Hogy a gyermek képes legyen 2 éves fejlesztési és foglalkoztatási otthon

Minden szülő szeretné, hogy a gyermekek normálisan fejlődnek, és nem marad el társaik. Minden korban a gyermek, köztük két éve, a funkciók a fizikai, pszicho-emocionális és a kognitív fejlődés. Ügyeljen arra, hogy a morzsa fejlődik korától, segít a tudat, hogy a gyermek számára lehetővé kell tenni, hogy a 2 év. Tudva, hogy hogyan és mit kell tenni a morzsát, a felnőttek segíthetnek nekik új készségek elsajátítását.Hogy a gyermek képes legyen 2 éves fejlesztési és foglalkoztatási otthon
Ismerve a jellemzői a különböző korú gyermekek, akkor könnyebb segíteni a gyermek felfedezzék képességeiket

A fizikai fejlődését a gyermek 2 éves

A fő fizikai paraméterek figyelemmel kísérik a szülők és a gyermekorvosok - magassága és súlya a baba. Ebben a korban a gyerekek gyorsan növekszik, és a morzsákat a testsúly általában 1/5 a felnőtt súlyát. A fő befolyásoló tényezők ezek a paraméterek:

 • öröklődés;
 • táplálkozás;
 • éghajlati viszonyok;
 • fizikai aktivitás;
 • ökológia.

Következtetéseket levonni az elmaradás, vagy rendellenesen gyors növekedés iterációjával vagy hiány súlya szükséges szakértők - az első helyen, egy endokrinológus, amely a felmérések. Self-diagnózis soha ne tegye.

Az alábbi táblázat mutatja az átlagos magassága és súlya szabványok fiúk és a lányok, a kor két:

A zsírsejtek felhalmozódnak az első hónapokban és években szerint táplálkozáskutatók az élet, így azt a kérdést kell kezelni extra párnázással elég komolyan. súlyt mell gyakrabban oka lehet a túlzott evés, evés túl sok zsírt és szénhidrát élelmiszerek, alacsony aktív életmód, ritkábban - sérti a anyagcserét.

Fontos az is, hogy fordítson figyelmet a gyermekek test arányait, különösen csontváz és az izmok tömegét:

 • Hosszú törzs és a kéz + rövid lábak okozhat függőleges elmozdulásának a súlypont.
 • Amint az a norma, amikor a gyermekek ölelt hasa előre és vissza sag vissza. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a belső szervek még nem kerül a hasüregbe.
 • Plusz, a fejét a gyerek két évvel hosszabb, mint a test, és ez rendben anatómiai szempontból.
Hogy a gyermek képes legyen 2 éves fejlesztési és foglalkoztatási otthon


A két éves korában a gyermek továbbra is megtartja grudnichkovuyu ömlesztett és a nagy méret a fej a testhez viszonyítva
 • A csontok a váz ebben a korban még mindig puha és rugalmas, sok a porc. Az csontosodás még a foka. Azonban, a koponyacsontok és a csont Ridge váltak kellően erős.
 • Az éves gyermek még mindig az chubby cheeks és ráncok a kezek és a lábak, a gödröcskék a redők a könyök és a térd. Idővel, a zsírszövet váltja az izomszövet.

Motoros készségek és koordináció mozgások

Fizikai fejlődés 2 éves gyermek közvetlen kapcsolatban áll a fizikai aktivitás és a koordináció a mozgás. Abban az időszakban, egyik évről három gyermek tanulni és javítani, hogy képesek járni. Idővel, mozgásukkal magabiztosabbá válnak, és a gyaloglás - tudatos. Helyezzünk egy konkrét cél, igyekeznek, hogy elérjék. Például a hozzáférést a kedvenc játék, hogy elkapjon egy galamb, felfelé a lépcsőn a saját.

A két év, de céltudatos séta, a gyerekek már elég jól megtanulni:

 • pereshagivaniya az akadályokat;
 • emelkedés és süllyedés a lépcsőn, és hajlik;
 • futó rövid távon;
 • alacsony ugrások;
 • séta a napló vagy a járda;
 • labda rúgó láb;
 • megfordult és visszafelé.

Ennek ellenére jelentős előrelépés, koordinációs mozgások még nem eléggé fejlettek. Tartani az egyensúlyt, a gyerekek gyakran rastopyrivat kezét, és a gyors mozgás nehezen megállás. Azt is tovább csökken gyakran. Ügyetlenség mozgás figyelhető meg akár serdülőkorban.

Hogy a gyermek képes legyen 2 éves fejlesztési és foglalkoztatási otthon
Eddig a gyerekek nem tudják, hogyan is szabályozhatja, hogy a test és gyakran esnek

Azonban mindkét kezével, hogy ellenőrizzék a morzsát már most is képes elég jó. Ő tudja, hogyan kell felhívni, és farag agyagból, egy kis távolság elkapni a labdát. Ebben az időszakban, a szülők bevezetni a gyermek ollóval - természetesen szigorú felügyelete alatt egy felnőtt.

Emellett az összes fenti az Arsenal a gyermek jelenik meg, és hasznos háztartási ismeretek. Ő képes önállóan:

 • kezet és arcot mosni;
 • enni ételek folyadékot kanállal;
 • bili;
 • fel- és néhány dolgot.

Akár 5 év, a gyermekek nem képesek nyomon követik és ellenőrzik a gondolkodás, a memória és a figyelem. Ezek a pszichológiai folyamatok ellenőrzésére is. Gyerekek figyelmét két évvel egyszerűen átállítható egy érdekesebb vagy új osztályok. Ebben a szakaszban az összes új gyerek menet közben felfogni és befogadni információkat, mint egy szivacs.

Érzelmileg szempontból, a gyermekek nagyon érzékenyek mások érzelmeit. Tehát, akkor gyakran látni a helyzetet, amikor egy vidám, mosolygós morzsa elkezd sírni, vagy lesz elégedetlen, ha mellette rossz vagy ment a hisztéria egy másik gyerek. Ez az oka, fontos szerepe van a pszichológiai környezetet, amelyben a baba növekszik.

Egy csendes barátságos légkör gyermek fog nőni mentálisan és érzelmileg kiegyensúlyozott, miközben folyamatosan szidta a szülőknél splash ki a morzsákat negatív válik ideges, nyugtalan és szeszélyes.

Hogy a gyermek képes legyen 2 éves fejlesztési és foglalkoztatási otthon
Dvuhletki szívesen kommunikálni a szomszédokkal a területen, és megtalálja a barátok

Figyelem! Minden információ ezen az oldalon található tájékoztató jellegűek, és feltáró jellegű. Az összes diagnózis és a kezelés a betegség forduljon orvoshoz belső konzultáció.