Hogyan kell mérni a cukor a vércukormérő és hogyan kell választani

Ma, amikor a diabétesz előfordulása vesz szinte járvány természetében, a jelenléte egy hordozható eszköz, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan meg a glükóz szintje a hazai létfontosságú.Még ha a család nem cukorbeteg, ellenőrzi a vércukorszintet ajánlott legalább évente egyszer. Ha az orvos adta diabétesz előtti, akkor jobb, ha nem késlelteti és a lehető leghamarabb, hogy a mérő. Költségei a vásárlást, és kellékek fogják kompenzálni menti egészségre.

Miután megvette glyukomera fontos, hogy helyesen elvégezni az elemzést eljárást. Lehetséges, hogy az első néhány alkalommal nem lesz túl sikeres, de semmi különösen nehéz ezeket az intézkedéseket is. Először lassan olvassa el az utasításokat, hogy a mérő, majd többször újra olvasni az utasításokat a helyes megtöltését tesztcsíkok a vér.

Lépésről lépésre útmutató

Hogyan kell mérni a cukor a vércukormérő és hogyan kell választani

Ahhoz, hogy a cukor a számok voltak hiteles legyen, akkor tartsa be a következő sorrendben:

 1. Készítsük el a készüléket, hogy a munka, előkészíti a szükséges kellékek - lándzsa és néhány (csak abban az esetben) tesztcsíkok. Ellenőrizze, hogy a lejárati dátum valójában csíkok. Ismét ellenőrizze, hogy a mérő van kódolva az aktuális tétel csíkokra. Ha volt egy hiba, ismételje meg a kódolási folyamat egy speciális chip. Kap egy naplót és egy tollat. Nem szükséges, hogy mossa meg a kezét először, majd foglalkozik a készítmények!
 2. „Amikor a sebész műtét előtt” jó élvezet szappanos kézzel. Ezt követően, fontos, hogy alaposan mosson kezet szappannal le a folyó meleg vízzel. Soha ne mossa meg a kezét hideg vagy sokkal melegvíz! Használatával a meleg víz növeli a vérkeringést is, olyan mértékben, hogy biztosítja a szükséges beáramló kapilláris vérből.
 3. Ne törölje meg kezeit, alkohollal vagy alkoholtartalmú folyadékok (cologne). Maradványai alkohol és / vagy olajok és zsírok torzítja az elemzés a kép.
 4. Nagyon fontos - ha kezet mosni, meg kell szárítani őket is. Célszerű, hogy ne törölje, azaz a száraz bőr természetes.
 5. Ne rohanjon, hogy egy defekt! Tegyen be egy tesztcsíkot a mérő, és várja, hogy igazolják a felirat a mérő képernyőn.
 6. Mielőtt a lándzsa szúr újra, győződjön meg róla, hogy a bőr a szúrás helyén száraz. Ne félj a fájdalomtól - Modern lándzsák bőr szúrásához hihetetlenül vékony csíp, és leszúrni őket gyakorlatilag megkülönböztethetetlen egy szúnyogcsípés. Ne használja lándzsák szúrt többször nélkül speciális sterilizációs!
 7. Miután szúrás nem rohan azonnal, hogy kitöltse a csík! Vegyünk egy pár sima masszírozó (Burst) mozgásának irányát a perifériáról a szúrás helyére. Ne nyomja le az ujját durva - erős megnyomásával vezet a kerítés az elemzés a „kövér és a nyirok” helyett kapilláris plazmában. És ne félj, hogy „elveszti” az első Blutwurst csepp - használja az elemzést a 2. csepp jelentősen javítja a mérési eredmény pontossága.
 8. Az első csepp tiszta, száraz vatta, tampon vagy illatosított száraz ruhával.
 9. Nyomja össze a második csepp, töltse ki a tesztcsíkot, és tedd be a készüléket.
 10. Ne hagyatkozzon kizárólag a memória a készülék a program, és mindig rögzítse az eredményt egy különleges napló, amelyben írni: számértéke a cukrot, a dátum és az idő mérése; milyen ételeket evett; vették gyógyszerek; inzulin beadására és milyen mértékben történt. Nem lesz baj, és leírást a szinten felmerülő napi fizikai és pszicho-emotsionalynyh terhelés.
 11. Kapcsolja ki és távolítsa el a mérő a gyermekek kezébe, és védve a nap helyszínen. Óvatosan csavarja a fiola tesztcsíkot, ne tárolja hűtőszekrényben - csíkok, sőt szorosan zárt tartályban, a kívánt helyiség hőmérsékletet és száraz levegő. Ne feledje, hogy a pontosság a vércukorszint plazma élettartama függhet.


