Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Madarak - nélkülözhetetlen eszköz a terrorizmus elleni kártevők a zöld terület. A legjobb módja annak, hogy ösztönözze őket, hogy támogassák és vonzza őket a helyszínen -, hogy egy madárház saját kezébe. Amely tollas kényelmes kabinok, a tulajdonos a külvárosi területen biztosítja a nyugalmat a szüret és a jó hangulatot a kellemes környéken. Madárház lesz szükség minden esetben: a kényelmes apartmanok öröm is rendezni Swift, fekete kömény, Légykapófélék, chickadees és verebek.Gyártási anyagok és méretű madár lakások

Gondolkodás révén hogyan lehet egy madárház saját kezűleg, szükséges mindenekelőtt vigyázzon a munkadarab anyaga építeni egy házat.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Az anyag gyártási szolgálhat birdhouse keményfa deszkák, mint például Aspen, juhar, tölgy, nyír, éger

A tűlevelű fák az építkezés egy madár ház egyáltalán nem tetszik, mert titkos gyanta, ami a belső felületén a madárház ragadós.

Építeni a fészket nem kívánatos használni forgácslap és farostlemez, amely sejtek toxinok káros a madarakra. Rétegelt - nem a legjobb választás az anyag gyengén halad hangzik elég jól hallhatóak legyenek igénylő tollas veszély esetén, és rosszul megtartja a hőt, amely megnehezíti a madarak gondozó tehetetlen csibéket. A belső felületét a deszkák kissé durva. Ahhoz, hogy egy sima felületi érdesség érhető el az alkalmazásával vízszintes bevágások véső, amely megkönnyíti a csibék és a tollas ki a házból a szabadba.

Mielőtt a madárház, meg kell határoznia a méretét jövő építése. Standard méretek madárház: 13-15 cm alsó szélessége 30 cm magassága a madárház és átmérőjének csap lyuk 3,8-5 cm tágas lakás nem mindig jó :. A nagy ház menedéket és csibék, hanem az, hogy ez lesz a tollas kényszerből szülők?!

Számos utódok sokkal nehezebb menni, és etetni. Gyengült elegendő táplálékot a csibék nőnek fájdalmas és nem tud ellenállni a hosszú távú járatok az őszi melegebb táj. A kompakt, amely képes befogadni két vagy három csibék, utód nő fel az egészséges, képes továbbra is fenntartani a hatalmát fajok populációja.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Az ornitológusok azt mondják, hogy a belsejében a madár házak ne legyen túl tágas, de ugyanakkor túl szoros

A legegyszerűbb változata egy fa madár ház

Configuration madárház attól függ, hol lesz csatolva. Ha a ház felfüggesztésre kerül a tető alatt a ház, egy erkély vagy egy rúd, a tervezési kell biztosítani a rendelkezésre álló további ülőrudak formájában vékony pálca vagy háromszög alakú polcok szükség „séta” tollas üzemeltet.

Amikor eldönti, hogyan kell egy madárház egy fa, amely kerül a természetes körülmények között, és felfüggesztik a fa, nem elrendezése „sétáló” sügér lehet és nem világos. Az ágak mellett a táptalajt, a seregély fog pihenni, örömet a környező kellemes ritmus az ő énekel.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

A gyártás egy egyszerű ház a madarak is használható motoros madárház méretábrát, amely képes lesz arra, hogy megértsük, még egy iskolásAhhoz, hogy épít egy kompakt és könnyű a madár a családi ház lenne szükség:

  • Szélezett gyalulatlan deszka;
  • két kocka (akasztható a madárház egy fa);
  • csavarok vagy szegek;
  • acélhuzal d = 1 mm (akasztható ház);
  • asztalosipari ragasztó.

Az eszközök lesz szüksége:

  • egy ceruza vonalzó;
  • kézifűrész fát (átlagos fog);
  • fúró, fa;
  • kalapács;
  • véső.

