Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj, a hazai

Termékeny talaj tekinthető szerkezeti, vízálló, gazdag hasznos elemeket. Kiválóan növények nőnek, a gyökerek jó védekezés és a helyes táplálkozás. Felhívjuk figyelmét, hogy minden földet a helyszínen mindig javítható emelésével a termékenység szintjét. De ehhez meg kell érteni, hogyan határozza meg a készítmény a talaj otthon.Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj, a hazai

A talaj összetétele, annak tulajdonságait és a strukturális keretet

A alapján bármely részének az előbevonat a homok, agyag és iszap, amelyek meghatározzák a tulajdonságai, a talaj szerkezetét és arányait. Strukturális talaj jó levegő- és vízáteresztő, hosszú ideig képes megőrizni hő, víz és a tápanyagok.

Sandy-nak tökéletesen felszívja a vizet, felmelegítjük tavasszal sokkal korábban, gyorsan fagy télen. Alapján a jellemzőit annak szerkezetét, mint például a rossz minőségű talaj, mivel szinte nem képes csapdába nedvesség és hasznos a növekedés a növényi anyag.

Agyagos talajon létre állóvíz helyett lassan reagálnak a változás az évszakok. Egy ilyen szerkezet lehetővé teszi, hogy lefoglalja őket jó termékenyítő alkatrészek és tápanyagokat, ezáltal jó termékenység a helyszínen. Elég gyakran, ezen talajok semleges savasságát.

Iszapos talajoknál kiviteli alakok olyan tiszta formában egész ritkán. Általános szabály, hogy ezek megtalálhatók az egykori folyómedrek. Szerint a sajátos jellemzői iszapos területek hasonló homokkal, de van elég nagy tápanyagellátás.
A fenti elemeket tartalmazza agyagos talaj. Ilyen területek minősülnek kényelmes kezelhetőség és meglehetősen termékeny.

Sziklás talaj területek jó természetes vízelvezetés, de tartják leginkább sebezhető a nap a száraz évszakban.

Meszes föld hasonlít homok, de van egy különbség szempontjából magas mész lúgos kémhatású.

Tőzeg részei állnak vegetáció maradványokból savas reakcióhoz. Ők jól telíti a nedvességet, de tekintjük kimerített a tápanyagokat. Ezek általában megtalálható a földön az egykori mocsarak.Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj saját otthonában

Az oldalon meg tudja határozni a készítmény a talaj is. Ehhez öntsük a föld kézi öntözés vízzel. Ha nedvesség jut a másodperc törtrésze alatt a felszínről mélyen a talajba ez azt jelenti, hogy van homokos vagy sziklás. Lehetséges, hogy a tőzeg. De ha a víz maradt a forma pocsolyák, akkor a terület uralja agyagos talaj összetételét.

Most arra van szükség, hogy egy maroknyi nedves föld, nyomja meg az öklét. Ezt követi egy pillantást a megjelenését. A talaj homokos vagy sziklás gyorsan leesik magvak és szivárog az ujjai. A talaj magas agyagtartalmú érzetét síkosságot, összetapadnak és az is marad formájában csomókat. Iszapos vályog talaj és az érintés fog tűnni szappan, de összetart egy labdát nem lesz olyan gyors, mint az agyag. Torfyanikovaya föld nyomás alatt emlékeztetni fogja az érdesség a szivacs.

Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj, a hazai

akkor még némi kutatást a saját otthonában. Szükséges, hogy az ebédlőben kanál talajt a helyén, add, hogy egy pohár tiszta vizet, keverjük, és hagyjuk néhány órát. Ha ez az agyagos föld, a víz tiszta lesz, és a föld rendezi az aljára. Homokos vagy sziklás talajon hagyja a vizet egy tiszta formában, borított üledék alsó csésze formájú kavics vagy homok. Földi meszes vízzel, hogy sáros, így ez egy szürke árnyalat. Tőzegből mintát a víz felszínén úszik fragmensek. Agyag és iszap akarat sáros víz, a csapadékot kicsi.

Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj, a hazai

A talaj egy semleges reakció. Egy másik módja, hogy meghatározzuk a minőségét és összetételét a föld - jelenlétében földigiliszták. A legkedvezőbb élőhelyet férgek - a talaj semleges reakció. Nedves környezetben, és a rendelkezésre álló friss szerves anyag, ösztönzik az aktív szaporodásra és aktivitását földigiliszták. Worms igazi ápolók talaj, akkor újra növényi maradványokat. kéreg, trágya és más szerves anyagokat. amely elősegíti a humuszképződés.

Humusz - a legtöbb esetben a talaj tápanyagban dúsak. Ugyanakkor, a talajt kiürítettük káros mikroorganizmusok. Recycling hulladék így fertőtlenítve van és a trágya férgek, viszont őket értékes műtrágya, amelyek nagyszámú hasznos enzimek a talaj és a növényi tápanyagok hasznos mikroorganizmusok, szerves savak. Humusz kiváló növényi táplálékot. Ez segít megtartani a nedvességet a talajban.

Hogyan határozzák meg a készítmény a talaj, a hazai

Worms fellazítják a talajt, és hozzon létre részeket, hogy növeli a penetráció a oxigén és a víz, hogy ezeket a részeket, a mélyebb rétegekben. Ahhoz, ahol a növény a legnagyobb tömege gyökerek, hogy a mélysége körülbelül 20 cm. Amikor mozog a talajban, férgek át műtrágya, mész, szerves anyag.

Így, ez reális, hogy végezzen egy kísérletet a talaj otthon. Az eredményeket megadja a lehetőséget, hogy melyik növény előnyösen termesztenek, hogyan kell megtermékenyíteni a földet, vigyázni rá.