Hogyan kell használni a multiméter

Szia kedves olvasók sesaga.ru oldalon. Folytatjuk a beszélgetés kezdődött az első része a cikket Hogyan kell használni egy multiméterrel.

ellenállás mérése.

Sector ellenállásának mérésére alatt található állandó feszültségű szektor és öt részre osztható alsávokat külső méretei:kijelölő maximális értéket subrange, amelyen belül a mérés során.

Általában ez a része a mérő több egyetemes, és nem korlátozódik mérésére ellenállásokat. Vele, akkor ellenőrizze a használhatósági tranzisztorok, diódák, kondenzátorok, transzformátorok, tekercsek, stb

És így, kezdjük.
Szondák vannak telepítve a rések a mérési feszültségeket.

Hogyan kell használni a multiméter

Hogyan kell használni a multiméter

Ha az ellenállás értéke ismeretlen, folytassuk ugyanúgy, mint a mérési feszültségek. Nevezetesen, a kapcsoló a maximális mérési határ, és lefelé haladva a következő lépéseket, megkapjuk a kívánt eredményt. Amikor ellenállásának mérésére egy ismeretlen névértékű, nem számít, hogy milyen mértékben kezdő a keresést. Tester, így nem égnek.

Fordítás kapcsolót „200K”, amely megfelel egy 0-tól 200 Ohm, méréseket és a mért eredmények kijelzőn lásd: „01.1.” Itt, azt mondhatjuk, hogy a felekezet ellenállás körülbelül 1,1 kohm, de az előtte álló lábujj kínál még alacsonyabb mérési tartományban.

Eléri a határértéket „20K”, amely megfelel egy sor 0 és 20 ohm, és termel mérést. Most már elmondhatjuk, hogy a felekezet 1,2 ohm ellenállással. És mivel a nagy részét az ellenállások termelő háztartási készülékek egy ± 10%, plusz a pontossága a mérő, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy az ellenállás értéket találnak igaz.

Most, annak érdekében, hogy a kísérlet leereszkedünk magasságban limit „200 Ω», amely megfelel a 0-tól 200 ohm, és ismét mérjük.
A kijelző bal oldalán volt egy (1), amely azt mondja, hogy az ellenállás nagyobb, mint mérhető, a tartomány vagy egy kis szünetet. Ezért arra a következtetésre jutunk, hogy ez a határ termelnek mérése ellenállás csak legfeljebb 200 ohm.

Figyelem! Mielőtt ellenállás mérését az áramkörök biztosítják hiányában tápfeszültség bennük.

Gyártunk DC mérés.

Néha beállításakor az elektronikus áramköröket kell mérni jelenlegi erőssége az egyes elemek, áramkörök vagy komponensek. Ez az eljárás meglehetősen aprólékos és kevés tudás és készségek a rádióamatőrök, mert a tesztelő van kapcsolva sorba a tápegységet, és ha ott van a hiba kiválasztásában a mérési tartomány - viszlát „rajzfilm”.

Egyenáram szektor alatt található hálózati feszültség és a szektor négy al-sáv határain mérés:

Van egy nagyon fontos pont, hogy meg kell tudni, és ne felejtsük el: ha a mérési kis áramok akár 200 mA szondát helyezünk el a fészket, mint a rutin mérések:

Hogyan kell használni a multiméter

De amikor mérési DC 10A, a próbák vannak elrendezve a következőképpen:

Hogyan kell használni a multiméter

Ha jobban megnézzük a képet lehet látni, hogy ez a csatlakozó is a sor, hogy megtörni a szám 10A, jelezve, hogy ez a rés célja a magas áramok. Ennél a határ ellenőrizheti a díj összegének ceruzaelemeket. vagy egy multiméterrel mint ampermérőt a töltő.

A jobb érthetőség kedvéért a jelenlegi mérési, megmutatom vázlatosan az ábrán, hogy a mérő az áramkört.

A felső ábrán a DC érzékelő áramkör a határérték 200mA, és az alsó 10A. További részletek az aktuális írva a cikkben, olyan mérőeszköz, amely a jelenlegi. Hogyan mérjük az áram erőssége multiméter.

