Hogy a gyermek képes legyen 2 év, az illetékes egészségügyi on iLive

A fizikai fejlődését a gyermek 2 éves

Ebben a korban fontos, hogy dolgozzon ki egy gyermek fizikai tulajdonságok: mozgáskoordináció, finom motoros koordináció. Minél több képzés a gyerek, annál jobb eredményeket fog mutatni. A készségek a motoros koordináció készségek motor - kis és nagy.Bruttó motor baba 2 éves

Ez magában foglalja a képességét, hogy ellenőrizzék a saját test a térben. Ez futás, ugrás, séta, fordul. Mit tehet a gyermek 2 éves motoros készségek?

 • futás
 • Vegyük a lépcsőn - felfelé és lefelé
 • Ugrik, vagy menjen a karika
 • Treat ugrani, vagy akadály, amely fekszik egy szilárd felületre
 • Ugorj fel az egyik lábát (különösen a lányok)
 • március
 • Rúgja a labdát
 • Ahhoz, hogy menjen vissza oda
 • Állandó a bárban, egyensúlyt tartani

Kézügyesség a gyermek 2 éves

A baba finom motoros készségek közé tartozik, hogy tudja, hogy a kezét - az ujjak, a tenyér, ököllel. Ez a képesség együtt kell szem koordináció - anélkül, hogy a baba nem tudják pontosan meghatározni a helyét a tárgyak és kezelni őket. Kézügyesség egy gyerek 2 éves a következők:

 • Rajz függőleges vonalak
 • A gyermek képes tornyot építeni a tervező vagy a kocka (kocka ellenőrzött - legfeljebb 6 db)
 • Vágott papír, olló és legyen kisgyermekek, lekerekített végekkel

A szülőknek tudniuk kell, hogy a 2 éves kor, a baba már egy preferencia, amely kézzel működtethető - jobbra vagy balra. Figyeljük meg a gyermek -, amely kezében tart egy ceruzát vagy tollat. Melyik kezével megfogja a kanalat, amely kézzel veri a labdát. Tehát akkor meg mi a baba növekszik - jobbkezes vagy balkezes.

Ha a gyermeknek egyformán jó keze - így jól működik, és a bal és jobb agyfélteke. Ezek a gyerekek nevezik ambidekstrami. Ez egy nagyon ritka vonás. Pontosabban akkor képes lesz arra, hogy eldöntsék, ki a gyermek - balkezes vagy jobbkezes - abban az időben volt, amikor 5 éves volt.Hogyan lehet fejleszteni a motoros készségek, a gyermek, a 2 éves?

Először is, meg kell adni neki egy esélyt, minden alkalommal, hogy tegyen valamit a kezével. Fejleszteni a finom motoros készségek a gyermek boldog lesz, hogy dolgozzon, vagy valamit tenni kockákra. Az a tény, hogy a kis- mozgását a kezét, és a beszéd fejlődés szorosan összefügg.

A tudósok szerint az agykéreg gyermekek vannak olyan zónák, amelyek ellenőrzik a finom motoros készségek kezét. Ezek a területek - a szomszédok, akik felelősek a fejlődés a beszéd. És ezek és más területeken kölcsönhatásban vannak egymással, ezért a fejlődő kézügyessége lehet fejleszteni a megfelelő készségek és gazdag hang.

A szellemi fejlődését a gyermek 2 éves

A szellemi fejlődését a gyermek magában foglalja az aktív tanulási folyamatok 2 év. A gyermek ebben a korban, sok tanulmány, tanul, így nagyon gyorsan. Beszéd, figyelem, gondolkodás, érzékelés, memória fejlesztése ebben a korban ugrásszerűen képest azonos folyamatok a felnőtt. Miféle szellemi képességek területén gyermek 2 éves?

 • A gyermek lehet táncolni a zene, jól megkülönbözteti a dallam, a ritmus
 • A gyermek megérti az egyszerű kéréseket és a felnőtt csapat, amely szerint a tevékenység szükségességét legfeljebb három egyszerű lépést
 • A gyermek már megtanulja mondókák és dalok, és még idézi a felnőtt
 • A gyermek megpróbálja kivenni egy játék, hogy mi volt benne
 • Gyermek 2 éves már elérhető akár 200 szót (lányok beszélnek korábban és több)
 • Gyermek 2 éves már beszélni rövid értelmes mondatot

Ebben a korban nagyon fontos, hogy dolgozzon ki a beszéd készségek a gyermek, mert - az egyik legfontosabb mutatója az intelligencia. Ezért a kor között 2 és 3 év a pszichológiai tekinthető érzékeny. Ebben az időszakban aktívan fejlődő beszéd készségek a gyermek.

Az agy gyermek megtanulja az összes szót az anyanyelv ebben a korban. Ha tanítani a gyermeket ebben a korban, és más nyelveken, a tanulmány közülük megy nagyon gyorsan, mindössze szupergyors.

Gyermek 2 éves megtanulja több összetevője a beszéd szabályok megalkotásához mondat, a helyes kiejtés hangok és szótagok, koherens beszéd, beszédfelismerés és a különbséget az egyes szavak áramban javaslatokat. Ha a gyermek nem beszél évesen 2 éves, meg kell, hogy forduljanak orvoshoz: talán a kisbaba késleltetett fejlődés vagy stresszes helyzetet, ami befolyásolta beszédében készségek nem a legjobb módszer.

Gyermek 2 éves - már egy nagyon okos gyerek. Viselkedése tűnhet vicces, de ez - egy személy viselkedését, amely magába egy csomó nagyon rövid ideig. A szülőknek kell tartani ezt a munkát.