Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

A szív az emberi test - egy létfontosságú szervet. Munkája lehet hasonlítani a szivattyút. Hála a szív pumpált vér az artériákban és folyamatosan mozog a hajó. Funkciók hívják a test egész életét. 70 éves, ő végzi 2-3 milliárd vágások és szivattyúk több mint 170 millió liter vért. Így a szerkezet a szív? Mik a funkciót?A hely és méret a szív

A fő szerve az emberi test található a mellkas közepén. A legtöbb szív található a bal oldalon, a test, és egy kisebb - a jobb. Fekvő test szívburok. Úgy is nevezik, a szívburok. Ez a szoros táska, elkerített a szív és más belső szervek nem engedik, hogy mozog, és pererastyagivatsya idején gyakorlat.

Mérete a szív elég kicsi. Minden ember egy ököl. Azonban a mérete és a testtömeg lehet változtatni. Paraméterek fokozott bizonyos betegségek. Méretei és súlya a szív is növekszik azoknak, akik hosszú ideig részt a sportban és a megerőltető fizikai munkát.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

A szerkezet a test

Lássuk a szerkezet a szív. A falak ezen test három rétegből áll:

  1. Epicardiumot. Ez a vékony membrán külső réteg a szív falon.
  2. Szívizomban. Ez a kifejezés a szakember számára világos a középső réteg felelős az izom-összehúzódás a szív.
  3. Szívbelhártya. Ez a membrán, amely meghatározza egy belső rendszert a szív.

Amely tartalmazza a fenti létfontosságú szerv két részből, elválasztva a partíció - egy vastag izmos fala. Minden fele tartalmaz két kamrát. A felső szakaszok (jobb és bal) nevezzük pitvarok és az alsó - a kamrák. Minden kamera különleges szerepe van ebben a folyamatban a forgalomból.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

pitvarok

Tekintettel arra, hogy a szerkezet a szív, az, hogy beszélni a pitvarok - vékony falú kamrák a szív. Ezek fölött helyezkedik el a kamrákat és elválasztják őket a pitvar-kamrai szelep. Osztják el a jobb és a bal pitvaron. Jobb felső test a kamera - egy hely a torkolatánál a vena cava és az erek a szív. Ezen információk alapján arra lehet következtetni, hogy ez a pitvar fogadja vénás oxigén nélküli.

Bal felső test a kamera még kisebb, mint a jobb oldalon. Az ő nyitó négy lyukat a tüdővéna. Ezek közül a bal pitvar fogadja a friss vér, oxigén-dús és készen áll a további forgalmazás az emberi szervezetben.

A kép, ami azt mutatja, a szerkezet az ember szívét (alant), láthatjuk a jobb és bal kamra. Ők alkotják a fő izomtömeg. Meg kell jegyezni, hogy a bal kamra képest jobb inkább masszív és erős. A jobb kamra kap deoxygenated vér a jobb pitvarba. Amikor a szív összehúzódik megy keresztül a tüdőbe pulmonális billentyű. A vér visszaáramlását a felső kamrába megakadályozza a tricuspidalis, más néven a tricuspidalis.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit


A bal kamra a bal pitvar fogadja vér, oxigéndús. Ő megy át a mitrális (kéthegyű) szelepet. Amikor izom-összehúzódások bal alsó vér kamra van tolva az aortába keresztül az aortabillentyű. Ő majd átterjed az emberi szervezetben.

szív munkáját

Annak vizsgálata során a szerkezet a szív, meg kell tanulni a munka a szervezetben. A kamrák és pitvarok lehet akár a relaxált (diasztolés) vagy kondenzált (szisztolés) állapotban. Pihenés és összehúzódását a szív előfordul sorrendben:

  1. Pitvari szisztolé. Csökkentése felsőtest a kamera - az elején a szív ciklusban. Ez a fázis tart 0,1 másodperc. Szisztolé során szárny nyitnak. Minden vér a pitvarok és a kamrák küldeni. A redukció után a felső kamrákat bekövetkezik relaxációs fázisban.
  2. Kamrai szisztolés. A csökkentés az alsó részek a szív tart 0,3 másodperc. Félhold alakú (aorta- és pulmonalis), és fékszárnyak zárva a korai fázisban. A kamrai izomzat csökken. Emiatt, a nyomás az üregben növekszik. Ennek eredményeként a vér kerül a pitvarok. Ott, a nyomás alacsonyabb. Azonban, a vér áramlását ezen a területen akadályozza fékszárnyak. A levelek nem kapcsolható ki a pitvarok. Ezen a ponton, nyilvánosságra félhold alakú szelepek. Blood elkezd mozogni a tüdő artériában és az aortában.
  3. Diastole. Kamrák kipihenni összehúzódás. Ez a fázis tart 0,4 másodperc. Pihenőidő alatt, a test belép a vért a vénák a pitvarba, és részben behatol a kamrák. Amikor egy új ciklus kezdődik, a maradék vért a felső test a kamera tolta az ő alacsonyabb osztályokban.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

Tekintettel arra, hogy a szerkezet a szív és hogyan működik az, hogy beszéljünk a keringési körök - nagy és kicsi. Az első kezdődik aorta. Ebből származik a bal kamra oxigéndús vér. A legnagyobb véredények átfolyik az artériák, arteriolák, kapillárisok, oxigént szállítani a sejtek és felszabadítja őket a felgyülemlett szén-dioxid. Ennek eredményeként a kapilláris hálózat elhagyja a vénás vérben. Először is mozog vénafalban, majd - az ereiben és üreges vénák. Ennek eredménye, hogy beleesik a jobb pitvarba, onnan küldi a jobb kamrába.

A pulmonális keringés kezdődik a pulmonális artériás jön ki a jobb alsó kamarák a szív. A vénás vér a tüdőbe kerül, áthalad artériák, arteriolák és hajszálerek a legfinomabb található ezekben a szervekben. Ennek eredménye, hogy csökken az alveolusok - apró buborékok, amelyek levegővel vannak megtöltve. Blood elnyeli oxigént, tisztított szén-dioxid, és belép a vénába. Ezek az erek a bal pitvarba. Ő vére betoljuk a bal kamrába. Aztán minden ismétlődik újra. Vér elkezd mozogni egy nagy kört a vérkeringést.

szervfunkciókat

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

Áttekintve a szerkezet a szív, akkor hívja a feladatait. Egyikük - a tank. Vitális az emberi test alatt a kikapcsolódást a szívizomzat egy üreget felhalmozódása a következő része a vér áramlik a pitvarból ereket. A második a szívműködésre - injekciót. Ez a vérbe kis és nagy köröket vérkeringés, miközben csökkenti a kamrákba.

Hogyan működik az emberi szívben, mindenkinek tudnia kell. Mindössze annyit kell információnk mi testében, amely folyamatok zajlanak benne. A szív munkáját függ az egészségi állapot és az emberi egészségre. Keresztül működése a szerv a vér útján terjed a testben, szállító összes szervben és szövetben oxigénnel, biológiailag aktív anyagok, az energia, és úgy, hogy a szén-dioxid és a hulladék termékek.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

Valótlan tények az egészséges táplálkozás, amit mindig is hitt igaz Meet közös sztereotípiákat táplálkozás tudni, hogy a dolgok a valóságban.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

A legnagyobb keshbek 50 online áruházak MEGABONUS Népszerűség keshbek szolgáltatásokat használ (ügyfél visszatérő költött pénz vásárolni őket) óta folyamatosan növekszik. Ez érthető, hiszen időnként.

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit

Hogyan az ember szívét, mik annak funkcióit