Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik

A legtöbb mai szülő szeretné keresztelni a baba, és nem is a lehető leghamarabb. Keresztelés - az egyik legfontosabb esemény az ortodox keresztények. Az egyház azt mondja, hogy egy gyermek születik már bűnös, így kell tisztogatás, hogy Isten és az ő őrangyala, elvitte az ő védelmét és a gondozás. Megkeresztelkedett Church találja a baba nevét, amit át kell vennie az egész életét. Ez válik nyugodt, engedelmes, kevesebb beteg.Mikor a gyermek megkeresztelkedni?

Koráról és a konkrét időpontokat, amikor azt szeretné, hogy végezze el a rítust a keresztség, baba, nem, de úgy gondoljuk, hogy ez jobb, hogy ne ez után negyven napon születése. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egy nő negyven nap még nem tisztázta a szülés után, és az ő jelenléte a szertartás szükséges, és a baba és az anyja. Figyelembe véve a fiziológia, a gyermek, akkor ajánlott a keresztelésre őt életkora 3 hónapig hat hónapig. Nem lesz szeszélyes, csendesen állni tartja a szentség.

Szerint a régi legendák, a baba a keresztség előtt nem mutatja, hogy a kívülállók

Hogyan készüljünk fel a keresztséget a baba?

Előre, keresse fel az ikon bolt ad részletes tájékoztatást az eljárás a szertartás, és az adatokat, hogy a gyermeket, keresztszülők.

Jelenleg sok jelentős esemény próbál jó képet készíteni. Kívánják ezt, akkor kap az áldást a pap.

Szervezése gyermek keresztség. Keresztszülők anya és apa
Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik

 • A baba kopás új, fehér ruhát, a lányok a kötelezően szükséges, hogy fedezze a fejüket egy sálat, vagy a motorháztető. Nem tilos a víz, és táplálja a gyermeket a ceremónia alatt.
 • Keresztanya és apa javasoljuk, hogy válassza közeli barátok és rokonok. Lehetetlen navigálni, amikor kiválasztják a pénzügyi helyzete. Szerepet kell játszania csak erkölcsi tulajdonságok ezek az emberek és az Istenbe vetett hit. Ők lesznek a második gyermek a szülők. A kereszt (a címzettek) kell megkeresztelt emberek, akiknek életkora nem kevesebb, mint 12 év. Ha valaki megkérdezte, hogy megkeresztelni a gyermeket, nincs joga visszautasítani. A címzettek vállal felelősséget a baba az Úr előtt. Keresztszülők imádkozzanak róla, kérjük az Urat az ő egészségét, és nem csak a nap a szertartás, de az élet. Gyakori provedyvanie keresztfia, és ad neki ajándékba - is lesz a felelősség.
 • A címzettek nem lehet férj és feleség, szeretők, idegenek, a nők a menstruáció alatt. Egy terhes nő is, nem tud meghívni godmothers.
 • Cross (ajánlott ezüst) a baba meg kell vásárolni a keresztapja. Ő fizet az ünnepségen. A feladatait keresztanya tartalmazza a vásárlás törölköző és undershirts, amelyet be kell tartani az ünnepség után nem törlődik. Ha egy gyerek beteg, akkor a baba kikötőben.
 • Hiányzik a hit, a keresztelésre a baba nem tud. Ez nem csak a címzettek, hanem a szüleik.
 • Kívánatos, hogy a nap a szentség nem esik egybe a szigorú böjt, fontos vallási ünnepek.
 • A keresztelő jelen kell lennie csak a legközelebbi. női ruházati kell szigorú - egy szoknya vagy ruha a térd alatt, a fej kell borított fejdísszel. Men viselt ruhák. Ruházat lehet a sötét színek, de nem fekete.
 • Név keresztség baba el tudja hagyni a világi, ha igen, és az ortodox. Válassz egy nevet keresztség általában valami, ami tetszik a szülők. Megadhatja a gyermek védő és tiszteletére, hogy nevét a gyermek. Gyakran válasszon egy másik opciót - megkeresztelte néven Szent kinek napja esik napján a szertartás.

Hogy a gyermek keresztség ünnepség

 • ünnepség időtartama körülbelül 1,5 óra.
 • A templom baba csomagolva egy törölközőt, a címzettek bekerülnek a kezében - egy fiú tartja a keresztanya, és egy lány - a keresztapja.
 • A szertartás kezdődik a kiejtés a keresztségi fogadalmat keresztszülők. Ezek válaszolni a kérdésekre, ahelyett, hogy a baba apja.
 • Ima után kiejtése címzettek (a „hit”), háromszor ő hozza a gyermeket szentelt víz. A szertartás kíséri ima.

