Hogyan kell elnevezni a gyermek válasszon egy nevet


Hogyan kell elnevezni a gyermek válasszon egy nevet
Sokszor nem is gondolunk, hogy milyen magas az érték a nevét. De a neve - egy személy azonosító eszközéül szolgál individualizálódás és a személyre szabott.

Azt is feltételezzük, hogy a név nyomot hagy a karakter és sors. Van információ, és ez hatással lehet az egészségre.Mindez világosan beszél mellett átgondolt és megfelelően átgondolt választás egy nevet az újszülött fia (lásd Jelentés male names) vagy lánya (lásd Value női nevek).

Kiválasztása a baba neve - az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb tevékenysége a szülők. Egyesek már a fogantatás előtt, pontosan tudja, hogyan kell nevezni a gyereket. További kilenc hónap van vakarja a fejét ebben a kérdésben. Mások válasszon egy nevet csak megjelenése után a baba.

A törvények egyes országok megkövetelik a szülők, hogy hívja a gyermek nevét közvetlenül a szülőszobán a születéskor. Szerencsénk volt, egy kicsit - van egy egész hónap, hogy megismerjék a baba, és dönt a nevét. Ebben az időszakban, a szülőknek kell regisztrálni a gyermekek az anyakönyvi hivatal.

Gyakran az izgalmas folyamatát választott nevet már nem csak a szülők, hanem a nagyszülők. A családi tanács gyakran különbségek merülnek fel, és meggyullad heves vita. Az apák és a gyermekek heves vita és megvédeni a szempontból, azaz a választás késik.

Az ókorban ez a folyamat sokkal könnyebb volt. Gyermekek felhívta a naptár - a gyermek kapta a nevét, a szent, a napon született, és megkeresztelkedett. Elfogadását megelőzően a kereszténység emberi kend becenevet során változhat az élet. Ez a nicknév pont a külső vagy belső tulajdonságait a férfi, az ő különleges jellemzők vagy jelek. Ezért az őshonos magyar neveket „beszél” - például, Ludmila ( „kedves emberek”) és a Vladimir ( „birtokolja a világ”).

A kereszténység hozott új nevek - többnyire a görög és latin. Az emberek nem csak megszokták, hogy az idegen becenevek, így sokan két neve volt - a világi és egyházi. Fokozatosan azonban eleséget nevek váltak ismerős, ők kissé módosított és szerzett hasonlóságot őshonos magyar.

A nevek neologizmusok továbbra is megjelenik ma - már dokumentált esetek gyermekek bejegyzett neve alatt a „Google”, „Lamer”, „Hacker”, stb Nos, a nyelv folyamatosan változik -. Néhány szó a használaton kívüli, míg mások megduzzadnak szótár . Ezek a változások egyaránt érintik neveket.

Hogyan válasszuk ki a nevet a gyermek ma?


1. A naptárban. A szülők nézni a naptár, a dátum az a gyermek születését, és nézd milyen nevek vannak feltüntetve azon a napon (vagy a következő nap után a születési dátum). A választható lehetőségek között van kiválasztva, hogy melyik tetszik.

3. A etimológiai értelmében és a rejtély a név. Korábban, az emberek kaptak gyermekek nevét, csak egy felületes ismerete a származási és e szavak jelentését. Idővel azonban a polcokon kezdtek megjelenni a nevét szótárak amelyek információt tartalmaznak az etimológia és értelmét. Ma a legtöbb szülő, mielőtt a végső választás, biztos, hogy vizsgálja meg egy ilyen szótárakat.

Különösen érdekes, hogy a szülők egy rejtély (jellemző) a neve. Amikor kiválasztunk egy nevet egy pozitív választ, a szülők így beleraknod speciális jelentése van - válik egyfajta kód név, amely a szülők szeretnék, hogy a gyermek programozni bizonyos tulajdonságokat, amit nem lehet. A szülők később feladni egy gyermek, nem felel meg az elvárásoknak, így a pszichológusok azt tanácsolják, hogy ne vakon hivatkozhat az értelmezése neveket. Szótárak, ami hasznos lehet, amikor kiválasztják a neve: „szótár magyar személynevek” NA Petrovsky; „Szótár magyar személynevek” AV Superanskaya; „Szótár magyar személynevek” A. N. Tihonov és mások.

4. ezoterikus. Az asztrológia és a számmisztika bizonyítani hatását a nevét a sors az ember. Hogy vegye fel a gyermek egy jó név, meg kell, hogy egy nevet astronumerologichesky elemzés nyomon követni kapcsolatát a születési dátum. Hivatalos tudomány az ilyen dolgokat, mint tudjuk, szkeptikus, de sok szülő (különösen az anyák) szükségesnek tartja csak abban az esetben, kérje a véleményét nem csak a nagyszülők, hanem a csillagok.5. divat. Időről időre divatba ezek vagy más nevek - ami egy sandbox megy három és négy Katie Bruins. Sok szülő ugyanakkor úgy vélik, hogy válasszon egy nevet magadnak, tekintet nélkül arra a véleményére kívülállók. De aztán kiderül, hogy az „eredeti” ötlet oka egybeesett a többség véleményét. Ez a alattomosságukkal csábítanak a divat.

Így az utóbbi években tanúja őrület régi magyar nevek és egyházi - az általános iskolákban voltak Emeli Luke Adams, Trofimov. Mironov. Pelagia. Néhány éve, a legnépszerűbb nevek Magyarországon Anastasia és Alexander. Fehéroroszország - Anastasia, Daria. Artem. Vladislav. Ukrajna - Anastasia, Alina. Alexander Daniel.

