Hogyan határozzák meg, hogy milyen típusú szervezet emberekben, egészségügyi akkor

Ennek hiányában orvosi ellenjavallat minden ember javíthatja a fizikai állóképesség, állóképesség növelése, fújja gyönyörű dombormű izmokat testépítő. Mielőtt elkezdené húzza nehéz tárgyakat, ennek a gyakorlatokat az edzőteremben, vagy a használata sporteszközök, meg kell állapítanunk, hogy milyen típusú a szervezetben. Ez egy nagyon fontos kérdés, mert minden ember más, és a kézzelfogható hatása a képzés csak akkor adható maximális jellemzői az alkotmány a szervezetben.Hogyan határozzák meg, hogy milyen típusú szervezet emberekben, egészségügyi akkor

testalkathoz

Egy személy lehet teljes vagy vékony, különböznek alkotmány, közel ideális, inherens csak neki test jellemzőit. A jelenlegi osztályozás megkülönböztetni háromféle alkotmány. Ezek somatotypes:

Egy másik nevet - hypersthenic típusát. A jellemző tulajdonságait az emberi alsó szomatotípus: zömök, tendencia, hogy hízni, szilárd gerincét. Emberek hypersthenic típus könnyen hízik, ami elég nehéz elveszíteni.Más szóval - legyengült típusát. Tehát az emberek egy vékonysága miatt gyors anyagcsere a szervezetben, ami nem kedvez a lerakódás a bőr alatti zsír. A gerinc astenik „vékony”. Egy személy hízni ectomorphic típusú nehéz. Ezek az emberek is nevezhető vékony.

Normostenik - az úgynevezett ember egy sportos testalkatú. Harmonikus arányos hajtogatott emberi test normosthenic típus tekinthető ideális vagy ahhoz közel. A mezomorf optimális gén szerkezetét, míg a zsírszövet uralja izom.

A test érzékeli normostenik jó gyakorlat, az izmok aktívan „reagál”, hogy az erő és a terjedelmes munkáját a fizikai síkon. Alkalmazásával egy kis erőfeszítés és mezomorf könnyen éget zsírlerakódás meg.

Becsült meghatározó technika

Az egyik számítási módszerek - „Formula Peña”. Ennek lényege a következő: a humán növekedési teljesítményt kell vonni az összege számjegyek, mérve annak tömege és térfogata a mellkas (növekedés - (w + v)). Miután megkapta az eredményt, arra a következtetésre jutunk. Ha:

  • Index több mint 36 - ez egy gyenge szomatotípus;
  • 26-tól 35 - gyenge alkotmány;
  • 21-25 - Átlagos;
  • 10-20 - egy nagyon jó lehetőség;
  • 10 alatt - erős mérőszám humán szomatikus típus.

A legtöbb esetben arányos a csukló és boka, de néhány ember a felsőtest is nagyobb tömegű, mint az alsó, vagy fordítva. Azonban a szervezet típusát gyakran meghatározható a kerülete a csuklóját. Szükséges, hogy folytassa a következő mutatók:

  • Eredmény 15 cm-től 17,5 - törékeny csontok;
  • Tól 17,5-20 - átlagot;
  • A kapott mérési eredmény után 20 jellemzi erős csontváz.

Addig