Hogyan kell mérni a vércukorszintet, a cukorbetegség

Vércukorszintet

A fő cél a cukorbetegség kezelésének tartani a vércukorszintet, mint a normál sokkal közelebb, mint lehetséges. Sajnos, az emberek úgy érzik lényegében képtelen cukor szintje csökken 4-10 mmol / l. Hogy ez az álnokság a cukorbetegség, mivel a magas vércukorszint vezet szükségszerűen a szövődmények kialakulásának. Csak a rendszeres és gyakori önellenőrzés a vércukorszint lehetővé teszi, és az orvos, hogy megítélje a helyességét a betegség kezelésében. Ezen túlmenően, az otthoni lehet pontosan meghatározni a szintjét ketontestek, cukor és fehérje a vizeletben. Ezek a mutatók is segít az orvos, hogy a hatékonyságot, és megakadályozza a szövődmények kifejlődését.Annak érdekében, hogy értékelje a kompenzáció a szénhidrát-anyagcsere, nem elég, hogy végezzen önellenőrzés a vércukorszint a kívánt frekvencián. Van egy speciális kulcs, amely tükrözi az átlagos vércukorszint az elmúlt 2-3 hónapban. Hívta glikált hemoglobin (HbA1c). Meg kell határozni a laboratóriumban 3-4 havonta. Szintjének növelése a glikozilált hemoglobin (a fenti 6,5%) azt jelzi, hosszan tartó hiperglikémiával (emelkedett vércukorszint a normál tartomány fölé).

Között a glükóz szintjének a vizeletben, és van egy világos összefüggés a vérben. Cukor a vizeletben akkor történik, amikor a vér szintje meghaladta a 10 mmol / l. Ez magyarázza a helyzetet, hogy kérdéseket vet fel egyes betegeknél miért vércukorszint éhgyomorra jó (például 6 mmol / l), és a napi vizelet is magas. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán egy ember cukrot emelkedett jelentősen meghaladja 10 mmol / l, így megjelent a vizeletben. Így abban az esetben gyakoribb a napi vércukorszint cukor a vizeletben nem folytat semmilyen további információt, és azt nem tudja meghatározni.

A hiány a szénhidrát és / vagy inzulin a szervezet nem kap energiát glükóz és kell helyette zsírraktárak üzemanyag. Ketontestek termékei zsír lebontását. Ezért, egyes esetekben szükség van, hogy ellenőrizze a jelenlétét aceton (ketontestek) a vizeletben. Ezt kell tenni a nagyon magas vércukorszint (több egymást követő meghatározás fenti 14-15 mmol / l), a kísérő betegségek, különösen mivel a hőmérséklet emelkedik, a hányinger és a hányás. Ez lehetővé teszi, hogy időben diagnosztizálni dekompenzáció cukorbetegség és a diabéteszes kóma megelőzésére. Vannak speciális vizuális tesztcsík meghatározására ketontestek a vizeletben.

A fehérje mennyiségét a vizeletben kerül meghatározásra annak érdekében, hogy megakadályozzák a diabéteszes nefropátia kifejlődésének - egy nagyon veszélyes a cukorbetegség szövődményei.
Fehérje a vizeletben miatt előfordul, hogy kárt erek és károsodott vese- szűrés funkciót. Nephropathia nem mutatkozik a korai szakaszában, és mert annyira fontos, hogy rendszeresen tesztelni mikroalbuminuria (minimális koncentrációjú fehérje a vizeletben). Ehhez, akkor adja át a vizeletet a laborba, vagy használjon egy speciális tesztcsík. Az 1-es típusú cukorbetegség ilyen elemzéseket csinálni 1 alkalommal fél év, 2-es típusú cukorbetegség minden évben.

Rendszeres vérnyomás mérésére (BP) is segít az Ön állapotát, és megakadályozza a nephropathia. Beszélje meg orvosával, hogy milyen szintű a vérnyomást, akkor támogatnia kell. Általában a vérnyomás 130/80 Hgmm nem haladhatja meg a A legegyszerűbb módja annak, hogy a vérnyomás mérése egy elektronikus vérnyomásmérő.

Laboratóriumi diagnózis a cukorbetegség

Egy független laboratórium vitro kínál a klinikai kutatást, amely segít nyomon állapotát saját cukorbetegség.

Mivel otthon mérni a vércukorszintet? - témája a hét - a magazin „szupermarket” - Kirov és Kirov régióban

Mérni a vércukorszintet otthon van egy speciális eszköz - a mérő. Meter - mérésére szolgáló eszközt a glükóz szint szerves folyadékok (vér, cerebrospinális folyadék, stb ...). Hozzá vannak szokva, hogy állapotának ellenőrzésére a szénhidrát-anyagcsere a cukorbetegek.Számos módszer mérésére

