Hogyan kell használni az internetet

Az a kérdés, hogyan kell használni az internetet, érdekelt minden kezdő számítógép-felhasználó. Megszerezni a szükséges alapvető készségek erre nem nehéz. Mi csak azt az információt ebben a kérdésben, nézzük sorrendben és kombinációban.Mi az internet

Ahhoz, hogy sikeresen használja az internetet. meg kell értenie az alapvető szempontok kapcsolódó működését.

Mindegyik jellemzői a helyszínen külön is. Linkek be a megfelelő oldalra kerülnek a végén ezt a cikket. De mielőtt olvasni őket, hogy jobban megértsük a szükségességét, hogy olvassa el az alábbi információkat.

Egyes funkciók a helyszínen

Amellett, hogy az otthoni és irodai számítógép-felhasználók, közkeletű nevén a helyi számítógépen. csatlakozik az internetre a különböző speciális számítógépek úgynevezett szervereket. Dolgoznak éjjel-nappal, és ezért folyamatosan elérhető a hálózaton a többi számítógép csatlakozik hozzá. A szerver található oldalak - speciális tárhely a nyilvánosan hozzáférhető információk. Bárki lehet bérelni szervert, és helyezze valamilyen információ, ezáltal a saját honlapján.

Minden oldalon van egy honlap - az oldal, ahonnan „kezdődik” honlapon és a megnyíló első bejáratánál az oldalon.

Vizuálisan, egy másik fontos jellemzője a szöveges és más típusú hiperhivatkozások, hogy ha az egérrel rámutat rájuk. megváltoztatja a megjelenését, fordult a nyilak a kéz mutatóujjával hosszabbítani (lásd. ábra).

Böngészők és az alapokat a velük dolgozó

Hogyan kell használni az internetet


InternetExplorer böngésző beépített Windows operációs rendszert. Azaz, mindig azon a számítógépen, amelyen telepítve van az operációs rendszer, amely a legtöbb számítógépek és laptopok hazánkban.

Ahhoz, hogy indítsa el a böngészőt be kell menni a „Start” menüt (kattintson a gombra, hogy azt mondja: „Start”, vagy amelynek kör alakú Windows embléma helyezett a bal alsó sarokban), majd kattintson a lehetőséget a „Programok” (vagy „Minden program”), meg a programok listáját szükséges böngészőt, és kattintson a bal egérgombbal (lásd. ábra. a képre kattintva a bal egérgombbal a nagyításhoz).

Hogyan kell használni az internetet

Hogyan kell használni az internetet

Ahhoz, hogy gyorsan vissza az előző oldalra a böngészőben általában be egy különleges gombot (a bal felső sarkában a ablakban). Ez általában megjelenik mutató nyíl balra (lásd. Ábra). Lehet a jobb nyíl gombot, amely az ellenkező hatást (nincs minden böngésző).

Hogyan kell használni az internetet

Számú lapot meg lehet nyitni egyszerre, határtalan és csak attól függ, a hatalom a számítógépet.

Lapok nagyon kényelmes, ha például azt szeretnénk, hogy megtekintheti és összehasonlíthatja tárolt adatok több helyen, valamint más hasonló esetekben. Nem nehéz használni őket. Hasonló eljárást a következő: elindítja a böngészőt, menjen az első oldalon. Ezután nyissa egy fül kattintva a megfelelő gombot (lásd. A fenti ábrát). Ezen a lapon lépjen a következő oldalon. Ezután nyissa további egy lapot, és fordítsa el a harmadik hely, stb Ha rákattint a címkék megnyitott lapok bal egérgombbal, akkor gyorsan válthatunk nyitott oldalakat bennük.

Meg tudod csinálni még egyszerűbb - meg kell, hogy lebeg az egeret a hivatkozásra, majd kattintson az egér kerék (kivéve forgás közben a kereket is betölti a gomb).