Hélium ballonok otthon

A levegőben lebegő színes léggömbök nagyon népszerűek. A hátránya ennek a szórakozás az egyetlen dolog, ami a léggömbök repülnek csak héliummal töltött. Azonban ezzel a gázzal labda egy kicsit drágább. Szerencsére számos módja van, hogy csináld magad, és elkerülhető a költséges. Szóval, hogyan lehet egy hélium ballon otthon?Hogyan készítsünk egy hélium ballon: fő szempontjai

Hélium ballonok otthon

Hélium - mérgező és nem éghető gáz, ami könnyebb, mint a levegő. Emiatt arra használják, hogy töltse ki a ballonok. Hélium kapható palackok különböző méretű és a csomagolás. A legkisebb kereskedelmi tartály egy eldobható injekciós üveg hélium gáz. Így a gáz mennyisége lehet felfújni 8-10 hélium kerek gyöngyök, amelyek átmérője körülbelül 25 cm, és a költség szórakozás mennyisége 1500-1700 rubelt.

Azonban, mint már említettük, tudjuk, hogy a repülő labdákat függetlenül és minimális költséggel. Ahhoz azonban, hogy a ballont, nem fogjuk használni a hélium, mert annak szintézisét igényli nagyon alacsony hőmérsékletnek, amely csak akkor lehet elérni a laboratóriumban. Esetünkben a golyó repül eredményeként a kémiai reakciók, könnyen hozzáférhető és olcsó anyagokból, így van értelme azt mondani, hogy a golyók a hélium.

Milyen kémiai reakciók kérdés? Annak érdekében, hogy a labda repült, szükségünk van a gáz, amely a levegőnél könnyebb. Miután hélium szintetizálják a szekrényben nem működik, van még egy több, mint a rendelkezésre álló gáz - hidrogén. És ez sokkal könnyebb, hogy ne csak a levegőt, de a hélium, így a léggömbök hidrogén belül fog szárnyalni sokkal gyorsabb. By the way, mielőtt ez a gáz a levegőbe emelkedik léghajók és léggömbök.

Képes hidrogénnel otthoni főzés körülmények között a rendelkezésre álló anyagok, mint például:

 • ecet;
 • szódabikarbóna;
 • alumínium fólia vagy huzal;
 • só;
 • réz-szulfát;
 • ivóvíz.

Ezután fogjuk magyarázni, hogy milyen arányban keverjük össze ezeket az anyagokat, hogy engedje szabadon a hidrogén, és hogyan lehet egy „hélium” labda otthon, úgyhogy repült.

Azt, hogy a repülő léggömb mesterkurzusok

Nos, ahogy mondani szokás, kevesebb szóval, több intézkedést. Először is, úgy egyszerűbb és kevésbé költséges eljárás, megnövekszik a hidrogén ballont.

Acid és nátrium-karbonát

Hélium ballonok otthon

Szükséges anyagok:

 • 150 g nátrium-hidrogén-karbonát vagy szódás;
 • ecet - 500 ml;
 • Palack műanyagból;
 • Air golyó.

A folyamat leírása:

 1. Ecet öntjük műanyag palack.
  Hélium ballonok otthon
 2. A labda óvatosan betölti a szóda. Az egyszerűség kedvéért, akkor a locsolás, húzza a labdát az orrán.
  Hélium ballonok otthon
 3. Igyekezett nem kiönteni a tartalmát a labdát, húzza az üveg nyakán.
  Hélium ballonok otthon
 4. Emelje fel a labdát kézzel úgy, hogy a szóda kiömlött a palack belsejében.
 5. A reakcióban az ecetsav és szódabikarbóna kémiai reakció megy végbe, a felszabadulás a hidrogén, amely kitölti a ballon.
 6. Felfújt léggömb árukapcsolás menet, ezáltal biztosítva szorítás, távolítsa el a palack nyakát, és küldje el a járat.


Réz-szulfát-sót és

Hélium ballonok otthon

Szükséges anyagok:

 • Orvosi csepegtető;
 • palack kapacitása egy liter (előnyösen üvegből, mivel a reakciót generál hő és a műanyag megolvadjon lehet);
 • réz-szulfát - 100 g;
 • só - 100-150 g;
 • alumínium, előnyösen a formájában vezeték hossza 2 m;
 • víz csapvíz - 0,7 l;
 • léggömb.

A folyamat leírása:

 1. A dugót a palackból furatok, amelyek mérete meg kell egyeznie az átmérője a műanyag cseppentő a csatlakozó tű. Tű disconnect azonnal, akkor nem lesz szükség.
 2. Helyezünk a műanyag csatlakozó dugó lyukba, és rögzítse pillanatragasztója. Szárítás után a ragasztó a szilikon cső csatlakozó kerül a cseppentő. Ne felejtsük el, hogy blokkolják a tartályban.
 3. Ez része a rendszernek, amely csatlakoztatva van egy üveg gyógyszert, termés, mint látható a képen. On amit majd fel egy léggömböt.
  Hélium ballonok otthon
 4. Töltsük be a palack réz-szulfát és nátrium-klorid.
  Hélium ballonok otthon
 5. Töltsük a folyadékot, és addig kevertettük, amíg, amíg az oldat színe világos zöld.
  Hélium ballonok otthon
 6. A kapott oldatot felvisszük alumínium. Ha ez a vezeték, meg kell előre hajlított cikcakkos módon, hogy kapjunk egy gerenda, amelynek összege fog folyni szabadon a palackozott nyakát.
  Hélium ballonok otthon
 7. Érdemes megjegyezni, hogy kapcsolatba alumínium a megoldás, ha a reakció kezdődik, így a vezeték kell a tompított egyszerre egész, ami után a palack zárásától csepegtető ragaszkodom hozzá.
 8. Ne feledje, hogy a megoldás közben felforrósodik a hidrogéngáz fejlődése azonban ha egy műanyag palack, alumínium betöltés előtt tegyük egy vödör hideg vízzel. Ez biztosítja az eltávolítása felesleges hőt, és tartsa a palackot a olvadás.
  Hélium ballonok otthon
 9. A reakció során az oldat válik sötét, szinte fekete és alumínium borította rozsda előtt, egyre rozsda-narancs színű.
 10. Azt hogy egy csepp izzó, nyissa ki a szelepet, és nézni a gáz lassan megtelik, és elkezd emelkedni. Annak érdekében, hogy a folyamat, a labda érdemes előtti megnyújtása feltöltésére és leeresztésére a levegőben.

Így, a labda nélkül felfújják hélium repülni, és az egész folyamat körülbelül 20 perc alatt.

Mi határozza meg a a repülés időtartama hélium ballonok?

Repülési idő léggömbök gázzal töltött függ használt anyag típusa. A hagyományos hélium ballonok gyorsan megy ki a pórusokat, a shell anyag. Éppen ezért gyakran használják speciális latex léggömbök hagyományos kerek formában, vagy bármi más.

Kerek hélium ballonok normál környezetben repülni akár 10 órán keresztül. Balls of speciális fólia gáz továbbra is jóval hosszabb - akár néhány napon belül. Továbbá azok újrahasználható, és mindig ki kell egészíteni egy gáz vagy levegő.

Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a hidrogén - egy nagyon robbanékony, ezért a fenti vizsgálatokat kell végezni jelenlétében és felügyelete mellett egy felnőtt. Sok szerencsét!

Hogyan növeli léggömbök héliummal otthon. Módszerek hélium ballonok fújja - palackok minta katamarán