Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Elég gyakran, kertészek szembesülnek azzal a problémával, hiányát vagy a felesleges nedvességet, amely öntözi a növényeket. Ha beszélünk a legmelegebb időszakban a szezon, a növényeket öntözni kell naponta, lehetőleg készítsen ilyen manipulációk este.Azonban nem minden esetben lehet biztosítani egy ilyen lehetőséget. Ebben az esetben el kell látni csepegtető öntözés kezük közül hulladék anyagokból. Ez segít megoldani a problémákat hangot. Egy ilyen rendszer nem csak időt, hanem a szilárdság, csökken a vízfogyasztás, és hogy elegendő nedvességet, amely mossa ki a növények.

Tervezési jellemzők csepegtető öntözés

A munka megkezdése előtt ismerkedjen meg a technológiai jellemzők és előkészíti az összes anyagok és eszközök. Fontos, hogy tervezni, és a terület öntözésére. Víztartály kell elhelyezni egy nagy távolság a felület, amely a folyadék haladt a gázvezeték.

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

A tartály van csatlakoztatva vezeték vezetéken, míg a pólót meg a víz is be kell nyújtani. Fektetésére csővezeték szüksége műanyag cső, amelynek átmérője egyenlő kell legyen, hogy 5 cm-es. A szűrő lesz szükség, pólók tömlők és szerelvények ellátva daruk.

A mester kell vigyázni jelenlétében kazettára vagy a kerti tömlő. Ha rendezze csepegtető kezük közül hulladék anyagok, fontos gondolni, hogy mit válasszon térfogatú víztartály. Ez a paraméter függ a terület a terület.

Javasoljuk, hogy megvédje a tartály belépő ultraibolya, különben a víz válhat a kedvező környezet kialakulását és algásodás, ami eltömítheti a csöveket.

Ne használja a kád, mint egy áttetsző műanyag tartály, mert ez a leginkább fogékonyak a megjelenése zöld alga. Felszerelése csepegtető kezük közül hulladék anyagok, el kell készítenie egy műanyag cső, amely elvégzi a kerti tömlő. A csővezeték túl tökéletes az ilyen termékeket. Nekik van sok előnye, például a könnyű telepítés, kivéve a korrózió, alakíthatóság és egy kis költség.

ajánlás varázsló

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Ha a használni kívánt öntözésére növények műtrágya, akkor a raktárból a vízoldható vegyületek, amelyek mentesek a finom részecskék. Ha nem veszik figyelembe ezt a szabályt, az öntözőrendszer válhat eltömődött.

Építése csepegtető öntözőrendszer

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Ha rendezze csepegtető kezük közül hulladék anyagok, akkor először meg kell készíteni a terület jelöli meg. Ezután folytassa a telepítést. A GM kell vágni a szívótömlOEre gázvezeték. Útján adapteren és egy csövön csatlakozik a csapvíz rendszer. Tap a tartályba vizet kell csatolni némileg meghaladja az alsó szinten törmeléket és üledék nem tudott bejutni a tömlőt. Végén a cső kell lennie zárt szelep.Ha alkalmazni, mint a dugó szelep, ez lehetővé teszi az öblítő a csővezeték, ha a szükség úgy kívánja. Között a kádat vízzel, és egy központi cső telepíteni a szűrőt, akkor tartani törmeléket és üledék, megakadályozza eltömődés.

Jellemzők a munkálatok

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Ha szüksége van egy csöpög anyag kéznél egy ilyen rendszer nagyon egyszerű, hogy gondoskodjon. Központi tömlő must carry hosszában rész van elhelyezve merőlegesen ültetés. A tömlő fúrólyukak és szelepeken keresztül telepített tömítésekkel öntözési szalagot minden ágy. Szalagot kell elhelyezni hosszában az ágy.

Miután végre a csatlakozó elemek vannak ellátva dugók a végén. Erre a célra leggyakrabban előre elkészített darab szalaggal, amelynek átmérője 1 cm. A szalagot kell hajlítani a végén, miután a szegmenseket kell készíteni, hogy fel rá. Gyűrűk segítségével rögzítse a szalagot teljes hossza mentén a rendszer. Ha ilyen csepegtető öntözés az országban a saját kezét, ez lehetővé teszi, hogy öntözni paradicsom, uborka, amelyeket üvegházban helyezzük el, vagy kultúrnövények, amelyek a szabadban.

Egy alternatív kiviteli alak szerint a csepegtető öntözőrendszer

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Használhatja a hagyományos műanyag palackok elrendezése a leírt rendszer. De ez a megközelítés optimális csak túlméretezett területekkel. Egy ilyen rendszer képes arra, hogy pontosan adagolt öntözés növények 4 napig. Ez a technológia, mint általában, üdülő nyaraló, akik a lehetőséget, hogy vigyázzon a kertben csak a hétvégén. Kiválaszthatja a két lehetőség egyikét. A szereléshez a palackot ki kell dolgoznia, amelynek térfogata változik 1,5 és 2,5 liter.

Az első módszer

Hogyan készítsünk egy kerti csepegtető öntözés az országban saját kezűleg

Mi továbbra is, hogy hogyan lehet, hogy a csepegtető öntözés saját kezűleg. A nyak kell zárni fedele, és az oldalán, hogy több nyílás, számuk függ a talaj szerkezetét. Ha a talaj homokos, ez elegendő ahhoz, hogy a három lyuk, ha a talaj agyagos, szükséges, hogy a 4 lyuk. Palack ástak a földbe, akkor legyen mélyebb 15 cm. Csomagolás között elhelyezett kirakodás nyaktól felfelé. A víz átfolyik a nyak, a lyukak lehetővé teszik, nedvesítsük meg a gyökereket. A fedél ajánlott, hogy egy lyuk, amely kiküszöböli tömörítés után a tartályban a víz folyik.

A második út

Csepegtető öntözés kerti saját kezűleg lehet szerelni, és egy második technológia a legalkalmasabb a növények, szerető meleg vízzel. Palack fel kell függeszteni a föld felett a fa oszlopok vagy a vezetékeket. Ehhez az oszlopok szélei ásni az ágyakat, amelyek közül az első fogja meghatározni az üveget. Az alapja a tartály nyílásának történik, és miután a palack egy drót lógott, a nyak lefelé néznek. Öntözés valósul a lyukakon keresztül a fedelet, akkor lehet elhelyezni, és az oldalán a nyak. Ha a növényeket kell sok vizet, akkor az öt literes palack, amelyek az egyik lyuk.

következtetés

Házi csepegtető öntözés kezével éppen elég felszerelni. Ebben az esetben, ha nem teszi nagy mennyiségű energiát és pénzt, és nem kell. Szervezze meg saját folyamat nagyon egyszerű, és az egyik előnye a rendszer lehet azonosítani és nagyobb hatékonyságot. Öntözés lesz kisebb részletekben, így a talaj elegendő mennyiségben fokozatosan telített nedvességgel. Ez a készülék képes a munka megkönnyítése és csökkenti a szükséges időt, hogy menjen dolgozni a szüret. Sok amatőr területén működő, a táblán belüli pontosan kiválaszthatja csepegtető öntözés, vált sikeres helyettesíti az összes többi rendszer.