Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit megszabadulni a rossz szokás

Nem valószínű, hogy valaki a szüleik, mint a rossz szokások a gyermekek. Tehát, amikor a baba kezét, majd kiterjed a szája, felmerül a kérdés, hogy hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit. Egyes felnőttek lassan jár, és még szankciókat alkalmaznak, mások várnak, hogy minden elmúlik magától. Közben semmi nem változott, de a morzsa egyre idősebbek. Ahol a körömlemez deformálódik kezét nézd rendetlen, lányok nem alkalmazható lakk, ellentétben a barátnők. Ha hiányzik az elején ez a függőség, vagy válassza ki a megfelelő módszereket, hogy a szokást is fennállhat a felnőttkort. Mit tehetünk, hogy elkerüljük ezt?Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit megszabadulni a rossz szokás

Miért kapok egy rossz szokás?

Tehát a gyermek rágja a körmét. Az okok, amelyek miatt neki, hogy ezt a tevékenységet meg kell határozni az első. Leggyakrabban ezek a pszichológiai kellemetlenséget, amikor a baba is aggodalomra ad okot, úgy érzi, tehetetlen. Ezért meg kell nézni vele, többek között, hogyan aludt - talán ideges, vagy akár a rémálmok.

Rossz szokások kiválthatja a különböző tényezők.

 • Stressz. Ahhoz, hogy ez okozhatja a különböző helyzetekben: a feszültségek a szülők között, a megjelenése más baba a családban, mozgó, való kapcsolat hiánya társaik. Sokan észre, hogy a gyerek rágja a körmét, miután elment az iskolába: nehéz lehet alkalmazkodni, ez szörnyű, hogy válaszoljon a táblára, vagy kap alacsony védjegyek.
 • Öröklődés. Gyermekek felnéznek szüleik. Tehát ha valaki a felnőtt csinálja, akkor valószínű, hogy a gyermek meg fogja ismételni utána. Ugyanakkor, ha az anya gondoskodik magáról, használ festéket, a gyerek ránézett, egyszerűen elválaszt.
 • Belső agresszió. amely akkor jelentkezik, amikor a baba szerencsétlen: bűnösnek érzi magát valamiért, vagy alacsony önbecsülés.
 • Fiziológiai jellemzők. Néhány gyermeknél, a körömlemez puha, könnyen törik, vagy ő felemelte a szélén, ez egy törpe, és megpróbálja eltávolítani mindent, ami megakadályozza őt.
 • Unalom. Ha a baba nem érdekes tevékenység, ő keres többet. Abban az esetben, ha nincs hova menni, talán elkezd húzni a kezét a szájába.

Ha a gyermek rágja a körmét, pszichológusok gyakran arra a következtetésre jutott, hogy ez nem csak egy rossz szokás, egyfajta ki idegi feszültséget. Korán okozhat elválasztás származó cumi, visszaélés a szülők között, és különösen a válás. Megszabadulni a függőség sokkal könnyebb lesz, ha elkezdi a változó családi légkör: nyugodt, magabiztos gyerek, aki biztonságban érzi magát, és szerette, nem igényel további érzelmi kisülés. Cope segít a kommunikáció a családon belül nem emelt hangon, a vonzalom és a figyelem a vének.

Az összes idősebb gyermekek gyakran szembesülnek stresszes helyzetek az iskolában. Ez lehet egy bonyolult kapcsolata az osztálytársai, tanárok, nehéz megérteni, bármelyik elemet, a büntetéstől való félelem kudarc. Ahhoz, hogy nyugodt a gyerek rágja a körmét.

Az esemény a függőség okozhat a rossz manikűr eljárás a gyermek: egy anya nem figyelni, hogy a sorja vagy vágott körmök túl rövid. Tipegő míg fáj, és megállítani a rossz közérzet, elkezd harapni őket magának.

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit megszabadulni a rossz szokás

Nail harapás nem csak csúnya, hanem a káros

Ha a szülők meg egy célt, és elkezdte keresni a módját, hogy elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit, akkor legyen türelmes. Ez nem mindig olyan gyors folyamat. Néhány gyerek egyszerűen elvonta valami mást, vagy segíti őket különleges köröm keserű, míg mások többször visszatért a szakma. És ez nem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik.

 • Körömlemez deformálódik úgy, hogy nem lehet javítani a jövőben. Szintén megváltoztatja az alakját ujjait.
 • A bőr a köröm begyullad, és még megmarad.
 • Az körmök lehetnek a különböző mikroorganizmusok, így ez a módja, hogy szerezzen egy bél fertőzés. Az is lehetséges, fertőzés, például, ha megkapják a tojás a szájában.
 • Egy fogat kap fokozott terhelést, akkor is kezdenek lötyög.
 • Mivel a csúnya szokások nehezen lehet kommunikálni társaik, különösen a másik nem.
 • Szokás, túlélő felnőttkorban bonyolítja kapcsolatot az emberekkel, és még azok akadályozzák az álláskeresésben.


Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit megszabadulni a rossz szokás

Miért van az a büntetés nem segít megszabadulni a szokás?

Ahhoz, hogy elpusztítsuk a csúnya függőség, a szülőknek kell eljárni szeretettel és türelemmel, változik a helyzet is, ahelyett, hogy egyszerűen alkalmazza a lakk íztelen. Fontos megjegyezni: nem reagálnak túl hevesen, szid és megbüntesse a gyereket. Ez ahhoz vezethet, hogy teljesen ellentétes eredményeket. Tudva, hogy bosszant felnőtt, a gyerek meg fog tenni dacból, hogy megmutassák nemtetszését, hogy elérje a rajzolás vagy magukra a figyelmet. Pride teszi karapuzov nem felel meg a követelményeknek a szülők, és az ellenkezőjét. Tehát, ha a szülők, akiknek gyermeke rágja a körmét, azt akarja, hogy elválasztja őt attól, hogy meg kell kezdeni magaddal.

