Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

Az öblítés az orr - a szükséges higiéniai eljárás, amelynek során eltávolítjuk a kéreg, zavarja a normális légzést. Minden szülő tudja, hogyan kell megfelelően mossa ki az orrát ápolási baba, annak érdekében, hogy elkerüljék a kellemetlen, sőt veszélyes következményekkel jár: például gyulladás a hallás cső. Ezen túlmenően, gyakrabban, mint hidratálja az orrnyálkahártya, a kisebb baktériumok és vírusok lesz esélye, hogy közvetlenül a szervezetbe.Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

Higiéniai és megelőzése

Neves gyermekorvos EO Komorowski azt mondta, hogy a nazális mosás feleslegessé válhat, ha a lakás állandóan fenntartjuk a tisztaság és a páratartalom, és maga a szoba rendszeresen sugárzott.

Azonban az új szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogyan kell tisztítani a gyerek orrát, és kívánatos, hogy indítsa el ezt az eljárást a lehető leghamarabb, még a kórházban vagy az első néhány nap után mentesítés ellenére az elégedetlenség is. Anya és apa gyakran félnek károsíthatja a baba, de ha gyorsan cselekedni, de csak óvatosan, nincs kockázat. Éppen ellenkezőleg, a szabad légzést elősegíti a nyugodt alvást, a normális etetés, és ennek következtében a jó hangulat a baba. Ha a gyerek ideges volt, sírt, ő veszi és azonnal dobja a mellkas, nem hibáztatom mindent a panaszát: talán babák csak nem tud lélegezni, és meg kellett tisztítani a fúvókát.

Általában minden reggel, kívánatos kezdeni higiénia: a gyerekek élet első hónapjaiban megmosta a szemét egy vatta áztatott forró vízben, majd meg kell tisztítani az orrát: egy speciális fültisztító pálcikát megnedvesített dugóval gyerekek (vagy a szokásos párolt napraforgó) olaj és gyengéden tisztítja mindkét orrlyukba. Azt is csavarja a gyapot az ostor, dip vajat, és enyhén megható mindegyik orrlyukba, távolítsa héja. Gyerekek nem szeretik ezt a folyamatot, ezért kell körültekintően járnak el, de gyorsan, rendíthetetlen tiltakozások és még nyöszörgött morzsákat.

havi Technology

Ha azonban a csecsemők vagy orrdugulás, ő lihegve szippantja alvás közben, meg kell hívni a gyermekorvos. Tehát, az első alkalom után a kórházból való kikerülés egy csecsemő tartható normál orrfolyás, amelyek nem igényelnek kezelést. Ebben az esetben, ha orrfolyás - a vírusos jellegű, mosás nélkül nem lehet csinálni. Hajtsa végre az eljárást, tekintettel a korban a baba.

Tehát, ha a morzsa alig egy hónappal, nazális mosás, hogy naponta többször (legalább 5, erős torlódás - óránként éber órákban) csöpög mindkét orrlyukba sóoldattal, amely értékesített minden gyógyszertár.

Tisztítása előtt orrod, akkor főzni magad, és például azt sugallja, Dr. Komarovsky. 1 liter vizet vesznek 1 teáskanál só, amely után az oldatot alaposan összekeverjük.

Mindazonáltal, ez jobb, hogy feltölteni a gyógyszertár lehetőségek előre: mindig van kockázata, hogy vásárolni túl nagy só rosszul oldódik vízben, és a mosási árthat a baba, főleg a nagyon fiatal. Továbbá, lehetőség van arra, hogy egy kis koncentrációban húslevest kamillakivonat helyett sóoldatot.

Három hónapos baba tiszta orr lehet egy eldobható fecskendő tű nélkül: jobb, ha inzulint (térfogat - 2 ml).

 • Telefon ott oldatot baba oldalára fektetve
 • felváltva esett neki egy pár csepp mindkét orrlyukba.
 • Ezt követően, a baba feje szüksége van egy kis vissza lehet dobni. Előfordul, hogy a baba kezd megfojtani megoldás, hogy ömlik a torkán. Ebben az esetben van szükség, hogy gyorsan be a morzsákat a hasán, és gyengéden megérinti a hátán.


Közel fél év, amikor grudnichok már jól tartja a fejét, lehetséges, hogy mossa az orr majdnem ugyanaz, mint egy felnőtt:

 • a fecskendőt vagy izzó oldatban
 • bébi ülés
 • mérsékelt nyomás alatt bevezetni folyadékot.
 • Head morzsákat kell billenteni enyhén csökken: így a folyadék könnyebben fog áramlani.
 • Második felnőtt ebben az időben, hogy a medencében, amely csatorna a megoldást.

Veszélyek és segítők

Tisztítsa meg a csecsemő orra kell óvatosan: túl nagy nyomás okozhat folyadék lépjen be a hallás cső, vagy az orrmelléküregek, amely tele van arcüreggyulladás vagy középfülgyulladás. Sőt, hangsúlyozza, hogy a gyógyászati ​​aeroszol fúvóka, amelyben a kész oldatot is nyomás alatt, után lehet használni évben.

Sok nagymamák szeretném ajánlani csepegtető orra gyerek különböző olajokat vagy hígított gyümölcslé aloe. Gyermekorvosok is javasoljuk, hogy várjon az első és a második minimum 2 éves elkerülése érdekében az allergiás reakciókat.

De nazális aspirator, közismertebb becenevén sopleotsosom, plusz nem lesz pontos. Most a gyógyszertár megtalálható a legváratlanabb és a különböző modellek. De az öltöny és a legegyszerűbb, mechanikai, ő maradt nyereséges pénzügyi szempontból. A design nagyon egyszerű: az egyik végén egy gumicső csatolt fúvóka, amely bekerül az orrát a baba, a másik - az egyik, hogy úgy a szájban felnőtt. Becseppentése után oldatot, vagy egyszerűen csak a túlzott mennyiségű nyálka szülő levegőt szív át a szívókészülék, így a morzsa elkezd lélegezni szabadon. Slime köt speciális tartály szűrővel lehet tisztítani és főtt.

Tekintettel arra, hogy a gyerekek megismerjék saját fújja ki az orrát, hogy 2-2,5 éves egy ilyen elszívóval egy inhaláló (vagy porlasztó függ a költségvetési szülők) tekinthető hasznos megszerzése.

Lásd még:

Kiemelt cikk:

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

Az előnyök és értékét a szoptatás sokat beszélnek. Azonban nem minden nő tud felmutatni egy kellemes élmény a folyamat. Sokan szenvednek a fájdalomtól, és mert a Tovább »

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  Az anyatej kétségkívül a legideálisabb étel egy gyermek számára. Szoptató anya úgy érzi, szelíd és félénk érzéseit a baba. Anya és gyermeke közti Tovább »

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  Jodomarin van a listán, a szükséges gyógyszerek alkalmazások, mint a terhesség és szoptatás alatt. Mi okozza az ilyen igény jódot a női test? Tovább »

  Érdekes Online:

  • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  Az érdeklődés a fiatal anyák etetőszék sokáig volt az oka számos viccek és nevetségessé az interneten. Azonban cal grudnichka, azaz a színe, gyakorisága, a következetesség és Tovább »

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  A legfontosabb módszere pumpáló kézi szivattyú anyatejbe. Bár a folyamat kézi mellszívóval vesz igénybe sok időt, nem igényel további hardver, és ezért a leginkább megfizethető. Tovább »

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  A legharmonikusabb befejezése szállítás az első csatlakozóeszköz a mell. Ez alatt a néhány másodperc alatt az anya és a gyermek születése egy erős érzelmi kötelék és az enyhe alkalmazkodás a baba Tovább »

 • Hogyan kell helyesen és biztonságosan mossa ki az orrát ápolási baba

  Szülés - idő nemcsak korlátlan boldogságot, hanem egy csomó kérdést, amelyet zömében az etetés. A legtöbb anya megpróbálta elkerülni a mesterséges táplálás, ösztönösen tudta, hogy Tovább »