Hogyan behajtása hő

A kerekasztal szerte az országban, hogy találkozzon az energia jött a legjobb főfelügyelő Photo: Sergey Veselovsky

Miért van néhány közüzemi szolgáltatók sikeresen összegyűjti a fizetési hő, míg mások panaszkodnak a veszteség? Szakemberek St. Petersburg. Moszkvában és más magyarországi régióban osztották meg tapasztalataikat a megoldásában probelmy a kerek asztalnál „időszerű kérdései dolgozó ügyfelek az energiapiacon”Egyes régiók - növekszik, a másik - csökkenti

- Számunkra fontos, hogy felhalmozódnak a gyakorlat nem csak az észak-nyugati. de az egész ország - mondta Edward Lissitzky. Főigazgató-helyettes Fejlesztési PJSC „TGC-1”. - Remélem, együtt meg fogjuk találni a kiutat a nehéz helyzetben merült fel ma.

Szerint a partner az Institute for Enterprise problémák Alekseya Popovskih, többek között a kulcsfontosságú kérdések az ipar - a bonyolult jogi szabályozás, a nehéz döntési tulajdonosok, az állami és önkormányzati közüzemi szolgáltatások, az alacsony szintű tudatosság hiánya, a fizetési fegyelem és műszaki problémák.

- A fő hangerő követelés hő- régió számlák társaságok és a lakástulajdonosok szervezetek, - a szakértő szerint.

- A vállalatok nem feladataikat, van alacsony motiváció, alacsony szakmai alapkezelő társaságok - panaszkodik szakértő.

Intézkedések között megváltoztatni a helyzetet, azt kéri a következő: csere a hozzá nem értő vezetők előadók közszolgáltatások teljes berendezése egyedi mérési eszközök forró vízzel, szeres növekedést a melegvíz fogyasztás előírások nélkül adagolókat, az átmenet a közvetlen kifizetések a lakosság és a közvetlen szerződések a tulajdonosok üzlethelyiség, rendszeres pretenzionno- kapcsolatos munka adósok. Meg kell jegyezni, hogy ezek az intézkedések összhangban vannak a budapesti kormány, ma már működik, és csökkenthetik a tartozás.

Moderátor az ülés, a fejét a portál «Élő-energo» Boris Gorlin hangsúlyozta:

- Budapesten egyedülálló helyzetet adósságok. A teljes adósság a hőenergia van mintegy 20 milliárd rubelt, míg az éves hőenergia piac a városban a becslések szerint 60 milliárd rubelt.

A nagyvárosi tapasztalat fogyasztók mondta Ildar Nigmatullin. Vezetője Integrált tervezés Management PJSC „MIPC”. Moszkva által létrehozott állami költségvetési intézmények (SBD) „Zhilischnik” az egyes kerületek a főváros - állami vállalatok az alapkezelő társaság és mérnöki szolgáltatások, közvetlen végrehajtói szolgáltatás. Számítások alapján készült a négyoldalú megállapodás kötött az IFC (SBD), az alapkezelő társaság, resursosnabzhayuschey Szervezet (RSO), és a bank.

- Megvan a támogatást a Moscow City Hall, adósság helyzete különbözik Szentpétervárról a jobb és ellenőrzés alatt - mondta a szakértő.Svetlana Lapina helyettes vezetője az értékesítési tevékenység PJSC „WGC-2”, ami működik 11 magyarországi régiók le a főkötelezett - a nagykereskedelmi vásárlók (viszonteladók), és a tapasztalatok megállapodások végfelhasználók számára.

- A fő nem fizetők számára cégünk nagykereskedelmi vásárlók, viszonteladók, ezek 80% -át a hátralék - magyarázta Svetlana Lapina. - Ahhoz, hogy növelje a hatékonyságot a Heat-aktivitás fokozatosan mozog közvetlen szerződések végfelhasználók számára. Szóval, most a programot hajtanak végre négy ága. A terveket a további munka ebben az irányban az ágazatokban, ahol arra valóban indokolt. Ami a kapcsolatokat kezelő társaságok és a lakosság, már végre szinte mindenhol, vagy közvetlen szerződések a polgári vagy egy kör közvetlen kifizetéseket. Dolgozunk adósok segítségével végrehajtók elhagyni a találkozóhely értesítést.

Külön problémát jelent, mondja szakértő - a hatályos jogszabályok töredezettsége: a Btk nem tesz minden lakója térfogatának önkormányzati forrásokat, mint van egy szabályozási határérték - fizetés obschedomovye igényeit nem lehet magasabb, mint a megállapított norma.

- Az új kazán, adunk egy kellemes hőmérsékletet tihvintsev lakások, csökkentették a költségeket a vásárlás hideg víz, villany és gáz. drámaian javult a szolgáltatások minősége - a mérnök.

A szakértő kiemelte másik fontos pont: a rekonstrukció a város költözik zárt fűtési kör nyújtásakor lakóépületek vízrendszerek külön működik a víz keringését a kazán is. Más szavakkal, a vizet a kazán melegíti a vizet egy lakóház és nem keveredik vele, vissza a kazán fűtés. A kombináció a zárt, új fűtési hálózatok, amelyek „Gazprom Teploenergo” rekonstrukció be kell fejezni a két év csökkenti a hőveszteséget átvitel során.

Az viszont igazgatója „Gazprom Teploenergo” a leningrádi régióban Jaroslav Eshchenko mondta, hogy a regionális költségvetés több mint 350 épület a város automatizált egyedi fűtés egységek telepítése (AITP).

Bűnügyi képviselői HBC HOA és véleményt cseréltek a munkát a végső energiafogyasztók. Tehát, Sergei Gorshkov, a cég „Ház (Tikhvin) - a legnagyobb város a Btk amely kezeli 188 otthonok, beszélt a munkáját saját munkatársai szakemberek: villanyszerelő, műszerek szakemberek a szolgáltatás a 204 AITP.

- Mi ment a fogyasztói panaszok minőségéről szóló hőszolgáltatási ma már szinte semmi, - mondja a szónok.

Hatékonyság, törekednie kell arra, hogy mely

GBU „Zhilischnik kerület Yakimanka” Moszkvában, ahol 95 lakás és 392 szerződést kötött a tulajdonosok nem lakáscélú helyiségek. SBD igazgató Eugene Shelgunov bemutatott tevékenységek körét ösztönző kifizetés:

- Minden nap dolgozunk felelőseit, hogy tájékoztassák az adósok az automatikus újrahívás, előkészítése, szükség esetén regisztrált panaszok, jogorvoslattal, a lelátókon a házak számát jelzi a lakás és az adósság, legyen az ütemet a rendőrök.

- Sikerül tartani nagy százalékban történő adatgyűjtést egy átvételi (amelyben van egy díj a villamos energia), bár tapasztalataink a város egészének valamilyen okból nem érdekli - mondta Taraseva.

Elnöke a HBC „Murmanszk 29„Anton Evsyutkin beszélt a tapasztalatok haza kezelésének javítása és a munka teplopunkt. Ami a tartozás, akkor a szakértő szerint, az északi, a probléma maga nincs jelen:

- A lakosság megérti, hogy meg kell fizetni a hőt.

A találkozó végén a elismerve azt a tényt, hogy ma van egy probléma a gyakorlatban közötti kölcsönhatás energiaellátás társaságok irányító szervezetek - az alapértelmezett a tartási rendszer, a növekvő adósság, az ellentmondásokat a jogszabályok. Ugyanakkor fontos része egy innovatív lakhatási és energiapolitika energiahatékonyság elérését.