Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

Sok felnőtt tisztában vannak a szokása harapós körmeit. Általában csináljuk pillanataiban szenvedély, amikor már nem önmaguk, bár jól tudja, hogy ezzel illetlen. Talán harapás beleivódott bennünk gyermekkora óta, mert a szülők nem adja a harcot a figyelmét. De mi van, ha már maga a szülő, és azt veszi észre, a káros szokás a gyermek? Ebben az esetben az a kérdés, hogy hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit, nagyon időszerű.Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

Úgy tűnik, hogy dolgozzanak ki a helyes stratégia, akkor először választ egy másik kérdés - miért a gyermek rágja a körmét? Ő is ideges volt ugyanabban az időben, és ez az ő természetes reakció? Ez az, amit erről a tudomány állítja.

Miért kisgyermek rágja a körmét

Gyermek pszichológusok azt mondják, hogy, hogy a helyes válasz erre a kérdésre először meg kell értenie, hogy a baba úgy érzi, hogy mi a mentális és fizikai egészséget. Nem szükséges, hogy menjen a szélsőséges és leírni az összes „rossz szokás” vagy „rossz példát”.

A gyerekek, a vágy, a köröm harapás gyakran szinte megoldhatatlan, és csinálni anélkül, első pillantásra, az okokat. Az orvosok még be egy speciális orvosi kifejezés - „körömrágás” leírni ezt a jelenséget. Amint azt számos kutató tudósok, ez elég gyakori a társadalomban. Íme néhány tény:

 • mintegy harmada korú gyermekek hat és 10 év, harapás körmüket;
 • 10 év után, és 17 éves, ez a szokás átveszi a fele tizenéves;
 • Fiúk harapni körmüket gyakrabban, mint a lányok.

A fő ok, amiért a gyerekek harapni körmüket, az orvosok úgy vélik stressz, mely a leggyakrabban bármilyen jelentős változás a gyermek életét vagy serdülő. Figyelem: ez a 6 évesek már kezdenek harapni a körmök. Mi szokott történni, hogy őket ebben a korban? Ez így van, iskolába járnak, jöjjön az első osztályba. Tehát:

 • van egy csomó új barátok és tanárok, akikhez lehet némi nehézséget;
 • serdülőkorban, a gyerekek elkezdik megérteni magukat ebben a világban, akkor lesz érdekelt az ellenkező nemű;
 • Gyakrabban van olyan tényező, mint a gyenge iskolai teljesítmény, illetve a felfújt munkát.

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

Segítség a harcot a szokás szerint elsődlegesen a szülők

Kiderült, hogy a gyerekek, mint mi felnőttek is harapni körmüket köszönhető, hogy néhány ideg tapasztalatait. De ha egy felnőtt hajlamos a stresszes helyzeteket, mint megtalálni megoldást a problémákra, a lehető leghamarabb rendezni, akkor a gyerekek ilyen állapotban is évekig.

Tévedés azt hinni, hogy a gyerek végül is „kinövi” a vágy, hogy rágni körmök - ha a betegség oka ideges természet, akkor azonosítása nélkül minden okát reményt nem szabad. Ugyancsak nem segít, ha elkezdi, hogy gyakoroljon nyomást a tinédzser, simítsa ki minden alkalommal, induló magát. A végén, csak most hozzátéve, hogy a listát a leginkább kedvezőtlen tényezők okozzák a gyermek húzza köröm-harapás.

Azonban a gyermekorvosok nem kínálnak kedvezményes és fiziológia. Vannak olyan betegségek, amelyek fejlesztése a stílus harapós körmeit.

Mit kell tenni,

Célszerű figyelni rá azonnal, amikor a jelenség még alakult - minél hamarabb elkezdi kezelni a problémát, annál kevésbé valószínű, hogy növekedni fog ellenállhatatlan szokás. Base, mint már kifejtettük, lehet mind pszichológiai és hazugság területén fiziológia.

Először meg kell határozni azokat az okokat, sőt, lehet készíteni, hogy több lesz, mint egy. Kezdés egyenként megvizsgálni azokat a listán, kivéve a legkevésbé valószínű, így azok, amelyek valószínűleg kifejteni hatását.

