Helyes madárház kezével 1

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezébe területén telepített a kertben?

típusú birdhouses

Helyes madárház kezével 1

A címe ez építkezés azonnal, hogy téves következtetésre, hogy ez már csak a seregélyek, és ez nem így van! Mert mi lenne a többi szárnyas barátaink is rendezni a kertben telek, meg kell választani a megfelelő méretű és típusú madárház. Például, alkalmas Starling cinke, 20-25 cm magas és 3,5 cm átmérőjű csapolónyílás. Billegető kialakításához szükséges egy kis közlekedőfolyosó előtt a ház, hiszen nem rendelkeznek elegendő szakítószilárdságú láb. Pika fogja érezni magát, ha egy madárház a két lyuk (jobb és bal). Ha a kert, macskák vagy más vadászok a madarak, meg kell építeni egy pár év a birdhouses tervez, amelyek jobban védik a madár.Azt is, hogy az eredeti fajta madárház - Bird házak egy fatörzs darab.

Eszközök és anyagok előállítására birdhouse

Helyes madárház kezével 1

Eszközök készítésére madárház

Annak érdekében, hogy a madárház, szükségünk van ezekre az eszközökre:

 • könyök
 • ceruzák
 • Fémfűrész egy átlagos fogat
 • 2 fúrók fa (5 mm átmérőjű és 4 mm-es)
 • Phillips csavarhúzó vagy csavarhúzóval
 • kalapács

Szükséges kellékek a következők:

 • Board (hossza 1 m, szélessége 20 cm, vastagsága 2-2,5 cm)
 • Szegek vagy csavarok
 • Banki (ami lefagy a madárház)

A méretei a madárház lesz:

Azonnal meg kell fizetnie a figyelmet arra, hogy a belső felülete elülső fala madárház legyen durva, hogy a madár is könnyen az utcán. Ha szükséges, hogy a felület saját kezűleg létrehozásával bemetszést.

Ha a madárház fog lógni egy fa, felszerelni, hogy további polc, mi lenne a madár is pihenni, és töltse ki a kert az ének.

Arra is szükség van, hogy vigyázzon, hogy könnyű lenne tisztítására madárház. Ehhez hozzon létre egy csuklós felső fedelet, amelyen keresztül a tisztító madárház egyszerű és gyors.

Utasításainkat madárház saját kezűleg

Helyes madárház kezével 1

Készíts egy madárház saját kezével

Az első lépés az, hogy készítsen egy fészek doboz részből áll: fedél, az alsó fal sügér. Ehhez előre kell hozni raschertit madárház program szerint a következő típusú:

Helyes madárház kezével 1

A rendszer felépítésének madárház

Termények bekarcoltunk alkatrészeket közvetlenül a táblák egy ceruzával és szögletes. A kész részeket méretei:

 • Három 30 lapok * 20 cm-es (felső fedelet, elülső, hátsó fal)
 • Két táblák 15 cm széles (oldalirányban fal)
 • Egy fedélzeti 15 * 15 cm-es (alul)

A fedél kell tenni a 10 cm-rel hosszabb, mint az alsó, hogy lenne egy ernyő.

Minden egyes tétel alá kell írnia, ami a jövőben ne tévesszük össze. Az első dolog, amit megvagdosták elülső falán a madárház. Az átmérője olyannak kell lennie, hogy a madár nem esik baja, ha mászni a házba. A bejárat kell elhelyezni magasságban 5 cm-re a fedelet, hogy nem kap egy madár macska mancsát.

Most már lehet csatlakozni minden része egymással csavarok segítségével. Először, egy hátsó fala csatolt oldalán további behelyezése az alsó és egy elülső fal, amely után a fészkelő dobozban van felszerelve a keretre, és szerelt tető.

Mint látható, hogy egy madárház nem igényel hatalmas készségek dolgozik fával, valamint nagy mennyiségű szabad idő, minden marad az, hogy felszerel egy madárház.