Egyáltalán nem szégyen, és lesz egy természetes vágy, hogy egy vércukormérő látogatása során egy endokrinológus - egy orvos viszi mindig a megértés és jelzi az esetleges hibákat.

Vigyázat

Hogyan kell mérni a cukor a vércukormérő és hogyan kell választani

Ha valamilyen okból úgy döntöttek, nem veszik a vért az ujj és alkar vagy kéz, az előállítási szabályokat a bőr szúrás ugyanaz marad. Azonban ebben az esetben, hogy növelje a mérési idő étkezés után 20 percen pontos intézkedések cukor - 2 órától 2 óra és 20 perc.

Otthon, vérvétel kell elvégezni éhgyomorra vagy 2 órával étkezés után a hitelesített glükométer, és csak a megfelelő tesztcsíkok. Mérésére vércukorszint jobb étkezés után, talán csak hogy állítson össze egy táblázatot az egyes glikémiás választ kell adni bizonyos élelmiszerek. Végezzünk ilyen vizsgálatokat cukorbetegek kell egyetértésben a kezelőorvos.

Cukorbetegek számokkal mérjük a glükóz szintjét a vérplazmában, hogy életbevágóan fontos, ezért különös figyelmet kell fordítania a kiválasztás a készülék és a tesztcsíkok rá. Flight tesztcsíkok, a régi és az „hazudozni” mérő torzíthatja az eredményeket, és vezet a beteg halálához.

Hogyan válasszunk egy vércukorszintmérő

Tanácsok jobb viszont a kezelő endokrinológus, aki segít kiválasztani a megfelelő modellt. állami juttatások az eszközök maguk és a tesztcsíkok állnak cukorbetegek számára. így az orvos mindig tisztában, hogy milyen tartományban áll rendelkezésre a közelben gyógyszertárakban.

Jelenleg a legnépszerűbb tartják elektrokémiai modellje. Ha a készülék megvásárlásakor az otthoni használatra megelőzésére és az első alkalommal, akkor először meg kell értenünk az árnyalatok a következők:

 • Értékeljük a rendelkezésre álló tesztcsíkok és költségeit. Ha szeretné megtudni, hogy van-e eltarthatósága a csomagolás felnyitását követően. Megállapított állandó jelenléte a kiválasztott modell - a készülék és a tesztek meg kell egyeznie a márka.
 • Ismeri a garancia a pontosság és a gyártó által megadott megengedett hiba szinten elemzett mutatók vércukorszint. Különösen fontos, hogy győződjön meg arról, hogy a készülék nem reagál a „minden cukor” a vér, de csak értékeli a glükóz jelenléte a plazmában.
 • Határozza meg a kívánt méretet a képernyőn, és a nagysága a számok a kijelzőn, a háttérvilágítás, és a jelenléte a magyar menü.
 • Kitalálni, mit kódolási mechanizmust egy új sorozat lemezt. Az idősek jobb választani az automata változata a kódolást.
 • Emlékezz a minimális mennyiségű plazmát, hogy szükség lesz elvégezni a vizsgálatot - a leggyakoribb alakjai 0,6-2 ml. Ha az eszközt kell használni a gyermekek vizsgálat, akkor válassza ki a készüléket a kisebb értéket.
 • Nagyon fontos - a metrikus mértékegységek mutatja az eredményeket? A CIS elfogadott mol / l, a többi - mg / dl. Következésképpen, átalakítani egységeket kell arra, hogy egy mól / liter = 18 mg / dl. Az idősebbek, az ilyen számítások problematikus.
 • hogy a javasolt memória mennyisége elengedhetetlen (változat 30-1500 mérés), és hogy a program nem szükséges számítva átlagosan eredménye a hét, 2 hét, egy hónap.
 • Határozza meg a szükséges kiegészítő funkciók, többek között az adatátvitelt a számítógépre.

Az egyik legjobb eszköz, hogy használják az otthoni, hogy az „ár-minőség” most úgy egy japán «Contour TS» - nem igényel kódolást, könnyen kezelhető, a szavatossági ideje a tesztcsík nem függ a csomag felbontása, és csupán 0,6 ml vért.

A vakok és látássérültek lesz egy nagyszerű eszköz modell Clever Chek TD-4227A, amely képes „beszélni”, és olvassa el az eredményeket az orosz.

Fontos, hogy kövesse az állomány - csere a régi változat a modern, folyamatosan végezzük a gyógyszertárakban!