élettani okai

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

A paraziták jelenléte a szervezetben a gyermek provokálja köröm harapás

Kezdjük a legveszélyesebb helyzeteket, amelyek különös figyelmet igényelnek.

 1. A szervezetben a gyermek nevelt paraziták. Ezek negatív hatással van az idegrendszerre, gátolják, és ennek eredményeként - van egy rossz szokás. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a nyugati orvoslás utal olyan tényezőket meglehetősen szkeptikus.
 2. Betegségei a kardiovaszkuláris rendszer és az idegrendszer. A legjellemzőbb betegségek képesek generálni a gyermekek egy rossz szokás, úgy a szívritmuszavar és a tachycardia. Azt is tudható be, hogy a szívbetegség.
 3. A szervezetben a baba nem elég az egyes vitaminok és ásványi anyagok. Ha a gyermek étrendje szegény komponensek például E-vitamin és magnézium, lenyomja az idegrendszerre. Gyermekek ingerlékennyé válnak, fáradt gyorsan tapasztalni szorongás.
 4. Hiánya a pozitív érzelmek. Ha gyakran elválasztja a gyermeket az édes, kezd ezzel igyekeznek visszaállítani megközelíthetetlen élvezet. Ebben az esetben a következőtől majszol köröm, például kétéves gyerekek is képes érezni fizikai élvezet.
 5. gyermek kutikula nem jól karbantartott, ahogy kellene, és tüskék irritálja morzsákat. Gyötrő körmök, gyerek, hogyan tedd magad egy manikűr, reflexszerűen próbál gondoskodni magukról.


pszichológiai okai

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

Veszekedések a családban van egy nagy provokátor okot köröm harapós

Ahogy már említettük, a környezetben a gyermekek gyakran lesben különféle stresszhelyzetek amelyeknek meg kell küzdeni. Nevezzük el a legfontosabbakat.

Ezen kívül bizonyos neurológiai zavar lép fel a nagyon fiatal, ami még mindig túl korán, nem csak az iskolában, de még a kertben. Íme néhány tipikus példa:

 • bébi elválasztott és elkezdte elválasztja a palackból;
 • Korábban ő volt a szokása, szívó ujjak, és a szülők elkezdtek harcolni vele. Ennek eredményeként egy szokást egyszerűen ki lehet cserélni egy másik;
 • baba senki sem beszél, hogy semmi köze, és elkezd rágni körmök unatkozni.

A hatás a TV és a számítógép

By the way, még a fiúk, akik mindent annak érdekében az iskolában, és nincs gond a kortársakkal, is megjelenhetnek „körömrágás”. Ha a gyermek rágja a körmét, az okokat kell keresni a napi munkája során.

Mi okozza a köröm majszol

A pszichológusok szerint, ha ez a szokás nem harc komolyan, krónikussá válhat. Ennek eredményeként már felnőtt lesz látható a negatív következményeket, mint például:

Népi jogorvoslati leküzdésére a szokás

Ha úgy gondolja, hogy sikerült, hogy megszüntesse a fiziológiai vagy pszichológiai ok, de maradt egy köröm-harapás, akkor próbálja meg a hagyományos gyógyszerekkel. Íme néhány hasznos tipp.

