Hogy a szív működik 2

A hirtelen szívleállás - olyan állapot, amelyben a szív hirtelen megáll verés. Amikor ez megtörténik, a vér már nem áramlik az agyba és egyéb létfontosságú szerveket. Hirtelen szívmegállás, általában ami a halál, ha nem kezelik újraélesztés intézkedéseket néhány percig.Hogy a szív működését. Mi szívmegállás, ez eltér a szívroham

Ahhoz, hogy megértsük a mechanizmus a szívelégtelenség, meg kell érteni, hogy a szív működését. A szív belső elektromos rendszer, amely szabályozza a sebességét és ritmusát szívverés. A kapcsolatos problémák az elektromos rendszerben, okozhat szívritmuszavart, ismert, mint aritmia.

Szív, ellentétben más izmok a test, engedelmeskedik az idegi kapcsolatok saját elektromos stimulátor - egy speciális csoportja a sejtek úgynevezett „szinuszcsomóból”. Nem található a jobb pitvar és generál elektromos impulzusokat, amelyek áthaladnak a szív, hogy szinkronizálja a pulzusszámot és koordinálja a átirányítását a vért a szívből a test többi részébe.

Egy személy a normális egészséges szív szívritmuszavart nem képződik anélkül, külső stimulátorral, például, anélkül, hogy az expozíció a villamos áram gyógyszer vagy kárt a mellkas.

Sok típusú aritmia. Alatt fibrilláció, a szív verni túl gyors, túl lassú vagy szabálytalan ritmust. Egyes ritmuszavarok okozhat a szív megáll etetés vért a szerveket. Ez ugyanaz a fajta ritmuszavar okozza a hirtelen szívmegállás.

Szívmegállás nem azonos a szívroham. Utolsó akkor jelentkezik, amikor a vér áramlását a szívizom blokkolva csak részben, de nem teljesen. Abban az időben nem győzzük csökkenti a szívroham szív hirtelen. Azonban ez a feltétel akkor fordulhat elő, közben vagy után a szívroham vagy a stroke.

Azok, akik a szívbetegségek fokozott veszélynek vannak kitéve a hirtelen szívmegállás. Azonban ez az állapot gyakran fordul elő az emberek, akik keresik az egészséges, és nincs ismert szívbetegség vagy egyéb kockázati tényezők. Időben segítséget ebben az állapotban elengedhetetlen annak érdekében, hogy megmentse egy ember életét.

Hogy a szív működik 2

1. ábra Szívmegállás

Az elektromos rendszer a szív egy szerkezetet, amely lehet egy bizonyos módon, hogy serkentik és a „run” szív újra. Amikor a vér nem jut a szív a szervek és az agy, ez a feltétel lehet, mint az áramszünet a házban. Heart „áram” csatlakoztatni kell újra, és azt végzik általában útján egy közönséges elektromos áram.

Szívroham ismert miokardiális infarktus (MI), befolyásolja a szervezet a szív. Ennek oka abban rejlik, hogy az elzáródás az ereket, ami átfedi a vér áramlását a szívizom. Ez a szakasz a szív elszáradnak. Ezen felül, miután szívrohamot, a szív kell „törölve” segítségével gyógyszerek vagy műtét, hogy továbbra is ellátja vérrel minden testrészét.

Kétharmada szívmegállás következtében hirtelen, anélkül, hogy előfeltételek vagy tünetek, míg a szívroham kíséri elsősorban a különböző tünetek és az egészségügyi eltéréseket.

Hirtelen szívhalál - olyan állapot, amely eltér a szívmegállás, azzal az eredménnyel, hogy a beteg jön a az élet megszűnése, a szív megáll megverve és visszaállítja a normális funkciója nem lehetséges. Szívmegállás sikeres helyreállítása szívműködés nem egy hirtelen szívhalál, de ideiglenesen minősíthető betegség (helyreállítása szívműködést).

Okai szívmegállás

A legtöbb esetben a hirtelen szívmegállás okozta kamrafibrilláció. Nem működik az alsó kamarák a szív olyan állapotban, hogy szükséges - azok gyors és szabálytalan csökken. Amikor kamrafibrilláció lép fel, a szív pumpálja túl kevés vért és nem pumpál egyáltalán. Kamrafibrilláció vezet szívelégtelenség, ami halálos a személy, ha nem tesz semmit perceken belül.Egyéb problémák elektromos vezetőképessége is vezethet szívelégtelenséghez, például a túl lassú vezetési sebességet elektromos jeleket. A szív majd csökkenni kezd túl lassú és megáll.

A másik ok: a válasz hiányát a szívizom elektromos jellé.

Milyen tényezők okozzák sérti a villamos A szív ingerületvezetési?

Ezek közé tartoznak:

 • szívkoszorúér-betegség, csökkenti a vér áramlását a szív;
 • nehéz fizikai munkát, hogy növeli a rendellenes elektromos aktivitás a szív;
 • örökletes betegségek, amellyel egy személy hajlamos hiba az elektromos tevékenység a szív;
 • strukturális változások a szív, hogy okozhat rendellenes szaporítását elektromos jelek.