Hanggenerátor.És mi van egy utolsó mód, hogy már nem tekinthető - ez a hang generátor. A helyes dolog, és nagyon praktikus.

Ez gyakran használják a gyors hibaelhárítás a hangfrekvenciás erősítő fokozat vagy a javítás a vevők. Egy szóval minden, ami kapcsolódik a hangot, akkor ellenőrizze a hanggenerátor.

Hogyan kell használni a multiméter

Általános szabály, hogy erre a célra, az amatőr rádiós labor több függvény generátorok, de a felületi hibahely DMM generátor pontosan mire van szükségünk.

Ez a következőképpen működik: fordítjuk a kapcsolót a generátor és a „mínusz” próba hozott egy negatív vagy egy közös rendszer, és a „plusz” próba erősítő bemeneti szakaszában, és a hangot a hangszórók a megjavított gépet ellenőrző jel áramlását.

Mint látható, egy multiméter nagyon egyszerű: Meghatározza, hogy melyik paramétert meg szeretnénk mérni, akkor válassza ki a maximumot, mérések és az eredmények a képernyőn.

Csak légy óvatos és pontos mérési - gondolja át minden cselekvés.

És ha bármilyen kérdése van, nézd meg ezt a videót, és minden kell a helyére.

Kerestem egy leírást az azonos multiméter, ami volt esélye, hogy használja. Kerestem tisztán megjelenése, az „én” teljesen törlik az egész elrendezést. Azért jöttem át ezt a cikket ...
Nos Azt lehet mondani, tartsa a készüléket a kezében a 2. alkalom az életemben, de most könnyen megértsék a helyzetet. =)
Sok köszönet ...

Szia Sergey, kérem, segítsen megérteni. Az én multiméter (MACTH (MY-63)) a jobb felső sarokban van egy fészek. Hogyan kell használni a fészket, hogy ellenőrizze a használhatósági a tranzisztor? Kérjük, írja le a lehető legrészletesebben. Köszi előre.

Jó estét dimanis84!
Hogy ellenőrizze a használhatósági a tranzisztor segítségével a fészket, meg kell tudni, hogy hol van alapja, gyűjtő, emitter, és mi a tranzisztor. Ha megtalálta a pinout a tranzisztor, és meghatározzák annak vezetőképessége egy multiméter, hogy szükség van erre fészket eltűnik.
Ez az aljzat megfelelő kiválasztására pár tranzisztorok azonos nyereség. Vannak olyan rendszerek, amelyek fenn kell tartani egy pár tranzisztorok pontosan ugyanaz nyereség.

Használja a socket könnyen.
A lyukak a betűk «B» - bázis; «C» - kollektor; «E» - emitter tranzisztor szerint helyezze a pinout és vezetőképesség. A képernyőn egy bizonyos mennyiséget meg kell jelennie. Például: 168. Ha vannak nulla, akkor a tranzisztor hibás. Mégis azt kell vizsgálni, amint azt a cikket.
Sok szerencsét!

Hatalmas, hála neki az önzetlen segítséget nubam, mint én))) 😐

Szergej, meg tudná mondani egy multiméter választani, hogy mit és mért hőmérséklet és milyen zavaros, melyiket válasszam? Mert még korábban köszönöm!

Jó estét, Boris!
Ha nem rádióamatőr van otthoni használatra multiméterrel a legegyszerűbb megközelítés, mivel még csak mérni feszültség és ellenállás. Ezen túlmenően, a feszültség főleg változó. Az áram is nem biztos, hogy meg kellene mérni. Ez csak akkor, ha az akkumulátor töltése, amely nem rendelkezik fogóval.
És ha azt szeretnénk, hogy méri a hőmérsékletet - kérjük, keressen egy ilyen funkció.
Ügyeljen arra, hogy ezt a másik feladata az volt, „folytonosság”. Nagyon praktikus dolog ( „Hőmérséklet” és a „folytonosság” ugyanabban a készlet).

Funkciók mérési kapacitás, frekvencia, és mindenféle más harangok és a síp nem szükségesek, mert soha nem fognak használni, akkor miért fizetnek értük.
Legutóbb megtekintett egyszerű multiméter típusú tanácsot én nem, tehát ez az az ár, az én városomban, kezdve 400-600 rubelt. Drágább és kevésbé költséges, nem érdemes.
Sok szerencsét!

Szergej, mint mindig a tetején! Kap tippeket, köszönöm!

Jó estét Anatolij Snezhana!
KÖSZÖNJÜK: mosoly.
Nincs szó: |.

Ami a kapcsolat csillárok is kínál két cikket, hogy van festve, és megmutatja a kapcsolási rajzok egygombos kapcsolók és dvuhklavishnym, valamint hogy meghatározzák a fázis és a nulla vezetékek:

Ami a rövid vezetékeket nehéz megmondani. Itt meg kell nézni a helyzetet.
Én volt, hogy javítsa a probléma rövid dugasz vezetékek, mégis ez maradt a probléma, amíg nem „eltemetett”.

Próbálja kiterjeszteni a vezeték csavarozással. Ez azt jelenti, hogy a anyák, alátétek, anyák átmérőjű, például az M3 vagy M4. Mert a probléma Megpróbáltam mindenféle aljzatok adapterek és klipek, de sokáig nem volt elég. Bolt kapcsolatot tartott több mint egy éve, még nem kezdődött javítást. Talán az lenne állt, és még mindig. Nem tudom megmondani.

A harmadik probléma, akkor nem fogja elmondani senkinek. Csak azt mondják, az építők és plasterers.
Most eladott priborchiki keresni eltemetett vezetékek, úgy vélem, hogy a cső is meg kell tenni. Abban az időben, azt kellett összegyűjteni, mint priborchik a fúrás lyukak a falon, miután tapétázás, nyomja meg a vezetékeket.
Azt kell, hogy mondjam - meg kell szokva. A válasza tesztelni kell a helyszínen az elektromos vezetékek és csövek nélkül.

Elfelejtettem a legnagyobb „kivezetése” a lakásban - három kulcs és aljzat (konyha, WC, fürdőszoba és aljzat). De én lógott rajta még egy dupla kimenete prihozhki (a leggyakrabban használt hajszárító). Letettem nehezen, mert a szegény, nem is zárjuk. Mit és hogyan lehet egy alkalommal (nincs laza a vezetékek a berendezés!), Így volt szép és jó? A prihozhki kábel „fulladt” Stroebe (fal és lefelé a lábazat), tolta mögött az alaplap, majd - a padló alatt ( „átmeneti” proshtrobil), majd meghatározza a tetején a padlólapok. Ez időigényes Rabotka végezni. Nincs nem akarja megváltoztatni a csatlakozót. Kívánatos lenne, ha nem kap a régi vezeték-konyha-fürdőszoba WC-vel, és módosítsa a fények ... Valami gyors, Szergej?

Anatolij Snezhana!
Nem értettem az utolsó mondat:
„Szeretném, ha lehet kapni a régi vezeték-konyha-fürdőszoba WC-vel, és módosítsa a fények ...”

Mintegy aljzatok: „Azt kell javításra ugyanaz volt socket a kapcsolók a fürdőszoba és WC-vel, és én is elmúltával további konnektorba, de csak lefelé. És annak érdekében, hogy illeszkedjen a vezetékek kellett ütni elmélyítse helye az aljzatban közel 3 cm. A probléma megoldódott. "

Jó estét, Sándor!
Köszönjük!
Egy kicsit nem értem a kérdését ellenállással. Ha mérni a jelenlegi, a terhelés csak és lesz egy ellenállás. Tudni dolog a multiméter a kívánt tartományt.
Olvassa el a cikket a mérés a jelenlegi az alábbi linken:

Köszönöm, Szergej. Kérdeztem árammérő ellenállás outputted egy akkumulátort. Ma már tudjuk,. És ezen a linken sok információt, de ebben a cikkben nem található. De ez nem számít, kaptam egyszer frissülnek ismerete a fizika és minden „ustakanilos”)))