Hogyan kell mérni a levegő páratartalmát a lakásban - az összes volt sokk

légkondicionált szobában befolyásolja a jólét az emberek benne. Normál páratartalom hozzájárul a kényelmes jelenlétét a szobában. Ebben az ütemben hatással lehet a különböző tényezők. Például télen, mert az állandó levegő akkumulátor élettartamát kiszárad. Legérzékenyebbek a környező légkörbe a gyerekek, sok orvos javasolja, hogy különös figyelmet kell fordítani erre a mutató.Hogyan kell mérni a levegő páratartalmát a lakásban - az összes volt sokk
Túl száraz légtér hátrányosan befolyásolja a nyálkahártyákat. Az első, hogy szenved a szem, az orr, a torok és a légutak.

Ne próbálja meg csökkenteni a helyiség páratartalma alatt ezeket a jeleket. Még a szaharai relatív páratartalom 25%.

Hogyan kell mérni a páratartalom a házban?

Van egy táblázat leírja a függőség telítettségi nyomás a hőmérséklet
Telítési víz gőznyomása a víz felszíne fölé különböző hőmérsékleteken, HPA

Az alapvető mérési módszerét páratartalom pozitív hőmérsékleteken Psychrometric. Opredennyh páratartalom leolvasott végzett két hőmérő pontossággal 0,1 Celsius fok. Egy hőmérő méri a levegő hőmérséklete, és a második hőmérő van csomagolva egy ronggyal, így mutatja a saját hőmérsékletét, ami függ a párolgás intenzitását a víz felszínén. Minél kisebb a vízgőz a levegőben, annál erősebb a párolgás a felületről a második hőmérő, és az alsó a mért.
Valójában, egy ilyen rendszer a két hőmérő nevezett nedvességmérő.Higrométerek vannak osztva hat típusok: súlya, haj, kondenzációs, kerámia, film és elektrolitikus. Annak ellenére, hogy a különbség fajta ilyen eszközök, van egy közös bázis, ezek határozzák meg a páratartalom harmatpont számítás típusát vagy a száradási mérési módszer.
Pszichometriai ellentétben higrométer tartják a legpontosabb eszköz, a meghatározási módszer a nedvesség és a végső leolvasás a mért paraméter alapján számított pszichometriai és táblázatok.

Az elmúlt években, lehet vásárolni a nyílt piacon egy másik típusú készülék a páratartalom mérés - digitális hőmérő ellátva nedvesség indikátor. Ezt fel lehet használni, hogy meghatározza nemcsak a hőmérséklet és a páratartalom szintjét, hanem hogy megtudja a közelgő időjárás változásokat.

Hogyan kell mérni a páratartalmat a szobában?

Hogyan lehet növelni a páratartalmat az emberek jogorvoslatok

Folk párásítás alapok lesz nagy segítség azoknak, akik még nem sikerült megszerezni egy speciális eszköz, hogy a rendelet a nedvesség a szobában.

  1. A leggyakoribb módja -, hogy egy nedves törülközővel vagy lap az akkumulátort. A szövet melegítjük, és a víz elkezd párologni. Amikor a törölköző száraz, meg kell nedves újra.
  2. Ha nem akar menni a mosdóba minden alkalommal száraz ronggyal lehet elhelyezni tartályt vízzel az akkumulátort. Ebben az esetben meg kell vizet adni pár naponta.
  3. A víz tartályban elhelyezett bútorok (szekrények, például), a párolgás lassan megy végbe. de a páratartalom, miközben továbbra is emelkedik.
  4. Tudod, hogy egy tál vizet az akkumulátor közelében. Ez csökkenti a végén a kötést. hajtva több sorban. A másik végén található az akkumulátort. Víz a kötést folyamatosan emelkedik és elpárolgott a hő.

Segítség a levegő páratartalmának és háztartási dolgokat. Köztük:

Most vásároljon egy eszköz, amely méri a páratartalmat otthon, semmi gond. Nagyon népszerű elektronikus eszközök kombinált belső és külső érzékelővel. Külső hozott kívül a doboz, és a készülék otthon marad. Egy ilyen készülék megjeleníti, és a hőmérséklet és a páratartalom, és beltéren egyaránt. Tele eszközöket egy másik design, minden attól függ, az ár. Akkor vásároljunk külön és páratartalom vagy nedvességmérő. Természetesen az ár függ a pontosság és a mérési tartományban. Vannak további funkciók, mint például egyes modellek eltárolt mérési mutatják a maximális és minimális olvasmányok.

Megnövekedett páratartalom a lakásban