 1. Tárja szét ujjait valami keserű. A 11 vagy 12 éves, a gyerekek egy ilyen „válás” nem végzik el, de a morzsákat egy évig működhet. Ha mustár vagy agávé levet nem kockáztatják, akkor vesz egy speciális lakk, amely gyermekek számára állítanak elő. Ez lakk biztonságos, meg kell könnyű elmosódását gyermek körömvirág. Mivel a keserű ízét, egy ilyen eszköz teljes mértékben képes „visszaszerezni” a szokás. Ahogy a mondás tartja - „mint gyógyít”.
 2. Fedjük le a köröm ragasztó. Ez egy nagyon hatékony módja a gyerekek: rágcsál egy patch, egyikük nem.
 3. Megfelelő körömápolás. Ha volt egy köröm-harapós a lány -, és tanítani őt, hogy törődnek a körmüket. Már öt éve, lányok teheti magát a manikűr eszközök segítségével a gyerekek manikűr készlet. Azonban a fiúk számára is hasznos, hogy megtanulják, hogyan kell gondozni cuticles és köröm ellenőrzésére.
 4. Kezelni a stresszt. Ha majszol körmök túlzott idegesség, meg kell tanítani a gyermeket, hogy távolítsa el a stresszt megfelelően. Erre vannak speciális légzőgyakorlatok - lassú lélegzetvétel (Kamasz), vagy egy eszköz, mint összeszorította és pihentető bütykök (gyerekeknek).
 5. Kidolgozása feltételes reflex. Bizonyos azt jelenti, úgy tűnhet, túl súlyos, de nagyon hatásos. Be kell helyezni a kezében a gyermek karkötő, vásárol, vagy hogy ki a gumi. Amint azt veszi észre, hogy önkéntelenül húzta ujjait a szájához, csak húzza a karkötőt és elengedni. Gum kell óvatosan kattintson a gyerek kezét, úgy, hogy nem fáj, de elég kellemetlen. Miután 5-7-szor gyártott feltételes reflex, és a gyermek maga elkezdi figyelni a viselkedését a saját kezét.

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek

Segítségével egy speciális köröm kabát gyermek kevesebb lesz köröm-harapás, amíg teljesen eltűnik a szokás

pszichológusok tanácsot

A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni azokat a felnőtteket, akik érdekel, hogy mi a teendő, ha a gyermek rágja a körmét - szükség van, hogy megszüntesse vagy csökkentse a stresszt, ami a megjelenése egy ilyen szokás. Az ok megszüntetése után, akkor könnyebb lesz kezelni a vizsgálat - ez a legjobb tanácsot.

Ezen túlmenően, a pszichológusok, hogy a szülők és más fontos tanácsokat, hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit.

 • Semmilyen esetben nem szidja a gyereket, legyen az gyerek vagy tinédzser. Így lesz szabni, hogy maga ellen, súlyosbítva a már létező negatív tényezők.
 • Ahhoz, hogy megtudja az oka, meg kell beszélni nyíltan a fia vagy lánya. Kívánatos, hogy tisztában vannak az ő óvodai és iskolai ügyek, kapcsolatok társaik. Más szóval, a szülőknek kell a barátok, nem csak a tanárok, és ne hagyja a gyermekeket egyedül a problémáikkal.

Ösztönözni kell a gyermeket, hogy dolgozzon a papíron az iskola udvarán, a barátok és a család, a színes ceruzák vagy festék. Szemléletesen gyerekek választhatnak sötét színek színezésére a darabokat, hogy létrehozza azokat a problémákat az életben.

Vannak azonban olyan problémák, hogy megbirkózzon csak segíthetnek képzett neurológus. Ő felfedi az oka, és azt sugallják, hogy hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit. Ezek bizonyos vizsgálatokra és orvosi eljárások elvégzésének.

A fő oka a gyermekek köröm harapás stressz, és minden korban. Folyamatosan harapós körmeit öntudatlanul gyermek megpróbálja viszont a figyelmet, hogy létre „forró pontok” máshol. Gyakran majszol körmök kíséri fájdalom, és arra is képes, hogy elvonja a problémákat.

A feladat a szerető szülők:

 • ideje észrevenni a megjelenése szokások;
 • hogy megtudja, mi volt az oka, hogy;
 • segítse a gyermeket, hogy távolítsa el az oka az idegesség, majd győződjön meg arról, hogy a szokás fokozatosan eltűnt.

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Milyen módszerekkel ringatja a gyermek fut gyorsan és simán (9 módjai + bónusz)

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Együtt alvás anya és a gyermek: a „profik” és a „hátránya”

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Mi van, ha a gyerek nem akar, vagy félt, hogy üljön a bili

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Hogyan elválaszt egy baba a kezében károsítása nélkül a psziché

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Hogyan kell tanítani a gyermeket zasyspat nélkül mozgásszervi betegség - gyorsan és hisztéria nélkül

Hogyan elválaszt egy gyermek harapós körmeit miért történik, pszichológusok tippek
Hogyan tanítsunk és tanítani a gyermeket, hogy fogat mosni a saját