házimacska

Főoldal> Állatok> Háziállatok Macskák

házimacska

Miért macskák dorombolni?

Most senki sem nem tudja pontosan, mit tesz a macska dorombol. macska purrs gyakran, amikor megsimogatta a kezét, de akkor dorombol, és ha majdnem üres. Szükségtelen Purr készült speciális vékony csontok, hogy az alaplaptól nyúlik ki a nyelv, hogy az alján a koponya. Ezek a csontok hívják nyelvalatti. Macska hangszalagok alatt belégzés és kilégzés rezeg, ez a rezgés átadódik hypoglossus csontok, végül kiderül dorombol. Különösen érdekes az a tény, hogy a macskák is dorombol, ha akarnak.Miért macskák durva nyelvet?

Ennek két oka van, hogy miért a macska durva nyelvét. Először is, a macska - egy ragadozó, aki vadászik a különböző kis rágcsálók és madarak. Annak érdekében, hogy ne sértse a száj evés közben az áldozat, macskák dudorok a nyelv. Úgy károsodásának megelőzése érdekében a nyelv esetében szájával érintkező kemény ételeket. A második ok - ez a tendencia, hogy tiszta macska. Ő nyalogatja magát, és az érdesség a nyelv lehetővé teszi, hogy hatékonyabb „mossa”.Miért macska bajsza?

A legfőbb szerv érintse meg a macska - ez az ő bajusz. Ez durván 24 nagyon bajusz, amellyel az állat szabadon sétálni a szobában teljes sötétségben. Érzékeny szőrszálak egy macska van az állán, a lábak és a szemek fölött. Bajusz érzékelik a legapróbb rezgést a levegőben előforduló néhány centivel tőlük. Ha a macska a sötétben, és előtte egy fal, a levegő, amelyet úgy kapunk, az állatok mozgása, eléri a falat, és visszamegy felé macskák, kapok rá bajusz. Így az állat tudja, hogy van egy akadály előtte.

Miért egy macskát önállóan jár?

Indiai író Rudyard Kipling írt egy történetet az úgynevezett „A macska, amely önállóan jár.” Ez a munka írták alapján egy indiai legenda. Úgy beszél, hogy az öreg tudta megszelídíteni sok állat, ami később haza. Ez volt egy kutya, egy tehén és egy ló. Mind egyetértettek, hogy függ egy ember. Az egyetlen állat, amelyik nem volt hajlandó engedelmeskedni neki, volt egy macska. Ennek ellenére ő outwitted az ősi macska nő és elkezdett együtt élni az emberek, csinál semmit. Azonban a macska nem eszén egy ember és egy kutya. Ezért macskák szeretik, mint a nők, és a férfiak nem annyira. A kutya régóta vált ellenségei macskák.

Ki megszelídítette a macskát?

Cat megszelídített emberek több ezer évvel ezelőtt. Köztudott, hogy az egyiptomiak már 5 évezred tartják ezeket az állatokat otthon, mert a macskák tartották szent. Az egyiptomiak azonosította a napisten Ra. Írtam erről az ókori görög történész, Hérodotosz. A macskák háziállatok már 7000 éve.

Miért macskák népszerű háziállat?