A gyerek tudja húzni a kezét a szája öntudatlanul, befolyása alatt stresszes helyzeteket. Amikor a felnőttek visszaélni, kiáltás, tapsol a tenyér, az elválasztás után, még jobban ideges. Feeling bűntudat szülők, totyogó elkerülhető csinálja őket, de egyedül maradt, el fogja fogadni a régi. Ezért vádak és fenyegetések nem valószínű, hogy a kívánt hatást. Emellett morzsa könnyen ütközött sértő szavakat, úgy, hogy biztosítani tudjuk, hogy megszűnik a bizalom a vének.

Fókuszban a nemkívánatos szokás szintén nem éri meg. Így provokál még a fejlődését. Minél több a gyerek fog hallani, és gondolj rá, annál inkább akarja harapdálni a köröm.

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit megszabadulni a rossz szokás

Mi a teendő, ha a gyermek rágja a körmét?

Ahhoz, hogy megszüntesse ezt a mellékletet, a szülők meg kell találni a módját, hogy a baba, neki kényelmes pszichológiai környezetet. Ehhez meg kell találni, hogy miért a gyermek rágja a körmét, és megszüntetésére, illetve csökkentésére, hogy bármi zavarja őt.

Az elválasztás az alábbi módszerekkel.

 • Beszélj a gyermek és elmagyarázni neki, hogy milyen károkat ez a szokás hozza. Lányok lehet mondani, hogy a toll csúnya lesz, és nem tudja használni a körömlakk, mint egy anyuka, fiúk, talán fog működni, hogy megakadályozzák nevetségessé társaik. Vagy, hogy emiatt fáj hasára. Fontos, hogy közvetíteni, hogy a kisgyermek kellemetlen része az ilyen ülésekről.
 • Törekedjen arra, hogy bizalmi kapcsolatot hozzon létre a gyermek, hogy tudott beszélni minden gond és tapasztalatait. Egy csendes környezetben, hogy megpróbálja kitalálni, mit törődik, és tenni azért, hogy a gyermek könnyebb volt elviselni, hogy mi történik, különösen, ha az okot nem lehet kiküszöbölni. Például, ha egy családon belül van egy másik baba, vezető féltékeny és úgy érzi, elhagyott. Jó, hogy megtalálja a módját, időről időre, hogy egyedül vele, például, hogy gondoskodjon hetente egyszer vagy havonta „nap anya”: míg a fiatalabb gondját más rokonok összejönnek sétálni, látogasson el a kedvenc helye enni valami finomat. Az ilyen időt együtt fontos egy hangulatos családi légkör.
 • Ha a kisgyermek ideges, de nem tudja megmondani, a szülők a tapasztalataikról, akkor próbálja meghívni őt, hogy dolgozzon az érzéseiket. Ahelyett foglalkozik a köröm, akkor splash ki érzelmek papírra.
 • Megbüntetni a gyereket nem szükséges, de hasznos lehet előmozdításában. Ha morzsákat ígérnek vásárolni valamit kívánatos, akkor valószínű, hogy megpróbálja rendbe magát. A lány tehet a dekoratív manikűr alkalmazásával lengyel, hogy ő szeretne tartani a kezét szép. Feltétlenül hangsúlyozni, milyen csodálatos és szépen a megjelenés.
 • Meg kell megpróbál átállni a baba egy másik módja annak, hogy elégedettségre: kényelmetlen helyzetben neki, ahogy megpróbálja, hogy a kezét a szájához, és hadd csavarja a kezében egy sima kavicsot, nyissa és zárja a pofákat, azt sugallják, hogy lélegezni többször. Hogy elvonja a figyelmét, akkor lehet kérni, hogy valami, vagy nem.
 • Ha egy nagyon kicsi gyerek rágja a körmét, akkor hasznos lehet egy mese. Kitalálni egy történetet, amelyben a kedvenc karakter, vagy állatot baba ez a szokás hozza baj: senki sem vele akarja, hogy barátok, ő megbetegszik. Végén a többi karakter, hogy segítsen neki megszabadulni tőle. A játékokat játszhat az egész előadás.
 • Gondoljunk gyakorlat szerint az életkor, ami elviszi kézzel tervező, farag az agyag vagy a tésztához, hogy dísztárgyak gyöngyöket. Különösen jó, ha ez a morzsákat, a közös munka pozitív hatással van a kapcsolatra.
 • Ha ujjaival íze keserű, akkor a baba lesz kellemetlen, hogy húzza őket a szájába. De ne kenjük őket mustár, bors: azok könnyen lemosni, hogy ugyanaz a gyermek szembe dörzsölést. Jobb, ha ezt a speciális lakk. Meg kell alkalmazni minden harmadik nap, hogy ő folytatta, hogy íze keserű. Erre a lengyel karapuzov ártalmatlan, továbbá tartalmaz tápanyagokat, amelyek elősegítik a károsodott körömlemez. Lac „Nekusayka” lehet vásárolni a gyógyszertárban.
 • Magatartási aromaterápiás relaxációs, ha nincs allergiás reakciók.
 • Bizonyos esetekben hasznos tűnik pszichológus, aki meg fogja határozni, hogy szükség van egy nyugtató gyógyszereket.

Hasonló technikák alkalmazásával, amely egyesíti őket egy speciális lakkal, akkor érheti el a pozitív eredmény, és nem aggódni, hogy hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy dicsérni és felvidítani.