Telepítése madárház egy kert helyén

Helyes madárház kezével 1

Telepítése madárház egy kert helyén

Telepítése madárház a kertben területen legyen legalább 3 méterre a föld (így a madarak biztonságban érzem). Az alapot a rögzítő madárház lehet egy fa, egy rúd vagy egy fal. Fészekrakó doboz kell telepíteni egy enyhe lejtő előre, hogy nem lenne kitéve az eső, és a madár volt könnyebb kijutni benne.

Egy másik jelentős kivétellel - a helyes választás az oldalon. Milyen lenne egy hideg szél fújt a madárház kell irányítani rovátkák a déli, keleti vagy dél-kelet.

Helyes madárház kezével 1

Madárház a kezüket

Hogyan készítsünk egy madárház saját kezével

Birdhouses nem csak tanulók tanulságokat a munka, ezek kerülnek a telek és a nyári lakosok, annak érdekében, hogy vonzzák a madarakat. Madarak - ez kis segítők elleni küzdelemben kártevők, így a tulajdonosok falusi házak és tűri az ilyen környék.

Helyes madárház kezével 1

A madárház boldogan telepedett nemcsak a seregélyek, de a fekete köményt, Martins, verebek, cinegék, Légykapófélék. A legnépszerűbb építőanyag a fa, válasszon egy tábla keményfa - éger, juhar, nyír és mások. Készült a tűlevelű fák állnak gyanta, így nem valószínű, hogy a madarak fogja választani őket a fészkét. Rétegelt falemez alacsony hő-visszatartó tulajdonságokkal, farostlemez és forgácslap mérgező a madarakra, ők is alkalmasak az építőiparban a birdhouse.

Madárház lehet, hogy az egész család: férfi elviszi a fűrész vágott és tervezéstől a gyülekezési és a női fele lesz képes díszíteni a házat, és ez egy díszítése kertvárosi övezetben.

Vezetés és méretek madárház

Helyes madárház kezével 1

Belülről egy ilyen házban kell lennie a kis bemetszések és érdesség, hogy a madarak is kap belőle könnyen. Lépésben kiválasztásával és feldolgozásával a belső oldalon táblák bemetszések meg lehet tenni egy véső.

Méretek madárház - az átlagos szélessége a ház - 15 cm, magasság - 30-35 cm furat (csaplyukkal.) - nem több, mint 5,5 cm, vagy a seregélyek kényelmetlenül érzi magát. Néha madárház, hogy két vagy három lyuk, foltos struktúra szürke vagy mocsári színű - ezek kevésbé feltűnő, és nem vonzza a figyelmet a ragadozók. Azonban a nyaraló, akkor is hozzon létre egy szép festett madárház. Mielőtt a csapoló nyíláson lehet csatolni egy sügér a tollas könnyebb bejutni, de nem feltétlenül.

Mi szükséges a gyártás egy madárház?
Lépésről lépésre útmutató, hogyan kell egy madárház saját kezével

Meg kell fűrészárut, csavarok, ékek, ács ragasztó, véső, egy tömör huzal, fűrésszel vagy egy szúrófűrész, fúrógép, csavarhúzó, vonalzó. • Egy egyszerű ceruza jel táblák előformagyártó méretek: fal, alsó és a tető sügér. A különbség a hátsó és az elülső fal legyen 4-5 cm - a lejtőn a tető;
 • Scrollsaw alkatrészt egy kirakós vagy fűrésszel, a külső része a táblák kell vág - a termék lesz szebb. Hole 4-5 centiméter átmérőjű tehet egy kirakós játék, vagy fűrésszel. Ez jobb, hogy ez fordítva -, akkor a madár lesz analógiát üreges és örült, hogy él a házban. Van egy lyuk 4-5 centi a felső szélétől a macska nem tudott a fészket.

Helyes madárház kezével 1

 • Az oldalfalak csavarokkal vannak rögzítve, vagy „Chopik”, amelyek hajtott be előre fúrt lyukak. Azonban, akkor ács ragasztó az utolsó körben kapcsolódik hátsó falának szerkezetét. A madárház legyen hézagok nélkül. Először is, az elülső fal van csavarozva a jobb oldalfala, majd balra. Állítsa be az alaplemezre, biztosítva a kerülete csavarokkal vagy szögekkel, és csak ezután - a hátsó fal.

Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1
Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1

 • Perch rögzítse 3-4 centi a csapból lyuk, a tető a madárház jobb, hogy egy eltávolítható - így lesz könnyebb tisztítani, mély- és előkészíti azt az új szezon. Megerősítése a tető csuklók segítségévei vagy gumi;

Helyes madárház kezével 1

Néhány eredeti ötletek, hogyan lehet, és helyezzük egy madárház

Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1

Helyes madárház kezével 1

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel # - részletes lépéseket, mázolás

A falubeliek tudják, hogy a legjobb módja annak, hogy kiszorítják a kert kártevők zöldfelület, hogy vonzzák a madarakat, hogy a területükön. És meg lehet tenni azáltal, hogy a szárnyas barátaink kényelmes ház - madárház. Nézzük és megtesszük elfogadta az ötletet, így a madarak egy házat, és maga is - nyugodt az aratásra, és csak a jó hangulat. Ha nem tudja, hogyan kell felépíteni egy madárház saját kezűleg - nem jelent problémát. Javasoljuk, hogy olvassa el ezt a rövid cikket, akkor minden kérdésre valószínűleg el fognak tűnni maguktól.

Birdhouses - egy univerzális forma fészkek, amelyek rendezése nem kizárólag a seregélyek, de más madarak: mell, Swift, Légykapófélék, verebek, fekete kömény. Tehát, ha a területen a seregély kicsit, és a csali a madarak szeretne létrehozni valamit értük valamilyen különleges „sima” nem szükséges - a szokásos megközelítés madárház.

Helyes madárház kezével 1

A madárház él # 8230; veréb

Mielőtt a madárház, meg kell határoznia a jövőbeni mérete. Normális jellegű madarak rendezni a mélyedésekben, hogy prodalblivaet fa tarkaharkály. Egy üreges, ezek nagyon kicsi, ezért a méret a része a szár madárház általában 10-15 cm. Ne hajsza a nagy lakások, mert a fészkelő dobozban, amely nagyobb, mint az átlagos norma lesz képes menedéket sok csibék. „Mi a baj?”, # - kérdezed. A lényeg az, hogy a nagy számú madarak gyerekek szülei egyszerűen nem elegendő táplálékhoz, így az utódok növekednek beteges, és nem lesz képes túlélni a nehéz utat melegebb táj ősszel. A közvetlen házban fog nőni csak 2-3 csibék, de lesznek egészséges és erős, ezért a jövőben képes lesz megfelelő módon támogassák a hatalom Skvortsova lakosság.

Ahhoz, hogy épít egy madárház a legjobb használni fa deszka keményfa - éger, nyír. Tűlevelű erre a célra nem alkalmas, mivel az egyikük tud állni a gyantát, így a belső felülete a ragasztó Lodge. Ill-építésére alkalmas a madár ház és rétegelt lemez - elég, hogy szinte nem tartja a hőt, így a madárház hideg, így továbbra is, és súlyosan hiányzik a hangok, amelyek fontosak a madarak, különösen a veszély esetén. Nos, farostlemez vagy forgácslap általában nem lehet használni - tömörített fa toxint termel.

[Include id = "5 # 8243; title =" Yan # - a szövegben „]

Tehát rájöttek, hogy a legjobb választás a madárház - fa deszka. De mit kellene lennie? Különös figyelmet kell fordítani a belső felületükön - meg kell durva. Ha egyenesen, gyalult deszka, aztán vésővel a belső felületükön a vízszintes bevágások - szükségesek ahhoz, hogy tollas, különösen a fiatalok, könnyebb volt, hogy kívülről.

Nézzük meg, hogyan lehet egy madárház a példa a legegyszerűbb változata madár ház. Megvan a szokásos madárház, rajz egy viszonylag egyszerű, így képes lesz arra, hogy megértsük, még egy iskolás.