Prayer "Creed":

Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek, minden látható és láthatatlan dolog. És az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten Fia, az egyszülött, egyszülött az Atya előtt minden korosztály; Fény Fény, valóságos Isten a valóságos Istentől, nemzett, de nem teremtmény, az egyik az Atyával, mielőtt az összes világok. Számunkra emberekért, a mi üdvösségünkért leszállott a mennyből, és megteszi a hús által a Szentlélek, és a Szűz Mária, és emberré lett. Megfeszítették számunkra is Pontius Pilate alatt, és szenvedett és eltemették. És feltámadt a harmadik napon az írások szerint. És felment a mennybe, és ül a jobbján, az Atya. És jönnek újra dicsőségben ítélni élőket és holtakat, és országának nem lesz vége. És a Szentlélek, az Úr, az életadó, az Atyától származik, az Atya és a Fiú sopoklanyaemogo és megdicsőült, aki beszélt a satu. Az egy, szent, katolikus és apostoli Egyház. Vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára. Várom a feltámadás a halálból, és az élet a világon. ámen

 • Ekkor a pap hozza a baba testét mirha, ábrázol egy kereszt.
 • Ezután a baba ruha ing, hozott egy kereszt. A lányok hozott egy sapkát. Úgy gondoljuk, hogy ha a fiatalabb gyermek megkeresztelte a ruhákat, amelyek megkeresztelkedtek az ő testvére, akkor mindig békés.
 • Ennek jeleként hála Isten új életet baba keresztben vágott hajuk.
 • A végső fázisban az, hogy szertartás churched. Lányok, hogy a kép a Szűzanya, és a fiúk az oltáron.
 • Ebben az egyházi ceremónia befejeződött.

Hiedelmek, babonák kapcsolódó keresztség baba

Öntsük a keresztvíz csak a fa alatt, és semmilyen esetben nem a lefolyóba.Ha a baba sír az ünnepségen, így nem lesz boldog.

Az első pohár során az ünneplés a keresztség a gyermek, meg kell dobni a mennyezet. Akkor a gyermek növekszik magas és egészséges.

Church harangok ünnepség előtt - a messenger boldogság a gyermek számára.

Az esküvő egy fiatal pár előtt keresztelő - jó jel. De a temetés a késő - rossz.

Valaki másnak a házat, hogy a baba keresztelőn nem tudja elviselni.

Nem ajánlott, hogy díszíteni a keresztségi ruhát piros elemekkel.

Az adott név a gyermek a keresztségben, nem tudom, idegenek.

A címzettek kell, anélkül, hogy üljön le, állj fel ünnepségen.

Nem lehet megváltoztatni a rögzített időpont az ünnepségen.

Előnyösen egy nap kereszteljek csak egy csecsemő.

Azon a napon, a szertartás nem vehet részt az üzleti.

Úton a templomba nem beszél hangosan hova menjen vagy jöjjön. Még ha mindenki körül tud a közelgő esemény, nem kell hang azt.

Godson első nő, hogy egy fiú, egy ember - egy lány. Egyébként nincs magánéletem lesz rendezve.

Rokonok és barátok haza, ne nyissa ki az ajtót senkinek, amíg a gyermek nem megkeresztelt lesz haza a szüleimmel.

Az eső azon a napon, amikor a szertartást elvégezték - a nagy öröm.

Nem tudja alkalmazni, közel a keresztelő.

Végén a szertartást kell küldeni haza, anélkül, hogy bárhol, és megállás nélkül, még akkor is, ha az esemény nem ünneplik otthon.

Ha az apa nevet választotta, a gyermek, vitatkozni vele, és a kereslet, hogy változtatni, akkor nem.

Svyachenaya víz maga kell szárítani a baba arcát törölgetve nem szükséges.

Nem ajánlott, hogy megvásárolja a gyermek egy arany kereszt.

baba keresztelőn Celebration

Hogy megünnepeljük a keresztelőn a gyermek vett be a házba, ahol lakik. Sok modern szülő inkább megjelölni az esemény egy étteremben, kávézóban. Ebben az esetben el kell foglalni egy külön helyiség, ahol nem lesz lehetőség, hogy a baba aludni, pihenni, ez az ő ünnepe, és ez jelen kell lennie.

Ahol ünneplik az ünnep, a szoba kell díszített fehér arany elemekkel. Ezek a színek szimbolizálják tisztító, hő és fény. A terem díszített egy posztert, festett nap a fénykép középpontja beillesztett tettes ünnepe. Lehetőség van, hogy képviselje az angyalok, templom kupolák és kék. poszter háttérnek fehérnek kell lennie, és a legtöbb azt tiszta maradni. Az ünnepség alatt a vendégek részt vehetnek a marker és írd kívánságaikat a baba rajta.

Ünnepén a közeli barátok felkérik, és az asztalon, mint egy kezel kell sajttorta (ha megkeresztelkedett a fiú), vagy rakott (ha megkeresztelkedett lány). Nélkülözhetetlen tál ebben a táblázatban a gabonafélék, liszt élelmiszerek (kivéve a palacsinta), valamint a baromfi. Nem tud enni napján a keresztelőn át az ünnepi asztalra sertés ételekhez.