6. Az eredetiség. Más szülők adnak a gyermeknek az ellenkező nem divatos, de az eredeti nevét. Néha anya és apa egyre kreatív mértéktelenül, és gyere fel a nevét, a gyerekek, nem nagyon különbözik a Dazdraperma és Kukutsapol. Például, egy lány a külvárosban úgynevezett Viagra, egy fiú Nyizsnyij Tagil - Prahlada. Figyelemre méltó, hogy ha egy gyerek egy ritka név, de nem valószínű, hogy átlépi ésszerű.

Amikor kiválasztunk egy nevet, akkor figyelembe kell venni néhány fontos pontot


1. A kombinációk nevek. Az elágazásnál neve és apai nem kell sok, egymást követő magánhangzó vagy mássalhangzó - egy ilyen kombináció gyakran torzítja, hogy sok fuvarozó nehéz nevet és apai nem okoz örömére. Például Yuliya Yurevna gyakran kéri Yuley Yurevnoy vagy Yuriey Yulyevna. És Alexander Alexandrovich neve egyszerűen San Sanych. „Yakov Lvovich” nehéz megmondani nélkül mángorlására.

Azonban ez nem csak a hangot. Név és apai ne legyen disszonáns egymással - ez gyakran előfordul, ha ezek eltérnek az „etnikai” vagy időponttal. Elfogadom kombináció Ivan Vashingtonovich Madison Petrovna vagy Pelagia Richardovna nem hangzik nagyon harmonikus. Ha a gyermek apja régi orosz nevét, amikor kiválasztják a nevet a gyermek jobb választás egy változata az azonos típusú. Ugyanez vonatkozik a külföldi, egzotikus és új nevek. Ez jól hangzik kombináció Pelagia Nikitichna, Ernest H. stb

2. A kombináció első és az utolsó név. Név és vezetéknév, valamint neve és apai, meg kell szólalnia harmonikusan. A szabályok ugyanazok - figyelni, hogy a hang és a hiánya disszonancia. Nem szükséges, hogy a gyermek egy egyszerű orosz név egy egzotikus nevét. Például egy kombinációja Dzhuletta Sidorova, Jeannette Lozhkina, Juan Carlos Gorshkov nem valószínű, hogy sikeres legyen.

Egzotikus nevű jócskán ritka Vengriyan nevek, gyakran rövid - például Metyu Rom hangok harmonikus, mint Metyu Polyakov. Egy másik fontos pont - a név nem rímel a neve. Sergey Vorobey Vita Kmyta, Yemelyan Shabalyan - ilyen kombináció is csúnya, és gyakran komikus.

3. Az apró neve. Kívánatos, hogy a választott név volt dallamos apró változatok. Például Anna - Anna, Annie, Nura. Ha nem rövid nevet, akkor is jön vele - és nem az a tény, hogy ez a fogalom azt szeretné, hogy nevét a hordozót.

4. kezdőbetűi. Egy kicsit, de lehet, hogy nem túl kellemes. A szülőknek kell figyelni - akár valami csúnya vagy kezdőbetűi adunk, sőt illetlen. A legvalószínűbb, Borisova Liliya Yakovlevna nem lesz izgalommal ezek kezdőbetűi.

Pszichológusok a kutatásban részt vevő nevében a hatása egy személy jellemét, ajánlott, hogy a született gyermekek télen, lágy, dallamos nevű amelyek sok magánhangzók és zöngés (p, l, m, n, d). Például, Yesenia, Arseny. Liliana, Vitalina, Miroslav, Benjamin, stb Ez a név célja kisimítani a „súlyosság” téli gyerekek.

A tavaszi gyerekek jobb választani szigorúbb neveket adni a bizalmat és erőt. Kemény nevek - azok, amelyek látszanak a hangok D, G, M, R, Z. Ez például Robert. Gregory. Bogdan. Gleb. Rostislav. Zlata, Kondrat. Bozhena, Bogdan, stb

Nyári gyerek fér hangzatos és szokatlan lehetőségek (Gold, Mariana Nazar) - a neve az add-gyermek aktivitás és elkötelezettség. Született az ősszel inkább nevezhetjük nyugodt, egyszerű nevek (Vadim Antonina Hippolyte, Pauline ..) - nyugodt és meleg neve lesz, mint ősz gyermek-realista.

Sok szép nevek, és a választás gyakran nehéz. De ne legyen túl buzgó, és hogy vegyenek részt a heves vita rokonok arról, hogyan kell elnevezni a gyereket. Emlékeztetni kell arra, hogy a név nem teszi az embert, hanem az ember - egy nevet!

Ismerje meg a jelentését és jellegzetes nevek


Hogyan kell elnevezni a gyermek válasszon egy nevet

Befolyásolja nevében a sors az ember


Befolyásolja nevében a természet és a sors az ember tanult sokáig. Név nagymértékben meghatározza a siker vagy kudarc a támogatását, ez szerves része az ember, az ő „hívókártya” a társadalomban. Sok különböző elméletek, amelyek leírják a kapcsolat egy személy nevét és a jövő élet. Ahogy a neve is befolyásolja a sorsa?

Tovább a teljes cikkhez >>


Hogyan kell elnevezni a gyermek válasszon egy nevet

Gyönyörű nevek a fiúk


Férfi nevek sokkal nagyobb, mint a női nevek, és sokan közülük a maga módján nagyon érdekes és szép. Emlékeznünk kell arra, hogy a nevet adja a fiát elkíséri egész életében. Mi van vezetve, válasszon egy szép név egy fiú? Vegyünk néhány iránymutatást választotta.

Tovább a teljes cikkhez >>


Hogyan kell elnevezni a gyermek válasszon egy nevet

Szép nevek a lányok

Tovább a teljes cikkhez >>