják egyénileg számos tényezőtől, és csak a professzionális lesz képes teljes mértékben értékelni a kockázatokat.

Hajlam hasmenés.

Amint azt számos tanulmány, nincs semmilyen konkrét fajtájú macskák, különösen hajlamosak a hasmenés előfordulását. Előfordul azonban, hogy a hosszú hajú fajták, akiknek a gyomor felhalmozódnak a nagy mennyiségű gyapjú, szenvedhet miatt időszakos, de nem veszélyes hasmenést. Szintén érdemes megjegyezni, hogy az állatok aktívan az utcán, különösen a kapcsolatot más háziállat, hogy folyamatosan veszélyben, annak érdekében, hogy legyen, amelyre speciális követelményeket támasztanak a higiénia.

Hasmenés megelőzésére macskákban.

Fontos megérteni, hogy a macska hasmenés okozta előforduló áramellátási problémát, és így megakadályozza az ilyen problémákat figyelembe kell venni számos kulcsfontosságú pontot:

 • A legtöbb macska szeretik a szagát és ízét a különféle tejtermékeket, de testük gyakran nem rendelkeznek elegendő enzim ahhoz megemészteni őket helyesen. Hasmenés macskáknál tejjel, tejföllel, joghurt, túró, és így tovább, ez egy gyakori jelenség.
 • Óvatosan helyezzük a diéta az állat, etetni speciális takarmány, hanem az azonos termékek, melyek táplálják magukat. Fontos az is, hogy tartsa be a takarmányozási rendszer és hogy az élelmiszer kis adagokban, naponta többször.
 • Ha megy át az állatot egy új diéta, csináld fokozatosan, keverés az új élelmiszer a régi, fokozatosan növelve részesedését. Tehát az állati szervezetben lesz időre újra be kell állítani.

Milyen körülmények között kell, hogy konzultáljon szakemberek.

Aggasztó tünetek, amelyek azt jelzik, hogy itt az ideje, hogy az állat az állatorvoshoz egy tartós hasmenés tart, hogy több egymást követő napon. Meg kell figyelni, hogy más lehetséges tünetek, különösen a levertség, súlyos fogyás, hőmérséklet, láz, étvágytalanság, és ugyanilyen fontos, hogy elemezze a színe macskák hasmenés.

Sürgősen foglalkozzon a szakértők, ha látsz egy macska hasmenés véres és nyákos, mint ebben az esetben, nagy valószínűséggel belső szervek károsodását. Az igazság ebben az esetben az, hogy alaposan fontolja meg a kérdést, szállítás kisállat - meg kell szállítani kizárólag hordozható és hogy megpróbálja csökkenteni rázva a közlekedésben.

Milyen információkat kell adnia a tulajdonos.

Ha az állat állapota okozza a szorongást, és úgy dönt, hogy látogassa meg az állatorvos, akkor van egy teljes lista információ, hogy hasznos lenne tudni, hogy egy szakember, annak érdekében, hogy gyorsan, hogy a pontos diagnózis. Ezek az adatok tartalmazzák:

 • Az állat életkora.
 • A jelenléte ismert allergia gyógyszer vagy élelmiszer.
 • Idő, amely akkor kezdődött a hasmenés.
 • Az intenzitása és gyakorisága kibocsátást.
 • Jellemzői a hasmenés, mint a színe és még szaga, ha ez tapintható.
 • Egyéb tünetek, különösen azokat, amelyek a mobilitás, az étvágy és a tevékenység, amelyet az orvos nem veszi észre magát, miután egy rövid vizsgálatot.
 • Információ arról, hogy mi az állat megeszi, nem fordulhat elő, ha utóbbi az étrend drasztikus megváltozása, és így tovább.

Mindez és még sok más információ segít a szakértő, hogy segítse a pet, hogy megszabaduljon a problémák, és továbbra is él az aktív és gazdag.