Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Mindannyian szeretnénk, hogy széles kilátások, hogy képes legyen kommunikálni a különböző témák és van tapasztalata a különböző területeken az élet. Jobban néz ki, hogy jobb - nem a legrosszabb emberi vágyak, amelyek szorgalmazzák önfejlesztés és önképzést.Természetesen, miután elolvasta néhány cikket, vagy akár ellátogat a borkóstoló tanfolyamokat, hogy nem lesz egy profi kavistom vagy sommelier, hanem tanulni a művészet alapjait a választás lehetséges.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Ha meglepni magad kérdezi, hogyan lehet ezeket az ismereteket hasznos lehet a mindennapi életben, csak még nem kóstolta a finom bor, egy korty, amely magával ragadja a boldogság.

Mi megy meglátogatni, meghívja barátait otthonaikba, vásárolni a kis ajándékokat a barátok felett, és anélkül. És minden egyes alkalommal, elhatározta, hogy vesz egy jó üveg bort, megáll habozva előtt polcokon üvegekkel. Nem értette az elvek hogyan kell kiválasztani egy italt, leggyakrabban, reméljük, csak a szerencse és a tapasztalat az eladó.

Itt az ideje, hogy úgy érzi, tudatlan a bor osztály, annál is inkább, emlékezni néhány alapvető szabályok nem nehéz.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Amíg el nem éri azt a pontot, ahol az árnyékban a színe az ital meg tudja határozni a borvidéken és a szüreti betakarítás, a vezető asszisztens a kiválasztási megjelölik.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Valamennyi bor kötelező adatokat a gyártó, régió, évjárat, évjárat, különböző használt szőlő, a kifejezés ital öregedés hordókban, alkoholtartalom. Ha például nem szerepel az expozíciós idő - ez azt jelenti, hogy a bor általában nem tudta tartani a hordó, és azonnal öntjük sérti a technológiát.

Egyes címkék csak olvasható költői jelzőket „finom szőlő”, „minőségi alapanyagok francia borászok”, nem egy konkrét fajtát vagy fajtákat a szőlő. Valószínűleg ez a bor szőlőből maradékot, és elvárják tőle, gazdag ízű, a csepp cseppen, nem szükséges. Néha információk a fajta pont a hátsó címkén. Kivétel - drága borok Franciaországban, amelyet az állam által a saját származási helye.Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

A hiánya a termés évben a címke megmutathatja, hogy az ital készül, vagy a koncentrátum, vagy a segítségével a kémia. Gyártás és a felhasznált szőlőfajták nem jelentenek csak asztali borok.

Egy jó gyártó helyezi a címkén a rövidítést a nemzeti minőség-ellenőrzés, például AOC, DOC, DOCG. Mindenre emlékezni egyáltalán nem szükséges, de fontos megjegyezni, egy dolog - minél közelebb a tetején a levelet az ábécé és a hosszabb betűszó, annál nagyobb az ital minőségét.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Ha meg szeretné vásárolni a minőségi bor, figyeljen annak költségét. Igen, ha a szomszéd a ház teszi fény gyümölcsbor, a jószomszédi tud eladni, hogy te és a 50 rubelt, de a gyártó nem sérti egy összetett folyamat, nem engedi magát, hogy ilyen nagylelkű. Átlagosan egy minőségi üveg bor a világ bármely pontján kerül nem kevesebb, mint 6-7 euró.

Ha a költségvetés szűk, jobb feladni a bor és vásárolni sütemények tea. Végtére is, 100 $ kapsz pontosan hígított, foltos, ízesített az alkohol előállítása megkérdőjelezhető. A legjobb, ez az ital nem csak finom, és a legrosszabb esetben - akkor kap egészségügyi problémák.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Amikor kiválasztunk egy bort meg kell figyelni, hogy a tartályok, amelyben öntjük. Előnyben részesítik a üvegek. Ez a leginkább környezetbarát módja a tárolás és garantálja a minőségi bor. Nézd meg a megjelenését a címke, akkor nem lehet hanyag, szabaddá vált ragasztóval. Amikor kinyitja az üveget, fontos, hogy nézd meg a dugót - ez legyen tiszta, száraz, száraz, nincs látható nyoma a bor.

Sommelier megnyitása egy üveg, és még szippantás a dugót. Semmilyen kellemetlen szaga van a hibás terméket, vagy a helytelen tárolás a palackok. Ma, műanyag dugóval és hagyjuk a jó borászati ​​technológiával szintén nem torpant meg.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort

Ismerve az alapjait borválaszték, akkor továbbra is támaszkodni a saját ízlése és anyagi képességeit a közelgő esemény formátumban. Mások inkább száraz borokat, hogy valaki - dúsított. Hal, tenger gyümölcsei és fehér hús - fehérbor. Steak - piros.


De ez nem dogma, sok jól ismert borászok és sommelier próbál egy új módja annak, hogy felfedje a borok harmóniáját gyökeresen ellentétes ételeket.

Ha megy, hogy látogassa meg, és nem tudom, a következő téma a menüben, akkor a legjobb, hogy rögzítse kétféle bort. Csak abban az esetben.

Ami különösen jól reprezentálja a sokszínűség a bor úgy dönt, nem olyan fontos. A fő megértése a bor - ez egy kifinomult ital, ami csak hozzá, hogy az öröm a jó társaság, a jelentős eseményeket, a szeretteiket.

Hogyan kell tanulni kiválasztani a megfelelő bort