Birdhouse # - rajz

Annak ellenére azonban, az egyszerűség, a rajz az algoritmus az építési, van néhány fontos részlet, amit tudnod kell. Tehát dolgozni kell a következő anyagok:

 • cuxie gyalulatlan deszka;
 • körmök
 • ács ragasztó;
 • latex festék (opcionális).
 • műszerek:
 • vonalzó, ceruza;
 • Fémfűrész a fán;
 • vésővel, fúróval;
 • kalapács.

Most tekintsünk madárház gyártási lépések:

1. Kezdjük előállítására faelemek madár ház. Erre a célra készített lemezek ceruza jel méretei alkatrészek - fenék, tetők és falak. Az alsó oldalú négyzet 13 cm, a magassága az elülső fal 32 cm, és a magassága a hátsó - 24, azaz, az elülső tábla 4 cm több hátsó - ez kell figyelembe venni, hogy a tető volt egy hátsó kanyarban. Annak érdekében, hogy ugyanazt a letörések a tetején az oldalfalak. Tető készített két darab, különböző méretű, ami ezután összeragasztják. Egy részlet legyen ugyanaz, mint az alsó, és a többi - egy kicsit több, hogy az a fajta lombkorona.

[Include id = "6 # 8243; title =" Yan # - a szövegben „]

3. Hely függőleges oldalfalai és végeihez ragasztva az elülső fal. Ragaszd nagyon óvatosan, hogy se a felső, sem az alsó sem hiányosságok vannak. Ezután várja meg a ragasztó megszárad, a körmök rögzítő részek. Következő Kabát ragasztó elülső oldalán és alsó végei és ragasztó, hogy az elülső és az oldalsó falak, majd tovább lehorgonyzótüskékkel vegyületet. Utolsó ragasztó és szögezték a hátsó falon.

Helyes madárház kezével 1

Szakaszaiban az építési madárház

4. A rögzítő együtt a két rész a tető. Szegező, a madárház nem szükséges - meg kell kivehető, hogy meg tudja nyitni, és tisztítsa meg a madár házat, ha szükséges.

5. madárház szögezték a bárban, amelynek segítségével egy ház van rögzítve a fát.

6. A festék a madárház nem szükséges, de ha azt szeretnénk, hogy ez több dekoratív, válassza vízbázisú festék, szürke vagy piros.

7. Itt egy madárház fordultunk!

Helyes madárház kezével 1

A kézikönyv, mint az alap, a változó egyes részleteket, akkor lehet építeni a különböző fészekdobozok a madaraknak. Alkalmazása képzelet, akkor nem csak egy jó cselekedet a madarak, hanem díszíteni a kertben. Nézd meg a madárház, fotó ebből az alábbiakban kerül bemutatásra, # - a design nem sokban különbözik a leírt megvalósítás szerint nekünk, de a további dekoratív részletek tette igazán mesés padláson.

Helyes madárház kezével 1

Közeledve a létrehozásának ötlete egy birdhouse a találmány, lehet beszerezni, és az ilyen lehetőségek:

Helyes madárház kezével 1

Madárház egy kunyhóban

Helyes madárház kezével 1

Madárház a kerítés és erkély

Helyes madárház kezével 1

Madárház a kínai stílusban

Most, hogy tudjuk, hogyan kell felépíteni egy madárház, de akkor is kell telepíteni, helyesen, hogy akasztani a fára. Nem feltétlenül a köröm, és primotat vezetéket. A lényeg az, hogy válasszon egy biztonságos helyre anélkül, lengő vastag ágakat, eresz magasságban nem kevesebb, mint 2-3 m, különben a macska gyorsan elpusztítják a madárfészek. A legjobb, ha lefagy a madárház enyhe dőlés előre. Ebben az esetben a madarak könnyebb lesz kijutni a házból, és a bejárat az esőben nem zsibbad.

Helyes madárház kezével 1

Madárház a fán

További cikkek hasonló témákban: