Hogyan kell megnyitni egy üzleti növekvő szamóca az alapoktól kezdve egy üzleti terv számításai

Üzleti növekvő eper nyereséges magas árrés 100%. Ez nagy és állandó kereslet a bogyó. A statisztikák szerint a fogyasztás szamóca növekszik évente 20% -kal. Margó szamóca, főleg téli időszakban 300%. Ezért az üzleti epret termeszteni egy lista néhány igen gyors projekteket. Annak ellenére, hogy látszólagos egyszerűség az üzleti, eper igényel komoly és folyamatos ellátást.

Előnyei és hátrányai az üzleti növekszik eper

A magas hozam 70-100% és a különbözet ​​kilogrammonként tenyésztett eper

A komplexitás az eladás a nyári szezon miatt a nagyszámú versenytárs

Gyors megtérülés az első szezonban, egész évben aratás

Nagy beruházási költségek az építési üvegházak, set-up segédberendezések és szaporítóanyagok

Védelem a növények a kedvezőtlen időjárási körülmények

A szegényebb ízt, mint a szamóca, a nyílt terepen. Meg kell teremteni a megfelelő légkört az üvegházban

Eper - Szezonális bogyó, ez csak késő tavasszal és kora nyáron. Máskor meg csak vásárolt fagyasztott vagy formájában jam és lekvár. Ahhoz, hogy távolítsa el a növény téli időszakban kellett szerelni a üvegházhatást okozó és a vásárlás többször virágzó fokozatú semleges nap.


Többször virágzó eper fajta - egy növény, amely alkot a bogyók az ágak az év a termés lehet előállítani többször egy szezonban.

Összehasonlítva más bogyós gyümölcsök eper kiemelkedik a legnagyobb termelékenységét. Eper - egy kedvenc csemege sok gyermek és felnőtt, gazdag ásványi anyagokban és C-vitamin, E, A, PP, B csoport, valamint N. ellenére a nyereségesség és a megtérülése az üzleti, epret termeszteni üvegházakban igényel speciális tudást és berendezések (világítás, fűtés) a megteremtsék a megfelelő környezetet a megtermékenyítés.

Összehasonlításképpen, a költségek a projekt nyílt terepen - 15 ezer dollárt, a költségek a szervezet az üvegházak - 120 ezer dollárt.

A választás az ültetési anyag

Amikor kiválasztja palánták Fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb és leginkább, hogy a jó termés bokor nőtt a hajszállal az első vagy másodrendű. Ezek a bogyók teljesen megtartja a tulajdonságait, és a minősége a szülő növény. Be kell, hogy gondosan vizsgálja rozetta a levelek - erősnek kell lennie, zöld, nyoma sem volt a sérülés vagy betegség. A gyökérzet kell jól fejlett és erős. A maximális hozam stabilan mutatnak ilyen eper fajták: Cam; Elsanta; Red Capuleti ei; lesz; glim; Vigee.

Meg kell vigyázni a szobában, ahol a tervezett művelési bogyók, és felszerelések. Üvegházak három típusba sorolhatók: Element (termesztésére használt palánták), üveg és polikarbonát.

Hogyan kell megnyitni egy üzleti növekvő szamóca az alapoktól kezdve egy üzleti terv számításai

Típusú üvegházak növekvő szamóca