A koszorúér-betegség

CHD fordul elő, amikor a túlzott zsír- halmozódott fel a koszorúerek. Ezek az artériák a kínálat a szívizom vér oxigénben gazdag. Betétek szűk artériák és csökkenti a vér áramlását a szívizom. Ennek eredményeként, plakkok vezet a törés az artériát és a vérrögök kialakulását (trombusok). A vérrög részlegesen vagy teljesen blokkolja az áram oxigénben gazdag vért, hogy egy részét a szívizom által táplált az artériát. Ez okozza a szívroham.

Során a szívroham, bizonyos sejtek pusztulnak el és helyébe hegszövet. Ez károsítja a szív elektromos rendszerét. A hegszövet vezethet kóros szaporodását elektromos jelek az egész szívet.

Bizonyos típusú terhelések fizikai sérülést okozhat, mert az ólom olyan feltételekkel, amelyeket:

 • csökkentése hemoglobin;
 • intenzív oxigénhiány;
 • túlzott felszabadulása az adrenalin;
 • mennyiségét csökkentő kálium és magnézium a vérben.

A tendencia jelenlétét ritmuszavar lehet örökletes. Egy példa egy ilyen betegség lehet hosszú QT-szindrómában (LQTS). Ez a szindróma által okozott elektromos aktivitását a szív jelenléte miatt a finom lyukak felületén a szívizom sejtek.

Strukturális szívbetegségek

Megváltoztatása a standard méretű vagy szerkezetében a szív befolyásolja a villamosenergia-rendszer. Példák az ilyen változások a következők:

 • méretének növelése a szív;
 • csökkent a szív mérete;
 • szöveti rendellenességek.

Szívbillentyű betegség

Érszűkület vagy regurgitáció a szívbillentyűk vezet a nyújtás vagy megvastagodása a szívizom vagy egyidejűleg két folyamat. Amikor a szívkamrák megnagyobbodik vagy meggyengült stressz okozta érdesség vagy öklendezés a szelep, van esély a fejlődő aritmia.

Veleszületett szívbetegség

Gyakran diagnosztizáltak már fel zavar a szív. Ez már születéskor jelen van, de előfordulhat, kedvezőtlen körülmények között, nem feltétlenül a gyermek- és serdülőkorban vagy a felnőttkor.

A tünetek a hirtelen szívleállás

Általában az első tünet a hirtelen szívmegállás, eszméletvesztés (syncope).

Egyéb tünetek:

 • hiánya impulzus;
 • nincs szívverés.

Előzetes jelzések:

Jelek a stroke (elkent beszéd, szédülés, zavartság, képtelenség felidézni a közelmúlt eseményei, bénulás az egyik fele a test / arc) előzheti szívmegállás.

Éles fájdalom, szorító érzés a mellkasban - a jelek szívroham - esetenként lehet prekurzorok szívmegállás.

Mert szívelégtelenség jellemzi a helyreállítás szívműködés után újraélesztés. Ez a folyamat azonban nagyon finom, azonnali orvosi ellátást igényel, és gyors választ a problémára, különben a beteg kockáztatja haldokló nagyon gyorsan.

A kezelési módszerek a szívelégtelenség

Mi a teendő szívmegállás?

A hirtelen szívleállás azonnali felhasználását defibrillátorral. Ez a készülék irányítja az elektromos kisülés a szívbe. Áramütés segít helyreállítani a normális ritmus a szív, amely megszűnt dobogni.

Annak érdekében, hogy hatékonyan helyreállítani a szív működését, defibrilláció elvégzéséhez szükséges maximális néhány percen belül befejezése után a szívműködést. Percenként késedelem esélyeit betegek túlélési csökken.

Automata külső defibrillátor

Automatizált külső defibrillátorok - egy speciális eszköz, amely képes használni a hétköznapi emberek. Ezek az eszközök egyre inkább megtalálhatók a nyilvános helyeken, például repülőtereken, irodaházak és bevásárlóközpontok.

AVD vannak programozva, hogy áramütést, ha az észlelt veszélyes aritmiás állapotok, így kamrafibrilláció.

Kórházi kezelés

Ha valaki túlélte a hirtelen szívmegállás, általában helyezni a kórházba megfigyelésre és kezelésre. A kórházban az orvosok találja meg az okát szívmegállás és gondoskodjon a megfelelő kezelést. Szükség lehet az angioplasztika vagy a koszorúér bypass beültetés. Ezek az eljárások segítenek helyreállítani a vér áramlását a beszűkült vagy elzáródott koszorúér betegeknél a szívkoszorúér-betegség.

Gyakran előfordul, hogy átesett betegek hirtelen szívmegállás, telepítése szükséges egy eszközt, melyet egy beültethető defibrillátor.

Ez a kis eszköz műtéti a bőr alá helyezett a mellkas vagy a has. Amikor az első jelei a veszélyes ritmuszavar beültethető defibrillátor termel elektromos impulzusokat, amelyek megakadályozzák, szívmegállás.