Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit örökre

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit örökre

Úgy tűnik, hogy nincs semmi aggasztó egy ilyen széleskörű szokás, mint a köröm obkusyvaniya. Sőt, annak okai gyakran hazudnak pontosan fokozott gyermek szorongás. Kisgyermekek kezd harapni a köröm, amikor megpróbálják megnyugtatni magát oly módon, hogy az számukra hozzáférhető. Ezért, ha azt észleli, hogy a baba kezdett harapni a köröm - az ideje, hogy tegyen lépéseket, és az elválasztás a gyermek a szokás. Ha a gyermek nem érez semmilyen stressz, és rágni kezdte körmök, a szülőknek kell különösen éberek ezt. Ha nem figyel rá, akkor hagyja ki a kezdete a gyermekek neurózisok, így ez a baba meg kell mutatni a szakértő pszichológus.


Ride a folyamat nem tud - reméljük, hogy minden elmúlik magától idővel, a legvalószínűbb, akkor nem igazolható. Így meg kell, hogy némi erőfeszítést, és próbálja az elválasztás a gyermek rágni körmök, amilyen gyorsan csak lehetséges.

Ne tegye

A roham minden esetben, ne büntesse meg a gyermeket, és ne bántsd a kezét. Szóval nem lesz képes elérni Ennek eredményeként, és csak akkor okoz választ a gyermek harag, düh és a harag. Ezen túlmenően az ilyen a magatartása súlyosbíthatja a helyzetet - a gyermek megtapasztalja a másik a stressz, és ez azt fogja okozni gyakrabban köröm obkusyvaniya. A gyermek is harapni a körmök tiltakozásul, ha nem tetszik valami, és az ő agresszív viselkedés akkor csak bonyolítaná a helyzetet.

Megértjük az okokat

Leggyakrabban ez köröm-harapás előfordul év alatti gyermekek három éves. A gyermekek nagy száma nem képes felejteni a saját, és fokozatosan szokássá válik a gyermekkortól serdülőkorban. És nem kétséges, láttad felnőtt megharapott körmök - azt mondta, hogy megszabadulni ez szokás az ember nem tudott. Ezért remélem, hogy a gyermek képes lesz megbirkózni a problémával, és megszüntetik harapós körmeit magad, nem szükséges.

Amellett, hogy az esztétikai oldalon a szokás van egy másik oldala. Harapás okozhatja egyes fertőző betegségek és köröm környékén provokál gyulladást felületek. Ezen felül, ha a gyermek rágja a körmét, és a megnövekedett gyomor-bélrendszeri fertőzések.Szakértők úgy vélik, hogy a körömrágás (így megfelelően nevezik köröm-harapás) gyermekekben fordul elő pszichés trauma vagy gyakori stresszes helyzeteket. Veszekedések a családban, válás a szülők, konfliktusok között, társaik és sok más oka lehet a lendület a fejlődés körömrágás, mint a gyermek, sem a fenti helyzetek stresszes.

Hogyan segíthet

Ha a baba már átélt stressz a rossz hangulat - van, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a gyermek. Amellett, hogy aggályok kell, hogy jöjjön létre egy közös tevékenység, amit vegyenek részt a gyermek. Ez lehet egy festmény, hímzés, szövés gyöngyökkel, kötés, modellezés - függetlenül a gyerek szereti, és elveszi a tollat. Ezek az osztályok a gyermek nem csak, hogy tovább viszi közelebb, és segít, hogy a gyermek úgy érzi, a támogatást, hanem átirányítani az ideges feszültséget a másik cél, és segít elfelejt szokásokat.

Egy kisgyermek adhat stresszoldó játék, amely egy speciális töltőanyag. Nagyon kellemes tapintású, és segít a gyermeknek, hogy elkerülje, és elfelejt harapós körmeit. Ezen túlmenően, az egyre növekvő népszerűsége nyert és játékszer transzformátorok. Ezek hosszú időt vesz igénybe a gyermekek kezét, és harapdálta a körmök gyerek egyszerűen nincs idő, mert nagyon sok érdekes dolgot lehet készíteni, átalakítja játékok.

Néha, mint általában, az idősebb gyermekek, gyógyítására köröm harapás lehet a motiváció. Akkor tárgyalni a gyermek, hogy megszerezzék a hőn áhított dolog cserébe feladja köröm harapás.

Elválaszt köröm harapás lehet egy lány egy manikűr, amely meg fog tenni az anyjával. Szép körmök, lakkozott, majszol akarat kár és a gyermek fokozatosan elválaszt harapós körmök.

Ha az elválasztás a gyermek harapós körmét használata nélkül speciális alapok nem lehet kapni a gyógyszertárban speciális lakkok és krémek, amelyek alkalmazzák a körömlemez a gyermek. Nekik van egy kellemetlen keserű ízű, és a vágy, hogy rágni a keserű köröm a gyermek hamar elvesztette.

Modern pszichológusok ajánlat is használja ezt a módszert, hogy elválasztja a baba harapdálta köröm skazkoterapiya.

Az ilyen mesék is használható önálló elemként, de jobb, hogy használja őket, mint egy olyan módszert, egy intézkedéscsomagot, hogy megszabaduljon a köröm harapós.

pszichológus tanácsát

  • Látogassa meg a pszichológus. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy a baba fejlődik megfelelően a kortól, és nem okoz problémát a fejlesztés nem.
  • Együtt a szakértő segít a gyermeknek megbirkózni érzéseit. Ez lesz a legfontosabb lépés, hogy megszabaduljon a rossz szokás.
  • Akkor, amikor a baba elkezd harapni a köröm, hogy kezét egy játék, szárítás vagy cukorkát. Egy ilyen elterelő lehetővé tenné a gyermek váltani köröm egy másik téma.
  • Este, amikor a baba határozza aludni, nem fukarkodik a jó és kedves szavakat, gyengéd mozdulatokkal és gyengéd masszázs. Mindezen egyszerű technikákat segít pihenni a baba, és gyorsan elalszik. Így időt próbál rágni a körmét nem.
  • Magyarázza el gyermekének, hogy vele van az ő oldalán. Együtt, akkor biztosan megbirkózni a problémával.