Hagyomány, hogy a baba édesanyja kell meglepni a vendégeket személyesen elkészített étel, egy ismeretlen (esetleg a család egy régi recept, vagy a népszerű recept, de a változásokat, vagy kiegészítéseket a hostess).

Hogy a gyerek gazdag keresztszülők kell próbálni az összes ételeket, hogy szolgálja az asztalnál.

A régi időkben, a gyermek apja készített egy speciális zabkása - keserű, nagyon sós, fűszeres. A mai ünnep hagyománya van, hogy teljesen helyénvaló.

Ha nyaralni vannak gyerekek, akkor be kell nyújtaniuk egy édes élvezet. Keresztelők már régóta tekintik a nyaralás a gyerekek, így a több gyerek is jelen lesz az ünnepen, annál jobb. Mint szórakoztató tud biztosítani színezés, lehetőleg bibliai témákat. Amikor a gyerekek el fog térni, meg kell adni nekik, és velük semmilyen édességet, hogy emlékeznek a keresztség, a gyermek.

És a gyerekek és a felnőttek is jelen lehet az édes meglepetés keresztelési bonbonnieres. Ez a hagyomány a modern, de kap ilyen ajándékokat a vendégek mindig öröm. Ezeket meg kell tenni a megfelelő stílusban - ábrázoló angyalok, keresztek, lágy színekkel.

Az alkoholfogyasztás során az ünneplés a templom megengedett, de csak nagyon korlátozott mennyiségben. Kívánatos, hogy ez szentségi bor. Különös figyelmet kell fordítani az ima. A vendégek a szülőkkel és a címzettek kell imádkozni a gyermek egészségére.

Akkor mondj egy imát, hogy a gyerek egészséges

Ima a gyermeke egészsége:

Mintegy Premiloserdny Isten, az Atya, Fiú és a Szent Lélek, osztatlan Trinity imádunk és megdicsőült, nézzetek a tender szolga (e) Az (ok) (gyermek neve) betegség rendelkezett (th); Hagyja neki (neki) minden bűneit (lány); Hozzátok (ő) gyógyulás betegség; vissza neki (neki) egészség és erő telesnyya; Hozd neki (neki), és dolgodenstvennoe blagodenstvennoe élet mirnae Ön premirnae és jó, hogy ő (lány) hozott nekünk (és) hálás könyörgéssel, hogy téged, az All-Bőség Isten és az én Maker. Istennek szent anyja, a mindenható közbenjárását te segíteni imádkozni Fiad, Istenem, a gyógyulás a szolga (ek) Isten (név). Minden szentek és angyalok az Úr, imádkozz Istenhez a beteg (beteg) a szolga (név). ámen

Zene közben ünnepségek nem hangzik túl hangos.

Keresztszülők kell hagynia az utolsó ünnep.

Hogyan ünneplik a keresztelő otthon? Versenyek és szórakoztató ünnepe a keresztelő

 1. Meg kell készíteni előre egy doboz egy kis lyuk a tetején, markerek, papír. A vendégek oszlanak markerek és papír, és kérte, hogy írjon neki kívánja a gyermek, és vidd őket a dobozba. Ez lesz megnyitni a baba, ha felnő.
 2. Előre elkészített nagy fehér papírlap és egy markert. A vendégek azt mondta, hogy a megkeresztelt gyermek - fehér, üres papírlapot. Ők viszont kerülnek föl a tulajdonságai, amelyek a baba. A betegtájékoztató is tárolja az elkövetkező években.
 3. Keresztszülők intézkedik vizsgát tündérmesékben. Ezek gyűljenek a csapat és megszervezni az eseményt. A győztes az a csapat, amely több, mint emlékezni tündérmesékben.
 4. Nem gyűjtött feloszlatása a csapat, akkor nekik egy verseny megoldására titkait. Általában ezek a gyermekek feladványokat vagy kapcsolódó gyermekkori oktatás és a fejlesztés.
 5. Parancsok ugyanabban a készítményben (készítmények kívánság szerint változtatható). A helyiség szétszórt játékok, a csapatok gyűjteni a versenyt.

Az ünnepség alatt a keresztszülők lehetne ünnepélyesen bemutatott feljegyzést az új feladatokat - gyakran meglátogatni a keresztfia (keresztlánya), ne felejtsük el, hogy adjon neki ajándékba, mindig készen áll, hogy segítsen neki, hogy barátok szüleivel.

Hasonló bejegyzések

Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
Az összeesküvések, varázslók közbenjárás Miasszonyunk, valamint jelek, hiedelmek, rítusok kapcsolódó ünnep a védelme az Istenanya →

Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
Amikor a jegyzet közbenjárás Az Istenszülő és egyre Szűz Mária. Istoriyapravoslavnogo ünnep →

Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
Mi rítusok tölteni szenteste (Sochevnik)? Hogyan találgatás Szenteste? →

Tetszik Youtube? Azt akarja, hogy barátok veled :)

 • Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
 • Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
 • Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik
 • Hogyan keresztelni a baba szabályok és megkeresztelkedik