Hogyan kell megnyitni egy üzleti növekvő szamóca az alapoktól kezdve egy üzleti terv számításai

Üzleti növekvő eper nyereséges magas árrés 100%. Ez nagy és állandó kereslet a bogyó. A statisztikák szerint a fogyasztás szamóca növekszik évente 20% -kal. Margó szamóca, főleg téli időszakban 300%. Ezért az üzleti epret termeszteni egy lista néhány igen gyors projekteket. Annak ellenére, hogy látszólagos egyszerűség az üzleti, eper igényel komoly és folyamatos ellátást.Előnyei és hátrányai az üzleti növekszik eper

A magas hozam 70-100% és a különbözet ​​kilogrammonként tenyésztett eper

A komplexitás az eladás a nyári szezon miatt a nagyszámú versenytárs

Gyors megtérülés az első szezonban, egész évben aratás

Nagy beruházási költségek az építési üvegházak, set-up segédberendezések és szaporítóanyagok

Védelem a növények a kedvezőtlen időjárási körülmények

A szegényebb ízt, mint a szamóca, a nyílt terepen. Meg kell teremteni a megfelelő légkört az üvegházban

Eper - Szezonális bogyó, ez csak késő tavasszal és kora nyáron. Máskor meg csak vásárolt fagyasztott vagy formájában jam és lekvár. Ahhoz, hogy távolítsa el a növény téli időszakban kellett szerelni a üvegházhatást okozó és a vásárlás többször virágzó fokozatú semleges nap.Többször virágzó eper fajta - egy növény, amely alkot a bogyók az ágak az év a termés lehet előállítani többször egy szezonban.

Összehasonlítva más bogyós gyümölcsök eper kiemelkedik a legnagyobb termelékenységét. Eper - egy kedvenc csemege sok gyermek és felnőtt, gazdag ásványi anyagokban és C-vitamin, E, A, PP, B csoport, valamint N. ellenére a nyereségesség és a megtérülése az üzleti, epret termeszteni üvegházakban igényel speciális tudást és berendezések (világítás, fűtés) a megteremtsék a megfelelő környezetet a megtermékenyítés.

Összehasonlításképpen, a költségek a projekt nyílt terepen - 15 ezer dollárt, a költségek a szervezet az üvegházak - 120 ezer dollárt.

A választás az ültetési anyag

Amikor kiválasztja palánták Fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb és leginkább, hogy a jó termés bokor nőtt a hajszállal az első vagy másodrendű. Ezek a bogyók teljesen megtartja a tulajdonságait, és a minősége a szülő növény. Be kell, hogy gondosan vizsgálja rozetta a levelek - erősnek kell lennie, zöld, nyoma sem volt a sérülés vagy betegség. A gyökérzet kell jól fejlett és erős. A maximális hozam stabilan mutatnak ilyen eper fajták: Cam; Elsanta; Red Capuleti ei; lesz; glim; Vigee.

Meg kell vigyázni a szobában, ahol a tervezett művelési bogyók, és felszerelések. Üvegházak három típusba sorolhatók: Element (termesztésére használt palánták), üveg és polikarbonát.

Hogyan kell megnyitni egy üzleti növekvő szamóca az alapoktól kezdve egy üzleti terv számításai

Típusú üvegházak növekvő szamóca