Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

Sok vezető fékezési tűnik egyszerű és nyilvánvaló akció: sőt, nyomja meg a pedált, és a gép leáll, különös tekintettel a jelenlegi ABS-rendszerrel. De ha minden olyan általános és világos, hogy miért minden nap baleset esetén, amikor az egyik autó „utoléri” a másik, vagy ha az autó az árokban, vagy a rossz oldalon?Tény, hogy tudja, hogyan kell kiszámítani a távolságot és ellenőrzési szükséges erő pedál, nem minden vezető. Hogyan lassítja a gépet, hogy ne legyen részese a baleset?

Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

fékezés alapjai


Van néhány egyszerű tipp, megjegyezve, hogy csökkenteni tudjuk a kockázata, hogy egy baleset miatt hibás lassul a jármű minimális.

Mint fékezi a mechanika? A vezetők a régi iskola ajánlott váltani semleges, amikor közeledik a piros lámpánál, hogy alapvetően hibás. Az ilyen tanácsok által diktált vágy, hogy megmentse a benzin, de valójában előny igen kérdéses. Látva az első dugó vagy tiltott forgalmi jel, ne vegye a lábunkat a tengelykapcsoló-pedált. Néhány váltani alacsonyabb fokozatba kapcsol, de a modern autók felszerelt nagy teljesítményű motorok, nem kell ezt csinálni: egy speciális értelemben nem, de a szinkronizáló fogja érezni a megnövekedett terhelés, kockáztatva a korai kopás. Egy ilyen technika hatásos csak hosszú süllyedés (például, a pályán).

Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

Ahhoz, hogy le tudja lassítani a motort nem tudom, hogyan közlekedők, de ez a képesség hasznos, mivel hála, akkor lehet menteni egy kicsit az üzemanyag, meghosszabbítja az életet a párna és a lemezek. Tekintettel arra, hogy bárki, aki aktívan használja az autó megállt több mint egy tucat alkalommal egy nap, megtanulják, hogy lassítja a motort nagyon hasznos lenne.

fékezési folyamat a következő: puha pedál erőfeszítés „kialudt” aránya, és az idő teljes megállás fék kiold, és az autó eléri a kikapcsolási pont kis sebességgel, gyakorlatilag a nullához közelít. Megtanulják, hogyan kell lassítani nem egyszerű: a legtöbb vezetők az utolsó pillanatban élesen rázza a féket, ami a jármű „harapás” orrát.
Miért tudjuk, hogyan kell helyesen fék?
 • A kényelem az utasok. Az ember folyamatosan vezetés a kerék már nem észrevenni rángatózó az autó, de társai ütéseknek az autó úgy érzi.
 • Idő kijavítani a hibát. Például a következő téli száraz úton, közvetlenül a lámpánál akkor találja magát egy fagyott tócsa. Ha lelassul a szokásos éles megnyomása pedál, az autó nem tudja megállítani, ahol akar, ami megmagyarázza a nagy számú „vonatok”, közel a közlekedési lámpák a téli szezonban. Nos, ha a vezető csak a „catch up” előtt áll az autó, és ha nem lesz képes lassítani az emberek előtt átkelés az úton „zebra”?

 • Az a képesség, hogy ellenőrizzék a helyzetet, nem csak az autó elé, hanem a mögötte. A tanulás lassítani simán, csökkenti annak valószínűségét, hogy egy autó mögül, várakozás nélkül éles visszaesés „felzárkózni” a kocsiját.

 • Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

  Mit kell tudni a féktávolság és a távolság?


  Elméletileg, egyértelmű, hogy meg kell tartani a távolságot úgy, hogy ha egy akadály lelassul, vagy összeomlik. A gyakorlatban azonban, hogy meghatározza a szükséges időt a teljes megállás, és mégis hány méter az autó fog utazni megnyomása után a fék? A legegyszerűbb dolog ajánlhatunk - próbálja drámai lassulása és mérések időt és távolságot. Sőt, a kísérlet jobban eltölteni egy kis időt a különböző körülmények között: a száraz és a nedves, míg a hó és az eső, stb Így a vezető pontosan láthatja, hogyan fog viselkedni erős fékezés közben. Mellesleg, a vizsgálati eredmények lehetnek váratlan az a személy, aki üzemelteti a gépet.  Eltekintve gyakorlat elméleti tanulmány, amely a fékút sebességgel mintegy 80 km / h nem haladhatja meg a 36 métert. Ezen túlmenően, egy iskola természetesen a fizika tudjuk, hogy a növekedés sebessége kétszer növekedését jelenti fékút 4-szer.

  Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

  Minden autó Magyarországon rendszeresen ellenőrizni kell, ha ez a követelmény a törvény betartását, akkor valóban a féktávolság száma nem haladhatja meg a fent felsorolt. Azonban a nagy számú ember vizsga tisztességtelen, azaz arány. Igen, akkor is, ha rájönnek, hogy az út hossza 36 méter, hogy mennyi akarat tudás ilyen nagyságrendű? Ezért a gyakorlatban jobban féktávolságot kell mérni másodperc.

  Mi határozza meg a végső fordított idő fékezés?
  • a vezető a reakció sebességét, amely lehet eltérő a különböző helyzetekben (miután egy álmatlan éjszaka, vagy tapasztalt stressz szükséges időt döntéshozatal, növekszik), az életkor és a vezetési ismeretek;
  • A szükséges idő, hogy működtesse a fékműködtető;
  • összegének eltelt idő megnyomásakor a pedált, amíg a fékek fog működni a maximális hatékonyság érdekében.  A vezetőt a döntést, átlagban tart másfél másodperc, a fékek fog működni fél másodpercig. Arra is szükség van, hogy van egy másik tartalék. Kiderült, hogy biztosítani fogja a távolságot, hogy egy adott autó sebessége legyőzi 3 másodpercig.

  Egyesek azt állítják, hogy ha a fék teljesen működőképes, ezért extra másodpercet? És akkor van egy nagyon erős érv: ha a közúti van hely, akkor próbálja meg, hogy egy másik autó. De a második van szükség abban az esetben, ha az elöl haladó jármű lesz erős fék lehetővé teszi számára, hogy hagyja abba hirtelen.

  Megállás a közlekedési lámpánál, szükséges, hogy a szélvédőn keresztül előtt a hátsó kerekek egy autó, amely lehetővé teszi, hogy ha szükséges, előzni egy autó, vagy reagálni, amikor a rollback.

  Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

  Hogyan lassítani bekapcsolásakor


  Muszáj, hogy nem lassul, amikor belépnek egy kanyart? Ez egy nehéz kérdés, amelyre a vita folytatódik, valószínűleg amíg vannak autók.

  Próbál eljutni az igazság, meg kell értenünk, hogy minden gép saját megengedett legnagyobb sebesség, amellyel lehet forgatni a kívánt szögbe anélkül, hogy elszakadna az utat. Ez az érték függ sok paraméterek: tervezési jellemzői a felfüggesztés, a kopás mértékét gumi, emberek száma az utastérben, szolgáltatások és egyéb járdán.

  Csökkentse a sebességet, nem kell íven mozog, mert a következmények is kiszámíthatatlan: a megcsúszás vagy összeomlik a szembejövő sávba. De vannak olyan helyzetek, amikor a fékezés kanyarodás közben nem lehet elkerülni.

  Például, ha a megengedett legnagyobb sebesség túllépése kanyarodás, majd ellenállni a centrifugális erő is csak útján fékezés, vagy nagy a kockázata a „repülni” az útból. De akkor a fék különböző módon, különböző következményekkel jár.

  Hogyan, hogy lelassítja a szakértői vélemények

  Fékezés vezetés közben egy ív mentén - az egyik legkifinomultabb technikákat vezetnek.

  Amikor bezárja az első kerék elvesztette uralmát a jármű: a jármű nem reagál a kormánykerék fordulatok, az út lesz egy egyenes vonal, és ennek eredményeként - a eltávolítása a szembejövő vagy belépő egy árokba.

  Ha a hátsó kerék blokkolását autó elkezdi csúszás, ami azt eredményezheti, a forgatást.

  Ha minden kerék egyszerre blokkolja a gép elkezd mozogni egy egyenes vonal, nem engedve, hogy a kontroll.

  Hogy, majd lelassul? Egyértelmű, hogy lassul kanyarodáskor, hogy teljesen megszünteti a blokkoló kerekek nem lehetséges, ezért mindenféle módszerek intenzív fékezés jobb elfelejteni. Itt csak szükség arra, hogy megnyomja a pedált adagolni, ami vitatták elején az anyag.

  Modern autó jól felszerelt műszakilag: ABS és stabilitás segít lassítani, és kössön Ugyanakkor viszont, hogy töröljék el a fizika törvényei, nem tudnak. Ezért jobb, hogy lassítson, és forgassa el a kormánykereket ugyanabban az időben, így nagyon óvatosan.

  hasznos tippeket


  A legfontosabb tanács egyszerű banalitás - nem haladja meg a sebességet, majd a valószínűsége balesetek csökkenni fog a minimum. Számítani a maximális megengedett sebesség, amellyel meg lehet menni anélkül, hogy a baleset veszélye, akkor a legjobb, hogy látogassa meg a legközelebbi áramkör élesíteni az alapvető készségek vezetés.