Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit, hogy megoldja

Kétségtelenül egy rossz szokás, hogy harapni a körmét az orvosi terminológia nevű körömrágás és olyan mentális zavar. Körömrágás szenved a gyermekek 2-3 éves, mert ebben a korban kezdődik személyiség kialakulását. Az iskolás gyermekek körében, és tizenévesek százalékos aki rágja a körmét, de növeli a megnövekedett stressz és a mentális stressz. Még a felnőttek, akik tisztában vannak a negatív következményei a rossz szokás, gyakran nem tud megszabadulni tőle.Okok körömrágás

Ennek fő oka a gyermekek körömrágás stressz. Feszült érzelmi légkör a házban (botrányok, veszekedések), a tartózkodási hely megváltoztatása, látogatás egy óvoda vagy iskola - egyaránt okozhat a gyermek súlyos élmény, ami szükségszerűen kell figyelni.

Önbizalomhiány, elégedetlenség önmagunkkal és az alacsony önbecsülés gyakran váltanak ki a gyermek „rágni magát”, ami abban nyilvánul körömrágás. Harapás is lehet a következménye az agresszió teszt és így elnyomja.

Érzelmileg labilis gyerekek hajlamosabbak ezt a szokást. Nail harapós elkezdenek korban, mint a többi, és megszabadulni tőlük körömrágás sokkal nehezebb.

Bűntudat valamit gazságukért vezethet majszol körmök. Ezért minden esetben, ne szidja a gyereket, amit rágja a körmét. A gyermek úgy érzi, még bűnösnek, és ezért lesz még köröm-harapás.

Ha a gyermek csecsemőkorában volt a szokása, szopás a hüvelykujját, akkor lehetséges, hogy idősebb korban fog nőni egy szokása harapós körmeit.

Akármilyen furcsán hangzik is, de van egy genetikai hajlam körömrágás. Azaz, ha valaki a szülők vagy a megrágott rágja a körmét, akkor valószínű, hogy a gyermek is lesz egy ilyen szokás.következményei körömrágás

Milyen gyakran a gyermek nem mossa a kezét, alatt a köröm mindig számos kórokozó okozhat fejlődését bélfertőzések, és a különböző parazitás, ami nagyon károsak az egészségre a gyermek.

Során nibble körömlemez sérült és deformált, és a sorja előfordulása sebek és gyulladáshoz vezet a lágy szövetek ügyében, például, hogy egy meglehetősen fájdalmas gennyes gyulladás - Whitlow.

Kezelésére és megelőzésére körömrágás

Először is, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az összes - ez egy nagyon rossz szokás, és ez nem felel meg az idő. Kezdje a harcot a körömrágás szükséges, amint megtaláltad. Nem szabad elhamarkodottan cselekedniük, hanem nyugodtan és magabiztosan.

Figyeljük meg a gyermek, milyen konkrét esetekben, akkor elkezdi harapni a köröm, és egyébként elkerülni az ilyen helyzeteket. Ez leginkább, ha a gyermek tapasztalatait, bűnösnek érzi magát semmit, és próbál megnyugodni egy stresszes helyzetben neki. Próbáld ki, hogy a beteg és kevésbé büntetés és szidás gyermeke, valamint figyelmeztesse a nyugtalanító stressz és konfliktus. Tekintse át a nevelési módszerek és azt mutatják, további pozitív érzelmek.

Ha a gyermek húzza a kezét a szájába, anélkül, hogy stresszes helyzetben, meg kell hogy elvonja a figyelmét, és hogy valamit kezek, például egy érdekes játék, vagy modellező agyagot.

A gyerekek, akik okozhat körömrágás az agresszió, meg kell adni számára a képzéshez való birkózás vagy a karate, ahol aztán szabadon öntsük ki a felesleges energiát és átadják az agresszió a helyes irányba.

Vágjuk a körmök rövidek és sima, de nem a gyökér, mert a gyermek lesz kellemetlen, sőt fájdalmas. Tartsa a kezét, akkor csökkenthetjük a baktériumok találhatók a szájába, amikor majszol körmök.

Használhatja a speciális gyógyászati ​​lakk - inkább kellemetlen keserű íz és kedvét rágni körmök. Ez lakk rendszeresen frissíteni kell, hogy ártalmatlan és jól erősíti a körmöket. Régebbi lány tehet egy manikűr megmutatni, milyen szép és csinos körmök lehet.

A felnőttek, a stresszes helyzetekben is, a szokás, hogy csavarja a hajtincset, dörömböl az asztalon az ujjaival motoszkál egy golyóstollal, vagy valami hasonló. Kétségtelen, hogy ezek a szokások nem vállal semmilyen kárt a szervezetben, míg a szokása harapós körmeit. De próbálja megtiltani magam csinálni, és meg fogod érteni, hogy milyen nehéz, szükséges a gyermek, így több lesz a beteg és gyengéd vele.

Ha még mindig nem értem, hogy megszüntesse a rossz szokása, hogy a gyermek egyedül kell fordulni a pszichológus, az lehet a probléma súlyosabb, mint gondolná.

Kapcsolódó hírek: