Hogyan kell bevezetni a szilárd ételek egy gyerek

Főoldal »Betegségek List»szoptatás«, hogyan kell bevezetni a szilárd ételek egy gyerek - táblázat etetés gyermekek hónaptól egy évig

Mielőtt bármilyen anya előbb-utóbb felmerül a kérdés: hogyan kell bevezetni a szilárd ételek. Néhány támaszkodnak a régi nagymama tanácsait, mások megpróbálják megtalálni a választ a hálózatban, és más információt keres a vonatkozó szakemberek. Azonban nem minden a javaslatok igazak. Néhányan közülük lehet, nem csak rossz, hanem veszélyes is.Például a legtöbb gyermekorvosok, hogy tanácsot adjon az anyák támaszkodnak a régi táblák és rendszerek fejlődött a szovjet időkben alapján takarékossági okokból. Ugyanez mondható el a „nagymama” tanácsot. Helytelen ételek bevezetésének vezethet kiszámíthatatlan eredményeket.

Veszélyesebb, mint tanácsot kér az interneten. Az interneten, utánnyomást számos cikket a különböző, gyakran megkérdőjelezhető tartalmak. Elkülöníteni a „búzát a pelyva”, akkor szükség van egy meglehetősen részletes orvosi ismeretekkel.

Amikor csak lehetséges, és be kell vezetni kiegészítő táplálás csecsemők?

Sok anya bevezetni a szilárd ételek egy gyermek túl korán. Ebben a tekintetben, ezek alapján könyörületes nagymamák tanácsok. Régebbi rokonok azt tanácsolják, hogy kezdődik a szilárd ételek a lehető leghamarabb, amint a baba 3 hónapos. Tény, hogy néhány évtizeddel ezelőtt is gyakorolták már szilárd ételeket, de mindig halad előre. Az eredmények szerint az orvosi kutatások a régi gyakorlatot többször felülvizsgálták.A vizsgálatok szerint csalit csecsemőt kell beadni legkorábban hat hónap múlva kiderül. De a kérdés ebben az esetben a gyermek az anyatejjel. Palack-ételek bevezetésének elfogadható 5 hónap. De még mindig jobb, hogy kövesse ugyanazt a rendszert és bevezetni a szilárd ételek 6 hónap. Ellenkező esetben allergiás reakciót válthat ki, és egy csomó egészségügyi problémák a későbbi életben.

Miért nem lehet bevezetni a szilárd ételek előtt?

Tegyünk szilárd ételek, amíg a gyermek fordul hat hónapban - teljesen haszontalan a legjobb. A legrosszabb - lehet sokkal veszélyesebb. A lényeg az, hogy akár fél emésztési és endokrin rendszer a gyermek még mindig túl gyenge. Még ha egy olyan új fajta étel az étrendben a gyermek testét egyszerűen nem tud megbirkózni vele. Ez azt eredményezi, hogy túlzott terhet a gyomor-bél traktus, amely tele van problémákkal a jövőben aktív felfúvódás (kólika).

Nem szabad összetéveszteni a viszonylag kis mennyiségű étel: a gyermek elég csak egy-két teáskanál, hogy egy hatalmas megterhelést jelent az emésztőrendszerben. Ezért, a ételek bevezetésének sietni minden esetben nem lehet olyan hosszú, mint a gyomor-bél traktus és az enzim rendszer kellően „érett”. Palack-a legkorábbi nap az élet szembesülnek a tehéntej, így azok enzimatikus rendszer „növekszik” sokkal gyorsabb. Ha szükséges, a csalit, így a gyerekek meg egy hónappal korábban, mint a csecsemők anyatejjel.

Van egy alapvető szabály végrehajtását az új élelmiszer az étrendben. Kezdje bevezetni minden új terméket kell egy minimális 5 gramm (egy teáskanál). Minden nap meg kell növelni, hogy 5-10, majd 20 és 40 gramm, és így mindaddig, amíg az összeg az új élelmiszer eléri 100- 150 gramm. Az egész folyamat egy új termék bevezetésén a diétát kell tartania 1 hét (naponta növeli az étel mennyiségét).

Táblázat etetés baba anyatejjel és mesterségesen