Az utóbbi években széles körben használt hordozható vércukorszintméröihez mérésekhez otthon. Elegendő, hogy tegyen egy csepp vért egy eldobható jelzőlemez szerelt glukózoxidáz egy bioszenzor, és néhány másodperc, a koncentráció a vérglükózszint (glikémia) ismert. A különböző laboratóriumok, módszerek és készülékek a glükóz szabványok különböző, a módszer glyukozoksidantnogo - 3,33-5,55 mmol / l, feltéve, hogy a mérést végezzük éhgyomorra. Néhány órán belül az étkezés után a glükóz általában 1,5-2-szer magasabb.
A mérő nem használják, mint egyetlen egység, és benne van a sor önellenőrzés cukorbetegek. Glükóz komplementer félig réthasogatók szúróeszköz (fogyóeszközök: beállítva eldobható lándzsa), a toll (félautomata fecskendőt adagolására és beadása inzulin) és egy sor cserélhető patronok inzulinnal. Jelenleg is vannak egyszeri (nem újratölthető) tollat. speciális elemek és az akkumulátorok táplálják vércukorszintméröihez (akkumulátorok). Vércukor készül glükométerek egyszer használatos tesztcsíkok.
Jellemzően minden egyes gyártó gyárt egyedülálló a mérő tesztcsíkok, amelyek csak kompatibilis egy adott modell a mérő gyártó.

A működési elve vércukorszintméröihez oszlanak fotometriai és elektrokémiai
Fotometrikus Glükóz - meghatározza elszíneződés tesztzóna reakciójából származó glükóz a speciális anyagokkal a csíkra. Ez az úgynevezett első generációs eszközök. amely elavult technológia. Meg kell jegyezni, hogy ezeket az eszközöket kalibrálják kapilláris teljes vér.
Elektrokémiai Glükóz - mérő glikémia mutatók összhangban az aktuális érték jelenik meg, amikor a vér glükóz-reakcióval, specifikus anyagok a tesztcsíkon (amperometria). Ezek az eszközök már a következő generációs technológia, amely lehetővé teszi, hogy minimalizálja a külső tényezők hatása az eredményekre, és kap egy pontosabb leolvasást, főleg az idő múlásával. A legtöbb ilyen eszköz van egy kalibrációs plazma.

Meg kell jegyezni, hogy Magyarországon a legtöbb rögzített eszközök, egészségügyi intézmények felmérése glükóz szintje perifériás vérben. Van egy másik elektrokémiai módszer - coulometry. Ez magában foglalja a mérési teljes töltés az elektronok, által kibocsátott azonos eljárással. Előnye, hogy szükség van egy nagyon kis mennyiségű vért.

Glukométerrel. szabályokat a vércukor mérésére. - Nyizsnyij Novgorod méz piaci

Az önálló vércukor mérésére, meg kell vásárolni egy vércukorszint-mérő. Ezt meg lehet tenni a katalógusban webáruházunkban. A glükométer - egyszerű, jó minőségű és teljesen fájdalommentes műszer vércukorszintet. Az alábbiakban talál hasznos tippeket mérő cukor.

Hogyan kell elvégezni a vércukor mérésére?

Megfelelő vérvétel az egyik legfontosabb megszerzésének feltételeit pontos eredményeket, ha meghatározzuk a vércukorszintet.
Vegye figyelembe az alábbi alapvető szabályok:

A glükóz koncentrációt (WHO norma)

  • Ha a hét folyamán, amikor mérésével éhomi cukorszintjét fenti 6, 3 mmol / l minden esetben forduljon endokrinológus.

    Milyen gyakran kell mérni a vércukorszintet.

Betegek 1-es típusú cukorbetegség, különösen fiatal korban, ajánlott elvégezni önellenőrzés a vércukorszint minden nap, naponta többször (legalább az étkezések elõtt és lefekvés előtt, és rendszeres időközönként étkezés után). Betegek 2. típusú diabetes mellitus idősek, akik megkapják a diéta és a hipoglikémiás szerek, lehet, hogy jó néhány meghatározásokat a héten, de mindig különböző napszakokban. További szükséges mérések, ha változik a hagyományos életmód (testmozgás, társbetegségek, utazás). Ügyeljen arra, hogy beszéljen orvosával, hogy milyen gyakran kell mérni a vércukorszintet.

A diabétesz megelőzésére elegendő, hogy ellenőrizzék a cukor szintjét havonta egyszer, előnyösen különböző napszakokban.

Hogyan készüljünk fel a mérés, hogy pontos eredményt?

Ahhoz, hogy egy eredmény a vércukorszint, ha figyelembe éhgyomorra, amire szüksége van:

1. Az utolsó étkezés legyen legkésőbb 18 órán át. A megelőző napon
2. reggel étkezés előtt, vízzel (vagy más folyadékkal), és a fogápolószer kell mérni a vércukorszint eljárás, betartva a mérési szabály.

Miért különböznek a cukor kapott eredményeket a kórházakban és otthon a mérő?

A cukor mennyiségét a vérben állandóan változik. Ez azért van, mert a hatása alatt számos tényező a test különböző sebességgel forgatja a megemésztett étel a cukor különböző sebességgel hasonul
Ne feledje: az akut és krónikus betegség vagy változás gyógyszerek befolyásolhatják a vércukorszintet. A betegség akkor rendszeresen ellenőrzi a vércukorszintjét

Befolyásoló tényezők a mérés pontosságát a vércukorszint.
  • Nem egyezik a kód által megadott kódot a mérő tesztcsíkok
  • Piszkos, piszkos kéz
  • Ha tényleg nyomja az ujját szorítani egy nagy csepp vér
  • Piercing nedves helyen
  • Ugrás a szakasz a katalógus „glükométer”

    A legérdekesebb híreket