Munkákat végeznek több lépésben:

1. lépés - blank faelemek

A ceruza a táblák, a rajz alapján megjelölt mérete az összes fa elem, az alján a falak, tető- és sügér.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Az eredmény 7 blank

Az alsó végrehajtódik formájában egy tér oldalán 13 cm-es. A magassága közötti különbség az első és a hátsó fal 4 cm, ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy hajlásszöge a tető. Ugyanebből a célból, nem a felső széle a oldalfalak vannak letörés. két darab különböző méretű kell készíteni mindent a tető: az első rész van kialakítva, mint az alján a konfiguráció a ház, a második - nagy téglalap létrehozása lombkorona.

Egyes mesterek úgy vélik, hogy egy jobb lehetőség az elrendezés a ház - tető előre döntve, ami képződik a rövidebb első falat.

2. lépés - fűrészelés szerkezeti részletek

Fűrészelése elemeket kell végezni sorrendben annak érdekében, hogy párosított alkatrészeket azonos méretekkel. Mert így szépségápolási termék külső felülete táblák tovább lehet vág.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Egy véső vagy fúró furatok a nyári madarak d = 3,8 cm (növelheti akár 5 cm)

Kerek a bejárati lyuk az utastérben még előnyösebb, összehasonlítva egy négyszögletes jellege, mivel a madarak közelebb kör alakú mélyedés házban egy kör alakú bejárat, azok nagyobb valószínűséggel rendezni. Elhelyezkedés lyukak 5 cm-re a felső széle lehetővé teszi, hogy megvédje a csibék a karmai macskák markolat.

3. lépés - Készítsen egy madárház

Az oldalsó falak és a homlokzat szerkezet első kötőanyaga fa ragasztó. Mivel a szárítás a ragasztó-alkatrészek rögzítve vannak szögekkel vagy csavarokkal. Ugyanezen elv az alsó oldali végei össze vannak kötve az első és oldalsó falak. Az utolsó dolog, ragasztott és kalapált a hátsó fal a madárház. Nem rések nem kellene.

Cserélhető tető a könnyű tisztítás birdhouses szárnyasokból kiadása után a házát lehet tisztítani, sőt öntsük a forró vizet, hogy ne kap elvált paraziták. Tovább kell erősíteni a tető a madarak védelme érdekében tett látogatása előtt a hazai macska keresztül ajtópántok vagy gumi.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Részletek a tető kapcsolódnak egymáshoz. Az ugyanazon kis házat, hogy rögzítse a tető nem szükséges

4. lépés - A madár „lakások”

Ready madárház lehet szegezni vagy primotat vezetéket. A nagyobb védelem és a könnyű kilépés csibék elhelyezett kis szögben a külső felületén, a struktúrát kell kissé ferde előre.

Forgalomba madárinfluenza faházba a felfüggesztés az elrendezés azért előnyös, hogy egy vezeték, amely, ellentétben a szögek nem árt a fát. Több kéreg védelem tehet fa cipő, ami egyfajta bélés elfogadja a húzóerőt a vezetéket.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

„Lásd,” House kell kelet felé, vagy délkeletre. Optimális elhelyezés magasság - 3-5 méter

dekoratív birdhouses

Tervezésekor hogyan kell felépíteni egy madárház a kezeddel, kívánatos lenne megszerezni nemcsak funkcionális design, kényelmes a madarak, de vonzó ház, amely egy fényes megjelenést a design a helyén.

Van egy tévhit, hogy a seregélyek nem foglal házak festett fényes olajfestékkel. De a gyakorlat azt mutatja, madár családja nagyon kényelmes érzés ezekben a színes lakások.

Hogyan készítsünk egy madárház kezeddel, hogyan lehet a design fa

Érdekes nézni házak díszített dekoratív részleteket. Néhány kézművesek létre madár valódi paloták erkéllyel és kerítések

Fantáziál, hogyan kell felépíteni egy madárház, amely egy igazi gyöngyszem a táj design alapvető kereteit vehet a legegyszerűbb változata a ház, amelyet csak kiegészíteni eredeti jellegét, és játszani színséma.


A madarak feltölti őket főtt „lakás” nem azonnal. A fejlesztés az új lakások is eltarthat egy évig vagy még tovább. Ne aggódj, és légy türelmes: a jó cselekedetek lesz biztosan jutalmazzuk időben.