Hogyan gondoskodik a kert öntözésére saját kezűleg, és milyen gyakran kell a víz a kertben

Szóval, bármit műtrágya akkor gazdagítja a talajt a kert ágy, nem lehet elérni anélkül, hogy megfelelő öntözés a kertben a jó termés. Tól nedvesség hiánya kapor, petrezselyem és más zöldek gyorsan elhalványul, sárgarépa, cékla és uborka lesz keserű ízű, míg a padlizsán és a paradicsom osypletsya petefészek. A felesleges nedvesség hatására rothadó a növények gyökereit és zöldségek ad egy vizes íze.Hogyan gondoskodik a kert öntözésére saját kezűleg, és milyen gyakran kell a víz a kertben
Tól nedvesség hiánya kapor, petrezselyem és más zöldek gyorsan elhalványul

Ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen gondok, akkor telepíteni speciális automata vagy félautomata polivalki a kertben, vagy elvégzésére a kert öntözésére saját kezével egy tömlő és a kert öntözésére. Csak akkor szükséges betartani az alapvető szabályokat a locsolás.

A kertben öntözési összes szabályt és árnyalatok

Először is, érdemes megjegyezni, hogy a víz öntözési kell, meleg, különben a növény lesz beteg. Forró nap, hogy a víz az ágyak nem lehet - a levelek égeti a nap, és a víz elpárolog, hogy ne kelljen elérni a növények gyökereit. 18 óra elteltével kívánatos elkerülni öntözés paradicsom, uborka, hagyma és paprika, mivel hozzájárul a penész zöldséget. Kerti öntözés a legjobb módja a reggel 10-11 óráig. (Alkalmazható paradicsom, paprika, padlizsán), illetve este 16 óra. 18 óra. (Uborka, retek, gyökér, lombozat).

Egy másik fontos kérdés: milyen gyakran, hogy a víz a kertben? Öntözés növények attól függ, hogy azok egy növekedési fázisban. Palántákat csak ültetett nyílt terepen, meg kell öntözni naponta. Megalakulását követően, hogy csökkentse a gyakoriságát öntözés egyszer 3-4 naponta. A kerti öntözés vizet lehet használni a hamu (3 evőkanál keverjük a 3 l. Vizet naponta, hogy öntözés) vagy infúzió hagyma héja (héj két nagyobb tüsző töltse 3 liter víz és betölt két napon, majd a törzs). A kezelés infúziók ajánlott alternatív tiszta vízzel a következőképpen: 2 öntözés alkalommal vízzel, majd 1 alkalommal hagymaextraktumot, 2-szer vízzel, egy alkalommal oldattal hamu stbHogyan gondoskodik a kert öntözésére saját kezűleg, és milyen gyakran kell a víz a kertben
különösen hasznos lesz öntözés kannával zuhanyfej, a fiatal növények, így nem hígítja a talaj, és nem károsítja a pályázat hajtások

Öntözés gyakorisága határozza meg az a tény, hogy milyen zöldségeket nőnek a kertben ágy. Tehát, cukkini, tök, uborka itatni háromnaponta, mert a gyökerei mélyen a földbe. Káposzta és a paradicsom, melyek a gyökérzet sekélyen kell öntözés naponta egyszer vagy egyszer két nap alatt. Gyümölcsfák és bogyós bokrok beteg a szárazság, de a fiatal bokrok a hőt kell öntözni.

Hogyan, hogy a víz a kerti tömlő és kannával? Öntözés kell emelni az ágyak felett elég magas ahhoz, hogy a víz eloszlik szétterülő helyett szakadó patak. különösen hasznos lesz öntözés kannával zuhanyfej, a fiatal növények, így nem hígítja a talaj, és nem károsítja a pályázat hajtások. Használhatja bryzgalki-fúvóka és tömlő bilincs vagy jet ujjait. A legfontosabb dolog - a víznyomás a csövet nem rontja a földet, hogy mérsékelt. Ahhoz, hogy egy vízsugárral a tömlőt a növények gyökerei, hatékonyabban, mint a víz a levelek.

Hogyan felszerelni egy konyhakert locsolás speciális polivalok

Hogyan gondoskodik a kert öntözésére saját kezűleg, és milyen gyakran kell a víz a kertben
Válassza ki a legmegfelelőbb módszer a kert öntözésére

Kannával és egy tömlő nem mindig könnyű használni, néha nem elég időt, hogy megfelelően öntse az ágyak. Ebben az esetben, ez segít bonyolult rendszer a kert öntözésére. bemutatta a következő lehetőségek közül:

  • A rendszer a csövek, amelyek ásott a földbe, és kapcsolódnak egymáshoz adapterek, gömbcsapok. A végén a csövek, ami a felülethez kapcsolt szórófejek (körkörös, inga, pite és impulzus);
  • Csepegtető öntözés kert - az egyik legkényelmesebb félautomata rendszerek, amelyek egy cső, lyukak, amelyeket lezárnak szelepek. Ezek a kis szelepek nyitva vannak nyomás alatt a víz, és a vizet juttatunk a növények gyökereire.

Ez a félig automata öntöző rendszereket, amelyek be- és kikapcsolja. Azok, akik a reggeltől késő este a munka több, mint egy automata öntöző a kertben. Ez végzik segítségével rendszerek, amelyek ugyanazt a készüléket, mint a semi, de fel vannak szerelve elektronikusan vezérelt, így elvégzésére öntözés nélkül a részvétel. Beállíthatjuk, hogy a jet nyomás, kezdete és vége az öntözés, valamint más fontos paramétereket. Egy további előnye az automatikus rendszerek permetező azonnal „hagyja” a föld végén a munka, és nem tömíti el ellentétben a hagyományos félautomata rendszerek.

Válassza ki a legmegfelelőbb módszer a kert öntözésére, hogy fenntartsák az optimális szintű nedvességtartalmat az ágy, majd az őszi összegyűjti gazdag és ízletes termés!