Hogyan állapítható meg, a talajtípus, a külvárosi területen, műtrágya

Hogyan állapítható meg, a talajtípus, a külvárosi területen, műtrágya
Nem titok, hogy az egyik növény alkalmas a savanyú talajt, mások - lúgos. És milyen a talaj a gyár? Ez nagyon fontos információ, mert az közvetlenül befolyásolja a teljesítményét terméshozamok.A mechanikus módszer

Meg tudja határozni a talaj típusát mechanikus úton. Ehhez meg kell, hogy egy kis földet a földet, enyhén nedvesítsük meg a mintát, és keverjük össze a monoton állapot. Majd egy tekercs a tenyér a labda a földből, próbálja húzni egy csomagot, és fokozatosan fordult, hogy a gyűrű alakú.

Ha az adott területen a homokos talaj. akkor nem lesz képes bármely formában hám, sem, sőt, a gyűrű az ő minta a tenyéren. Ez a talaj áll, számos homokszemcsék, amely nem megtartja a nedvességet. Ilyen talaj tápanyag sem. Ez könnyen kezelhető. Könnyen fűtött, hanem egyszerűen, hogy lehűljön. Egy oldalon homokos talaj, a növények folyamatosan nem elég nedvességet és tápanyagot, így a talaj kell hozzá humusz és a tőzeg vagy komposzt por. A homokos talaj, ott csak kis mennyiségű agyagot.

Ha az Ön minta, hogy a labdát, de nem vonhatók be egy köteg, akkor a talaj régió úgynevezett „vályog”. Minősége szerint az ilyen típusú nagyon közel van a homokos talajok és igényli ugyanazt az ellátást.

Sikeresen feltekerte a mintát egy labdát, majd egy köteg, és fordult be egy gyűrűt, akkor tudni fogja, hogy a webhely vályog, ha a gyűrű a tenyér törékeny és könnyen szétesik, amikor megpróbál, hogy vegye a kezében.

Mintaközegnek vályog könnyen gördült be egy labdát, és vontatás gyűrűt képez, de repedt és könnyen törik ketté. Az agyagos talaj mintát csenget repedések.

Ha a webhely agyagos talaj. könnyen felhalmozódik a nedvességet, a tápanyagokat és a hő. Az agyagos talajok, amelyek kalcium. fenntartásához szükséges a savasság a talaj és a megoldást a norma. Ezek a talajok tekinthetők, így kapjuk. Attól függően, hogy a trágya és a homok, agyagos is nehéz, laza vagy humusz. Meg kell állandóan megtermékenyíteni őket komposzttal, és fedjük le talajtakaró.Hogyan állapítható meg, a talajtípus, a külvárosi területen, műtrágya

Komposztált ló Gardener
megvesz

Hogyan állapítható meg, a talajtípus, a külvárosi területen, műtrágya

szubsztrát Gardener
megvesz

Hogyan állapítható meg, a talajtípus, a külvárosi területen, műtrágya

Műtrágya szuperfoszfát dupla Fusco
megvesz

Ha egy talajminta könnyen tekerni egy csomó, majd - egy sima, repedésmentes gyűrű, az azt jelenti, hogy az a terület - agyagos talaj. Ha esik a víz nem szívódik fel, de továbbra is a felszínen, a szárazság, éppen ellenkezőleg, a talaj, mint egy tégla. Növények alig hagyja gyökerei ezen a földön. De lehet eredményes, ha azt művelni, és tele van tápanyagokkal. Ehhez az szükséges, hogy megváltoztatják szerkezetüket, hozzátéve, homok és így a szerves trágya. Ez munkaigényes folyamat, de megéri, ha azt akarjuk, hogy a jó termés növények földjén.

Egyes kertészek termesztenek agyagos talaj zöldek képező gyökerei üresség fokozatosan töltött talajtakaró és komposzt.

laboratóriumi módszerrel

Fontos tudni, hogy a talaj a gyár savas vagy lúgos. Használhatja egy különleges megoldás, amely megváltoztatja a színét, ha alkalmazzuk a talajminta. Egy ilyen megoldás lehet megvásárolni szakboltokban kertészek és gazdák. A beállított eladott lombik, amelybe akkor helyezze a talajminta, a megoldás és utasításokat, hogy meghatározza a savasság a talaj.

indikátor növények

  • Fű nő a helyszínen is, hogy milyen típusú talaj uralkodik itt.
  • Sóska, zsurló, lándzsás útifű növekvő savanyú talajokon, ami azt jelenti, hogy meg kell lazítani a talajt, és hígítjuk homok.
  • Daisy, anya-és mostohaanyja, búzafű, vöröshere, mint enyhén savas vagy semleges talajt. Ez talaj kell rendszeresen etetik komplex műtrágyák.
  • Csalán Csalán szereti a zsíros szennyeződés.
  • Ha az oldal növekszik túlságosan woodlice, területén mustár vagy csalán, ami sokat jelent a talaj nitrogén és ne hozzanak be a helyére más talaj műtrágyák.
  • Ha a talaj a helyszínen túl savas. felveheti lime vagy dúsítjuk szerves trágya. Csökkenti szikes talajok mellett hatás lehet tőzeg vagy trágya, ahol vannak a kén.

Kapcsolódó termékek: